Jump to content

Allah göğü tutmasa hepiniz ölürdünüz.Şükredin.


Recommended Posts

Kurana göre,yerde olanlar önce yaratılmış,sonra da düz yer üstüne yedi kat gök yapılmıştır.Gökler düz yer üzerinde direksiz olarak yükseltilmişlerdir.Bu yedi katlı göğe de güneş,ay ve yıldızlar yapılarak yerleştirilmiştir.Allah göğü düşmesin diye de tutmaktadır.Yoksa gök,yıldızlarla,güneş ve ayla birlikte başınıza çökerdi.Allah'ın göğü düşmesin diye tutuyormuş.Çünkü Allah insanlara karşı çok merhametli ve şefkatliymiş. 

 

Allah'ın yerde olanları ve emriyle denizlerde yürüyen gemileri buyruğunuz altına vermiş olduğunu; buyruğu olmaksızın yere düşmemesi için göğü O'nun tuttuğunu görmez misin? Doğrusu Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametli olandır.Hacc 65

 

Peki Allah göğü tutmasa ne olur.Gök düz yer üzerine çöker ve insanlar ölürdü.İnsanlar yine ölüyorlar.Toprağın altı milyarlarca ölmüş insan ile dolu.Acı çeke çeke ölen bir sürü insan var.Sıtma parazitleri enfekte olan sivrisinekler en basitinden binlerce insanı öldürmüyorlar mı?Sıtma parazitlerini ve sivrisinekleri tasarlayıp,yoktan var eden kim islama göre?Allah.Göğün düşmesin diye tutulması ve insanların ölmemesi bir merhamet ve şefkat göstergesi ise,neden insanlar Allahın tasarladığı canlılar yüzünden ölüyorlar.Neden insanlar çeşitli hastalıklardan dolayı acı çeke çeke ölüyorlar.Yine insanlar doğal afetlerden dolayı ölüyorlar.Doğal afetler olacak bir şekilde dünyayı tasarlayan kim?Göğü tutuyorum merhametimden ve şefkatimden dolayı,yoksa ölürdünüz diyen Allah insanları çeşitli yöntemleriyle öldürürken merhametsiz ve şefkatsiz olmuyor mu aynı mantıkla?Üstelik göğü tutmasa,insanlık tümüyle yok olur.Acılar bir son bulur.Canlıların birbirini yiyerek yaşadığı bu düzen bir son bulur.Ölüme yeni kurbanlar verilmez.Ama Allah bu düzenin sürekliliğini sağlayarak,acıların,kıyımın bitmesini istemiyor.Ölüme yeni kurbanlar verilsin istiyor.Hani göğün tutulması ve insanların ölmemesi bir merhamet ve şefkat göstergesiydi.Sen insanları ve canlıları zaten öldürüyorsun Allah,çeşitli yöntemlerinle.Üstelik göğü tutup,bu düzenin sürekliliğini sağladığın için ölen sayısı artıyor.

 

Şu açık ki,Allah son derece kötü tasarlanmış,saçmalayan,akılsız ve mantıksız söylemler üzerine kurulmuş bir Tanrı profilidir.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugünkü bilgimizle;

 

Galaksimizde 400 milyar yıldızı (gezegen ve diğer elemanları ile birlikte), bilinen evrende yüz milyarlarca galaksiyi, bunların ötesinde de kim bilir neleri tutuyor Allah, üzerimize düşmesin diye.

 

Tutmasa bunlar üzerimize düşecek.

 

Niye?

 

Çünkü dünyada biz varız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎22‎.‎12‎.‎2018 at 20:54, Sundance yazdı:

Tutmasa bunlar üzerimize düşecek.

 

Buna inanacak kadar cahil ve aptal kişilere laf anlatmaya çalışarak ne kadar boşuna bir çaba içinde olduğumuzu düşünmüyor değilim. Bazen her şeye boş verip sadece kendi işime bakma duygusuna kapılıyorum ama bu olmaz. Bizler sosyal bir türüz. Kendi dişimizi tedavi edemeyiz. Apandisimiz iltihaplansa kendimiz alamayız. Yazık ki bu konuda çaresiziz. 

 

Şuna inanan insanlara biz ne anlatmaya çalışıyoruz yahu? Daha bunlara anlatılacak bir şey mi var? Bunlara anlatılabilecek tek şey masal... Bir varmış bir yokmuş diye başlayacaksın...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...