Jump to content

Okumak ve dünyayı değiştirmek


Recommended Posts

İnsanlar olarak bir cinselliğin sonucunda spermler vasıtası ile var olduk. Ve ilk okul zamanlarında kurşun kalemlerimiz vardı. 
 
Spermden meydana gelmemiz bana hem bilimin şahaneliğini aynı zamanda hepimizin eşit oluşunu hissettiriyor. 
 
Okul zamanlarında yazdığım her hangi bir şeyi bir başkası okursa yeni birşeyler öğrenebilirdi. Eski kitapları yazanlar yazarken öğretmişte oluyordu. Yani yazmak ve okumak birbiri ardına yeni bilgiler öğrenmek gerçekten muhteşem bir olay. 
 
Şu anda bizi yöneten bir meclis var. Ama gerçekten bizi yönetiyor mu yönettiğini mi sanıyor. Çünkü hem halkın hemde ailelerine bir meclisi var. Hatta bireysel olarak hepimizin aklında bir meclis var. 
 
Eğlenebiliriz. Tüm eğlencelerimiz ve hazlarımız bizi başka bilgilere gereksinimiz olmadığı  anlamına gelmez. Çünkü ne kadar bilsek de yine öğrenebileceğimiz çok mesele var. İşte öğrenmenin bir güzel yanında bilgi sahibi oldukça mütavazi olabilme sanatı sanırım. 
Araba nasıl sürülür? Ahlak nedir? Çiçekler nasıl çoğalır? Bir sürü hazine...
 
Ama okumanın verdiği en önemli husus, hayata bir etki bırakabilmeye fırsat vermesidir. Bu etki ister kelebek etkisi olsun isterse sadece bir fikir. İster sadece bulaşık makinemizi tamir etsin isterse sevdiğimizin kalbini. Zamanı geldiğinde etki bırakacak bir bilinç parçası. 
 
Okumak ve hayata etki bırakabilmenin diğer sosyal yanıda meclislerin içinde yaşamamız bazen ailemizle bir araya geldiğimizde bir arabayı almayı konuşabiliriz. 
 
Sınıfımızda kötü nedir tartışabiliriz. Gece yatarken ölümden sonrası nediri sorgulayabiliriz. Bütün bunlarda başkalarının etkileri ile değil kendi etkimiz ile dünyayı değiştirmiş oluyoruz. 
Okumak yazmak konuşmak ve bütün olarak kendi iç dünyamıza yakın olmak 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...