Jump to content

bu sorulara mantıklı cevap vericek ,teistler aranıyor!


Recommended Posts

KONU BAŞLIĞI BU ARKADAŞLAR  :)    ALLAHIN HERŞEYE GÜCÜ YETERMİ?

 

1: allah evreni yaratmadan, canlı forumları yaratabilirmi?(insan hayvan ve bitkiler)

 

2: allah zamandan ve mekandan bagımsız bir yerde insan hayvan ve bitki yaratabilirmi?

 

3: allah hiçlik boyutunda, evreni varetmeden zamansız ve mekansız bir ortamda , madde boyutunu yaratabilirmi?

 

4: allah kısaca;evrensiz canlı yaratabilirmi?

 

eğer allah bu şartlarda yaratabiliyorsa, herşeey gücü yeter, aama benim iddiam çok büyük

allah her koşulda evrensiz zamansız ve mekansız hiçlikte insan yaratamaz, yaratması için zaman ve mekana ihtiyaç duyar.

 

eğer iddiam ispatlanırsa, tarihe geçebilirim.  bu iddialarım ispatlanırsa, allahın herşeye gücü yetmediği gerçekten felsefe yaparak ispatlanmış olur,  tarihte ilk kez. 

tarihinde hydra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, Düşünen Hayvan yazdı:

Soruyu sorarken de zaman ve mekana bağımlı olduğundan sorular mantıksız olur.  Herşeyin durduğu bir sistemi hayal edemezsin çünkü bedeninde trilyonlarca atom vızır vızır dönüyor.

soru gayet mantıklıdır,  :)   lütfen teizme göre yorumlamayın  demiştim, uyarmıştım, mantık hatası olur demiştim, hayal kurmayı deneyin lütfen, bakalım 

hayal gücünüz yeterince güçlümü? görelim.   

 

söz konusu yaratılış eylemi için evren şart koşuluyorsa, bu hipoetizimi doğrularsınız, benim aşırı güçlü hipotezimi yıkmaya ve çürütmeye çalışın..  saygılar. 

teist arkadaşlar.

tarihinde hydra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Teistler de zaman ve mekan kapsamı içerisinde zaten. Hayal gücü bile zaman ister. Zaman ve mekanın ne olduğunu tastamam bana anlat hiçbir şüphe ve soru bırakmasın kafalarda , işte o zaman senin  hipotezin güçlü bir hal alır. Ama hipotezi dayandırdığın zaman ve mekan bile tanımlanamamı ki , dışında bir şey tanımlansın. Açıkcası çok da mühim değil insanlık için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, hydra said:

KONU BAŞLIĞI BU ARKADAŞLAR  :)    ALLAHIN HERŞEYE GÜCÜ YETERMİ?

....

 

https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/67988-allahın-herşeye-gücü-yetmez/&

 

Şu başlıktan devam etseydin..Nihayetinde onu da sen açmışsın!!

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar, tanrının varlığı üzerine düşünelim,bir tanrı hayal edin, evren yok sadece hiçlik var,ve o hiçlikte ölümsüzlük ve sonsuzluğuda aşan bir sonsuzluk var,

bu boyutta bir canlı düşünün, eğer imkansız! olduğunu düşünüyorsanız,hipotezimi doğrularsınız,  :)  yanlış olduğunu düşünüyorsanız, bunu açıklarsınız,

 

örneğin akıl yürütelim, tanrının herşeye gücü yetiyordu madem, neden? evreni yaratmak zorunda kaldı,(evreni yaratmadan canlı yaratamaz  gerçeği için olabilirmi? )tanrının birşeye karşı zorunluluk bağı olması

onun kusurlu yapmıyormu? bir bağımlılık dışında yaratılış mümkün değildir,altını ısrarla çizerek ispatlıyorum, hipotezimde mantık hatası olsaydı, 

evrensiz bir evren modeli görücektik, görecesiz bir görece görücektik..

 

tarihinde hydra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet.

Fazla kısa oldu sanırsam biraz uzatalım :)

Bildiğimiz evren 3 boyutlu olarak bilip algıladığımız bir evren. Bu yüzden 2. boyutla 4. boyutu kısmen anlaya biliyoruz bunun ilerisi de var sayımsal olarak bile bilsekte anlayışımız sınırlarının ötesinde kalıyor. Örneğin 2 boyutlu bir yapıyı gözümüzde canlandıra biliyoruz ama  tek boyutlu bir yapının varlığını en fazla bir çizgi şeklinde anlaya biliyoruz ama gerçekte çizgininde bir kalınlığı var bu yüzden tek boyutlu bir yapı anlayışımızdan uzak. 

 Kaldıki sen sıfır boyutlu bir canlılık olurmu diye sormuşsun sanırsam buda teorik olarak var ola bilme olasılığı olsada uygulamada şimdiki algı ve anlayışla ifade edile bilecekten öte bir yapı.(Nasıl var dersen 0 rakamının etkisi bir nebze açıklar)

 Diğer yandan zamnın dışında canlık ola bilirmi diye sormuşsun buda biraz deişken bir görüş olsada dördüncü boyuttan bahsediyorsun diye düşünüyorum. Bunda fark fazla olmadığından biraz daha somut örneklerle anlatmaya çalışıcam. Zamanı bi nehir gibi düşün içindeki canlılarda balıklar olsun. Bunlar suyun icinde normal yaşamlarını sürdüre bilirler hareket ederler nefes alırlar. Ama su dışına çıkarlarsa ne hareket ede bilirler nede nefes ala bilirler. Buna rağmen karada yaşaya bilen birsürü canlı vardır. Bu canlılar karada yaşamak için sudakilerden farklı özeliklere sahiptirler bu yüzden yaşaya bilirler ama su onları genel anlamda sınırlandırır.(Sanırsam Doctor Strange filminde de zamanın dışında bir boyut vardı. Buranın patronunu yenmek için küçük bir zaman döngüsü oluşturuyordu. Onun için bir dakikadan kısa süren bu döngü patrona hapis hayatı yaşatacakkadar uzundu. Birisinin sürekli için yaşadığı zaman kavramı, diğeri için kısmi bir zincir haline geliyor o filimde.) 

 Yani özetle şuanki evren biz sınırlı olduğumuz için sınırları beli bir yapıda.

Absürd bir örnekle tanrının akvaryumunda yaşayan balıklar gibiyiz. Biz yaşaya bilelim diye o akvaryumun olması bi kuş kafesinin olmadığı anlamına gelmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...