Jump to content

Deve Sidiği Diğerleri Gibi Uydurma Mucizedir.


Recommended Posts

Mers Hastalığı orta doğu solunum sendromu olarak bilinir. İlk olarak 2012 de arabistanda teşhis edilmiştir. Bu hastalık bu tarih öncesinde 2000 yılların başında çinde Sars hastalığı olarak da duyuldu. Ancak bundan öncesine ait hiçbir veri yok. Yani bu hastalık daha önceki yıllarda ortada yok.

 

Sars ve Mers hastalığına sebep olan corona virüsüdür ve deve sidiğinde bulunmaktadır.  Bunun dışındayarasa ,  fare , maymun , kedi , köpek etiyle de bulaşır. Çin toplumunun bu tür etleri tükettiği yıllarda da SARS virüsü olarak ortaya çıktı. Güney asya solunum sendromu adıyla bu virus dünyada yerini aldı.

 

Şimdi gelelim asıl konuya ;

 

"Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.” (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).

 

Dinciler bu hadisini uydurma olmadığını ve bir ucize olduğunu iddia ederler.  Ancak dikkat ederseiz deve sidiği şifadır derken neye şifa olduğu söylenmemiş. Öyle ise ortaya yuvarlak bir laf atılarak işgüzarlık yapılmış. Bilim dünyası sidik içenlerde bu tür hastalıkların olacağını ispatlamış ama deve sidiği içerisindeki bir madde bazı kanser türlerini azaltıyor ama dikkat edin ''SİDİĞİ İÇTİĞİNİZDE SİZE BİR FAYDA SAĞLAMIYOR TAM TERSİNE HASTA EDİYOR ''  İçindeki o madde ayrıştırılıp arındırıldığı zaman bir faydası var.

 

Peki bakalım ilaç araştırmalarına , bu ilacın pataEt bilgisine göre  Haziran 2008 de patantleniyor. Kim tarafından  ABELMAN , FRYNE, SCHWAB araştırma şirketi tarafından...

 

İlaç araştırmaları yıllar sürer. yaklaşık 15 yıl ile 25 yıl arasında zaman alır. Bu süreç içerisinde her çoğrafyadaki deve sidiğinden örnekler alınmış ve incelenmiş olması muhakkatır. Bunda şüphe yok.  Ancak hastalığın 2012 yılından önce görülmemesi gayet şüpheli bir durumdur. Araştırmacıların deve sidğinden numuneler aldığını gören araplar bu işten kar gütmek için hemen bir hadis çıkarıp uyduruvermişler  gibi.  Buradan  uydurma bir hadis üzerinden mucize yaratmaya çalışmışlar. Tıpkı kurandaki diğer mucizelerde oldugu durum deve sidiğinde degerçekleşmiş.

 

Ne garip değil mi?

 

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/middle-east-respiratory-syndrome-coronavirus-(mers-cov)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer deve sidiği üzerinden bir adamı peygamber ve bir kitabı da kutsal sayacaksak aşıyı bulan ve geliştiren kişi tanrı ilan edilmelidir..

 

Dikkatinizi çekerim ki ilk hastalık 2012 de görülüyor ve ondan sonra çoğunlukla arabistana hacca gidenlerde ortaya çıkıyor. Diğer ülkelerde bu şekilde vakalar gözleniyor.

 

Eğer deve sidiği eskiden beri bu hadis ışığında içiliyor olsaydı bu hastalık çoktan teşhis edilir ve adı konurdu. Mantar gibi bir anda  Mers virüsünün ortaya çıkması  ve yine aynı yıllara rastlayan deve sidiği hadis mucizesi...

 

 

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...