Jump to content

Dünyanın dört bir yanından mucizeciler


Recommended Posts

İnsanların ölüm ve doğaüstü olaylara olan ilgisi ve merakı oldum olası eskiden beri vardı. Bazı popüler sözde tanrı elçilerinin sözde mucizelerini hepiniz duymuşsunuzdur. Hiçbir bilimsel kanıt olmamasına ve fizik kanunlarına aykırı olmasına rağmen, örneğin İsa´nın ölüyü dirilttiğine, Musa´sın asasını yılana dönüştürmesine, Muhammedin parmaklarından suyu akıtmasına vs. bunların müritleri inanır. Sözde elçiler mucize yaratır da, öbürleri beceremez mi ?
Hem de nasıl!


Hasılı ara sıra vakit buldukça, dünyanın dört bir yanından mucize uzmanlarını(!) sizlerle paylaşmaya niyetim var. Sıralama bilinçli olarak gelişigüzeldir, ki bu yöntemi herhangi bir art niyet olmadığını göstermek için tercih ettiğimi şimdiden belirtmek isterim. Bakalım sonu nereye varacak ?!


1. Şanghay´lı başposkopos Yuhanna (*06.1896, †07.1966)

Bu muhterem, nam-ı diğer John Maximovitch,  Rus ortodoks yurtdışı klisesinin temsilcisi olarak Asya, Avrupa ve Amerika´da vaazler vermiş.

Mucizeleri ise epeyi kabarık:
Hiçbir zaman uzanarak uyumuyordu, sürekli ayıktı ve geceleri dua ederek geçiriyordu. Bizzat tanrı, hangi insanların yardıma muhtaç olduğunu kendisine bildiriyordu. Duvarların içinden geçiyordu, içine şeytan girmiş insanlardan şeytanı kovuyordu, sorulmayan soruları cevaplıyordu, umutsuz ve ölüm döşeğinde olan ağır hastaları iyileştiriyordu.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...