Jump to content

Dünyanın en kötü yılları


Recommended Posts

Harvard Üniversitesinden tarihçi ve arkeolog McCormick'in Science dergisinde yayınlanan makalesini öğrenince herhalde İslam ve Muhammed ile dalga geçiyor dedim. Fakat son derece ciddi ve bilimsel bir makaleydi. Doğrusu çok şaşırdım. 

 

Meğer dünyanın en kötü yılları 536 yılında başlamış. Dünya sis ile kaplanmış ve 18 ay boyunca gündüzler de karanlık olmuş! Dolayısıyla da yaz kışa dönüp 18 ay kış yaşanmış! Ardından da 2300 yılın en soğuk 10 yılı yaşanmış! İnsanlar açlıktan ölmüş! 541 yılında ise veba salgını çıkmış, Doğu Roma'nın nüfusunun üçte biri de vebadan ölmüş! Buzul katmanlarında yapılan incelemeler, bunun nedeninin büyük bir volkan patlaması olduğunu ortaya koymuş. 

 

Fakat bitmemiş! 536 yılındaki patlamanın ardından 541 ve 547 yıllarında iki büyük volkan daha patlamış! Böylece bu kötü günler tam yüz yıl, 640 yılına kadar devam etmiş! Arkeologlar bunu 640 yılında gümüş üretiminin yeniden artmasını keşfederek bulmuşlar. Ayrıca bu veriler bir çok kaynaktan doğrulanmış. Çin'de 536 - 46 yıllarında yazın ekinlerin donduğu ve açlıktan toplu ölümler olduğu kayda geçmiş. İrlanda resmi belgelerinde de 536 ile 539 yılları arasında ekmeğin olmadığı kayda geçmiş. 

 

McCormick bu tarihsel kayıtları inceledikten sonra buzul katmanlarını araştırmış ve katmanlar tarihlendirilebildiği için volkan serpinti izlerini bulup tarihlendirmiş. Muslim kaynaklarına bakılırsa ise Muhammed doğacağında harika olaylar görülmüşmüş! İlginç! Adam daha doğmadan dünya en kötü günlerini yaşamaya başlamış, adam ölünce dünya düze ancak çıkabilmiş! :D Uzun süredir bu kadar ilginç bir yazı okuduğumu hatırlamıyorum! 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında müslümler yalan atarken istemeyerek ve bilmeyerek doğruyu söylüyorlar.

Onların iddiasına göre o dönem çok kötüymüş, güya insanlar yozlaşmış, açlıklar, hastalıklar ve put tacirleri insanların anasını ağlatıyormuş, işte bu kadar kötü bir zamanda Allahları mohmedi göndermiş de dünya biraz nefes almışmış.

 

Hani derler ya, her yalanın arkasında bir gerçek var diye, müslümler de atmış ama ızıcık tutmuş:)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aydınlanma çağına yani son 2-3 yüzyıllık döneme kadar 5 milyon yıllık insanlık tarihi çöplüktür. Hava, iklim güzel olsa da insanlar barbarlıkla kan dökmekten vazgeçmemiş, iklimi bozmuşlardır. 

Muhammed’de bu barbarlardan sadece bir tanesidir, İnsanlara zulüm etmiş, mallarını yağmalamış, kızlarına el koymuş ve tüm barbarlar gibi ölüp gitmiştir. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aç köpek fırın deler derler. Durumun muslimlerin anlattığı ile benzerliği yok. Muslimlerin anlattığına göre kıtlık filan yok, ahlaki yozlaşma var. Dersen ki ahlaki yozlaşmayı bilmişler, ama nedeninin kıtlık olduğunu bilmiyorlarmış, o zaman allah bunu niye bildirmemiş, işine mi gelmemiş derim. Yani savaşa meşru zemin hazırlamak için insanları kutuplaştırıp silahlandırıp savaştırmaya sonra da barışı sağlamak için savaş açmaya benzer bu. Allah böyle yapmış diyorlarsa bilemem.

 

Muslimlerin saçmalıklarını bir kenara bırakalım. Onlar hiç bir zaman doğru söylemezler. Giriş şartı yalan yere şahitlik olan bir dinden fazla bir şey bekleme. Biz tarihsel gerçeklerin ortaya çıkmasına bakalım. Bu volkan patlamalarının İzlanda ya da Kuzey Amerika kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla önce Avrupa'yı vurmuş, sonra Asya'ya ilerlemiş. Arabistan'ı belki fazla etkilememiştir.

 

Felaketler zincirinin başlangıç yılları Muhammed'in doğduğu yıllardan önce. Bu, Muhammed doğmaya yakın harika olaylar görüldü yalanını bir kere ortaya çıkarıyor bu bir. İkincisi felaketler Muhammed ölmeden son bulmuyor! Muhammed ölünce oh be diyor dünya ancak! Asıl ironi burda! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, Chrysostom yazdı:

5 milyon yıllık insanlık tarihi çöplüktür.

 

Haklısın, insan bu gezegene başka bir gezegenden yağmalamak talan etmek sömürmek amacıyla inmiş asalak bir tür gibi. Aydınlanma da henüz tam iyi bir sonuca ulaşmış değil. Çok mesafe alındığı apaçık, ama alınacak mesafe daha çok fazla. 

 

Gerçi güneşin dünyaya düşmanca ışımasına bir milyar yıl var. Teknolojinin gelişim ivmesine bakılırsa insanlık bu kadar uzun sürede çok işleri başarır. Belki küresel ısınma ile bir çöküş yaşanır belki hatalarından ders alan insanlık daha akıllıca hareket eder. Bir milyar yıl çok çok uzun süre...

 

İnsan türü yaşamak için başka canlıları öldürmek zorunda kalmaktan kurtulduğu gün değişim yeni bir ivme kazanır diye düşünüyorum. Yapay etin yapılacağı haberleri umut verici. Bunu ölmez görürsem, marketten yapay et alıp bir canlıyı öldürüp yemiyorum şu an dersem çok mutlu olacağım, hayatta en büyük beklentim bu! Bu günü görmek için yaşamak istiyorum!

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, democrossian yazdı:

 

Haklısın, insan bu gezegene başka bir gezegenden yağmalamak talan etmek sömürmek amacıyla inmiş asalak bir tür gibi. Aydınlanma da henüz tam iyi bir sonuca ulaşmış değil. Çok mesafe alındığı apaçık, ama alınacak mesafe daha çok fazla. 

 

Aydınlanma ile en azından, çoğunlukla uygulanmasada, evrensel doğrular ortaya konulmuştur. Bunları rehber olarak kullanan toplumlar, insanlar hayatı güzelleştirmekte, nefes alabilmemizi sağlamaktadır. 

Şöyle anlatayım

Muhammed döneminde yaşadığını düşün, Adamlar gelip evini basacak, tüm malına el koyacak, seni boğazlayıp, karını, kızını pazarlarda satacaklardı..Hiç bir şekilde hukuk yoktu ve güçlü olan barbar, hukuğu kendisi belirliyor ve bu barbarlığı legalize ediyordu. Günümüzde bunu yapmaya kolay kolay kimse cesaret edemez, Muhammed ve adamları bunu şimdi yapsın bakalım, ne oluyor?

Aslında aydınlanma dönemine çok şey borçluyuz, ama dediğiniz gibi prensiplerine uygun ve yerli şekilde riayet edilmiyor, ama nefes almamızı ve umutlarımızı korumamıza yardım ediyor, bu insanlık için en büyük devrimdir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, democrossian yazdı:

 

İşit gibi olur. Temizlenecek mikroplar gibi görülüp haşereler gibi öldürülürler. Kimse insan yerine koymaz. Zaten onlar da Muhammed'in adamları. Bayraklarında adı yazıyor.

Evet bu işte aydınlanmanın sonucu.

Bazı aklı evveller Muhammed’e devrimci derler, ne devrimi yapmış? Barbarlığı yazılı anayasa haline getirip kurumsallaştırmış, yaptığı devrim bu.. Milyonlarca insan bu sözde din soslu devrim sayesinde ölmüş, satılmış, tecavüz edilmiş.. Yaptığı devrim iğrenç insanlık tarihinin mekanize edilmiş devamından başka bir şey değildir.

Hele ki şu an bunlar sinek gibi eziliyorlar da rahatça yaşayabiliyoruz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Chrysostom yazdı:

işte aydınlanmanın sonucu.

 

Tabii ki öyle. Ama hâlâ yeterli değil. Yerine göre Avrupalılar muslimleri koruyucu tavırlara girebiliyorlar. Örneğin Fransa'da terörist cinayetler oldu, kalktı Fransa cumhurbaşkanı bu cinayetleri islama maledemeyiz açıklaması yaptı. İyi de arkadaş, bu teröristler Kuran'da yazan "müşrikleri gördüğünüz yerde yanaklarından öpün hal hatır sorun" ayetini "müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün" şeklinde yanlış mı anladılar?

 

Ya da Kuran'da "din allahın olana kadar dua etmeye devam edin" yazıyordu da bu katil teröristler "din allahın olana kadar savaşın" diye yanlış mı anladılar? Bu Kuran bu İslamın kitabı değilse de biz bilmiyorsak, bu İslamın kitabı başkaysa, bize de öğretsinler de biz de aydınlanalım!

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

34 dakika önce, democrossian yazdı:

Avrupalılar muslimleri koruyucu tavırlara girebiliyorlar. Örneğin Fransa'da terörist cinayetler oldu, kalktı Fransa cumhurbaşkanı bu cinayetleri islama maledemeyiz açıklaması yap.

 

Ben bunu böyle okumuyorum. Fransa müslimleri savunacak en son ülkedir! Yapılan açıklamalar AİHM'in kararı gibi yani. Kalkıp da İslam'a savaş ilan ediyoruz demelerini mi bekliyorsunuz? İslam bir vakadır. Az tehlikeli, çok tehlikeli. Dinleri böyle bir sıralamaya koyamayiz. Hepsi insanların beynini uyuşturur. Saçma, mantıksız, çağ dışılar. Şiddete kaynaklık da edebilirler. İslam ediyor da. Ancak... Belki iki milyar insanın inandığı ve her inananin da şiddet yanlısı olmadığı düşünülürse topyekûn bir savaş ne mümkündür ne de doğrudur. Mümkün olmadığı kesindir. Doğru değil kısmı ise benim yorumumdur. Ben her türlü yanlış fikirle mücadelenin zaten eğitimden geçtiğine inanan ve ancak bilgilenme ve bilinçlenme ile bu fikirlerin değer yitireceğini savunan bir insanım. Tabii işin başka politik yönleri de var. Batı dünyası bir yandan müslümanlardan şikayet eder ama işin doğrusu sahiden müslümanların aydinlanmasını da ister mi? İstemez, istemiyor da. Belki küçük bir azınlık bunu isteyebilir. Yani tüm insanlığın aydınlanmasını. Siyaseten bir tarafın cahil kalması tercih edilir ve bu şekilde vaziyet idare edilir!

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, democrossian yazdı:

 

Zaten benim sorun ettiğim de bu. Yoksa Fransa bir milyar müslime savaş açsın diyecek halim yok.

 

Savaş açmasına zaten gerek yok, onları bi güzel uyutarak her istediğini daha kolay alıyorlar.

Müslümler hiç bir tarihte bugün olduğu kadar güçlü devletlerin kontrolünde olmamıştır, çünkü bu devletler artık işi çözdü, her müslüman ülkeye bir tane tayyip diktiler mi iş bitiyor. Gerçi müslüman olmayan ülkelere de aynısını uyguluyorlar ama müslümlerin sürü olması işi daha kolaylaştırıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, bilgivehis yazdı:

bu devletler artık işi çözdü

 

Aynen öyle. Bunlar muslimler kadar beleşe canını vermeye hazır fedai lejyonerler bulamayacaklarını iyice öğrendiler. Başka da nerden bulsunlar, islam bir fedai deposu! Sinekler gibi ölüyorlar, yine ölüme koşuyorlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...