Jump to content

VİCDAN SAHİPLERİNE SESLENİYORUM!!


Recommended Posts

3 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

benim verdiğiniz ayette aklıma takılan eğer savunmalarda geçtiği gibi Allah cehennem için insan yaratmıyor insanlar kalplerini gözlerini mühürlediği için Allah bu bu vasıflara sahip insanlar ve cinlerden birçoğunu cehennem için yarattık diyorsa burada (birçoklarını) ifadesi kafa takılıyor sürekli.Demem o ki zaten ayette saydığı vasıflara sahipse o kişiler hepsini cehenneme atmalı  ama hepsini değil birçoklarını diyerek sanki bazılarını affedeceğini ama o vasıflara sahip olanlarının çoğunun ceza göreceği hissi veriliyor.Bu da biraz çelişkili gibi geldi bana sizce?

 

Yahu hala ne anlatıp duruyorsun? Bu put her boku bilmiyor mu? Her boku bilen bir put daha yaratmadan hangi insanları cehenneme atacağını bilmez mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 322
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 dakika önce, sağduyu yazdı:

 

Yahu hala ne anlatıp duruyorsun? Bu put her boku bilmiyor mu? Her boku bilen bir put daha yaratmadan hangi insanları cehenneme atacağını bilmez mi?

anlatmıyorum orada kesir kelimesi çoğunu veya birçoğunu diye çevriliyor bende o kısımda problem gördüm demek istedim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 12.01.2019 at 23:07, akılsızşuursuzatom said:

Buna cevap olarak bütün kainatı ve Allah'ın isimlerini inkar edip tasdik etmedik diye çok büyük suç işlediğimiz için inanan ama kötü bir insan değil inanmayan ; Allahın sanatını takdir etmeyen ve görmezden gelenler sonsuz azabı hak eder diye bir düşüncede var bazılarında .

Nasil bir sanattir bu ya 31 yasindayim son 6 senem mide, hemeroid ve psikolojik hastaliklarla gecti. Boyle tasarim da, sanat da olmaz olsun bot gibi bir sey bu. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, fumes yazdı:

Nasil bir sanattir bu ya 31 yasindayim son 6 senem mide, hemeroid ve psikolojik hastaliklarla gecti. Boyle tasarim da, sanat da olmaz olsun bot gibi bir sey bu. 

"Allah'ın isimlerini inkar edip tasdik etmedik diye çok büyük suç işlediğimiz için inanan ama kötü bir insan değil inanmayan ; Allahın sanatını takdir etmeyen ve görmezden gelenler sonsuzazabı hak eder diye bir düşüncede var bazılarında ."

 

Öncelikle diyebiliriz ki ;bu düşüncede olan o "bazıları !" yanlış düşünüyorlar çünkü ortada bir sanat var ise o takdir edilir, var olup da farkedilemiyor ise farkedemeyen kişi  sanattan yoksundur ve bu onun azap görmesini gerektirmez. Azabı "kötülük " yapanlar görecekler diye biliyoruz.

Bir tablo bir çok kişi için bir sanat eseri ise örneğin 1.2 milyar kişi bu tablonun bir sanat eseri olduğunu söylese ve 250 milyon kişi o tablonun kendilerine bşr bir şey ifade etmediğini, bunun bir sanat eseri olamayacağını söylese, biz bu sayıyı 5 kişiden 1 i tabloyu sanat eseri olarak görmüyor diğerleri görüyor şeklinde oranlasak buradan ne çıkarırız?

a: Bunun bir sanat eseri sayılabileceğini.

b: Bunun bir sanat eseri sayılamayacağını

 

mide, hemoroid ve psikolojik hastalığım hiç olmadı, bence ortada bir bir sanat eseri var desem.. 

Sanat eseri olup olmadığımız kusurlu olup olmamamızla mı alakalı? 

Sanat eseri kusursuz olursa mı sanat eseridir yalnızca?

Kusursuz bir yaratık yaratılması istenseydi yaratılabilirdi inancındayım.

ateşi bulan, tekerleği bulan ve geçen binlerce seneden sonra bugün uzayı araştıran , 300 sene önce aylarca süren yolculukları saatlere indiren ,( belki 300 sene sonra dakikalara, saniyelere indirecek olan) cebindeki kablosuz cihazlarla istediği kişi ile görüntülü konuşabilen bir yaratık yaratabilen (evet bunları bilgimiz sayesinde yapıyoruz ama bilginin depolandığı o kafatasımızın içindeki beynimizi kendimiz yaratmıyor hatta beynin ne olduğundan habersiz doğuyoruz, beyinle ! doğuyoruz)  yaratıcımız kusursuz bir yaratık da yaratabilirdi ama ölümlü bir yaratık yarattı, aciz bir yaratık yarattı, kibirlenmeye, "heyttt bee biz insannlarrr yapıyoruz bunlarııı " triplerine girmeye gerek yok.

Kimileri " bugün yediklerimizi biz insanlar bu hale getirdik, mısır eskiden ne haldeymiş, şeftalinin tadı yokmuş, fasulyenin yüzüne bakılacak hali mi varmış, doğal seçilimle bizz yaptık bizzzz" kafasındalar, doğadaki o beğenmedikleri hallerini de mi insanlar yarattı sorusu bir yana bugün mide,hemoroid v vs bin çeşit hastalıklara insanın karıştığı bu " güzelleştirme" ya da " genetiğini değiştirme" ya da " doğal yolla oluşmasını beklemeden vaktinden önce olmasını sağlamak için ilaçlama" kafası sebep oluyorsa ne olacak?

Hepsi bir yana bizler beden taşıyan ruhlarız.Beden yaşlanacak, organlar yetersizleşecek vs birşeyler ölüme sebebiyet verecek.Kural bu.

ebedi hayat olamaz mı?

olur ama burada değil.

 

Hani iyilik yapan ya da kötülük yapan, bir şeyden mutluluk duyan ya da mutsuzluk duyan, ağlayan, gülen bizler... bu duyguları kim yaşıyor.. Ruhh , işte bunları yaşayan ruh, akıl değil, beyin değil onlar başka şeyler.

birini kaybettiğimizde acı çeken beyin değil, sevgi yüzünden, merhamet yüzünden ruhumuz çekiyor o acıyı. sevgi , merhamet var içimizde. Bir hayvana eziyet edildiğini gördüğümüzde ne hissediyoruz? beyin olan biteni gören gözlerden gelen görüntüyü alıp işliyor , peki hissedilen o his ne? o nerden geliyor?

 

Ruh üstü et, kemik kaplamayız.

 

Üstelik bütün canlılar böyle, hayvanlarda da eşini , yavrusunu kaybeden bir hayvanın ölen o aile bireyinin başında üzüldüğünü gördüğümüz tonla video var.

Neslin devamı için şart olan özellikler... sadece organdan ibaret değiller, sevgi, merhamet, şehvet.. bunlar olmadan nesil devam etmez, ne isteyecek çiftleşmeyi? akıl mı? isteyen ne? seven ne? üzülen ne? mutlu olan ne? 

Yiyecekler yiyecek, yedikleri vücutlarına yakıt olacak,organlarını çalıştıracak, hayatta tutacak, gerekli olanlar vücuda alındıktan sonra posaları boşaltım yollarıyla dışarı atılacak şekilde yaratılan canlılarız.

Sindirim sistemi , boşaltım sistemi, sinir sistemi,solunum sistemi, üreme sistemi..

sistem..

Her biri bir tasarım olduğunu anladığımız, bizim yaşamamız için gerekli olan,yaratımında, tasarımında payımızın, fikrimizin , haberimizin bile olmadığı sistemler...

 

Yediklerimizi de, organlarımızı da kendimiz yaratmıyoruz, yediklerimizi, organlarımızı bilmeden doğuyoruz, bir şeyleri öğrenebilmek için seneler gerekiyor, kendi kendimize hayatta kalamayız bizi annelerimiz besliyor, içlerinde sevgi,merhamet olan canlılar tarafından büyütülüyoruz. 

Neyin içinde bunlar?

Sevgi, merhamet neyin içinde?

ruhta..

 

Hicr 28;

 Ey Peygamber! Rabbinin meleklere söyle dedigini hatirla: "Ben, kuru balçiktan, sekil verilmis kokusmus çamurdan bir insan yaratacagim

hicr 29;

Bunun için, Ben onu muntazam bir insan kıvamına getirip içine ruhumdan üflediğim zaman, derhal onun için secdeye kapanın!

 

Evet bizler yaratıldık, çamurdan yaratıldık,yaratılmış mahluklarız.

Hayvanlarız bizlerde, neden bu kibirlenme?

Bizlerde onlar gibi ölümlü değil miyiz, aciz değil miyiz ,göremediğimiz minicik mikroplara karşı, ölüme karşı.

yemek içmek zorunda değil miyiz hayatta kalmak için?

 

bizler yaratıldık , bizleri yaratmak istedi ve yarattı.

Hayvanlar içinde en üstün en şerefli olan, insan denilen hayvan olarak yarattı.

Onu İster kabul edelim ister etmeyelim onun kuralları ile onun kanunları ile yaşıyoruz.

Yememek elimizde değil, yediklerimizin posalarını çıkarmamak elimizde değil, solunum yapmamak elimizde değil, ölmemek elimizde değil.

Burada bize sorulmadan var edildiğimiz gibi ölürken de rızamızı sormayacaklar. Burada yaratılırken sormadıkları gibi öldükten sonra diriltilme gününde diriltirlerken de sormayacaklar ama şunu soracaklar, Ey insan! sana iradeyi , seçme yetkisini verdik, sen neyi seçtinn? iyilik yapma durumun varken kötüyü mü seçtin, kötüyü seçmemek durumun varken kötüyü mü seçtin? iyiyi mi seçtin?

Orada yalan söylemek işe yaramayacak, gösterecekler yaptıklarımızı.

1400 sene önce kamera denen bir alet öngörülemezdi, kamera denen ,görüntüleri kaydeden ve istenildiğinde tekrar oynatan bir aleti insan ! yapacak da insanı yaratan yaratıcı mı istenilen görüntüleri ortaya koyamayacak?

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabi " bize sorulmadan var edildiğimiz gibi" dediğimiz yerde bir kapı aralanıyor .

" Niye sormuyorlar, belki ben yaratılmak istemeyecektim! " gibisinden sesler gelebilir, orada şöyle bir şey söylenebilir.

Ruhlar aleminde bize sordular biz kabul ettik ve istedik ama orada ayan beyan ortada her şey, ya kendimizle baş başa kalırsak neler yapar, nasıl yaratıklar oluruz?

 

ayet; "Biz, emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik. Onlar onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O cidden çok zalim, çok cahil bulunuyor"

Burada emanet, istdiğini yapabilme yetisi, cüzi irade denilen , istediğini yapabilme gücünün bir parçası, bunun tamamı yaratıcıda, külli irade. o her istediğini yapabiliyor, bize de onun bir cüzünü bir parçasını vermiş , bir çokları bu parçayı bulunca buldumcuk olmuş, çalmış, çırpmış , tecavüz etmiş, hak yemiş vs.

İşte onlara denilecek ki " hani? ,sapıttınız, nefsinizin peşine gittiniz, size uyarıcı yolladık, rüyalar gösterdik.. uyanmadınız gafletten"

Tabi bu arada böyle yapmayanlar da olacak tabi, bir çokları da iyi olmayı , kötülük yapmamayı seçecekler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@acizlerdenbiri Umarim boyle veya daha agir sikintilarin olmaz. Sen sadece Kur-an i bellemissin bana da Budizm cok daha mantikli geliyor. İcinde hic bir siddet ogesi yok, savas yok, kafir vs. diye ayrimcilik yok, hakaret yok, cennet/cehennem yok, tanri yok, Budistler disinda kimseyi herhangi bir tapinaga yanastirmayin sozu yok. Kur-an da acikca der musrikleri Kabeye yanastirmayin diye. Bu yuzden Kabe baskininda CIA ajanlarin eline kelime-i sahadet yazan kagitlar tutusturulmus ve bu okutturulmustur. Neden bu yapildi cunku Kur-an a gore musrikler pisliktir ve Kabeye yanastirilmamali. Hayvanlarin ve dunyanin, insanlar icin var oldugu yalani yok. Yani dunyadaki en akla yatkin gelen din, tanrisi olmayan Budizm. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
58 dakika önce, fumes yazdı:

@acizlerdenbiri Umarim boyle veya daha agir sikintilarin olmaz. Sen sadece Kur-an i bellemissin bana da Budizm cok daha mantikli geliyor. İcinde hic bir siddet ogesi yok, savas yok, kafir vs. diye ayrimcilik yok, hakaret yok, cennet/cehennem yok, tanri yok, Budistler disinda kimseyi herhangi bir tapinaga yanastirmayin sozu yok. Kur-an da acikca der musrikleri Kabeye yanastirmayin diye. Bu yuzden Kabe baskininda CIA ajanlarin eline kelime-i sahadet yazan kagitlar tutusturulmus ve bu okutturulmustur. Neden bu yapildi cunku Kur-an a gore musrikler pisliktir ve Kabeye yanastirilmamali. Hayvanlarin ve dunyanin, insanlar icin var oldugu yalani yok. Yani dunyadaki en akla yatkin gelen din, tanrisi olmayan Budizm. 

arkadaşın  dediği  gibi  kusurluda  olsa  tasarım  var .

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, acizlerdenbiri said:

Tabi " bize sorulmadan var edildiğimiz gibi" dediğimiz yerde bir kapı aralanıyor .

" Niye sormuyorlar, belki ben yaratılmak istemeyecektim! " gibisinden sesler gelebilir, orada şöyle bir şey söylenebilir.

Ruhlar aleminde bize sordular biz kabul ettik ve istedik ama orada ayan beyan ortada her şey, ya kendimizle baş başa kalırsak neler yapar, nasıl yaratıklar oluruz?

 

ayet; "Biz, emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik. Onlar onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yüklendi. O cidden çok zalim, çok cahil bulunuyor"

Burada emanet, istdiğini yapabilme yetisi, cüzi irade denilen , istediğini yapabilme gücünün bir parçası, bunun tamamı yaratıcıda, külli irade. o her istediğini yapabiliyor, bize de onun bir cüzünü bir parçasını vermiş , bir çokları bu parçayı bulunca buldumcuk olmuş, çalmış, çırpmış , tecavüz etmiş, hak yemiş vs.

İşte onlara denilecek ki " hani? ,sapıttınız, nefsinizin peşine gittiniz, size uyarıcı yolladık, rüyalar gösterdik.. uyanmadınız gafletten"

Tabi bu arada böyle yapmayanlar da olacak tabi, bir çokları da iyi olmayı , kötülük yapmamayı seçecekler.

 

Nereden biliyorsun bize sorduklarını? Arapların yazdığı kitapta öyle diyor. Mantık bu. Adamın aklına acaba bu kitap doğru mu diye sormak gelmiyor bile. Kafadan bu kitapta yazan her şey kesin doğrudur diye kabul etmiş bile. Mantık bu olunca bu adama ne anlatılabilir ki? Adam aklını kullanmayı reddediyor, araplara teslim olmuş o.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, akılsızşuursuzatom said:

arkadaşın  dediği  gibi  kusurluda  olsa  tasarım  var .

 

Yani ben her türlü tasarım bulurum diyorsun. Bazı insanlar sadece görmek istediklerini görüyor demek ki. Tasarım olmasa ile tasarım var dersin olur biter, nasıl olsa kanıtlama, akla, mantığa uydurma gibi bir derdin yok. Ben yaptım, oldu mantığı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

arkadaşın  dediği  gibi  kusurluda  olsa  tasarım  var .

katılmıyorum, ben kusurlu bir sanat demedim, yaratıcı kusursuz yaratmak istese yaratabilirdi, böyle yaratmak istedi, sistemi böyle kurdu. 

Hiç bir sağlık problemi yaşamayan birini düşünelim , adam 30 yaşında ve zımba gibi. Bu adama 180 km süratle bir araba çarpsa ce adam ölse biz yaratıcı kusurlu yaratmış desek bu bizim eksik algımızın ortaya koyduğu bir çıkarım olur.

Ölümlü bir yaratık yarattı yahu, senin benim olmasını istediğimiz gibi yaratmak zorunda mı?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, acizlerdenbiri yazdı:

katılmıyorum, ben kusurlu bir sanat demedim, yaratıcı kusursuz yaratmak istese yaratabilirdi, böyle yaratmak istedi, sistemi böyle kurdu. 

Hiç bir sağlık problemi yaşamayan birini düşünelim , adam 30 yaşında ve zımba gibi. Bu adama 180 km süratle bir araba çarpsa ce adam ölse biz yaratıcı kusurlu yaratmış desek bu bizim eksik algımızın ortaya koyduğu bir çıkarım olur.

Ölümlü bir yaratık yarattı yahu, senin benim olmasını istediğimiz gibi yaratmak zorunda mı?

 

zorunda 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

Kusursuz yaratamazdı yani kusurlu yaratmak zorunda idi. Madem imtihan var kusurda olmalı . Her şey zıttıyla bilinir ilkesine göre iyiler kadar kötü durumlarda olmalı.

yok olmaz o öyle

kusursuz yaratamazdı ! kusurlu yaratmak zorunda!! idi dediğimiz kişi Rab olamaz.

O zaman "ve hüve kulli şey in kadir" ayeti nedir? 

her şeye kadir olamayan nasıl yaratıcı olabilir? öyle değil ama yaratmış! olabilir mi böyle bir şey?

 öyle değil ama öyle olduğunu iddia etmiş! olabilir mi böyle bir şey?

Yani o ancak böyle mi yaratabilirdi?

Ahiret hayatının sonsuz olacağını söylüyor, demek ki öyle de yaratabiliyor.

Bu dünyada bizleri ölümlü olarak yarattığını belirtmiş ayette.Bu dünyada ölümlü müyüz?ölümlüyüz .

Bu dünyada bizi yaratan , tasarlayan o ise o yaratandır,ahiret hayatında sonsuz yaşam olacağını söylüyor  öyle ise ahiret hayatında da sonsuz yaşamlı olarak yaratacaktır.

Bu kusurlu yaratıklar meselesinde "Yaratıkları hakkında İsteği böyle idi" demeliyiz,kusursuz yaratamazdı, böyle yaratmak zorundaydı düşünceleri doğru değil ,ölümlü de yaratabilir ölğmsüz de, o her şeye kadirdir ve doğrusu budur.

Dünyada her hangi bir şey hakkında doğrusu budur! nokta. diyebileceğim bir tek bu var sanırım.

Kabirlerinden kaldırıldıklarında şaşıracak elemanlar olacak, ben şaşırmayacağım inşaALLAH. 

Beni bu dünyada bir su parçasından yaratan istediği an istediği yerde tekrar diriltebilir, tekrar öldürebilir ve tekrar diriltebilir.

Kendimi ben yaratmadım, 0 bilgi ile muhtaç ve aciz bir halde bir su parçasından yaratıldım.

Benim için ben yaratılanım, yaratan var beni.

HAMD VE ŞÜKÜR OLSUN HER ŞEYE KADİR OLAN ,ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A .

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, acizlerdenbiri yazdı:

yok olmaz o öyle

kusursuz yaratamazdı ! kusurlu yaratmak zorunda!! idi dediğimiz kişi Rab olamaz.

O zaman "ve hüve kulli şey in kadir" ayeti nedir? 

her şeye kadir olamayan nasıl yaratıcı olabilir? öyle değil ama yaratmış! olabilir mi böyle bir şey?

 öyle değil ama öyle olduğunu iddia etmiş! olabilir mi böyle bir şey?

Yani o ancak böyle mi yaratabilirdi?

Ahiret hayatının sonsuz olacağını söylüyor, demek ki öyle de yaratabiliyor.

Bu dünyada bizleri ölümlü olarak yarattığını belirtmiş ayette.Bu dünyada ölümlü müyüz?ölümlüyüz .

Bu dünyada bizi yaratan , tasarlayan o ise o yaratandır,ahiret hayatında sonsuz yaşam olacağını söylüyor  öyle ise ahiret hayatında da sonsuz yaşamlı olarak yaratacaktır.

Bu kusurlu yaratıklar meselesinde "Yaratıkları hakkında İsteği böyle idi" demeliyiz,kusursuz yaratamazdı, böyle yaratmak zorundaydı düşünceleri doğru değil ,ölümlü de yaratabilir ölğmsüz de, o her şeye kadirdir ve doğrusu budur.

Dünyada her hangi bir şey hakkında doğrusu budur! nokta. diyebileceğim bir tek bu var sanırım.

Kabirlerinden kaldırıldıklarında şaşıracak elemanlar olacak, ben şaşırmayacağım inşaALLAH. 

Beni bu dünyada bir su parçasından yaratan istediği an istediği yerde tekrar diriltebilir, tekrar öldürebilir ve tekrar diriltebilir.

Kendimi ben yaratmadım, 0 bilgi ile muhtaç ve aciz bir halde bir su parçasından yaratıldım.

Benim için ben yaratılanım, yaratan var beni.

HAMD VE ŞÜKÜR OLSUN HER ŞEYE KADİR OLAN ,ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A .

Benim dediğim imtihan yapmak istiyorsa kusurlu yaratmak zorunda tamamen mükemmel olmamak zorunda.Ya da kusurlu canlılar çarpık canlılar, İnsanlar meydana getirmek zorunda.Çünkü bu imtihan oluyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 hours ago, acizlerdenbiri said:

katılmıyorum, ben kusurlu bir sanat demedim, yaratıcı kusursuz yaratmak istese yaratabilirdi, böyle yaratmak istedi, sistemi böyle kurdu. 

 

Tanrı adına konuşmuş, atıp tutmuşsunuz sadece. 

 

17 hours ago, acizlerdenbiri said:

yok olmaz o öyle

kusursuz yaratamazdı ! kusurlu yaratmak zorunda!! idi dediğimiz kişi Rab olamaz.

 

Burası tam böyle. Ha şunu bileydin!

 

17 hours ago, acizlerdenbiri said:

Ahiret hayatının sonsuz olacağını söylüyor, demek ki öyle de yaratabiliyor.

 

Bu söylediğiniz, meselenin ana aksını değiştirmiyor. 

Öncelikle "söylüyor?" daha kimse gidip görmedi bunu. Beni bağlamaz ki. Bu kısmı bir güzel geçiniz. Döngüsel mantık safsatası çünkü.

Zaten iddianızın içerisindeki bir parçayı, iddianın kendisi için kanıt olarak kullanamazsınız. Basitçe bu.

 

Şimdi:

 

Kusurlu muyuz, kusurluyuz. Hem de sürüsüne bereket.

Herhangi bir nedenle böyle yaratmış mı? Yaratmış.

Mutlak bir düzen var mı? Yok.

 

Demek ki bu dünya-evrenin görüngüsünden, yani "elimizdekilerden" hareketle, tanrıya çıkarım yapamayız.

Ortada zorunlu bir tanrı çıkarımı durumu hiç mi hiç yok.

 

Tasarım iddiası varken neden nal gibi kusurların bulunduğu,

Ya da böyle yaratmak zorunluluğuna binanen, imtihan için başka bir yolu olmadığı için mi böyle yaratıp yaratmadığı soru(n)ları karşılığını aktüel olarak bulamamış ve siz ölene kadar tepenizde Demokles'in kılıcı gibi duracaktır bu durumda. Bununla yaşamasını öğrenin. Ve hal böyle iken inanmayanlara değil, kendinize şaşırın bir zahmet.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, teflon yazdı:

 

Tanrı adına konuşmuş, atıp tutmuşsunuz sadece. 

 

 

Burası tam böyle. Ha şunu bileydin!

 

 

Bu söylediğiniz, meselenin ana aksını değiştirmiyor. 

Öncelikle "söylüyor?" daha kimse gidip görmedi bunu. Beni bağlamaz ki. Bu kısmı bir güzel geçiniz. Döngüsel mantık safsatası çünkü.

Zaten iddianızın içerisindeki bir parçayı, iddianın kendisi için kanıt olarak kullanamazsınız. Basitçe bu.

 

Şimdi:

 

Kusurlu muyuz, kusurluyuz. Hem de sürüsüne bereket.

Herhangi bir nedenle böyle yaratmış mı? Yaratmış.

Mutlak bir düzen var mı? Yok.

 

Demek ki bu dünya-evrenin görüngüsünden, yani "elimizdekilerden" hareketle, tanrıya çıkarım yapamayız.

Ortada zorunlu bir tanrı çıkarımı durumu hiç mi hiç yok.

 

Tasarım iddiası varken neden nal gibi kusurların bulunduğu,

Ya da böyle yaratmak zorunluluğuna binanen, imtihan için başka bir yolu olmadığı için mi böyle yaratıp yaratmadığı soru(n)ları karşılığını aktüel olarak bulamamış ve siz ölene kadar tepenizde Demokles'in kılıcı gibi duracaktır bu durumda. Bununla yaşamasını öğrenin. Ve hal böyle iken inanmayanlara değil, kendinize şaşırın bir zahmet.

evet çok şaşırıyorum kendime, kafasında bin tane göz olan arı ile atamızın ortak olduğuna inanamamak, kuşlar gibi uçamadığım için .ikeyim öyle arayı dediğim için çok üzülüyorum, canım atam oysa o benim. Sudan karaya çıktı, nelerrrr neler çekti di mi?? 

yine atamızın ortak olmasına rağmen filin beyni benim beynimden misliyle büyük olmasına rağmen ondan daha zeki oluşuma inanamamak, oysa 1800 lü yıllarda darwin amca açıklamıştı bunları, inanmalıyım, ve bugün o teorinin çöp olduğunu söyleyen dini liderlerin uşağı günümüz bilim adamları , tam bir fiyasko hepsi ama yine de inanamıyorum buna.

hem ortak ataya hem kendiliğinden patlayan bir patlamaya inanamıyorum, çok ahmağım.

Bu dünyayı yaratanın başka başka dünyalar , yaşam alanları oluşturabşleceğine inanıyorum, akmakça ama maalesef böyleyim.

beni su parçasını bahane ederek yaratanın istediği başka bir şeyleri sebep kılarak istediği kadar öldürüp diriltebilir olduğuna..

kara cahilim resmen ben ya ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...