Jump to content

İnançlı sülüklerin masrafları bize ödetilmemeli


Recommended Posts

16 dakika önce, Düşünen Hayvan yazdı:

Alevilik bir ırkçılıktır. Ancak Alevi bir ailede doğanlar Alevi olabilirler. Sonradan sen ben onlar Alevi olamazlar. Bu yüzden ibadet giderlerinin devletin karsilamasi iki kere haksızlık olur. Her fırsatta eşitlik ve adaletten dem vuran Alevilerin bu uygulamaya baştan kendilerinin karşı çıkması gerekiyor.

Ayni durum sunniler icinde gecerli, aleviden kiz alir vermezler.

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sünnilerin ki biraz daha yumuşak kalıyor. Çünkü ırk üzerinden ilerlemiyor. Tabiki cami imamlarınin maaşları cemaat tarafından ödenmelidir. Boyle yapılsaydı zaten 90 bin camiyi bosubosuna yapmamış olurduk.

 

Camilere akbil ile girilsin. Örneğin her giriste 50 Kr gibi bir ücret hizmet bedeli olarak kesilsin. Bak bakalım o zaman kaç Sünni var belli olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Düşünen Hayvan yazdı:

Alevilik bir ırkçılıktır. 

 

Ne yaptın ya! Senin gibi mantıklı konuşan biri, Alevilik ırkçılıktır da ne demek! Irkçılık, üstünlük taslamaktir. Alevilik tarihi bir vakıadır. O yüzden sonradan Alevi olunmaz. Bunun ırkçılıkla ne alakası var. Kim ötekilestiriyorsa o ırkçıdır! Bunun Alevisi Sünnisi mi olur? Ayrıca haksızlığın bir katı iki katı mi olur? Haksızlık haksızlıktır! Diyanet toptan kaldırılmalı. Hoş bizimkisi de laf işte. Sanki bize soruyorlar. Ama eğer bütçe ayriliyorsa Aleviye de ayrılmalı! Tabi dediğim gibi Diyanet toptan kaldırılmalı ya maalesef kaldırılacağı yok...

Link to post
Sitelerde Paylaş

örneğin neden sosyalistler ırkçıdir demiyoruz ve tartışmıyoruz?. Alevilerin içinde  sosyalist olduğunu  söyleyenler  de var. Ama aleviler Kendi kan bağlarını başka kişiler ile paylaşmıyorlar. Soyluluk guduyorlar. Tarihi vaka olmaktan çıkmış , . . Yahudiler nasılsa onlar da oyleler.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Düşünen Hayvan yazdı:

örneğin neden sosyalistler ırkçıdir demiyoruz ve tartışmıyoruz?. Alevilerin içinde  sosyalist olduğunu  söyleyenler  de var. Ama aleviler Kendi kan bağlarını başka kişiler ile paylaşmıyorlar. Soyluluk guduyorlar. Tarihi vaka olmaktan çıkmış , . . Yahudiler nasılsa onlar da oyleler.

 

Kan bağını başkasıyla paylaşmak ne demek! Ben zaten ateist olarak bütün dinleri mezhepleri tarikatları anlamsız gereksiz bulan biriyim. Buradaki sorun senin birini ırkçı diye nitelemen. Irkçılık üstünlük taslamaktir. Üstünlük taslayan Alevi de olsa, Sünni de olsa, Yahudi de olsa ırkçı ırkçıdır. Aleviler yüzyıllarca ötekilestirilmistir. Mumsöndü saçmalıkları da bu ötekilestirmenin sonucudur. Sürekli baskın yiyen, horlanan Aleviler gizli gizli toplanıp biraraya gelirlermiş. Neyse konumuz mumsöndü değil. Demem o ki Alevilikle ilgili biraz okuman lazım. Yani ırkçılık çok ağır kaçmış. Yahudilik milli bir dindir. Alevilik bir din değildir. Alevilere vadedilmiş topraklar yoktur. Yani o kadar alakasız şeyleri kiyasliyorsun ki! Bi de sosyalizmle Aleviliği kıyaslamissin ki olacak iş degil? Hani elma ile armut da demeyeceğim o kadar alakasız şeyler.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.01.2019 at 23:36, Ulusalcı yazdı:

Sen gerçekten ciddi misin yoksa ironi mi yapıyorsun? Adnan Menderes gelmiş geçmiş en büyük vatan hainidir, ne şehitliğinden bahsediyorsun? Umarım bu şakadır ama şaka da olsa hiç hoş değil. 

 

Asılması da çok iyi olmuştur. Onu sevenlerin tamamı gerici, yobaz, dinci ve liberal ayak takımıdır. 27 Mayıs'ı hep liberal ve dinciler hedef alır. 27 Mayıs darbe falan değil büyük bir devrimdir. Keşke Allah olsa da cennetinin en güzel bahçelerini Cemal Gürsel ve arkadaşları için ayırsa...

Bence Adnan Menderesin idamı haksizdi. Mudahale sacmaydi gereksizdi. Gelen anayasa isterse göklerden cennetlerden insin bi manası yok. 

 

Bu tip ani şok mudahalelerle toplum ilerleyemiyor. Kendi kendine olgunlaşmayi öğrenmeli toplum. Ya da devletin güçleri birbirine akil verip koruyup kollayarak ilerlemeli. Bir guc digerlerini sindirerek yok ederek toplumu duzenleyemez. Ordu devleti kurdu. Ulkenin Babasiydi. Bilgesiydi. Araturkten sonra ordu sinirli cahil erkek abi oldu. Olgun hareket edemedi. 

tarihinde teogoni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...