Jump to content

Arkadaşlar matematik ve fizik konusunda (Newton, Arşimet) deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum.


Recommended Posts

4 saat önce, Natüralist Ateist yazdı:

Yani olayın Fizik tarafını bilmiyorum fakat Wikipedia'nın bu konudaki görüşü biraz tutarsız -veya bu Türkçe yazarlardaki kıtlıktan geliyor-. İngilizcesinde böyle bir makineden almanın imkânsız olduğu yazıyor.

 

Bilimsel literatürde bu konuya ayrılan yerin çok dar olduğu doğrudur ve çoğu yerde senin görüşlerini desteklediği de doğrudur ancak bu konu buraya sığdıramayacağımız kadar geniş kapsamlıdır. Bu sistemlerin çalışamayacağı dolayısıyla "perpetual motion machine" denilen cihazların gerçekte olmadığı doğru değildir. Bu konudaki sınırlı bilgileriniz gerçekte var olan sistemleri tanımadığınız içindir. Bunların tümüne bizim tabirimizle devridaim makinesi denemez belki de demek gerekir bilemiyorum fakat asıl konu bu sistemlerin hangi tür enerji ile çalıştığıdır. Devridaim makinesi enerji almadan çalışan makine demek değildir. Kullandığı enerji açıklanamamış fakat çalışmaya devam eden makinelere devridaim makinesi denir. Örneğin birazdan paylaşacağım videoyu (15:24 dakika) sonuna kadar izleyip bana çalışan o sistemin "perpetuum mobile" yada "perpetual motion machine" olup olmadığını söyleyebilir misin? Eğer videoyu sonuna kadar istediğin dildeki altyazısını açıp izlersen ve bu konu ilgini çekerse ben size bu sistemin hangi enerjiyle çalıştığını tüm detaylarıyla anlatabilirim. Bu konuda size gösterebileceğim o kadar çok sistem var ki bunların hemen hepsinin enerji kaynağını açıklayabiliyorum ve bunlar "perpetual motion machine" dediğimiz devamlı hareket makineleridir. Bu konuda bilgilenmek istiyorsanız 20. yy biliminin bu konuda çok büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu anlayıp benden bu konuda öğrenebileceklerinizin tümünü öğrenmenizi tavsiye ederim.

 

Benim çok ısrarcı olduğumu ve inanması güç iddialarda bulunduğumu düşünebilirsiniz. Size tavsiyem bu konularda daha fazla bilgilenmek konusunda istekli olun, sonra bana sorular yöneltin sonra aldığınız cevaplara ön yargılarınızı eklemeden skeptik bir tartışma oluşmasını sağlayın bunu yaptığınız andan itibaren sahip olduğunuz bilgiler oranında konuyu yavaş yavaş kavramaya başlayacaksınız. Diğer yandan bu konuyu çok önemsiz mi buluyorsunuz? Benim bu konuda ısrarla tartışma oluşturmamın çok önemli sebepleri var ve bu sebepleri benimle tartışmaya devam ettiğiniz süre boyunca daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Bugün ekonomimiz büyük oranda enerjiye bağımlıdır. Önemle bu konuların sizin enerjiye ulaşımınızı kısıtlamak ve enerji için para ödemeyi kolay şekilde kabul edebilmeniz için eğitimleriniz manupüle ediliyor. Bunu anlamaya başladığınızda dünyaya çok daha farklı bakmaya başlayacaksınız.  Enerji konusu toplumların huzuru konusunda o denli büyük bir öneme sahip ki dünya görüşünüz içerisinde insanlığa faydalı olmak gibi bir dürtünüz var ise lütfen bana kulak verin. 

 

Şimdi ilk olarak paylaşacağım bu videoyu izleyip anlatılan bu sistemin ne olduğunu ve nasıl çalışabildiğini anlamaya çalışın. Sizce bu "perpetual motion machine" midir?

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, John_Ahmet said:

Şimdi ilk olarak paylaşacağım bu videoyu izleyip anlatılan bu sistemin ne olduğunu ve nasıl çalışabildiğini anlamaya çalışın. Sizce bu "perpetual motion machine" midir?

 

 

 

Şu zırdeli zırlayıp durmasın daha.

 

Bu, kendi kendine hareket makinesi, yani dediğin o perpetual motion machine falan değil elbette. Bu bir stirling motoru. 

 

Bir öncesinde de, Bhaskara çarkını atmıştın ortaya, zırlaya zırlaya, şu 12. yüzyıldan beri çalışmayan çark. biri bir fake video koymuş, bir liseli zırdeli olarak ona da atlamışsın hemen.

 

Senin, dünyada insanların kaç senedir bu işlere kafa patlattığından ve kaç yüz senedir de bu işin olamadığından haberin var mı?

 

Şöyle bir kaçını topluca koyayım da, bu zırvalıklara meraklı olanlara son moda icatları topluca gösterelim.

 

 

tarihinde anibal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, anibal yazdı:

Şu zırdeli zırlayıp durmasın daha.

 

Sen tümünü okumassın ama ben detaylı açıklamaları yapayım.

 

Zırdeli diye senin gibilere derler. Konuyu insanların gözünde değersizleştirmek ve alaya almak için homopolar motor videosu koyup buna da perpetual motion machine diyerek konuyu saptırmanı doğru bulmadım. Benim bahsettiklerim ve özellikle enerji ile ilgili olduklarını söylediklerim bunun gibi küçük oyuncaklar elbette değil, bunu söylediğimi düşünüyorsanız bu gerçekten komik olurdu. Evet yukarıdaki döner çark 12. yüzyılda yaşamış Hintli matematikçi Bhaskara 'nın ilk eseridir. Çark il bakışta bizi döneceğine inandırır ancak daha sonra yapılan çok detaylı hesaplardan sonra ağırlık kuvvetlerinin bir denge oluşturduğu ispatlandıktan sonra bunun asla çalışamayacağı söylenmiştir fakat daha sonra bu çarkı çok hassas ve dengeli şekilde yapıp döndüğünü iddia edenler olmuştur. Sonrasında yapılan bilimsel analizlerden sonra çarkın bildiğimiz hiç bir enerji almadan sürtünme kuvvetlerine karşı gelerek döndüğü anlaşılmış ancak bunun nedeni anlaşılamamıştı. Sonra sonra bu çarkın düşen ağırlıkların kütle çekimi etkisindeki merkezkaç kuvvetleri ve kazandığı momentum nedeniyle dönmeye devam ettiği anlaşılmıştır. Bu çarkı çok küçük olarak hazırladığınızda elbette sürtünme kuvvetlerini yenip dönemiyor ancak daha büyüğünü çok hassas ve doğru şekilde dizayn ederseniz belki çok şaşıracaksınız fakat dönüyor. Konuyla ilgili yeni vikipedia makalelerinde bunu görüp, ABD üniversitelerinin fizik profesörlerine danışırsanız öğrenebilirsiniz. Bu çarktan çok daha büyüğünü yapıp alternatörle elektrik enerjisine dönüştürüp evinin elektrik enerji ihtiyacını karşılayanlar da vardır. Bir ara o videoları da paylaşırım. Size sürtünme kuvvetleri çok küçük gelebilir fakat bunların büyüğü yapıldığında o sürtünme kuvvetleri diye küçümsediğiniz kuvvetler küçük bir alternatörü (araç dinamosu) döndürecek kadar fazladır.

 

Son olarak bu sistemdeki (Bhaskara Wheel) ağırlık kuvvetlerinin kesinlikle dengede olduğunu ancak düşen ağırlıkların oluşturduğu, sistemin aşağısına doğru olan merkezkaç kuvvetlerinin sistemi döndürmeye devam ettiğini yapacağınız fiziksel hesaplarla da anlayabilirsiniz. Merkezkaç kuvvetleri dışa doğrudur bu sistem dönerken tam orta noktanın biraz aşağısında gerçekleştiği için bu kuvvetler tekerleğe aşağıdan biraz asılır ve tekerlek sürtünme kuvvetlerini yenebilecek kadar düşük bir hızla döner. Her düşen ağırlıkla bu kuvvet yeniden ortaya çıkar ve sistem enerjisini kaybetmeden bu durum dışardan müdahale edilmediği sürece devam eder.

 

O videoyu burada tekrar paylaşayım.

 

 

 

 

1 saat önce, anibal yazdı:

Bu, kendi kendine hareket makinesi, yani dediğin o perpetual motion machine falan değil elbette. Bu bir stirling motoru. 

 

 

Bravo doğru cevap fakat bu videoda zaten açıklanıyor. Bir önceki videoada bulunan bu sistem beta türünde bir stirling motorudur. Devamlı hareket (perpetual motion)'a örnek göstermek ne kadar doğru olur bilemem ancak bu enerjinin ısı enerjisi ve dolayısyla alüminyum uçlarındaki ısıyı hızla kendinden uzaklaştıran soğutucularıyla ve iç tarafında ısıyı emen metallerin bulunması doğal bir ısı farkı oluşturuyor ve stirling engine tam böyle bir durum için zaten geçmişte Robert Stirling tarafından tasarlanmış ısıyı en verimli şekilde mekanik enerjiye dönüştüren çok verimli bir motordur. Hatta termodinamik dersi alanlar bilirler Carnot devresi dedikleri ve ısıyı neredeyse %100 mekanik enerjiye dönüştüren ve termodinamik yasalarının belkemiği olan bu devre stirling motorları ile sağlanmıştır.

 

1 saat önce, anibal yazdı:

Senin, dünyada insanların kaç senedir bu işlere kafa patlattığından ve kaç yüz senedir de bu işin olamadığından haberin var ?

 

Bu işe kafa patlatanlar zaten yapıp çalıştırıyorlar ve siz onları bu konuda cahil insanlar sanıyorsunuz ve olamayacağını düşünüyorsunuz. Asıl bu konuda çaba göstermeyenler bunun yapılmadığını ve yapılamayacağını düşünüyorlar. Size bir çok video gösterdim. Bir gün umarım bunlardan birinin çalıştığına bizzat şahit olup konuyu açıklamaya hevesli birileri tarafından bu konuda bilgilendirilirsiniz.

 

Bunun en güzel ve güç üreten örneği şu sistemdir. Bu sistemde ağırlıkları 1m3 demir, piston arası maksimum boşluğu 1m3 alıp 5cm borularla karşılıklı olarak birbirlerine bağlı olduklarını düşünüp suyun içerisndeki ağırlık ve kaldırma kuvvetlerini dikkate alarak kaba bir hesap yaparsanız. Bu çarkın yaklaşık 40.000 N kuvvet ile saat yönünde, sudaki 10 cm/s hızla hareket edeceğini bu sistemi yapmadan sadece yapacağınız fiziksel ve matematiksel hesaplarla anlayabilirsiniz. Bunlar defalarca kanıtlandı fakat bilim kurumu geçmişte aksine bilgilerle her yeri doldurduğundan ve bu durum enerji kartellerinin işine geldiğinden enerji için sizlerin sürekli para ödemeyi kolaylıkla kabul etmeniz onların işine daha çok yaradığından bu konunun aslının anlaşılması çok gecikti. Fakat günümüz internet çağında istekli bir araştırmacı tüm bunların farkına varıp konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilir.

 

buoyant8.gif

 

Bunların dışında radyan enerji ile çalışan sistemler vardır. Bunlar rezonans frekansı yakalandığında dünyanın doğal manyetik enerjisini kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürürler. Konu hakkında daha önce detaylı bilgiler verdim fakat doğal olarak çok az kişi tarafından anlaşıldı onlar da açık yorum yazmadılar. Bu konuda Thomas Henry Moray ismini ve yine konu elektroliz ve hidrojen eldesi olsa da yine aynı prensibe (rezonans-radyan enerji) dayalı Stanley Meyer'in suyla çalışan motor projelerini araştırabilirsiniz. Yine Tarial Kapanadze ismini de araştırın aşağıdaki fotodaki sistemin gerçek mucididir.

 

Ayrıca Nicola Tesla sizlere çok yanlış tanıtılıyor bir ara sırf Tesla'nın projelerini anlatan çok ayrı bir yazı daha hazırlayacağım.

 

kpg33pwrsetup.jpg

 

 

 

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...