Jump to content

Bir Toplum(Kavim) İçin Fuhuş Neden Zararlıdır?


Recommended Posts

Komşunun karısı fuhuş yapıyor!

Herhangi bir İslam toplumundaki kadınların yüzde 10'unun fuhuş yaptığını kabul edelim.

Bu ahlaksızlık neden bütün toplum için zararlıdır?

Bütün toplumun bir kadının veya kadınların yüzde 10 veya daha fazlasının fuhuş yapmasından dolayı cezalandırılmasının ne gibi bir anlamı olabilir?

Bunu Müslüman'lar mantıklı olarak yanıtlayabilirler mi?

Selamlar..

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fuhuş insanlık ayıbıdır. Bir kadının bedenini satmak zorunda kalması tolore edilebilecek bir durum değildir. Fuhuşun önüne geçmek yasaklar ya da cezalarla mümkün değildir. Halkın refah seviyesinin yüksek olduğu bir toplumda para için hiç tanımadığı, sevmediği, tiksindiği erkeklerin ağız kokusunu çekecek bir kadın tanımıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı büyük ihtimal fuhuş derken prostitution değil promiscuity demek istiyor.

Bu toplum için neden "zararlıdır". Aslında bu sadece kıskanç ve çirkin erkekler için zararlıdır. Çünkü toplumda bir kadının cinsel olarak özgür olması ve taliplerinden dilediğini seçmesi, hatta kendi gidip bir erkeği baştan çıkarması, tabiki çirkin ve kıskanç erkeklerin işine gelmeyecektir. Müslümanlıkta kıskanlık öyle bir seviyededirki, bir kadının "sahibi" dışındaki erkekler o kadının vücüdnü göremez, onla konuşamaz, elini de sıkamaz.

Kıskanç ve çirkin erkekler ortada rekabet olsun istemez. En iyisi kadınların elinden bu özgürlüğü almak. Özgürce hareket edenlere "orospu" yaftası yapıştırmak. Dışlamak, hatta devlet eliyle cezalandırmak vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu an için belki geçerli olmayabilir ama geçmişte en büyük korku bence başkasının çocuğuna babalık etmek olabilir.

Yapılan bir araştırma (BBC belgeselinin yalancısıyım) Dünya erkeklerinin %10 unun başkasının çocuğuna babalık ettiğini söylüyor. Hayatın amacının üremek ve hayat için harcanan eforun bir sonraki nesil için olduğu düşünülürse; bir canlı için en tehlikeli olaylardan biri, bir başkasının çocuğuna bakmaktır. Erkek olarak kadının doğurduğu çocuğun kimden olduğunu gelişmiş teknolojinin haricinde bilmenin imkanı olmadığına göre, erkek kadına sahiplenmekte ve onu bir nevi hapsetmektedir.

Bu davranış biçimi, yani kadına sahip olma güdüsü bir içgüdüdür. Bunun yansıması da dinlerde kadının kapatılması vs. şeklinde ortaya çıkıyor. Ama bu güdünün esas kaynağı erkeğin başka birinin çocuğuna bakımını engelleme çabasıdır. Yalnız buna rağmen insanlar çokeşlidir. Kadınlar da aynı erkekler gibi kendi eşleri dışında başkaları ile çiftleşmeye çalışır. Bu şekilde kendinden sonra gelen nesillerin varyasyonunu sağlamaya çalışır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...