Jump to content

En büyük sır henüz çözülmedi


Recommended Posts

5 dakika önce, sağduyu yazdı:

Hangi kuantum araştırmacaları böyle bir şey söylüyor? Adları nedir ve hangi araştırmalarında söylemişler?

 

Michio Kaku bunlardan en önemlisi olarak gösterilebilir. Araştırmaları ve konuyla ilgili bilgileri araştırabilirsin. Üşenmeyip araştırırsan benim ne söylemek istediğimi daha iyi kavrayacaksın. Hali hazırda çift yarık deneyi ve benzerlerinin sonuçlarının söylediklerimle paralellik gösterdiğini biliyor olmanız gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 455
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 hour ago, kirec said:

 Beynimiz yada beyin sapimiz bilincin algılandığı yer olamaz mı...

 

Yani radyo yada TV  yayınının algılandığı cihaz yani evdeki TV yahut risivır yahut radyo alıcısı hasar gördüğünde artık yayını alamaz di mi...

 

Beyin sapının zarar görmesi de algıladığı bilinç yayınını alamaması sonucu bize bilinci göstermemesi sonucunu doğuramaz mi...

 

Sana bakınca bu ihtimal hiç de uzak değil gibi görünüyor bir an insanın gözüne. Yani diyorsun ki, ben birey falan değilim, ben sadece birinin ya da bir şeyin yayınladığı yayınları alan bir makineyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 minutes ago, John_Ahmet said:

 

Michio Kaku bunlardan en önemlisi olarak gösterilebilir. Araştırmaları ve konuyla ilgili bilgileri araştırabilirsin. Üşenmeyip araştırırsan benim ne söylemek istediğimi daha iyi kavrayacaksın. Hali hazırda çift yarık deneyi ve benzerlerinin sonuçlarının söylediklerimle paralellik gösterdiğini biliyor olmanız gerekir.

 

Michio Kaku evreni ve canlıları bir bilincin mi oluşturduğunu söylüyor? Hangi araştırmasında?

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, John_Ahmet yazdı:

 

Michio Kaku bunlardan en önemlisi olarak gösterilebilir. Araştırmaları ve konuyla ilgili bilgileri araştırabilirsin. Üşenmeyip araştırırsan benim ne söylemek istediğimi daha iyi kavrayacaksın. Hali hazırda çift yarık deneyi ve benzerlerinin sonuçlarının söylediklerimle paralellik gösterdiğini biliyor olmanız gerekir.

Anladigim kadariyla sen bir simulasyonda yasiyor olma ihtimalimizden bahsediyorsun, dogru mu anlamisim? Evreni bir bilincin olusturmasindan bu sonuc cikar.Eger öyleyse bunu o kadar dert etmeye gerek var bence. Icinde tanri inanci barindiranlarin bunu artik bir kenara birakmasina engel degil , ateistlerin ateistligi birakmalarinida gerektirmiyor. %50 bir ihtimalle gercek olsa bu simulasyon ortada ugruna ibadet edilecek bir durum da yok. Evrenin tek bir noktadan ortaya cikmis olmasindan daha korkunc bir durum elbette , onu buna degistirmem. Bu durum ego-shooter oyunlarina benzer. Vur kir parcala, alt tarafi bir oyun bu, bu bir simulasyon, gercek degiliz ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elma, armut nasıl doğanın ürünleri ise, beynimizin de temeli doğaya dayanır. Haliyle bu organımızın bir nevi yansıması olan bilincimizde doğa temellidir. Çok kompleks bir yapısı olan beynimizin nasıl çalıştığı, bilincimizin nasıl oluştuğu bilim tarafından henüz tam olarak en ince detayına kadar bilinmiyor diye, kaf dağının ardında elma ve armutları aramanın bir anlamı yok.

Hep derim...
Doğanın bugüne kadar kat ettiği zamana, hak ettiği değeri göstermiyoruz gibime geliyor. Bilhassa dindarlar, bu nokta da kör horozları oynamaya pek hevesliler.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çamurla oynayan palavra tanrılarını kabul ettiremeyenler tanrılarını kılıktan kılığa sokup farklı yöntemlerle kabul ettirmeye çalışıyorlar. Yahu nedir bu çaba? Varsa böyle bir tanrı çıkar kendisi ortaya, nedir bu hayali bir tanrı pazarlama gayreti? Ne yani, bu hayali zımbırtı kendisinin var olduğuna inananlara ödül falan mı verecek, inanmayanları cezalandıracak mı?

 

Hani bu hayali varlığa bir bilinç atfedilmese deriz ki var olduğu iddia edilen şey nasıl kendisini göstersin, öyle de değil. Adamlar bayağı bilinçli bir varlık olduğunu iddia ediyorlar, hem de bu bilinçli varlık her yerde imiş, yani bir mekana da bağlı değilmiş ama nedense bu bilinçli varlık bilinmeyen bir delikte saklanıyor, insanların kendisini bulmasında ödü kopuyor. Hadi somut delillerle kanıtlayamıyorsunuz, bari iddianızın bir mantığı olsun, o da yok. Tamamen saçma sapan zırvalar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 hours ago, Yeni Üye said:

O mu önce bu mu önce tartışmaya gerek yok. Bu tartışma sonuç vermiyor. Ama bir inşa ya da binaya baktığında onun planının ya da matematiğinin onun malzemelerinin bir araya getirilip yapılmasını öncelediğini düşünmek daha doğal. Ya da bir programın dilinin o programı öncelediğini düşünmek. Matematik ya da fiziksel kurallar dediğimiz şeyler de evrenin yapı taşlarının dili ya da planı. O yüzden birbirine indirgenemeyen kırk küsür parçacık var ama hepsi aynı matematiksel, fiziksel kanunlara tabi oluyor. Yani her parçacık kendi fiziksel kuralları ya da matematiğine sahip değil. Ortak bir fizik ve matematik var.  

....

 

Yeni üye, bir şeyler yazmıştım ama hepsi silindi gitti ne olduğunu anlayamadım..Belki sonra bir daha yazar mıyım yazmaz mıyım bilmiyorum. Ama önce o mu bu mu mevzusuna sen getirdin lafı, biz de yazdık. Verdiğin inşa planı, program dili gibi örneklerin hepsi de geçersiz örnek. Bunu daha önce defalarca kez yazdık. Gerçeği bilmek aklın haddine değil dediğin vakit de, önce kendi topuğuna; inancına, kitabına ve tanrına sıkmış oluyorsun. Gerçeğe şirk koşmak diye bir şey varsa eğer bu alemde, bunu yapan yegane güruh olsa olsa inançlılardır.,,

 

Yazdıklarının neredeyse tamamı alabildiğine öznel, alabildiğine kişisel yorumlar ve kimseyi bağlamaz. Hatta tüm zamanlar ve tüm insanlık için evrensel olduğu iddia edilen bir öğreti ile de direk tezat teşkil eder. Lafı bilimi falan bir kenara bırakalım, bizim inancımıza uygun veriler vermiyor demeye getirmişsin bir yerde. Böyle bir dünya yok. Gerçekliğin doğası o eleştirdiğin metodolojiyi, o metodoliji de peyderepyi de olsa, gerçeği belirler. Bunun başka bir yolu yok.

 

Bir tarafta yalın gerçeğin peşinde objektif bir şekilde koşanlar. Diğer tarafta gerçekliği tümdengelimci bir şekilde kendi kurgularına uyarlamaya çalışıp, eğip bükenler. Şu dünyada kendini kibirden boğulmuşçasına merkeze koyan ve gerçeği kendine göre yorumlattıran tek bir şey varsa, o da inançtır. Bir tarafta yok olmak (ki olabilir) diğer tarafta nurlar taçlar.. İnanmak neden iyi, inanmamak neden kötü..Bu kadar yazayım..

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Velhasılı kelam, tüm bilim adamlarının ve bilim kurumunun ateist tabiatlı olduğunu düşünüyorsunuz ve fakat kesinlikle öyle değildir. Roger Penrose, Michio Kaku ve belki daha fazlası tepeden inme bilim adamlarının yüzeysel teorileri ve bunların ışığındaki ateizme tepki olarak olsa gerek deist tabiatlıdırlar. Bu kişilere agnostik deist denilebilir. Sizin sandığınız gibi tüm bilim kurumu ve bilim adamları ateist olmak zorunda değildir ve zaten değildir de... Kuantum dünyasının inanılmaz garipliklerini inceleyenler bilir, gözlemciden bağımsız fiziksel gerçekliği sorgulamak imkansızdır. Hatta bu düşüncelerini bir adım daha ileri taşıyıp gözlemciden bağımsız fiziksel bir gerçekliğin olamayacağını savunanlar vardır. Benzer şekilde bilincin fiziksel gerçeklik üzerinde çok etkili bir rolü olduğunu da iddia etmektedirler. Bilincin doğrudan temas olmaksızın maddesel gerçeklik üzerinde bir etkisinin olduğunu kuantum kuramını araştırırken öğrenebilirsiniz. Yine kuantumun kuramının inceleme alanında çok enteresan bir konu olan kuantum kuramı ve bilinç konusunu merak edenler kesinlikle araştırsın. Maddenin bilinçle olan etkileşiminde çok enteresan şeyler oluyor. Sanki fiziksel gerçeklikler gözlemciden saklanıyor gibi bir hale büründüğünden bahsediyorlar. Burada tanrının varlığı ile ilgili bizde şüphe uyandırması bakımından çok fazla detay vardır. Bu konuyu araştırmak ve hakkında bilgi sahibi olmak özellikle siz ateistlerin işine gelmeyecek, biliyorum fakat siz bu bilgileri edinmediğiniz sürece benim tüm söylediklerim havada kalacaktır.

@Bir Buçuk

@Ebu Kafir @Melon şapka @deadanddark @Sundance @teflon gibi değerli forum üyelerinden mevzu bahis konumuzu aydınlatacak ve yeni bir boyut getirecek "kuantum kuramı ve bilinç" konusuyla temas ettiği yerleri konuşabilmemiz açısından bu konuyu bir araştırmalarını isterim.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu "Bilinçli olmak nasıl bir şeydir?" isimli TED konferansı, kuantum kuramı ve bilinç konusuna ilk adımı atmanız için çok iyi bir başlangıç olacaktır. Böylece benim ne söylemek istediğimi daha net anlayıp sizin de benzer fikirlere sahip olacağınızı öngörüyorum. Sonrasında Roger Penrose okuyup Michio Kanu'nun ilginç youtube videolarını izleyebilirsiniz. Benim ne söylemeye çalıştığımı ve böyle önemli teorisyenlerin neden deist tabiyatlı olduklarını anlamaya başlayıp bunun hiç de bilime aykırı olmadığını, çok sağlam temellerinin olduğunu kavramaya başlayabilirsiniz.

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.01.2019 at 15:30, fatihkara yazdı:

 

Evrimleşmenin presudürlerini, kurallarını ve değişim paremetre ve koşullarını belirtebilirmisin.

Yaratmanın prosedürü var mı ki?

 

Ol dedi ve oldu

6 günde yeri düzenledi 7. Gün semaya yöneldi.

 

Evrimleşme çevresel şartların ustuste katılması ile devam eder.  İnsanı doğadan ayrı düşünerek yani insanı tanrı yerine koyarak bir çıkış yapmaya çalışmışsin aslında zihnin sana oyun oynamış.

 

Senin yaptığın yaklaşım suna benziyor, eğer bir araba bütün olarak gidebiliyorsa motoru da pek ala tek başına gidebilir..

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, deadanddark yazdı:

Tüm bu söylediklerini yapmak bayagi bir zaman alacak. Roger Penrose pdf/pub link varsa paylasirsin artik.

 

Sizi anlamak gerçekten çok zor. Bu adamlar tüm evreni düşünüp olağanüstü teoriler geliştiriyorlar ve bunları yayınlıyorlar sen ise iki kelimelik bir sorguyla bunları araştırmaya tenezzül etmiyorsun. Sonra da olmadık şeyler söylüyorsunuz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, John_Ahmet yazdı:

 

Sizi anlamak gerçekten çok zor. Bu adamlar tüm evreni düşünüp olağanüstü teoriler geliştiriyorlar ve bunları yayınlıyorlar sen ise iki kelimelik bir sorguyla bunları araştırmaya tenezzül etmiyorsun. Sonra da olmadık şeyler söylüyorsunuz. 

 

Roger Penrose ateist yalnız. Kendisi döngüsel evren modelini savunuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, Sundance yazdı:

Roger Penrose ateist yalnız. Kendisi döngüsel evren modelini savunuyor.

 

Bunu söylediğine göre döngüsel evren modellerinin ateizmi desteklemediğini bilakis ateist argümanların pek çoğunu çürüten pek çok konusu olduğunu bilmiyorsun. Caner Taslaman bu konular üzerinde çok duruyor ve açıklıyor fakat sen zahmet edip bahsettiklerimi araştır bunu pek çok bilim adamı savunurken ateist olanlarının topuklarının üzerinde zıplayıp sinir krizi geçirdiğini anlayacaksın, okuyacaksın. Sınır bilim ve modern literatür sizin görüşlerinizi destekleyen bir tablo çizmiyor.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, John_Ahmet yazdı:

 

Sizi anlamak gerçekten çok zor. Bu adamlar tüm evreni düşünüp olağanüstü teoriler geliştiriyorlar ve bunları yayınlıyorlar sen ise iki kelimelik bir sorguyla bunları araştırmaya tenezzül etmiyorsun. Sonra da olmadık şeyler söylüyorsunuz. 

Heyecan yapma , bakicaz penrose nin teorisine. Teorilere fazla heyecanlanmamak lazim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, John_Ahmet said:

 

Bunu söylediğine göre döngüsel evren modellerinin ateizmi desteklemediğini bilakis ateist argümanların pek çoğunu çürüten pek çok konusu olduğunu bilmiyorsun. Caner Taslaman bu konular üzerinde çok duruyor ve açıklıyor fakat sen zahmet edip bahsettiklerimi araştır bunu pek çok bilim adamı savunurken ateist olanlarının topuklarının üzerinde zıplayıp sinir krizi geçirdiğini anlayacaksın, okuyacaksın. Sınır bilim ve modern literatür sizin görüşlerinizi destekleyen bir tablo çizmiyor.

 

Vah zavallı, Taslaman gibi bir aptala kadar düştün ha? Yahu bu herif yıllarca din üzerinde düşündüğü halde palavra olduğunu göremeyecek kadar aptal birisi, böyle bir adamı hangi akıllı insan ciddiye alır? Ateistler bu gibi şarlatanlara ancak güler.

 

Ateistlerin iddiasını çürütmek mi istiyorsunuz, o halde tutun tanrılarınızın kulaklarından, getirin, insanlığa gösterin, aksi halde tatava yapmayın. Sizlerin argüman diye sunduğunuz zırvalar bir avuç boş laftan başka bir şey değil, ama sizlerde daha bunu bile fark edecek zeka yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, sağduyu yazdı:

Vah zavallı

 

Sen çok terbiyesiz birisin zaten söylediklerimi anlamaya kapasiten yeterli değil... Sana iyi tartafından yaklaşıp "bak kardeşim bu paylaştığım videoları ve referansını verdiğim araştırmaları yap anlamaya başlayacaksın" minvalinden yapıcı yaklaşımların da gereksiz olacağını ve tüm bunları anlamanın senin zekanı çok aşacağını düşünmekteyim. Zaten senin amacın paylaşılan bir konuyu anlamak değil ezberlerini kusabileceğin durumları arıyorsun bu nedenle seni herkes tanıyor ve daha iyi tanırlarsa bana hak vereceklerdir. O nedenle benim gözümde çözümsüz bir problemsin.

 

Caner hoca sadece mevcut tartışılan ve bir dünya yönü bulunan bu konulara değinen Türkiye'den bir adam fakat bu konulara arzu ettiğiniz bilim çevrelerinden çok önemli bilim adamları da çok detaylı değiniyor. Siz onları muhatap alıp araştırın. Bunların da önemli bir kısmına değindim.

 

Tüm bunları incelediğinizde tanrı kavramına dinlerin ortaya koyduğu bakışın çok daha ötesinde derin bir bakış kazanıp bunun bilimsel temellerini kavramış olacaksınız.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...