Jump to content

Bazı filmler...


Recommended Posts

Nacizane film onerilerim:

Predestination (2014)

Yongseoneun Eupda (2010)

Chugyeogja (2017)

Sirpski (Bir Sirp Filmi) Dunyanin en rahatsiz edici filmi olarak gosterilir. Filmde 2. yarida saglam gerilim basliyor. 

tarihinde fumes tarafından düzenlendi
Ekleme
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, hulas yazdı:

Ben henüz izlemedim ama şu 3 filmi çok övüyorlar:

 

Ters köşe yapan, zekice senaryolu filmlermiş bunlar:

 

1) El cuerpo (Ceset) (2012)

 

2) Contratiempo (diğer adıyla "The Invisible Guest") (2016)

 

3) Miss Sloane (2016)

Contratiempo harika bir filmdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Beni Interstaller çarptı! Ömrümde böyle film görmedim! Gelmiş geçmiş en iyi filmim bu zamana kadar dâhi yönetmen Spielberg'in filmi Artificial Intelligence filmiydi. Sonrasında Minority Report filmini söyleyebilirdim. Ondan sonrasında War of the Worlds'u söyleyebilirdim. Ta ki Interstaller'i izleyene kadar. Bu filmi gelmiş geçmiş en iyi film koltuğuna oturttum. Ömrümde böyle şahane bir şey görmedim! Olağanüstü! Mükemmel!

 

Defalarca izledim. Hâla her hafta sonu tekrar izliyorum. İzlemeye doyamadım! Her izleyişimde yine heyecan duyuyorum. Ömrümde bu kadar mükemmel bir film izlemedim. Olağanın çok üzerinde! On üzerinden on! Harika! Daha iyisini düşünmek zor geliyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Filmde en son popüler bilimsel varsayımlar o kadar güzel ve çarpıcı işleniyor ki hayran kaldım. Bunlar neler, başta görelilik. Solucan delikleri, uzay zamanın bükülmesi, uzun süreli uyku, karadeliklerin bilgiyi saklaması, çok boyutlar, karadeliklerin bilgiyi saklamakla kalmayıp boyutlar arası bilgi iletişimini sağlayabilmesi, bunun anahtarının yerçekiminin evrensel olması ve tüm boyutları aşabilme özelliği olması... Yerçekiminde bir anomali yaratabilmenin her şeyin anahtarı olabileceği. Müthiş konular. Çarpıldım, sersemledim. Yerçekimine yapılan bu vurgu beni çok sarstı. Film zaten yerçekimi anomalileriyle başlıyor ve tüm film boyunca bu kavram her şeyin anahtarı. Müthişin ötesinde olağanüstü bir kurgu.

 

Bitmedi... Film aslında bundan önce çok önemli bir vurgu ile başlıyor. Azot! Bu elementin aslında ne kadar önemli olduğu öyle iyi vurgulanıyor ki, diğer popüler bilimsel varsayımlar çok parlak ve ilginç olduğu için bu çok önemli gerçek aslında filmde gölgede kalıyor. Ama azotun ne kadar önemli bir yaşam bileşeni olduğu bilimsel bir gerçek! Filmdeki vurgu müthiş yani, biz atmosferin yüzde yirmisini yani oksijeni soluyan hayvanlar aslında bu gezegende misafiriz! Atmosferin yüzde seksenini, yani azotu soluyan bir canlı evrimleşirse bize güle güle der. Filmde bu evrimi başaran ve insanlığın sonunu havadan her yere yağan bir toz şeklinde getiren, süne... Tabii bildiğimiz süne böceği değil. Filmde bu bir hücreli mantar veya bakteri gibi bir şey. İnsanlığın tüm ekinlerini talan ediyor ve insanlara yiyecek bir şey bırakmıyor. Zaten şu anda bile aslında gezegenin efendileri bakteriler ve mantarlardır. Biz kendimizi çok bir şey zannediyoruz. Değiliz.

 

Gün gelip teknolojimiz küçük bir yerçekimi anomalisi yaratabilir mi? İnsanlık tarihi boyunca telekinezi hayalleri kurdu. Yerçekimine karşıt bir kuvvet kullanmadan, yerçekiminin etkisini ortadan kaldırarak bir cismi havaya kaldırabilir miyiz? Bunu film boyunca anahtar kavram olarak kullanmak son derece yerinde. Her şeyin anahtarı yerçekimi! Her Şeyin Teorisi tüm fizik kuvvetlerini birleştirmek değil mi? Bu kuvvetler içinde en zayıfı ama en uzun erimlisi kütle çekimi.

 

Kütle çekim dalgalarını belirlemekle başladık. Hadi hayırlısı... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

 

Beni yanlis anlamissiniz. Ya da ben anlatamadim.

 

Ben sadece sasirtan filmler istemiyorum. Karanlik bir tema isleyen, psikolojik gerilim filmlerini istiyorum. Ve filmin de insana bir sey ogretmesini istiyorum.

 

Var mi boyle filmler?

 

Requiem for a Dream, Kelebek Etkisi... Baska?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎18‎.‎12‎.‎2018 at 12:51, Klonopin yazdı:

Karanlik bir tema isleyen, psikolojik gerilim filmlerini istiyorum.

 

:D Katil psikopat mı olsun ırkçı olsa yeterli mi! Garip bir zevk. Gerilmek neden istenir? Gerçi bir gerilim filminde çok heyecanlandığımı hatırlıyorum çok genç bir yeniyetmeyken. Bir adam korsanların eline düşüyordu. Film boyunca onların kötülüklerine tanık oldu fakat ellerinden bir türlü kaçamadı. En sonunda kaçmayı başardı ve korsanların ele geçirmiş olduğu bir hücumbota kadar yüzerek gitti. Korsanlar onu yakalamak için sandallarla peşine düştüler. Fakat adam hücumbota çıkınca uçaksavar makineliyi açtı ve herifleri denizin üzerinde parçalara ayırdı. Korsan parçalarına köpekbalıkları üşüştü. Yarım saat içinde korsanlar diye bir şey kalmadı! :lol: Korsanları köpekbalıkları yerken insan bütün o gerilimden sonra bir relaks oluyor ki... Bu eski bir filmdi. Adı yanılmıyorsam Island idi. Bunu yeniden yeni gelişmiş efektlerle çekmelerini isterdim. 

 

Adam silahı bir korsan sandalına bir çeviriyor, tahta parçaları, kol, kafa, bacak o yana bu yana dağılıyor! Hepsini iyice parçalara ayırınca silahı başka bir sandala çeviriyor! Yine havaya tahta parçalarının arasında kafa, kol, bacak parçaları fırlıyor! Herifleri darmadağın etti! Hepsini parçalar halinde suyun yüzeyine yaydı ve köpekbalıkları ziyafete üşüştüler!

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.12.2018 at 12:51, Klonopin yazdı:

Merhaba,

 

Beni yanlis anlamissiniz. Ya da ben anlatamadim.

 

Ben sadece sasirtan filmler istemiyorum. Karanlik bir tema isleyen, psikolojik gerilim filmlerini istiyorum. Ve filmin de insana bir sey ogretmesini istiyorum.

 

Var mi boyle filmler?

 

Requiem for a Dream, Kelebek Etkisi... Baska?

Trainspotting    https://www.imdb.com/title/tt0117951/   Requiem for a Dream benzeri bir film.

Split    https://www.imdb.com/title/tt4972582/?ref_=nv_sr_1    Kişilik bölünmesini işleyen güzel bir film.

A Clock Orange     https://www.imdb.com/title/tt0066921/

Gone Girl    https://www.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=nv_sr_1

Kvinden i buret (2013) https://www.imdb.com/title/tt2438644/?ref_=fn_al_tt_1       Güzel bir gerilim ve gizem filmi

The Island      https://www.imdb.com/title/tt0399201/

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Nefesini Tut "  Birseyler ögretiyor . Coen kardeslerden yine keyifli bir film "The Ballad of Buster Scruggs" hayat cok garip, gercektende böyle seyler olabiliyor , fena ögretmiyor ama ne gerilim nede karanlik sadece güzel manzaralar ve mimiklerinizde hizli degisimler fakat bir "No Country for the Old Men" degil. "Get Out" yeni sayilir.  2017 yapimi "Radius" öyle ahim sahim degil ama gizem ve bilim kurgumsu bir yapisi var sanki birsey anlatiyor gibi ama ben yakalayamadim sanirim. Yalniz Butterfly Effect (Kaos teorisinde karsima cikmisti) film olarak neden bu kadar sevildi anlamiyorum (Bir sey degisirse hersey degisir slogani mi cok tuttu). "Memento" yu izledim cok iyiydi diye hatirliyorum ama bir kere izledim simdilerde unuttum, tekrar bakabilirim. Bir korku filmi olan "Dark Water" i sevmistim, finalinde yüregim burkulmustu. "Lovely Bones" en sevdiklerimden. Yukarida bahsedilen "Interstellar" gibi. Bu arada Dr. Mann'in derdi neydi yahu?

"Event Horizon" karadelikle oyun olmaz nasihati veren güzel bir yapim.

Aslinda bu aralar en cok polisiye krimi bakiyorum. "True Dedective" cok özel bir seri.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

çizgifilm dersen ,seneler önce izlediklerimden tavsiye edersem (epeydir izlemiyorum)

Alice in Wonderland Alis Harikalar Diyarında (1951)

ve 

 

The Cat Returns 

 

 Director: Hiroyuki Morita Year of Production: 2004

 

 film olarak ; 

Federico Fellini filmleri ...fellini filmlerini severim.tabi tarz meselesi..

 

ağır ama duygusal bir öykü ,fotoğraf gibi kareler ve ..aradığın birazda düşündürmesiyse  :

Dersu Uzala (1975

Director: Akira Kurosawa

 

 eğlenceli bir film izlemek istiyorum.amacım sadece eğlenmek,hoşca vakit geçirmek diyorsan  :

 

Kara büyü (2009)

Drag Me to Hell  
director : sam raimi
  
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.12.2018 at 12:51, Klonopin yazdı:

Merhaba,

 

Beni yanlis anlamissiniz. Ya da ben anlatamadim.

 

Ben sadece sasirtan filmler istemiyorum. Karanlik bir tema isleyen, psikolojik gerilim filmlerini istiyorum. Ve filmin de insana bir sey ogretmesini istiyorum.

 

Var mi boyle filmler?

 

Requiem for a Dream, Kelebek Etkisi... Baska?

 

In the Mouth of Madness --- karanlık tema + psikolojik gerilim

https://www.imdb.com/title/tt0113409/

 

Cube

https://www.imdb.com/title/tt0123755/

 

Candy --- eroinman bir çifti anlatıyor, requiemi beğendiysen eğer

https://www.imdb.com/title/tt0424880/

 

The Thirteen Floor

https://www.imdb.com/title/tt0139809/

 

Aklıma bunlar geldi

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎19‎.‎12‎.‎2018 at 21:56, deadanddark yazdı:

Yalniz Butterfly Effect (Kaos teorisinde karsima cikmisti) film olarak neden bu kadar sevildi anlamiyorum

 

Bu film klasik determinizmin Kaos Teorisi ile modern determinizme evrilmesini anlattığı için çok önemlidir. Fakat bu filmi izleyerek klasik determinizmin moderne nasıl evrildiğini öğrenmek mümkün değil. Felsefi altyapı ve Kaos teorisini iyi bilmek gerekiyor. Kaos teorisini James Gleick'in Kaos kitabından okumak en iyisidir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
On 16.12.2018 at 18:11, Klonopin yazdı:

Bazi filmler olur ya, Kelebek Etkisi veya Requiem for a Dream gibi insana tokat yemis etkisi yaratan filmler... Boyle filmler ariyorum.

 

Acaba sizin bildiginiz boyle filmler var mi?

Yabancı dizi olarak Black Mirror diyebilirim 

Teknolojinin karanlık yüzünü tokat gibi suratımıza vuruyor adeta

 

Her bölüm farklı oyuncular farklı mekan istediğin yerden başlayabilirsin

Şahsen 2.sezon 4.bölüm ve 4.sezon 4. bölümü önerirdim

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, deadanddark yazdı:

Biri dindar (Esad) , digeri ateist (Carl) iki dedektifin maceralari. 3-4 serilik bir film galiba tam emin degilim. Ücünü izledim begendim. Varsa bildiginiz bu tarz suc/kriminal tavsiyelerinizi alabilirim.

 

The_Purity_of_Vengeance-943062999-large.jpg

 

İsveç yazar Hennnig Mankell´in yarattığı Komiser Wallander´in hem kitaplarını okumanızı hem de filmlerini izlemenizi tavsiye ederim.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...