Jump to content

Kuran alevli hortumdan bahsediyor


Recommended Posts

2:266 Hangi biriniz ister ki, altından ırmaklar akan hurmalardan, üzümlerden bir bahçesi olsun, içinde kendisinin olan bütün ürünler de bulunsun; fakat kendisine ihtiyarlık gelip çatsın, (üstelik) zayıf ve küçük çocukları olsun (böyle bir durumda iken) ona (bahçesine) ateşli bir kasırga isabet etsin de yanıversin. İşte Allah size ayetleri böyle açıklar, ki düşünesiniz.
tarihinde Emre Karaköse tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Normalde görülen hadiselere ateş ekleme olayının kutsal kitaplarda ne kadar yapıldığını bilmediğimden bir şey diyemeyeceğim. Ama hadislere göre İbn Abbas bu ayette bahsedilen olayın gerçekten yaşandığını ve Allah'ın o kasırgayı adamın sonradan günah işlemeye başlaması üzerine gönderdiğini rivayet etmiş -hadisi anlatan o değil ama-. Ceza olarak düşünüldüğünde ortama cehennemvari bir hava vermek için normal kasırgaya ateş eklemek bana normal geliyor. İbn Abbas böyle bir şey söylememiş ise bile kasırgaya ateş ekleme fikrinin saçma olacağını zannetmem.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yine emre, yine saçma bir konu.

Burada bahsedilen alev hortumu değil, fırtına sırasında yıldırım veya aşırı sıcak ve kuru havalarda, sıcak rüzgar fırtınalarına bağlı oluşan doğal yangınlardır ki orman yangınlarının % 5-10’unu bu tip doğal sebebler meydana getirir. Antik insanların bunu bilmemesine imkan yok dolayısıyla bu ayette de mucize yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

'' birçok kimse varlığından habersizdir'' 

bazılarının haberi varmış demekki.

şeytana ve cinlere inandığına eminim.

öncelikle Kur'an'da olduğuna iddia ettiğin  eşsiz bilgilerin şeytanlar ve cinlerden öğrenmenin mümkün olmadığını kanıtlaman gerekiyor.

işte böyle.insana bildiği,inandığı böyle düşman olur.

 

bu adam ben tanrıyım diyor.mucizesini görsen tanrı olduğuna inanacakmısın ? işte bir iki mucizesi :

 

gözünden akan halis bal :

 

 

 

heykelciğin ayağından damlayan halis bal :

 

 

 

( 11:00 dan itibaren izle) çerçeveden akan bal

 

 

 

fotoğraftaki beyaz toz şifalı olduğu söylenilen bir tür ağaç külü .

 

 

 

şimdi

sathya sai baba'nın Tanrı olduğuna inanıyor musun ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu sahibi umutsuz vaka, haliyle bunun gibilerine bol bol fıkra anlatılmalı ki belki sulamış gri hücreleri bir nebze olsun çalışmaya başlar.

 

Afrikalı Adem

Temel´in köyü olan Temelköyün Temelzade İlkokulu´nun din dersinde, din hocası çocuklara sorar: "İlk insanlar neden Afrika´lı olamaz ?"

Temel´in şirin ve akıllı kızı Tazegül yapıştırır cevabı: "Adem, Afrika´lı olsaydı ısırılmış elmayı atıp yılanı mangalda kızartırdı!"

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...