Jump to content

İnsanlık Bir Virüsmüdür


Recommended Posts

İnsanlık Bir Virüsmüdür?

 

Tüketim zincirinin en tepesinde olan insan türü hem tüketirken hem de üretirken doğaya zarar vermektedir. Dahası birbirine de zarar vermektedir. Bu durumda insan olmak bir hastalık olarak tarif edilebilir mi? Yani doğadaki  insanlık hastalığı yada virüsü denilebilir mi?


Şimdiki sahip olduğunuz en ileri tekniklere bir bakın. Köpeğin burnu kadar hassas değil. Bir sinek ,bir arı , bir balinanın sahip olduğu duyargalara sahip değiliz üstelik o teknolojiye hala daha yaklaşamadık.  Bir ayı kadar güçlü değiliz.


Bütün bunlara rağmen onların doğasını her dakika berbat ediyoruz. Sonrada kendimizi çok akıllı çok medeni sayıyoruz. kendi kendine giden araba yaptık diye övünüyoruz.


Soruyorum size bütün ayılar hem fikir olsa bir haftada insanlığın sonunu getiremezler mi? Bütün hayvanlar birlik olsa  onların doğalarını mahveden insanın sonunu bir gecede getirirdi..Ama bugne kadar  olmaması neden?  Bütün hayvanlar kendilerine gelecek zararı biliyorlar çok uzaklardan suyun kokusunu bile alıyorlar , elektromanyetik değişimleri bizim teknolojiden daha hassas farkediyorlar. O zaman insana niye bu kadar tolerans tanınmış..


Ama böyle olmuyor. Biz onlardan daha becereksiz olduğumuz halde onları öldürmeye devam ediyoruz.  Yaptığınız en hassas antenler karıncanınki kadar fayda etmiyor.  Birde herşeyi bildiğimizi iddia ediyoruz. Bence kargalar bize gerçekten gülüyorlar.


Birşeyler eksik kalmış insanda..yada biz bu dünyaya ait değiliz.  İkisinden biri.. Yada belki doğa bizi iyileşir ümidiyle içinde tutuyor..İnsanlar gerçekten bu dünyada ne kadar torpilli yaşadıklarının farkında değiller.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kardeş hayatını yaşa, boşver. İnsanı insan yapan zekasıdır. Doğanın bize bahşettiği bir özellik zekamız. Bu yüzden doğa suçludur. Vermeseymiş zekayı, insanlara aklı. Verdi ve sonucunu gördü. Yok olmaya doğru adım adım atıyor. Kendi sonunu hazırladı. Biz kendi kendimizi mi oluşturduk da bunu söylüyorsun. Doğanın suçu. Bize güçlü bşr bilinç verdi ve kendini yok etmesini sağladı. Aklımız olmasaydı hiçbir anlam kazanmazdı. Bu yüzden aslında var olan ama hiçbir şey olurduk. Bilinç bize evrenin anlam kazanmasını sağlıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, kavak yazdı:

image.jpeg.97dc60249ebb6c60d442418baeeebcc6.jpeg

Deviantart da buna benzer cok calismasi var(adini unuttum), güzel photomanipulation yapiyor. Bende ondan esinlenip bir iki deneme yapmistim..... Insan virus müdür,  Virus farkli birsey, bence bakteri(!) demek lazim (mi). Cünkü bakteriler bindikleri dali farkinda olmadan keserler. Bitkilerde öyle, diger canlilarda. Hepsinin bir son hazirligi var. Canlilikta bir yere kadar. Canli canlinin kurdudur. Insan denilen canli temel canlilardan degil, yani yoklugu dünyaya zarar vermez, sivrisineklerde öyle. Ama bakin planktonlar ve bakteriler olmazsa, digerleri olmuyor. Bence insana ne virus nede bakteri tabiri yakismiyor. En güzel tanim Terminator yada Eliminator ya da Türkce olarak "Olmasada Olur".

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

@deadanddark Evet, doğru. Yokluğu bu gezegene birşey kaybettirmez ancak varlığı, böyle giderse, bu gezegendeki diğer canlılar için büyük bir tehlike arz ediyor. Hatta bu gezegenin kaderi insanların elinde diyebiliriz. Bu nedenle yukarıdaki eklediğim resim, mevcut durumu ve gidişatı gayet güzel betimliyor.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, kavak yazdı:

@deadanddark Evet, doğru.
Yokluğu bu gezegene birşey kaybettirmez ancak varlığı, böyle giderse, bu gezegendeki diğer canlılar için büyük bir tehlike arz ediyor. Hatta bu gezegenin kaderi insanların elinde diyebiliriz. Bu nedenle yukarıdaki eklediğim resim mevcut durumu ve gidişatı gayet güzel betimliyor.

 

O resimi ilk gördügümde "Vay be olayi ne güzel anlatmis dedim ve yarim saat öylece bakakaldim. Sonra diger calismalarina baktim, digerleride güzeldi. Tema hep ayni tabiaat ana hep saldiri altinda. Bulursam linkini verecegim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buldum, calisma ..... isimli (sanatciya) ait. https://www.deviantart.com/aegis-illustration/art/Betrayal-332682048

 

Ayni kisiden etkilenip benzer bir calisma denenmis>> Forbidden Love  https://www.deviantart.com/gedogfx/art/Forbidden-Love-569803714

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Düşünülenin aksine insanların şuan dünyada olmaması bir çok hayvan ve bitki açısından felaketle sonuçlanırdı. Hatta varlığımızla ölenlerin sayısından çok çok daha fazla sayıda canlı yokluğumuzla ölürdü.

 

Artık gezegeni, üzerinde olmadığımız zaman daha iyi olamayacak kadar değiştirdik. En azından çok uzun bir zaman boyunca durum kötüye giderdi. 

 

Ayrıca köpeğin burnundan daha hassas ölçüm yapan aletlerimiz yok veya karınca anten zırvası gibi bilgiler doğru değildir. Biz bu gezegen üzerindeki tüm hayvanlardan da daha güçlüyüz. 

 

►Bakış açısına göre değişecek şekilde, doğanın yıkımının veya yok edilmesinin bir önemi yoktur. Bu gezegen üzerindeki tüm canlılar kendini hayatta tutmaya çalışır ve bunu yaparken başka canlıları öldürmekten çekinmez, dengeyi bozmaktan çekinmez denge zaten budur. 

 

 

Doğa denilen şeyin bir bilinci yoktur, doğayı da zaten yıkım oluşturmuştur, dengede gördüğünüz sistem bir dengesizliğin sonucu ortaya çıkmıştır. Şuanda dünya üzerindeki türlerin %50 kadarını silersek, ortaya çıkacak yıkım ve dengesizlik bir kaç bin yıl sonra yerini yeni bir dengeye bırakır. 

 

 

 

 

 

 

tarihinde Sütlü Kase tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...