Jump to content

Ölümden sonrası için teorim.


Recommended Posts

On 15.01.2019 at 21:22, agresifagnostik yazdı:

Ölümden sonraki teorim; bir enerjimiz var ve öldükten sonra bu enerji ile sanki bir tanrıymışız gibi dünyayı izleyebilecreğiz. İstediğimiz kişileri, olayları, o an ne yaşanıyorsa izleyebileceğiz. Hatta ölen, şuan bizi yalnız bırakmayan kişiler var. Onlar bizi izliyorlar. İsteseler ABD, Rusya neresi olursa olsun gidip izleyebiliyorlar. Bir ruh gibi bir şry var ve biz onun içinde sadece izliyoruz. Olaylara, kişilere dokunamıyoruz. Uzaktan izliyoruz sadece. Sizce bu teori nasıl? Bu arada agnostiğim.

Hani diyorlar ya dünya düz mü yuvarlakmı millet bunun esprisini yapıp birbirini cehaletle suçluyor benim teorimse dünya ne düz ne de yuvarlak ,aslında dünya yok,ölümde bizim zihnimizin yarattıgı kurgusal bir manadan başka birşey değil(miş) aslında ölümde yok(muş) ?

tarihinde Zihinsel Orgazm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyadaki insanların neredeyse tamamı ölüm kavramını zihninde yaşatarak sevdiklerinin ölümünde onlara mezar yaptırır, değerli  eşyalarını hatıra olarak saklar, kutsal saydıkları günlerde mezarları başında onlarla konuşmaya çalışırlar. Hatta daha da ileri giderek onların tanrilastigina inanırlar.  
 
İşte bütün sorun zihnimizde yasattigimiz kavramlardan ortaya çıkıyor çünkü öyle olmasıni istiyoruz. Aslında öyle birşey olmadığı halde buna gerçeklik katarak inanıyoruz.  
 
Aynen ölüm gibi tanrı kavramı da zihnimizde yaşatmaya çalıştığımız bir hayalidir. Olmadığı halde öyle olmasıni istiyoruz. Baktığınız zaman bütün farklı toplumlarda tanrı ve ölüm anlayışı onların isteklerine göre şekillenmiştir.  
 
Kuran da aynen bu şekildedir. Kurandaki Arap kültürüne ait cümleleri cikardiginizda geriye  100 civarında cümleden ibaret bir kitapçık kalıyor.
 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...