Jump to content

Sizin Cennet Hayaliniz Nasıl?


Recommended Posts

2 dakika önce, agresifagnostik yazdı:

Aslında arkasında okuduğumuz kitabın izi var. Kitap bize fikir verdiği için aklımıza bu geliyor ama müslümanken galiba kuranı tam okumadığımız için huri kısmı da aklımıza gelmiyor. Neyse ben kaçayım, işin sırrını bozdum galiba. ?

 

Yok ya benimki dünyalı huriler:)

 

Ama gerçekten müslümanken huri meselesine odaklandığımı hatırlamıyorum. Acaba sık dişini oğlum deyip içime mi atıyordum!!! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 44
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir saat önce, democrossian yazdı:

Konuyu biraz daha açalım. Matematikteki sayı eksenini bilirsiniz. Sıfır merkezli ve eksi ile artı sonsuza giden sayılar. Fakat artı sonsuz ve eksi sonsuz sadece bir kabul ediştir. Böyle bir şey olamaz. Sonsuz ikiye bölünemez. Ya da bölünse de bir şey fark etmez. Sonsuz sonsuzdur. Eksisi artısı olmaz. Başlangıcı var ama sonu yok, sonu var ama başlangıcı yok şeklinde durumlar olamaz. Sonsuzsa başlangıcı da sonu da olmaz. Sonsuzdan beri var olan bir şey de, sonsuza kadar var olacak bir şey de ikisi de aynı şekilde sonsuzdur. 

 

Hemen örnek verelim. Zaman sonsuz öncede vardı ama şu an zaman durdu diye bir şey olur mu? Olmaz. Ya da zaman şu an başladı ve sonsuza kadar devam edecek diye bir şey olur mu? Bu da olmaz. Peki uzay kuzey yönüne doğru sonsuz ama güney yönünde sonlu diye bir şey olur mu? Bu da olmaz. Sonlu sonludur, sonsuz sonsuzdur.

 

O halde yaratıldık var edildik ve sonsuz olacağız diye bir şey olmaz. Varlık sonsuz olmasa zaten var olmazdı. Yok da olamaz. Uzayın, zamanın sonsuzluğu nasıl zorunluysa, bunlara son biçemiyorsak, madde ve enerjinin de sonsuz olduğunu kabul etmek durumundayız. Tabii bununla evren sonsuz demek istemiyorum. Evrenler canlılar gibi doğar, büyür ve ölür. Sonsuz olan uzay/zaman/madde/enerji dokusudur. Bu doku algılanamaz. Fakat bu doku bükülebilir, dalgalanabilir ve bazı noktalarında varlık gösterecek biçimde davranabilir. Her şey bu dokuya geri döner ve onda yeniden varlık sahnesine gelir. Yok olmak diye bir şey olanaksızdır.

 

Hani derler ya topraktan geldik toprağa döneceğiz diye. Onun aslı her şey uzay/zaman/madde/enerji dokusundan geldi ona dönecek, onda yeniden varlık sahnesine çıkacak. "Peki ben ne olacağım? Bir dahaki hayatımda böcek olabilir miyim?" diye bir şey yok. Böyle bir şey soramazsın. Çünkü sen diye bir şey yok! Bu bir yanılsama! Ben, ego, bunlar gerçek varlıklar değil. Bunlar sanal varlıklar. Bilinç ben ataması yaparak egoyu yaratıyor. Zihin yaratımıdır ego. Gerçekte ego diye bir şey yoktur.

 

Ben sonsuz olacağım, sonsuza kadar cennette yeyip içip hurilerle oynaşacağım iddiası ise firavunun ben tanrıyım ya da ölünce tanrı olacağım demesinden farksızdır. Sen buna inanmadığın için sonsuza kadar işkence çekeceksin iddiası ise dünyanın en büyük ahlaksızlığıdır. Bundan daha alçak ve rezil bir ahlaksızlık bulamazsınız yeryüzünde. 

 

Olanaksıza ergi yapalım yine (entel dantel damgası yememek için gündelik hayatta farzı muhal dememiz gereken şey) varsayalım tanrı var. Kimseyi ölümsüz yapmaz hiç kusura bakmayın. Diyelim bir milyar yıl sizi sonsuz yaptı, bir milyar yıl yediniz içtiniz hurilerle oynaştınız. Tanrının "eeee yeter be! Genelev mi meyhane mi lokanta işletmecisi miyiz biz be!" demesinin kaçınılmaz olduğunu reddetmenin hiç bir yolu yoktur.

 

Kuran yazarları bile belki domuz gibi de bilerek, belki de bilinçaltının dürtmesiyle bunu itiraf etmişlerdir. "Onlar yer ve gök durdukça devam edecek cennetlerde yaşayacaklardır" yazmışlardır! Hatta bir de eklemişler "ancak rabbin dilediği sürece!" :D Yani allahın tepesi atıp çıkın lan ordan bu ne böyle ye iç huri it ye iç huri... Defolun şurdan bez hevenkler!" diyebilir! :lol: Hayır yazmış adamlar açıkça! Açın bakın pasaj numarası 11/108. :lol: Heriflerin bilinç altı böyle bir saçmalığın olamayacağını hissediyor da, itiraf edemiyorlar. Hatta "kıyamette yer ve gök filan kalmadı, hadi şimdi ittir olun gidin" de olası! :0_80cbc_37a71a73_L:

 

Buna "allah söyletmiş" filan derler de bu, bilinçaltının söyletmesidir. Çok uzadı ama bir şey daha ekleyeceğim: Sonsuz bir varlığın sonsuz bir geçmişi hatırlaması da olanaksızdır. Sonsuz bir geçmişi hatırlayamazsınız. Belleğin resetlenip yeniden başlaması şarttır. Sonsuzdan beri ben filanım anam şu babam şu teyzem dayım halam şunlar diye bir şey olamaz. Bu olanaksız, bunu unutun. Böyle bir saçmalığa inanamazsınız!

 

Cennet sorunsalına kafa yorarken bunun olanaksızlığını net biçimde görmüştüm. Yani diyelim ki cennet var. İyi hoş da cennette eğer boyut değiştireceksek, bu şu demek burda olan burda kalır! Yani yeni bir oyun, yeni kurallar, yeni bir ben! Gördünüz mü? Eski ben çöpe! E eski ben olmasam, nasıl ben olacağım?! Ben olmadıktan sonra cennetteki kim olacak?!

 

Yani cennet dünya benzeri bir şey mi? Yoksa dediğim gibi kuralları, gerçekliği çok farkli başka bir boyut mu? Yeşil doğa tasvirleri dünya gibi bir yer olduğunu anlatıyor. Aslında huri tasvirleri de dünyevi isteklerimize hitap ediyor. Ama bu hurilerin öyle maharetleri var ki işte orda yeni boyutun özellikleri devreye giriyor. Sonra herkesin 33 yaşında olacağı varsayımı vs. Bu şu demek mi? Herkes eşitlenecek! Kendini kısa boylu hisseden uzun boylu, çirkin hisseden yakışıklı... Yani her durumda da bizi biz yapan özelliklerimiz yok olacak! Kıskançlığımız, zaaflarımız gibi eksi vasıflarımız eşitlenirken resim yeteneğimiz, hitabet ustalığımız gibi kişiden kişiye değişen üstünlüklerimiz de eşitlenecek! Kaldı ki insanı insan yapan işte bu iki grup özelliklerin toplamıdır! Bu özelliklerin izleriyle oluşan ego, bu izler silindiğinde ortadan kalkar! Herkesin yakışıklı, herkesin yetenekli olduğu yerde ego zaten olmaz!

 

Sonuç; cennetli cennetsiz her durumda egomuz sınırlı ve sürelidir! Onu ilginç ve özel kılan da bu yanılsamadır. Bir rüya kadar kısa, hiç bitmeyecek bir film gibi uzun gelmesi de bu yanılsamaya dahildir!!.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 dakika önce, Getaf yazdı:

yanılsama

 

Yani cennet olanaksızdır. Bu bir yalan ve ahlaksız bir rüşvet teklifi. Cehennem de ahlaksız aşağılık bir tehdit. Hayali bir mafya babasının bana haraç vermezsen sana işkence ederim haraç verirsen yaşatırım demesinden farkı yok. Biri sana gelse Hayrettin abinin selamı varmış, Hüsamettin SAV (salla avantayı velet) hazretleri diye biri öyle söylemiş, beşyüz lira vereceksin, yoksa Hayrettin abi sana acı çektirir. Parayı verirsen sana içki ve manita verecek dese, Hayrettin de kim ulan, Hüsamettin de kim be diye sormayacak mısın?

 

Muhammed kim yahu? Allah da kim? Kim bunları görmüş? Hayır kim tanıyor bunları kim tanışmış bunlarla be? Böyle zırva saçmalık mı olur yahu!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...