Jump to content

Kimsenin Ne Yazdığını Anlamadığı Kitap


Recommended Posts

Bu kitap kuran. Buna karşılık birde açıklayıcı ve açık bir kitap olduğunu belirten bir çok ayet var. 

 

Kuranı anlamak için hadislere inanan müslüman topluluğu günümüzde büyük çoğunluğu oluşturuyor. Hadisler olmadan anlaşılamayacağını söylüyorlar. 

 

Meallerin hepsi birbirinden farklı.

 

Tefsire ihtiyaç duyuluyor. 

 

Kelime anlamcıları var birde. Şu kelime şu ekte olduğu için şu anlama gelir, diğer ayetlerde şöyle kullanılmıştır, şu kelime şu eki almıştır vs.

 

Bu insanlar aslında allaha da karşı geliyorlar çünkü kuranda kuran gayet açıktır diyor, onlar ise hadis, tefsir, kelime kökeni ve hacı hocalara ihtiyaç duyuyor. 

 

Birde kuranda ne yazıyor kuran ne işe yarıyor bundan haberi olmayan ve hocalara diş fırçalamak orucu bozar mı gibi ve gerçekten dişlerini fırçalamayan insanlar var.

 

İşte görüldüğü gibi bu kitabı anlayan kimse yok henüz. Bakalım ileride anlaşılacak mı... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler hâlinde indirdik. Şüphesiz Allah, dilediğini doğru yola iletir. 

 

Deyip, sonra

 

O, sana Kitab’ı indirendir. Onun bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihtir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. Ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.

 

Dersen bu ne diyor ya denir.

Gerçek manasını bilemeyeceğimiz bir kitaptan sorumlu tutulmak da ayrı bir anlamsızlık..

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sonuçta hiçbir insan gerçekte kuran'a inanmıyor. kuranı tercüme eden ve yorumlayan din adamlarına inanıp, onlara itaat ediyorlar.

 

Kuran direkt anlaşılsa bile, buna "tanrı sözüne inanmak" denilemezdi. çünkü iddia sahibi tanrının kendisi değil, onun adına konuşan adamlar.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...