Jump to content

RUM SURESİ MUCİZESİ VE KANITLAR


Recommended Posts

  • İleti 453
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

 1- Elif, Lâm, Mîm.
2- Rum (orduları) yenilgiye uğradı.
3- Yakın bir yerde. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir.
4- Birkaç yıl içinde…

 

Tanri tam olarak burada ne anlatmak istiyor. Telaslanmis gibi sanki. Önceleri hep kendini öven, muhammedi sisiren ve gecmisteki faaliyetlerinden söz eden tanri nasil olmusta birden gelecekten haber vermis?

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, marechal1 yazdı:

Kardeşim, Muhammed zamanında bir sürü hafız vardı. Hepsi Kur'an'ı ezberlemişti. Koskoca Allah bunu hesaba katamamış mı. Korunması için ezberliyor insanlar. Eğer Ebubekir, Ömer veya Osman zamanında yazılan Kur'an hatalı ise yüzlerce hafız bunu düzeltmeye tenezzül etmemiş mi üstüne üstük peygamberin canını emanet ettiği sahabeleri..

 

masala göre ebubekir ve ömer zamanında yazılan kuranlar hatalıymış ki, zaten osman en sonunda yeter la diye toparlamış ve alternatif olan her şeyi yaktırmış... masala göre...

 

demek ki ezberlemek falan hiç de işe yaramıyormuş.

 

öne sürdüğünüz savlar, sizin dayanak noktalarınızı çökertiyor :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, marechal1 yazdı:

Peki, diyelim ki Rum Suresi atıp tutmaktan ibaret[!] pekala. Tebbet Suresi'ni nereye koymayı düşünüyorsunuz?

 

1 saat önce, marechal1 yazdı:

Ha, sonradan eklendi değil mi. Pardon ya..

Ana eleştiri bu değil ki. Konuda her şey açığa kavuşmuş zaten. Hem akla ilk gelen eleştiri de, yani "her şeyi bilen tanrı"nın tam bir tarih verememesi de, yeteri kadar açıklayıcı. Her şeyi bilen varlık mucize göndermek ister de tam tarih vermekten mi aciz kalır?

Tebbetle alakalı da, anladığım kadarıyla genel olarak "Tebbet mucizesi" diye sunulan iddiadan bahsediliyor. Ebu Leheb her kimse Kur'an'ı yanlışlamak için müslüman olabilirmiş de öyle yapmamış, sonra kafir olarak ölmüş, bakınız Kur'an bunu nasıl da bilmiş.

1. Bahane hazırdır, bu kişi müslüman olmaya kalksaydı, "Allah kalplerinizin içini bilir, şüphesiz ki o inandım der de inanmaz" gibi bir ayet inecektir.

2. Surede Ebu Leheb'in mallarından bahsediliyor. Eğer mal ve mevki sahibi bir insansa, aslında inanmadığı halde peygamberi yanlışlamak için, neden inandım deyip elindekilerden vazgeçmeyi ve diğer müslümanlarla beraber Mekke'den sürülmeyi göze alsın? Sırf peygamberi yanlışlamak için neden hayatını değiştirecek radikal bir karar alsın?

3. Müslüman olmak için ne gibi bir sebebi vardır? Ben ateistim, çünkü saçmalıklara inanamıyorum, elimde değil. Tek tek her konuyu tartışabiliriz, teistlerin mantıklı çıkar yolu yoktur. Ne tanrı, ne de dinler konusunda. Hal buyken biri bana "sen ateist olarak öleceksin" derse, geleceği mi bilmiş olur? Bunu söyleyen herkes gaybtan bilgi mi aşırıyordur?

4. Savaşta, düşman askerlerinin sizin safınıza geçmeyeceğini bilirseniz, geleceği bilmiş mi olursunuz? Tarihteki savaşların ne kadarında böyle bir durum yaşanmıştır?

 

Bu sözde mucize de diğerleri gibi saçmalıktan ibarettir.

tarihinde skeptikal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorularlaislamiyet ne diyor:

...Müminlere bu şekilde vaad edilen bu yardım, bu sevinç(Rum Suresi), "Bedir" zaferidir. Nitekim Teberî Tefsiri'nde "O Bedir'de müminlerin , müşriklere galip gelmesidir." demiştir. (Ne kadar açık değil mi?)


(Bedir Muharebesi veya Bedir Savaşı, 13 Mart 624 M. (17 Ramazan 2 H.) tarihinde Müslümanların, Mekke'nin Kureyşli paganlarıyla yaptığı ilk savaştır.)


Gerçekten(gerçekten ha!!) Tirmizî'nin rivayetine göre Rumların, İranlılara galip gelmesi "Bedir" günü olmuştur. Fakat galibiyetin geniş bir şekilde açıklanması, Hudeybiye sıralarında bilinebildiği ve Hz. Ebu Bekir (ra) de develeri Übeyy'in kendisinden değil, sonra vârislerinden aldığı için bazıları bu ferah gününü, Hudeybiye günü sanmışlardır. (Hmmm..)

Doğu Roma ile İran arasındaki düşmanlık, 
610'da başlamış, 13-14 yılları savaş içinde geçmiş, 
616'da, Romalılar yenilmişler,
622'de karşı harekete geçmişler, 
623'de galibiyete başlayarak 
625'te kesin zaferi elde etmişlerdir

(Ayetin gelişi 615. 625-615=10yıl)

 

 

Ve başka bir müslüman iddiası (ilk iddianin aksine tarihe uydurmaya çalışmışlar)


Bizanslılar, Kudüs’ün yağ­malanmasına karşılık olarak buradaki kutsal Zerdüşt mabedini tahrip ettiler. İmparator, Doğuda savaşı sürdürürken 624(Bedir Savaşı!!)te  Sasaniler Avarlarla ittifak kurarak İstanbul’u kuşattılarsa da geri çekilmek zorunda kaldılar ve Sasani ordularının ardı ardına gelen mağlubiyetleri devam etti.

Kafkas Hıristiyan Kabileleri ve Hazar Türkleri ile ittifak yapan İmparator Heraklieos, Hazarlar tarafından terk edilen Rhahzadh komutasındaki Sasani ordusunu, 627 yılındaki Ninova Savaşı’nda kesin bir yenilgiye uğrattı ve Bizans zaferleri doruk noktasına ulaştı.

 

rum suresinin inişi: 615 senesi
ninova savaşının tarihi: 627

12 yıl!!!

 

Sana başka kaynaklar da göstermiştim. Kendin değerlendir.

İyi günler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak ben Arapça uzamanı değilim, ayette birkaç yıldan kasıt 3-9 yıl mı onu da bilmem, bildiğim tek şey Roma'nın galibiyetinin imkansız olmasıdır. Gerçekten de savaşa bakarsan bunu anlarsın.

 

Ayrıca Ebu Leheb Muhammed'i dininden çevirmek için her şeyi yapmak isterken, bir yalandan iman mı edememiş?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak misal sana örnekler vereyim.

 

Ömer, Ebu Süfyan, Halid b. Velid.. Bunlar müslüman olduktan sonra [ki Ömer Muhammed'i öldürmek için gönderilen kişilerdendir, Süfyan'ı dememe gerek yok adam direkt Muhammed'in düşmanı, Halid b. Velid de en büyük müşrik komutanlardan] bir ayet, bir sure inmemiş de imanlarını yalanlamamış. Ama iman etme imkanı olup da etmeyen Leheb'i örnek vermiş. Eğer durum dediğin gibi olsa bu üç kişi için de geçerli olurdu ''kalplerinde iman yok.'' ifadesi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada Ebu Lehebi konusuyorsunuz, ama gercekten yasadigina dair bir kanit bile yok. Muhammedin yasadigi iddia edilen donemden yuzlerce yil sonrasina ait Kur-an ile neyi ispat edeceksiniz? Allahinizin Kur-an i Muhammet olmeden kitap haline getirtmeyi becerememesini mi? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 dakika önce, fumes yazdı:

Allahinizin Kur-an i Muhammet olmeden kitap haline getirtmeyi becerememesini mi? 

 

Aynen Tanrı peygamber seçmiş dinini yaysın diye ama adam hastalıktan ölüyor tanrı bu adamı yaşatmıyor. Ve kuranı indirdik diyor! Ama o dönem daha kuran yok sadece taş parçalarına,  kemiklere, hurma dallarına, papirüs, tuğla, deri, bez parçalarına yazılmış bir kaç ayet var. İnsanların hala şu dine inanıyor olması kuranın tek mucizesi. Gerçi inanan kesimin kültürel seviyeside belli cahillikten kurtulamamış bütün ortadoğu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, marechal1 said:

Bak misal sana örnekler vereyim.

 

Ömer, Ebu Süfyan, Halid b. Velid.. Bunlar müslüman olduktan sonra [ki Ömer Muhammed'i öldürmek için gönderilen kişilerdendir, Süfyan'ı dememe gerek yok adam direkt Muhammed'in düşmanı, Halid b. Velid de en büyük müşrik komutanlardan] bir ayet, bir sure inmemiş de imanlarını yalanlamamış. Ama iman etme imkanı olup da etmeyen Leheb'i örnek vermiş. Eğer durum dediğin gibi olsa bu üç kişi için de geçerli olurdu ''kalplerinde iman yok.'' ifadesi..

 

Ebu leheb, iki oğluna Muhammed'in kızlarını almıştı, sonradan bunları Muhammed'e geri postalamış, bu durum Muhammed'e çok koymuş olmalı ki hırsını beddua ederek çıkarmış. Peygambere bak, iki kızını da kalbinde iman olmayan bir adamın oğullarına nikahlamış. Bu, amcası Ebu Leheb'i kendi safına çekmek için bir rüşvet olmalı ama işe yaramamış.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, marechal1 yazdı:

Ayrıca Leheb'in iman etmesi İslam'ın yayılması için çok önemli bir olay olabilirdi zira müslümanlar en büyük düşmanlarını kendi saflarına çekmiş olurdu.

Leheb diye birinin yaşadığına dair kanıtların var mı? Uydurma bir hikaye olamaz mı? Böyle bir hikayeyi sıradan bir insan uyduramaz mı? Mucizesi nerede bunun? Lehebi gören, tanıyan var mı?

Ben de 200 sene önce yaşamış, ölmüş sanal bir karakter yaratıp, hakkında sayısız mucize uydurabilirim, bana da inanırmısın? Yoksa kanıt mı istersin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 minutes ago, marechal1 said:

Leheb İslam'ı bitirmek için her şeyi yaptı diyorum. İsterse o an bitirirdi İslam'ı ama yapamadı işte. Ta Bedir Savaşı'na kadar kaç sene geçti..Bir çıkıp iman edemedi!

Kendinden baska dinleri yok etmeye calisanlar paganlar degil semavi din mensuplaridir. Özellikle musluman ve hristiyanlar. Eger bu boyle olmasaydi Arabistan Hristiyan ve Paganlarla dolu olurdu. Iste Muslumanlar kendi safina cekebildigini cekmis, cekemedigini katletmis, Paganlarin kutsal mekani kabede ibadet etmelerine kati surette izin vermemis. Paganlar Muslumanlara silahsiz olarak kabede ibadet izni verirken.Muslumanlar paganlar kadar hosgorulu olamamis. Musrikler bir pisliktir onlari kabeye yaklastirmayin diye ayet gelmis.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...