Jump to content

Recommended Posts

sevgili dostlar aklıma takılan bir şey var zamanında şarap onlara helakdi yiyorlardı içiyorlardı sonra bir süre sonra haram kılındı bunun gibi çoğu şey sonradan yasaklandı, öyleyse din zamana göre değişkenlik gösterir ve bence şu anki müslümanların 1500 yıl önceki adetleri sürdürmesi saçma

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu gun biliniyorki Kalp damar tansiyon diyabet vs hastaları kırmızı eti ölçülü tüketmeli veya.hiç yememeli.mumkun mertebe bitkisel beslenmeli.Kur'an' da et yemeye teşvik var.hatta isteyene istemeyenede dağıtın diyor.dahada ileri gidiyor niye üzerine Allah'ın adı anıldığı halde et yemiyorsunuz diyor.kurban bayramı,hacda kurban kesme de var.adam hastaysa,oturup pirzolaları,köfteleri mideye gömerse.üstelik o sıcakta bu durum haftalarca sürerse,bu adamın durumunun ağırlaşmayacağı ne malum.haca gidenler genelde yaşlı insanlar.daha hafif beslenmeleri.gerekir diye düşünüyorum.hacda özellikle ,o sıcakta üstelik,günlerce bifteği,pirzolayı yerseler ,bunun sağlık açısından bir riski yok mu diye hep merak etmişimdi.doktorlar yazın bitkisel ağırlıklı beslenin der.yazın daha çok bitkisel gidalar tuketin derler.bunlar benimde kafama takılan mevzular..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arif Tekin Kuran'ın Kökeni adlı kitabında Ömer'in etkisi altındaki Muhammed'in içkiyi adım adım nasıl yasakladığını açıklıyor.

Bugün alkol bağımlılığının zararları  tespit edildiği için, bir çok ülkede içki satışına sınırlamalar vardır. Bu normal. Ama bizde uygulannan 22:00 sınırı çok erken bir saat. İstanbul Anadolu yakasındayım ve buna riyaet eden alkol bayii pek görmedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...