Jump to content

Kuran’da futbol mucizesi.


Recommended Posts

1 dakika önce, lawrenceKrauss yazdı:

 

Nisa 89 : Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

 

Eğer gerçekten bir ayet cımbızlayıcısı olmasaydın laf ederdim. Bre cahil, nisa 90'ı oku. sonraki ayeti.

 

Hayvanlar aşağılanmıyor? Aşağılanması gereken gerekçe nedir?

 

Seslerin en kötüsü eşeğindir? Bu onu alçaltma ifadesi mi? Doğru olanlar söyleniyor.

2 dakika önce, lawrenceKrauss yazdı:

Onun durumu köpeğin durumu gibidir: Üzerine varsan da dilini sarkıtıp solur; kendi hâline bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte bu, âyetlerimizi yalanlayan toplumun durumudur. Şimdi onlara bu olayları anlat ki düşünsünler.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistforumda din ti ye alınmayacak nerede alınacak ! Gerizekalı burada ahkam kesmeye başlamış..

Ateist adam dinle dalga geçen adamdır, bizim alacak verecek hesabımız yok, beklentimiz de yok, ibadeti çıkar karşılığında yapan sizsiniz.

Kuranda da futbol mucizesi vardır, bunun aksini kimse iddia edemez, yazan dikkatli yazsaydı da böyle şeylere mahal vermeseydi, ben anlam olarak bunu çıkardım, benim düşünceme kimse engel koyamaz. Koyacak olanın canı cehenneme!

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, marechal1 yazdı:

 

nisa 90'ı oku. sonraki ayeti.

 

 

 

Bunlara karşıda bir sonraki ayeti mi okuyacaksın müslümal? Yoksa  belli bir döneme olaya göre inmiş aynı ayeti dayayıp getirecekmisin?

 

Tevbe 73: Ey peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı çetin ol. Onların varacakları yer cehennemdir. Ne kötü bir varış yeridir orası!
Muhammed-35 : Sakın za’f göstermeyin. Üstün olduğunuz hâlde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir.
Bakara-193 : Fitneden(şirk) eser kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.
Enfal-39 :  Fitneden(şirk) eser kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir

Ahzap-27 : Allah, sizi onların topraklarına, yurtlarına, mallarına ve henüz ayak basmadığınız topraklara varis kıldı. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.
Bakara-216 : Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Tevbe-5: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Tevbe-29 : Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

tarihinde lawrenceKrauss tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, marechal1 yazdı:

 

Eğer bu sitede inançlarla dalga geçilecekse yönetime bildireceğim.

Allah’ın ne güne duruyor, onu korumak sana mı düştü? Kendi kendini savunamıyormu?

Bana kuranda futbol mucizesinin olmadığını ispatlayacaksın, yoksa sana forumdan atılmak pahasına küfredeceğim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nisa 89-90 konusuna tekrar gelelim ne diyormuş!

Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün 

Öldürülmemek için gerekli  şart allahı inkar etmemekten geçiyor! Yani bir zorlama var , antlaşma burda devreye giriyor antlaşma ne? Allahı kabul etmek ve şirk koşmamak!

Hadi diyelim ki başka bir antlaşma var orda , ama İlk cümle kesinlik içeriyor ! buna uymazlarsa cezası öldürülmek. Bir sonra ne sayıklamış önemli değil zaten kuranda çelişki heryerde var burda da devreye girmiş diyebiliriz en fazla. Ama antlaşmanın ne olduğu belli zaten.

 

Yahut ne sizinle ne de kendi kavimleriyle savaşmayı içlerine sığdıramayıp  size gelenler başka. ---> Yani size gelenlerden kasıt sizden olanlar allahı kabul edenler! Kafirlerin cezası kuranda her zaman öldürülmektir ! Kuranda hiç bir yerde insanları öldürmeyin demez , sadece bir ayette israil oğullarına öyle yazdık der. Bir yalanda burda orda çıkıyor çünkü tevratta böyle bir şey yazmaz. Talmutta yazar, talmutta hadis gibi bir şeydir tanrı sözü değildir

tarihinde lawrenceKrauss tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Abdülmalik yazdı:

Hep müslümler ya da @Emre Karaköse bulacak değil ya, biraz da biz bulalım.

 

70:41-Onları kendilerinden hayırlısına değiştirebiliriz (oyuncu değişikliği) ve Bizim önümüze geçilmez ( yenilmeyiz) .

 

70:42- O halde bırak onları, kendilerine vadolunan güne (kupa finali) çatacakları ana kadar dalsınlar (oynayacakları futbol hakkında tartışmaya dalsınlar) ve oynayadursunlar.

 

70:43- O gün onlar bir hedefe doğru yarışıyorlarmış gibi mezarlarından (yedek kulübesinden) aceleyle fırlarlar. ( Bu ayette kupa finalinde atılan galibiyet golünden bahsediyor).

 

Muhammed zamanında futbol bilinmiyordu, Bu ayetlerde hem futboldan bahsediliyor, üstüne taktik bile veriliyor.

Ey ateistler bunu da mı inkar edeceksiniz?

Allah’ın varlığına dair güzel bir çalışma tebrik ederim, futbol icat edilmeden futbola atıf var, ben şehadet getirip ( gerçi şahit olmadım ama) müslüm oluyorum. Kıble ne taraftı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz hiç dinlerin kutsal kitaplarında esprili herhangi bir pasaj gördünüz mü veyahut sözde tanrı elçilerinin şen şakrak söylemlerine denk geldiniz mi ?

Zannetmiyorum, çünkü yok.

Semavi dinlerinin tanrıları başta olmak üzere tanrılar genellikle çatık kaşlı olurlar, ki elçilerinin de onlardan geri kalır yanları yoktur.

Hal böyle iken, tanrı sevdalısı dindarların kendi dinlerinin tiye alınmasını güler yüzle karşılamalarını beklemeyin.

Bunlar, dinleri mevzubahis olunca canavar kesilirler, ki geçmişte gördük ne yaptıklarını.

Halbuki sevinçten zil takıp oynamaları gerekir, çünkü dinlerine yan bakanların istisnasız hepsi tahtalı köyde bir güzel kebap olacaklar.

Ne güzel işte....

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
36 dakika önce, kavak yazdı:

Siz hiç dinlerin kutsal kitaplarında esprili herhangi bir pasaj gördünüz mü veyahut sözde tanrı elçilerinin şen şakrak söylemlerine denk geldiniz mi ?

Zannetmiyorum, çünkü yok.

Semavi dinlerinin tanrıları başta olmak üzere tanrılar genellikle çatık kaşlı olurlar, ki elçilerinin de onlardan geri kalır yanları yoktur.

 

Olmaz tabii, çocukları korkutmak için "öcü" uydurdukları gibi büyükleri korkutmak için "tanrı" uydurmuşlar.

 

İşlev aynı işlev.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...