Jump to content

Sağlıklı Beslenme


Recommended Posts

16 dakika önce, adalet123 yazdı:

Arkadaşlar ben son bir kaç aydır bu konuya çok önem vermeye başladım.Sağlıklı beslenmek istiyorum ancak bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum.Yoğurt peynir ekmek gibi besin maddelerini katkısı doğal bir şekilde nasıl temin edebiliriz?

zor bir durum koyun yosdu idye sanan şnej uoğrdu yedirler gabeşn ı-olmaz hrseş sanayiye dayalı marklarm sana aynı dadı vs. veriyor  ama bunşar boş işler eperzalim sen faekına vadab kçy yumutası köy  yordımsatıyır aynı tatdı veriyorlar bu kadar kimyasal elemen biye bğnyesşnde bulunudurdun .aertıkm geç eskü yopdu  yuörtaı bulam çok zor dememe gerek yok tabukları çiliye üretiyırlar ne gaba ne ot be doğda ona göre yeme ihtiyacı yok otda yiyip orda doğruprşat  ge doğotmasalar yasni çok dormaslar f günya nufusu arıyor omlara nu gıadaltım hakljına ulaştıtmak zorund isailroğmu nir kere veriyor ikicisni ekemsim sağşol deiuiöiz nüuük marajkata ğiı  ser, üyrtiöyağöak sorundalar başak türşü nu fümuaya yumurts  yoğty yr,örd, . çpl xor aerık herşeu-y sanailşrş eskidensüt strdula yasay dşmiyr kafatr  deveete botrö öfu-cekşm  hsklılış psıofa vat  sdı dsnsi ne kliyasak kulamıuor nişmiuotum

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 18.12.2018 at 20:47, adalet123 said:

Arkadaşlar ben son bir kaç aydır bu konuya çok önem vermeye başladım.Sağlıklı beslenmek istiyorum ancak bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum.Yoğurt peynir ekmek gibi besin maddelerini katkısı doğal bir şekilde nasıl temin edebiliriz?

 

Birincisi kesinlikle abur cuburu hayatından çıkaracaksın. Marketten aldığın çikolatadan tut, hamburgere kadar her şeyi.

 

İkincisi şekeri unut. Eğer şekersiz çay kahve içemiyorsan eczanelerde satılan şekerlendiriciler var, onlarla idare et bir süre sonra onu da bırak. Zaten şekersize alışınca mutlu olursun. Şekeri bırakmakta zorlanıyorsan meyve dahil şekerli hiçbir şeyi 1 hafta veya 1 ay tüketmemeni öneririm. Bir yerden sonra vücudun artık hiç şeker istemiyor.

 

Üçüncüsü ekmeği bırak. Ne var bizim ekmeğin içinde bilmiyorum ama bir sıkıntı var o ekmekte. Kahvaltıda da mümkünse mısır ekmeği olur, bulabilirsen tahıl ekmeği olur o da az miktarda.  Poğaça ve simiti hayatından çıkar.

 

Akşam 6, eğer çok geç yatıyorsan en fazla 8'den sonra yemek yeme. Çok acıkırsan suya biraz elma sirkesi karıştır iç.

 

Yanı sıra mümkünse yerel üreticileri araştır. Yoğurdunu, sütünü güvendiğin köylüden almanı öneririm. Ben markette satılan yoğurda yoğurt demiyorum. Güzel sütünü al köylüden, yoğurdunu kendin yap.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...