Jump to content

İslama göre insanın fıtratında şeytanlık vardır.


Recommended Posts

Şeytan,Adem ile Havvayı tuzağa düşürüp,sınanmak üzere yeryüzüne sürülmelerine neden olmuştu.Çocuk yapanlar da,birçok Adem ile Havva tuzağa düşürüp,sınanmak üzere yeryüzüne sürülmelerine neden oluyor.İnsanın fıtratına,yapısına bu şeytanlığı yerleştiren,insanı üreyecek,Adem ile Havvaları tuzağa düşürecek bir şekilde tasarlayan kim?Allah.İşte müslimler,Adem ile Havvayı tuzağa düşürüp,yeryüzüne sürülmelerine neden olan şeytana kin ve nefret kusuyorlar ama aynı müslimler insanın fıtratına bu şeytanlığı yerleştiren Allah'ın yalaka ve yancılığını yapıp,ona yaranmaya çalışıyorlar.Bir de çocuk yapmak Allah'ın buyruğudur diyorlar bunlar.Demek ki,çocuk yaparak,Adem ile Havvaları tuzağa düşürüp,yeryüzüne sürülmelerine neden olmak,yani şeytanlık yapmak Allah'ın buyruğu.Şu açık ki Allah şeytanın ta kendisidir.Allah'a tapınmak,şeytana tapınmaktır.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet var, kurana göre adem ve eşi o günahı işlediğinde insan geni bozulmuştur. Şimdi de o geni temizlemek size düşüyor.  İstediğiniz kadar yiyip için ancak şu (soy -şecere ağaç)şecereye yaklaşmayın , sonra şeytan onlara çirkin yerlerini güzel gösterdi ,  sonra utandılar... ayetlerden alıntı yaptım,  isteyen tamamına da bakabilir...

 

Şehvet ile kandırıldılarşeytan  ademin eşini  teşvik etti o günahı işlediler. Şehvetleri geçtikten sonra avret yerleri kendilerine çirkin gözüktü ve utandılar. Kapatacak birşeyler aradılar.

 

İşte insan geni bu olayla bozuldu  , şeytanla karıştı bunu temizlemek de size düşüyor , bu borç üzerinize yazıldı. Din borç demektir. Eğer yaparsanız eski halinize dönersiniz diyor , yapmazsanız ateş temizleyecek bunu diyor. Bu bir ceza değil kuraldır bence. Döngü böyle başlatılmış ancak insan bu döngüyü bozmuş. İtiraz etmeye hakkınız yok bu yüzden de itirazlarınız tikkate alınmıyor.

 

Hristiyanlar bu ince noktada sapıttılar kadın şeytandır dediler.  Halbuki insanın evrimi tamamlanmamıştı , ilişkiye girmeye henüz izin yokken bunu yaparak eksik ve kusurlu genleri çoğalttılar. Bunun üzerine bu geni temizlemek size borç olarak yazıldı.

 

''Şüphesiz  onu temizleyen  kurtulmuştur'' kuran bunu kastediyor. bu ayetin güneş (şems) suresinde olması da çok enteresan değil mi?

 

Ben böyle anlıyorum.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...