Jump to content

Devridaim ve termodinamik hakkında ne biliyorsunuz?


Recommended Posts

@John Ahmet itiraz eden kim?

 

Dedim ya sen yerden göğe kadar haklısın.

 

Daha önce ağırlık kuvvetinin her iki tarafta olduğu gibi, kaldırma kuvvetinin de her iki tarafta olduğunu, bu yüzden arada bir kuvvet farkı olmadığını söylediğimizde, ağırlıktan gelen kuvvetin Fcisim= mcisim x g yani Fcisim = Vcisim x qcisim x g olduğunu dolayısıyla Fsu = Vsu x qsu x g eşitliği karşısında cisim tamamen suya battığı için Vcisim ile Vsu eşit olduğundan ve dünyanın çekim kuvveti değişmediğinden V'ler ile g'leri sadeleştirince geriye sadece qsu ile qcisim kaldığını, qcisimin de piston + yuva bileşik yoğunluğu olduğunu söylediğimizde bizim bilmediğimiz senin ne kadar süper zeki olduğundu elbette. Yani Fnet = Fkaldırma - Fağırlık = Vsu x qsu x g - Vcisim x qcisim x g. Ama elbette Fnet'i dediğin gibi "dikkate almayacağız". Böylece süper verimli oluyor. Yoksa termodinamik termodinamik geliyor. Anladım ben seni.

 

Yani seni tanıyıp da neleri dikkate alıp neleri dikkate almamamız gerektiğini öğrenerek tekrar hesapladığımızda süper oldu.

 

O yüzden hadi bırak gevezeliği başlayalım şu makineye.

 

@priest of nature sen de niye cevap vermiyorsun şu çocuğa. Hesapları şahsen yapmışsındır. Hadi destek ver de başlayalım milyonları kazanmaya. Sabrım kalmadı.

 

Bu arada ben kiiiiiiiiim 1m3 beton (2 ton/m3 özkütle), havadayken 1m3 körük, 5cm borular aralarda 1'er metre mesafe toplam 20 metre su yüksekliği parametreleri ile 12 şamandıralı sistemin bir analizini  yapmak kim? Sen kesin yapmışsındır sana güveniyorum.

 

Makineye başlamak için haberini bekliyorum.

 

Gözlerinden öpüyorum.

 

Muccccckkkkkkkk

 

???

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 318
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

6 hours ago, John_Ahmet said:

 

 

Evet bravo ilerleme kaydediyorsunuz bok herifler. Patent 10 yıllık sürelerle yenilenmesi gerekir yoksa hakları düşer. Bu patenti birileri yenilemiyorsa benim için problem olmaz. Bunun çalışmadığına dair elinizde bir veri var mı? Bana termodinamik diye vızıldamayın. Merak etmeyin biz onu düşünmeyi ihmal etmedik.

 

Ayrıca bir prototip yapamamış olsalar bu patenti onlara vermezlerdi. Çünkü 1840 lü yılların başından itibaren patent ofisi gelen taleplerden bıkıp usandığı için sistemin çalışır bir prototipini şart koşmuştur.

 

Sen diyorsun ki tavuklar uçamaz. Ben diyorum uçabilen tavuklar da vardır. Aha bak diye uçanını gösteriyorum. Sen ise ısrarla tavuklar uçamaz diyorsun.

 

Gerçek bir hesap yaparak burada çalışmayacağını hesaplayın. Zira bunlar yapıldılar ve çalışıyorlar. Sadece insanlar aynı sizler gibi çok şiddetli şekilde bilim dışı diyebileceğimiz şekilde inkar ediyorlar.

 

Bana gerçek bir hesapla çalışmayacaklarını gösterin yoksa çenenizi kapatın ve susun. Bu çok büyük bir gelişmedir. Yukarıda yaptığın hesaplar hatalıdır. Basınç kuvveti doğrudan yukarı ve aşağı yönlü kuvvetlere dahil edilemez. Olsa olsa derinlikten kaynaklanan basınç hacimde değişme oluşturur bu da kaldırma kuvvetlerini etkiler fakat her iki tarafta zaman farkı olsa da bu basınç aynı derinlikten dolayı birbirlerini götüren kuvvetlerdir. Siz çok istiyorsanız hesaba katıp tam bir fiziksel ve matematiksel açıklama verin.

 

Bu forumda bunu yapacak fizik ve matematik bilgisine güvenen birileri var mıdır?

 

Ayrıca biz bunun valfli olanını yapıyoruz. Bunun için arkadaşım 50 bin TL'nin üzerinde para harcadı ve harcamaya devam ediyor.

 

 

 

Geri zekalı liseli, diyoruz ya işte, patenti alınalı 150 sene olmuş, geçmiş gitmiş patent hakkı. Ve 150 senedir bu aleti çalıştıran olmamış, bunu bile anlamayan salağın birisin işte.

 

Şapşal budala, kaç kez diyeceğiz sana, ub düzenek çalışmıyor. Matematik ve fizik olarakta zaten çalışmaz. 

 

Neyse, sen beyin sulanması geçirmiş liseliye anlatılacak bir şey yok. Patent için çalışır prototip falan isteneceğini sanan geri zekalı bir liseliye ne anlatılabilir ki? Ama görüyoruz, arada patent falan almaya çıkanlar oluyor, onlar için yazalım. Bakmayın bu dallama liseliye. Patent için sizden kimse prototip, çalışıyor olma falan hiç bir şey istemez. Çizim gerekiyorsa, çizimi yapar veriirsiniz, çalışsın ya da çalışmasın patenti alırsınız, olur biter. 

 

Sana da, şapşal liseli, hesabıyla gösterdik neden çalışmayacağını, ama mertek hesabı bile bilmeyen senin anlamanı elbette beklemiyoruz.

 

Ha, bu salağa değilde, diğer arkadaşlara izah edelim. Daha önce de söyledik, kaldırma kuvveti diye bir kuvvet yok. Her şey basınçla alakalı, o kuvvet denen şeyi de oluşturan basınç farkı sadece. Meraklısı, şuradan biraz daha detaylı öğrenebilir:

 

https://lockhaven.edu/~dsimanek/museum/themes/bellows.htm

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, anibal yazdı:

Ha, bu salağa değilde, diğer arkadaşlara izah edelim. Daha önce de söyledik, kaldırma kuvveti diye bir kuvvet yok. Her şey basınçla alakalı, o kuvvet denen şeyi de oluşturan basınç farkı sadece. Meraklısı, şuradan biraz daha detaylı öğrenebilir:

 

https://lockhaven.edu/~dsimanek/museum/themes/bellows.htm

 

Sen moronsun birazdan anlayacaksın.

 

Geri zekalı mal adam elbette böylesine dumur oluşturan bir sistemi size kinaye yaparak anlatıyor. İngilizceyi yeterli düzeyde anlasan bu içeriği oluşturan arkadaşın bu sistemi desteklediğini de anlarsın. Moron, geri zekalı, bak bu yazıda ne diyor.

__________________________________________________

Bu baştan çıkarıcı fikir, mucitler neredeyse iki yüzyıldır kandırıyor. Kova zinciri su altında çalışır. Her bir "kova", içindeki hacmi sıkıştırmak veya genişletmek için hareket edebilen ağır bir pistondur. Bunu hava veya su sızıntısı olmadan yapar, tabii ki mükemmel sürtünmesiz contalar sağlıyoruz. Her bir pistondaki hava, bununla birlikte diğer pistondaki hava hortumlarından geçen ile iletişim kurar.
İşte aynı prensipte çalışan daha basit görünümlü bir cihaz. Aynı zamanda su altında da çalışır. Tekerlek, kurşun ağırlıkları takılı olarak körüklere sahiptir. Tüm körüklerdeki hava, sekiz koldaki tüpler vasıtasıyla göbek içindeki bir odaya paylaşılır.

Mucit Arşimed ilkesini lise fiziğinden hatırlıyor. Bir cisim sıvıya batırıldığında, sıvının, sıvıya eşit büyüklükte bir cisim üzerinde yukarı doğru kaldırma kuvveti uyguladığı ve vücut tarafından yer değiştirdiği söylenir.

 

bellowsc.gif
Bu yüzden, bu cihazlarda ağırlıklar, aksın bir tarafındaki pistonlardaki veya körüklerdeki hava hacmini düşürerek hareket ederek, aksın diğer tarafındakilerin hacmini arttırır. Bu nedenle, hacmi arttırılmış olan taraftaki pistonlar veya körükler, tekerleğin diğer tarafındakilerden daha büyük kaldırma kuvveti yaşar. Bu nedenle bu cihazların her ikisi de saat yönünün tersine dönmelidir.

Kurşun ağırlıklar üzerindeki kaldırma kuvvetleri, ağırlıkların olduğu her yerde aynıdır. Silindirler, körükler ve sistemin diğer parçaları üzerindeki kaldırma kuvvetleri açıkça dengelenir. Bu argümanlar, bu cihazların sürekli döneceğini düşünmek için birini yönlendirmek için çok baştan çıkarıcıdır.

________________________________________________

 

(Ancak bir geri zekalı bu sistemin dengede olduğunu söyleyebilir)

 

Bak ne demiş. "Bu nedenle bu cihazların her ikisi de saat yönünün tersine dönmelidir.". Şekilleri dikkatle incelersen ikisin de saat yönünün tersine değil saat yönünde döndüğünü oklardan anlayabilirsin. Burada size tam tersini söyleyip "hayır diğer tarafa döner" demenizi bekleyen bir yazıdır bu.

 

Konuya bu kadar hakim bir insan yön konusunda böyle bir hata yapabilir mi? Bu bariz şekilde bilerek yapılmıştır ve bunun nedeni vardır. Kinaye.

 

Ayrıca böyle farklı dildeki içerikler halâ sizin gibi moronlar tarafından karşı iddialar olarak algılanır ve böyle yorumlanır. 

 

Bu yazının kinaye olduğunu kanıtlayan daha pek çok ifade var. Burada hepsini yazamadım.

 

Yada dur yazayım. Bu cümlenin yerini tespit edip iyi oku: "Bu, ya kova zinciri ya da tekerlek formunda kesinlikle ustaca bir cihazdır."

 

Sonra bir tane daha ;

 

"tüm bu cihazlar için ortak düşünmedeki kusurları gördüğümüzde, pistonların çiftler halinde hava hatları ile mi yoksa ortak bir hava deposu ile mi bağlı olduğu farketmez. Aslında, tekerlek ya da kayış boyunca çapraz bağlantı olup olmadığına bakılmaksızın, hava ya da mekanik bağlantı ile farketmez."

 

Bak aynı şeyi yine tekrar etmiş.

 

"Mucit, solda daha fazla su bulunduğundan, tekerleğin saat yönünün tersine dönmesi gerektiğini varsayar."

 

Bir tane daha;

 

"Haznelerin sıvı ile doldurulması ve tüm cihazın farklı bir sıvının içine daldırılması biraz daha ilginç olur. Bunu okuyucu için bir alıştırma olarak bırakıyoruz. "

 

Son cümleye bakın kinayenin özü burada :D

 

"Bu şimdi umut verici görünmüyor, değil mi? Yine de, bir miktar hava sıkışır ve tekerleği dönmeye zorlayabilir, tıpkı bir akvaryumdaki basınçlı hava pompasının suya batırılmış bir su çarkını döndürmesi gibi. Ancak dönme çarkından ne kadar enerji almayı bekleyebiliriz?

Bu kolay bir tane. En fazla, idealize bir sıfır sürtünme ve viskozite vakası varsayarsak, gereken enerjiden daha fazlasını elde edemeyiz."

 

Adamın işi kolay değil sizin tabulaşmış konularda örümcek ağı gibi beyinlerinizle mücadele ediyor. Kendine dürüst adam bilerek söylediği yanlışların fakına varıp ona soru yöneltmelidir. Adamın istediği budur. Bu adam sadece benim Amerikalı bir varyantım.

 

Son olarak şunu söyleyebilirim.

Siz ingilizceyi ve fiziği yeterli düzeyde anlasanız bu adamın kinaye yaptığını rahatlıkla anlardınız.

 

 

buoyant8.gif

deAth-m2.gif

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
15 hours ago, John_Ahmet said:

Siz ingilizceyi ve fiziği yeterli düzeyde anlasanız bu adamın kinaye yaptığını rahatlıkla anlardınız.

 

 

 

Böyle söyledi, Google Translate ile terceme yapmaya çıkan zavallı liseli.

 

Bak zavallı liseli, o yazıları okursan, göreceğin en mühim şeyim, liselinin teki olduğunun ispatı olduğunu bulman zor olmaz.

 

Senin o elemana 50 milyor TL israf ettiren o aklının anlamadığı şey, 200 senedir bur dediğin ucube alet gibi şeyler biliniyorken, neden hiç birininin çalışmadığı. Tabi eminim cevabın hazırdır: Dıjj mihraglar, illüminati ve hatta rothschild ailesidir. 

 

Yani, bi siktir git şurdan, başka sana denecek şey yok.

 

liseli siktir git ile ilgili görsel sonucu

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tek bir küpün suyun icinde kendi etrafinda bir tur dönmesi bile sistemi yavaslatip durdurmaya yeterde artar bile. Suda dönmek havada dönmekten daha zordur. Bu sistemi helyum gazi kullanarak acik havada yapmayi dene.Küpler kartondan olsun betondan degil

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, deadanddark said:

Tek bir küpün suyun icinde kendi etrafinda bir tur dönmesi bile sistemi yavaslatip durdurmaya yeterde artar bile. Suda dönmek havada dönmekten daha zordur. Bu sistemi helyum gazi kullanarak acik havada yapmayi dene.Küpler kartondan olsun betondan degil

 

Doğrusu, farketmez.

 

Zira, "amanda suyun, yok havanın kaldırma kuvveti" denen şey, lise dersi konusudur, gerçekte böyle kuvvetler mevcut değildir. Bu gibi aletler, ancak fiziği, arşimet prensibini öyle lise seviyesinde anlamış, biliyor olanların, olacak sandığı hayallerden ibarettir. 

 

Meselenin basınç meselesi olduğunu anlayacak şekilde, daha yüksek eğitim almış herkes, bu mevzunun sadece bir hayal olduğunu bilecek eğitime sahiptir.

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, deadanddark yazdı:

Tek bir küpün suyun icinde kendi etrafinda bir tur dönmesi bile sistemi yavaslatip durdurmaya yeterde artar bile. Suda dönmek havada dönmekten daha zordur. Bu sistemi helyum gazi kullanarak acik havada yapmayi dene.Küpler kartondan olsun betondan degil

 

Evet aynen öyle bu sistem su ve hava arasında yapılabildiği gibi birbirleriyle yoğunluk farkı olan hava ve helyum arasında da tekrarlanabilir. Görece hız daha yüksek olur fakat su ve hava arasında yapılınca suyun içerisindeki limit hız fizikten belki hatırlarsınız çok düşüktür bu yaklaşık olarak 10-20 cm/m 'dir. Bu 0.1-0.2 m/s'dir. sisteme ciddi bir yük bağlıyken bu hızların üstüne çıkılamaz ve 10 cm/s hızla sistem hareket eder. Ayrıca hava ve helyum kullanıldığında yoğunluk farkı da az olduğundan tork da düşük oluyor.

 

O sistemde derinlikle oluşan basınca rağmen ağırlıkların oluşturduğu hacim değişimleri sol ve sağ taraf arasında ciddi bir kuvvet farkı oluşturur. Bu da sistemin dönmesine sebep olur. Öyle yüksek bir hız beklemeyin yük bağlıyken bu hız yaklaşık 10 cm/s 'dir fakat tork, kullanılan ağırlıklar iyiyse çok çok fazladır ve sistemde kullanılan alternatöre iletilirken büyükten küçüğe çok fazla dişli sistemi ile iletilerek alternatörün 3000 rpm ile dönmesi sağlanabilir.

 

Bilim çevrelerinden kendi tükürdüklerini (termodinamik yasaları) yalamamak için eften püften sebeplerden çalışamayacaklarını söylerler fakat durum hiç de onların sandığı gibi değildir ve bu gerçekçi bir hesapla da ortaya konabilmektedir. Zirâ bu sistemlerin çok çeşitli topolojik eş değerlerinden bir çok yerde ve zamanda yapıldı ve çalıştırıldı. Bugüne dek yapılamadığını söyleyenler yine bunu araştırmadan söylemektedirler.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, John_Ahmet yazdı:

 

Evet aynen öyle bu sistem su ve hava arasında yapılabildiği gibi birbirleriyle yoğunluk farkı olan hava ve helyum arasında da tekrarlanabilir. Görece hız daha yüksek olur fakat su ve hava arasında yapılınca suyun içerisindeki limit hız fizikten belki hatırlarsınız çok düşüktür bu yaklaşık olarak 10-20 cm/m 'dir. Bu 0.1-0.2 m/s'dir. sisteme ciddi bir yük bağlıyken bu hızların üstüne çıkılamaz ve 10 cm/s hızla sistem hareket eder. Ayrıca hava ve helyum kullanıldığında yoğunluk farkı da az olduğundan tork da düşük oluyor.

 

O sistemde derinlikle oluşan basınca rağmen ağırlıkların oluşturduğu hacim değişimleri sol ve sağ taraf arasında ciddi bir kuvvet farkı oluşturur. Bu da sistemin dönmesine sebep olur. Öyle yüksek bir hız beklemeyin yük bağlıyken bu hız yaklaşık 10 cm/s 'dir fakat tork, kullanılan ağırlıklar iyiyse çok çok fazladır ve sistemde kullanılan alternatöre iletilirken büyükten küçüğe çok fazla dişli sistemi ile iletilerek alternatörün 3000 rpm ile dönmesi sağlanabilir.

 

Bilim çevrelerinden kendi tükürdüklerini (termodinamik yasaları) yalamamak için eften püften sebeplerden çalışamayacaklarını söylerler fakat durum hiç de onların sandığı gibi değildir ve bu gerçekçi bir hesapla da ortaya konabilmektedir. Zirâ bu sistemlerin çok çeşitli topolojik eş değerlerinden bir çok yerde ve zamanda yapıldı ve çalıştırıldı. Bugüne dek yapılamadığını söyleyenler yine bunu araştırmadan söylemektedirler.

piston ağırlığı =su basıncı  x piston yüzey alanından     büyük olursa çalışır.

 

Sistemin çalışmaması için suyun kaldırma kuvvetine ters büyük bir kuvvet olması gerekir.Böyle bir kuvvet yok.

 

İtiraz edenler @John_Ahmet e böyle bir kuvvet göstersinler.:)

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, priest of nature yazdı:

piston ağırlığı =su basıncı  x piston yüzey alanından     büyük olursa çalışır.

 

Sistemin çalışmaması için suyun kaldırma kuvvetine ters büyük bir kuvvet olması gerekir.Böyle bir kuvvet yok.

 

İtiraz edenler @John_Ahmet e böyle bir kuvvet göstersinler.:)

 

 

Evet bravo @priest of nature bunu demir kullanmak ve beton kullanmak arasında iki hesap yapıp anlayabilirlerdi. Kurşun yada civa kullanmak sistemin gücünü oldukça artırıyor. Yine gücü artıran bir unsur olarak yukarıda ve aşağıdaki dairelerin çapı artırıldığında güç artıyor konu üzerine düşünmeye başladığınızda bunları da tespit etmeniz mümkündür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, anibal yazdı:

 

Doğrusu, farketmez.

 

Zira, "amanda suyun, yok havanın kaldırma kuvveti" denen şey, lise dersi konusudur, gerçekte böyle kuvvetler mevcut değildir. Bu gibi aletler, ancak fiziği, arşimet prensibini öyle lise seviyesinde anlamış, biliyor olanların, olacak sandığı hayallerden ibarettir. 

 

Meselenin basınç meselesi olduğunu anlayacak şekilde, daha yüksek eğitim almış herkes, bu mevzunun sadece bir hayal olduğunu bilecek eğitime sahiptir.

Gereksiz zaten. Hidro elektrik santralleri daha basarili. Sistem verimli ve kullanisli olsaydi zaten onlarin yerinde bunlar olurdu. Su sicakliginda ani degisim bile sistemi bozar, durdurur diye tahmin edilebilir. Korozyon ve suda kirlenme en basit sistem olan tuvalet rezervuarini bozuyor. Neden bu kadar israrci oldugunu anlamiyorum kücük john'un. Ben azindan sistemi karada test edip gereksiz harcamalardan kurtulsun diye bir yol gösterdim.Gerci helyumun bir kutudan digerine aktarimini nasil yapacak o konu soru isareti tasiyor. Bir yolunu bulsun artik madem kafasi bu islere cok calisiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, deadanddark yazdı:

Gereksiz zaten. Hidro elektrik santralleri daha basarili. Sistem verimli ve kullanisli olsaydi zaten onlarin yerinde bunlar olurdu. Su sicakliginda ani degisim bile sistemi bozar, durdurur diye tahmin edilebilir. Korozyon ve suda kirlenme en basit sistem olan tuvalet rezervuarini bozuyor. Neden bu kadar israrci oldugunu anlamiyorum kücük john'un. Ben azindan sistemi karada test edip gereksiz harcamalardan kurtulsun diye bir yol gösterdim.Gerci helyumun bir kutudan digerine aktarimini nasil yapacak o konu soru isareti tasiyor. Bir yolunu bulsun artik madem kafasi bu islere cok calisiyor

 

Zaten bunu hava ve helyum arasında yapıp kullanmaktan yana değilim. Prensip olarak yapılır dedim ama bunu yapıp kullanalım demedim dikkat edersen. Su ve hava ile arasında yapılanlar çok yeterli ve kullanılabilir sistemler oluyor. Oradaki torkun ne kadar fazla olduğunu anlayıp küçük sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyeceği kadar yüksek bir tokta döndüğünü hesap yapmadan anlayamazsınız. Dolayısıyla bu sistemler bu yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanabilir yeter ki sizler ön yargılarınızdan kurtulup sistemleri matematik ve fizik kullanarak incelemeyi prensip haline getirin daha neler var neler. Bir anlatmaya başlasam buralar yetmez bana bunu bilin.

 

buoyant8.gif

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, John_Ahmet yazdı:

 

Zaten bunu hava ve helyum arasında yapıp kullanmaktan yana değilim. Prensip olarak yapılır dedim ama bunu yapıp kullanalım demedim dikkat edersen. Su ve hava ile arasında yapılanlar çok yeterli ve kullanılabilir sistemler oluyor. Oradaki torkun ne kadar fazla olduğunu anlayıp küçük sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyeceği kadar yüksek bir tokta döndüğünü hesap yapmadan anlayamazsınız. Dolayısıyla bu sistemler bu yüzyılın sonlarına doğru kullanılmaya başlanabilir yeter ki sizler ön yargılarınızdan kurtulup sistemleri matematik ve fizik kullanarak incelemeyi prensip haline getirin daha neler var neler. Bir anlatmaya başlasam buralar yetmez bana bunu bilin.

Cin Halk cumhuriyeti günes enerjisini uzaydaki istasyon panellerinden alip dünyaya vermenin yolunu ariyor sen su icinde degirmenden konusuyorsun. Yalniz yapip kullanalim demedin ama yaparsak dünyanin enerji sorununu cözeriz dedin. Ayni kapiya cikar. Böylemi tip-1 olacagiz.

tarihinde deadanddark tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, deadanddark yazdı:

Yalniz yapip kullanalim demedin ama yaparsak dünyanin enerji sorununu cözeriz dedin. Ayni kapiya cikar.

 

Evet su hava ve güçlü ağırlıklar kullandığımızda bu doğru, enerji problemini kökten çözer bu durum. O halde bir tane yapıp Çin'e hediye et boşuna zahmet edip uzaydan enerji çekmekle uğraşmasınlar. 

 

@priest of nature tüm olayı çoktan çözdü ve anlıyor keşke bunu sizler de yapabilseniz hayat ne kadar kolay olurdu.

 

Çinliler bunu keşfetmiş zaten sen kullanmadıklarını nereden biliyorsun? Şu videoyu dikkatle izler misin?

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
26 minutes ago, deadanddark said:

Gereksiz zaten. Hidro elektrik santralleri daha basarili. Sistem verimli ve kullanisli olsaydi zaten onlarin yerinde bunlar olurdu. Su sicakliginda ani degisim bile sistemi bozar, durdurur diye tahmin edilebilir. Korozyon ve suda kirlenme en basit sistem olan tuvalet rezervuarini bozuyor. Neden bu kadar israrci oldugunu anlamiyorum kücük john'un. Ben azindan sistemi karada test edip gereksiz harcamalardan kurtulsun diye bir yol gösterdim.Gerci helyumun bir kutudan digerine aktarimini nasil yapacak o konu soru isareti tasiyor. Bir yolunu bulsun artik madem kafasi bu islere cok calisiyor.

 

Bunu yazdıktan sonraki mesajlara da bakarsan, 

 

Oratada siktir git bir şurdan denmekten ötesi olmayan  bir liseli olmadığını görmek zor olamaz sanıyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, priest of nature yazdı:

 

Bu yukarıdaki moronlar için büyük bir problem olabilir fakat benim için değil ben sistemi kapalı bir alan içerisinde denge buhar basıncıyla su kaybı olmadan dengede tutabilecek fizik bilgisine sahibim. Bunu onlara göster düşünüp dursunlar. Gerçi onlarda bunu düşünecek kapasite de yok ama neyse :D O geri zekâlılar düşünme tembeli oldukları için konuyu idrak edemiyorlar. Anlayan birilerinin olduğuna çok mutlu oldum. Gördüğün gibi @Sütlü Kase 'de başta yapamazsın diyordu şimdi nasıl yapılabileceğini anladığından beri artık yazamıyor. Yazsa bile artık dürüst olmadığını anlarız boşuna kendini yormasın. Rezil olduğuyla kalır.

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, priest of nature yazdı:

buoyant8.gif

 

suyun içinde sol taraf sağ taraftan ağır mı hafif mi?:)

 

 

Ten Ten sen bu moronla aynı cins olduğun için sana da aynı muameleyi yapmak lazım aslında ama yine de bir açıklamaya çalışalım başlangıçta.

 

1- Ağırlık bir kütle ölçüsü olması itibariyle sol taraftaki sistemler içlerinde hava da bulunduğu için sağdakilere göre daha ağır. Ağırlık derken yoğunluğu kastediyorsan sol taraftaki sistemlerin yuva + piston + hava üçlüsünden oluşan hacmi daha fazla olduğu için daha az yoğun. Yoğunluk farkından dolayı yukarı doğru kaldırma kuvveti var. 

2- Sağ en üstteki sistem ile sol en alttaki sistem arasında hortum ile bağlantı var ancak sol en alttaki sistem suyun dibinde olması itibariyle daha yüksek basınca maruz. Demek ki burada bir de hareket yönünün tersine kuvvet uygulayan bir de suyun uyguladığı basınç kuvveti var.

 

Şimdi gelelim @anibal in gönderdiği hesabın Türkçe tercümesine;

 

1- Sistemin minimum hacmi V1, sistemin maksimum hacmi V2. Net kaldırma gücüne etki eden hacim, ikisi arasındaki fark V = V2 - V1. Net kaldırma gücü B = V x q x g. Kaldırma gücünün yaptığı net iş. B x h = V x q x g x h.

2- Havayı bir sistemden diğer bir sisteme transfer ettiğinizde oluşan net hacim V = V2 - V1. h yüksekliğindeki basınç farkı nedeniyle doğan kuvvet P = q x g x h. Havayı transfer etmek için yapılan net iş P x V = V x q x g x h

 

Toplam iş = 0

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...