Jump to content

“Avrupa’da Aç Kaldık” Ne Demek?


Recommended Posts

Başlıktaki cümleyi Avrupa’ya gidip gelenlerden mutlaka duymuşsunuzdur. Oralarda açlık çekilmediğine, tam tersi gıda bolluğu yaşandığına göre bu ne anlama geliyor?

 

Zurnanın zırt dediği yere geliyoruz: Türk milletini belki de en fazla birleştiren davranış budur. En koyu laik ve çağdaş geçineni bile domuz etinden fersah fersah kaçar. Söylenmek istenen budur.

 

Hayvansal proteinin en ucuz ve kolay bulunanı domuz etidir. Bizde bu olmadığı için et pahalıdır. Vatandaş hamur yemekten beri gelmez. Bu nedenle alt-orta zeka grubuna dahiliz. IQ ölçümleri -ve seçim sonuçları- bunu gösteriyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sadece domuz eti ile açıklanacak bir mesele değil. Bana göre Türkiye yemek konusunda bir efsane. Böyle güzel yemekler yemeye alışmış insanlarımız Avrupa'ya gidince haliyle aç kalır.

Türkiye'de nerede yemek yersen ye memnun kalırsın ama Avrupa'da bir çok yerde hem yemeği beğenmez hem de söve söve hesabı ödersin.

Domuz eti kendine has kokusu olan bir et, koyun eti gibi. O kokuya alışamayan yiyemez.

Domuz etinin ucuz olması tarım ve hayvancılık politikaları nedeniyledir. Bizde de tarım ve hayvancılığa gereken önem ve destek verilse et fiyatları ucuzlar. Belki de çok akıllanmamız istenmediği için bu politikalar izleniyor. :)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Beslenme kontrolünün moronlaşmaya sebep olduğu bilimsel bir gerçek. Tek tip proteinle beslenmek tüm canlılarda moronlaşmaya sebep olur.  Bugün  marketlerde satılan tüm ürünlerin içeriğine bakın  soya sosu , soya lesitini , soya yağı , mısır , patates ve margarin den oluştuğunu göreceksiniz. Et ürünlerinde bile bunlar var. Diğer besinleri de yiyoruz elbette ama  %80 ağırlıklı olarak hep aynı şeyleri yiyoruz.  Domates salçası , suçuk ve yoğurt aynı katkıları içeriyor . Bu konuya çoğu kişi duyarsız kalıyor. Tatları farklı ama aslında aynı şeylerle besleniyoruz. Böyle olunca  vücüdumuz doymuyor çünkü diğer proteinleri istiyor ve siz de yedikçe yiyorsunuz obez oluyorsunuz. Mideniz şiş ama açsınız. 

 

Devleti  tekelinde bulunduran çıkar odakları  böyle beslenen bir toplumu çok seviyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...