Jump to content

Bina Çöktü , ne Şimdi bu İlahi Uyarı mı


Recommended Posts

Gündem de bu konu var. Kartal'da bina çöktü. Sebebi belli.. siyasi sorumsuzluk ve denetimsizlik ve de rant kavgası..

 

Peki ya o bina da dinsizler oturduğu için çökmüş olamaz mı? Hangi vicdan bunu kabul edebilir.

 

Sadece din ile fanatikleşmiş vicdani körelmiş kişiler doğal afet olduğu zaman ağzı kulaklarına variyor ve Arap tanrısının kendisine inanmayanlara ceza verdiği için mutlu oluyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

akp'li mehmet sekmen erzurumlu hemşerilerine kaçak kat izni vermiş, erzurumlu hemşerileri mehmet sekmen'i belediye başkanı yapmışlar. al gülüm - ver gülüm alışverişi olmuş aralarında.  ölen 17 kişinin çoğu erzurumlu olması beni sevindirmiyor ama ilahi adalet veya şeytan tüyü denilen evrensel bir dürtü var böyle zamanlarda lakırtısı edilen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birkaç p*çin alışverişi yüzünden sadece onlar eziyet çekmiyor. Bina yapılırken hayatta olmayan çocuklar da o binada öldüler. 

 

Dinci kuklalar ceza çekse neyi geri getirir ki. Denetim şart. Bu yüzden denetimsiz herşeyi redediyorum. dini de bu yüzden redediyorum.

 

Şimdi çıksınlar sorumluları kazığa oturtsunlar.. yapsınlar ona da razıyım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

üzücü bi durum, farkındayım ama bu sancılı sürecin bir farkındalık değişimi getireceğini düşünerek ümitlendiriyorum kendimi. şimdiki halimiz bombok ve akp yıkılmadıkça siyasi değişim olmayacak ama farkındalık değişimi oluyor, hergün birileri birşeylerin farkına varıyor. sende karamsarlığa kapılma. 90'lı nesillerde ışık var. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada parti önemli mi sence.

 

Konu başlığındaki yazıda belirttiğim gibi başkalarının başına sıkıntı geldiği zaman ağzı kulaklarına variyor bu dincilerin.

 

Bina 93 yılında 4 katlı olarak yapılmış sonra üzerine kaçak kat çıkılmış. Kaçak katlara ne zaman kim tarafından onay verilmiş.  Binanın yapıldığı yıl çok ilginç 93-94 yerel seçimin yapıldığı zamana denk geliyor.

 

Şimdi de seçim öncesi çökmüş. Hükümet diyor ki sorumluları en ağır şekilde cezalandırılacak mis.  Seçim sonrası da şehit oldular Allah rahmet etsin. Kader böyle derler cikarlar. Zaten bu millet çabuk unutur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böyle bir kazadan sağ çıkanlar der ki verilmiş sadakamiz varmış, rabbim korumuş...

 

Peki olenlerin parası yetmemiş de bundan dolayı rabbi korumamıs mi

 

İşte dinin çok işe yaradığı yerlerden biri de bu..gerçeği gizlemek..

 

Birgün İstanbul'a deprem olacak ve olduğunda sizi yaşayan yada öldüren şeyin ne olduğunu şimdiden anlayın..

 

İstanbul'un adı değişir mezaristan olur benden söylemesi..

 

O zaman da bu dinciler akp li ve CHP li belediyelerde kaç bina yıkılmış diye polemiğe girerler.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş


Dünyanın hareketinden dolayı yer kabuğundaki oynamalara deprem oldu diyoruz.  

 

Yakın zamanda istanubla deprem olacak söylentileri yine başladı. Elbette deprem olacak. Kuzey anadolu fay hattının üzerinde duruyoruz. Tarihten beri hep olmuş ve bu fay hala aktif durumda.

 

Ama şimdiden söylemek gerekirse bu bir doğal afet olarak değil de bu durum  tanrının cezası olarak ifade edilirse kim kaybeder kim kazanır?

 

Eğer doğal afet dersek ve tanrıyı bu işten uzak tutarsak istanbulun genelinde yıkılacak binalardan ve ölen insanlardan sorumlu olarak  birilerinin ortaya çıkıp hesap vermesi gerekir. 1999 depreminde olduğu gibi öyle göstermelik bir veli göçer çıkartıp numuneden ceza ile halkın gazı alınamaz.  Binalara onay veren belediyelerden tutun da bakanlığa ve kupon arazi sahiplerine kadar gider işin ucu.. Hemde ölenlere şehit diyemeyiz.. Ailelerine tazminat ödemek zorunda kalırız , pahaliya patlar.  Hatta insanlık suçuna bile çevrilebilir böyle şeyler.

 

Eğer bu tür olaylara tanrının gazabıdır , bizim günahlarımız yüzünden oldu dersek çok kazançlı bir yol seçmiş oluruz.  şöyle ki ;

 

1-) Ölenlerin çoğu şehittir diyerek tazminat ödemekten kurtuluruz.

2-) Muhalefet edenleri dinsizlikle suçlar ve depremin faturasını onların üzerine yıkarız.

3-) Resm olarak yetkililerden hesap sorulacağına İstanbulun büyük bir camisine gidip cümle TV ekranları karşısında bir yasin iki tebareke üç ihlas okuyup biraz da ağlarsak halka açıklama yapma yolunu da kapatırız.

 

4-) İmar dışı arazilere yapı izni veren resmi yetkililer  , usulsuz inşaat yapan müteahhitler  , rant üzerinden para kazananlar..vs... Hepsi birden aklanmış olur çünkü allahtan geldi kader nasip başka çare yok..

 

5-) Tarikatlar bu sayede pirim yapar ve bakın tanrımız size azap etti derler. Bolça bağış ve bolça para akışı sağlanır.

 

6-) Depremi fırsata çevirip ek vergiler , yardım kampanyaları falan düzenler biraz daha  cebimizi doldururuz.

 

Sonra da hiçbir şey olmamış gibi ısık çala çala işimize devam ederiz.  Onların sağlam binaları varsa Bizim de allahımız var be yaavvv der dolaşırız.

 

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 10.02.2019 at 05:10, BlackSunTR said:

kartal chp belediyesine ait 

ve müteahit başkanın akrabası imiş

 

İmar barışı? Yapı kayıt belgesi soysuzluğu?

 AKP olsaymış da, bu bina baştan aşağı kaçak yapılsa dahi yapı kayıt belgesi ile aklarmış demek ki, bu ne ki..?!

Adamlar olayı bir sonraki yüzsüzlük ve ihmal mertebesine taşıdılar neticede. 

İnternetten iki tıklıyorsun tamam. Adam sende..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kartal'da bina çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetti. Aynı aileden dokuz kişinin cenazesi törenle toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sözleri ise tepkilere neden oldu. Erbaş, 'İmtihan dünyasındayız, Allah'ım yaratmış olduğu bütün kulları bir şekilde imtihana tabii tutuyor' dedi. 

 


Türkiyenim zeka seviyesi sabit
ama ne yazık ki nüfusumuz artmakta ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bu olay bir "ilahi uyarı" olarak algılansa çok çok iyi olacak. Düşünsenize koca İstanbul'da bu halde kaç tane bina vardır. Olduği yerde çöktü bina. 

Büyük bir İstanbul depremi bekleniyor. 1999'da depremin merkezüssü Kocaeli ve Gölcük'tü. Bu deprem hattının bundan sonraki merkezüssü bu sefer tam olarak İstanbul olacak. Bu şekilde yaşanmaya devam edilirse milyonlar ölecek. 

Ben kendi adıma , bu olası felaketten ve malum sonuçlarından çok korkuyorum. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...