Jump to content

Evrim var. Kur'an apaçık bunu açıklıyor.


Recommended Posts

1 hour ago, HATEM said:

Yazıyı okursanız bu sorunun cevâbı nisbeten verilmişti.

Aşağıya kopyalıyorum:

 

Tam, "ne şiş yansın ne kebap" tarzı bir uyduruksu olmuş işte o yazıdakiler. Ademli evrim teorisi. Ama gelgelelim ne yazık ki, modern bilimde böyle bir şey yok. Bir de "nisbeten" ne demek, sorması ayıptır? Ne o, emin değil misiniz kendinizden? Ayrıca bu yazdıklarınız hususunda, tüm islam dünyası hem fikir midir? Kuranda kesin olarak evrim vardır diyebilir misiniz? Küfre girme ihtimaliniz de dikkate alarak? Yoksa yine allah ve kuran adına yine sizler karar verip, şahsi yorumlarınızı mı getiriyorsunuz buraya? "Dini veriler yok, muamma.." ..pek özgüvensiz bir tınısı var bu yazılanların sanki..Yok o hadiste o denmiş, bu söylencede 40.000 nesil, yok yakın-uzak adem. Külliyen masal. İş kurandan çıkmış gene bu arada, hadise gelmiş.

 

- İlk insan 10.000 yıllık değil, çok daha eskidir. Eğer adem 10.000 yıllıksa, o vakit ilk insan değildir. İlk insan 10.000 yıllık diyorsanız eğer, bu bilgi yanlıştır. Birini seçin.

- Evrim teorisinin hiçbir yerinde, "toprağın üzerinde cansız bir şekilde yatarken, ruh verilmesi ile birlikte canlanmak" benzeri bir saçmalık yoktur. Olamaz. 

- Evrim teorisinin hiçbir yerinde, "kadının erkeğin kaburgasından ortaya çıkması" gibi akla ziyan bir hadise yoktur. Ve olamaz da.

- Evrim teorisinin hiçbir yerinde, insan için, toprağın içinde saklı genetik kod, sperm, ya da toprağın rahim işlevi görmesi gibi bir durum yoktur. Olamaz da.

 

Yukarıda yazılanlar saçmalıkların sadece bir kısmı ve bu bağlamda, evrim teorisi ile birlikte var olması mümkün olmayan garabetlerdir. Evrim teorisi kuran ve yaratılış masalı ile örtüşmeyeceğinden ötürü, işte araya böylesine saçmalıklar zerk etmek zaruridir. Bu haliyle sizin kabul ettiğiniz şey evrim teorisi değil, başka birşeydir. Bilim olmayan, bilimsel olmayan bir "şey". Yanlış anlamayın. "Şey"den ötesi ile nitelemek hakikaten mümkün değil. Payesi anca budur.

 

40 minutes ago, HATEM said:

Yazıyı okumamışsın, gazete okur gibi de okumamalısın, dikkatli okumalısın.
İlkönce yazılanı anlamaya çalış, anla ve daha sonra yorum yap. Böyle yaparsan, yazdığın kısa paragraf içinde çelişkili çıkarımlar yapmazsın.
Müslümanların Evrime vardır deme şansları yok demeye getiriyorsun. Diğer taraftanda Müslümânların birkısmının Evrime var dediğini söylüyorsun. Yine ayarlarını bozduk heralde.
Müslümânlardan Evrime karşı çıkanlar da da doğruluk payı var. Evrimi savunanlarda da doğruluk payı var. Evrime karşı çıkanlar, Allah'ın Hz. âdem'i özel bir sûrette yarattığını daha çok i'tibâra alıyor. Bu müslümânların büyük bir muamma olan Uzun yaratılış sürecine (Evrime) vâkıf olmamaları doğaldır. Evrimi kabûl eden müslümânlarda kınanamazlar.
Evrimi kâbul ettiği halde, Hz. Âdem'in özel yaratılışına dâir âyet ve hadîsleri kabûl etmeyenler ise tehlikededirler.
Herneyse, senin anladığın anlamda konsensüs hiçbirşeyde olmaz, böyle büyük bir muammada konsensüs araman senin eksikliğindir.

 

Senin kanında var herhalde, bir şeyleri yanlış anlamak, ya da biri adına yorum yapıp, sonra da o yorumu gerçek zannetmek. Diğer başlıktan akıllanmış olman lazım ama, dur bakalım..

 

Müslümanların evrime var deme şansları yoktur, evet. Ama az kafası çalışan bir kısmı, gerek çaresizliklerinden, gerek de cehaletlerinden, bunu kabul etmekte, kabul etmek zorunda olduklarını bilmektedirler. Zira, onlarca yıllık evrim karşıtı propagandalar ve evrim düşmanlığı boş çıkmış, güneşin balçıkla sıvanmayacağı anlaşılmış, ve evrimin buz gibi bir gerçek olduğu bilimin er meydanında zaten neredeyse yüz yıla yakındır kati bir konumda iken, halk arasında da jeton yüz sene gecikmeli de olsa, düşmeye başlamıştır. Yani müslümanların evrime var deme şansları yok demek başka bir şey, evrimin ne olduğunu ya da olamayacağının ayırdına, cahilliklerinden ötürü varamayan çaresiz teist ve müslümanların, çevir kazı yanmasın misali zevahiri kurtarmak adına onu kabul etme girişimleri ayrı bir şey. Bunu anlamak bu kadar mı zor acaba? Her seferinde böyle uzun uzun açacaz mı sana?

 

Evrim var diyen müslümanların kınanmaması kısmına gelince, bu bir şaka olmalı herhalde. Zaten hangi konuda hem fikir olabilmişsiniz, bir sürü mezhebe ayrılmışsınız da, evrim konusunda mı ortak paydada buluşacaksınız, müsamahalı bir şekilde hemi de... Sen git arabistana, irana, afganistana, kuranda vevrim vardır de de, bak bakalım hiç kınamaya falan girmeden çükünden tavana asıyorlar mı seni..

 

Konsensüsün benim anladığım anlamdan kastın nedir bilemiyorum ama, yine de gayet güzel olur, olmuştur da. Ha olmazsa da olmaz. Beşeriyat bu işte, hepsi bir değil. Ama yazarı kadiri ve alimi mutlak olan bir öğreti inanırlarının, daha kendi aralarında dahi 1400 yıllık avansa rağmen konsensüse varamamış olmaları, kabul edilebilir midir, o ayrı mesele..

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 413
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

34 minutes ago, HATEM said:


Evet, ateistlere karşı İyi "saçma"-larım.

 

O değil de, çok samimi söylüyorum, ateistlere karşı iyi kıvranıyorsun. Uzun zamandır gördüğüm en kıvrananı sensin.

 

Hayır sen yazsana şuraya, arkadaşlar ademin, ilk insanın aslını ne diye arıyonuz, onun "orijinali"(!!) cennette, ya da allah katında, siz manyak mısınız diye. Ademin ya da ilk insanın aslı diye bir şey yok ki, onun aslı öteki alemde falan diye..:D At kaf dağının ardına olsun bitsin işte, adam sende. Yapmadığın şey değil.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, teflon yazdı:

Tam, "ne şiş yansın ne kebap" tarzı bir uyduruksu olmuş işte o yazıdakiler. Ademli evrim teorisi. Ama gelgelelim ne yazık ki, modern bilimde böyle bir şey yok. Bir de "nisbeten" ne demek, sorması ayıptır? Ne o, emin değil misiniz kendinizden?


Anlamıyorsun, anlamıyorsun, işte bütün mes'ele bu...
Burada kullanılan "nisbeten" kelîmesinin, Evrimi kâbul etme mekle bir ilgisi yok. Kaç kere yazdım, Evrim gerçektir dedim, Allah'ın genel yaratış biçimidir diyorum. Mankafa mısın nesin...
Onlarca cümleyle "nisbeten"i îzâh etmeye çalışmışız. Allah'ın Âdem'i Özel ve ayrı bir usûl ile yaratmasının, Evrimden mutlak bağımsız olamayacağını açıklamışız. Âdem'in Özel yaratılmasına rağmen Körelmiş organlarının vücûdundaki izlerini böylece açıklamışız.
Nisbeten kelîmesinin hangi bağlamda kullanıldığını anlamamışsan, yazıdan hiçbişey anlamamışsın demektir. Anlamadığın konuya niye cevap yetiştirmeye çalışıyorsun.

 

24 dakika önce, teflon yazdı:

Kuranda kesin olarak evrim vardır diyebilir misiniz? Küfre girme ihtimaliniz de dikkate alarak? Yoksa yine allah ve kuran adına yine sizler karar verip, şahsi yorumlarınızı mı getiriyorsunuz buraya? "Dini veriler yok, muamma.." ..pek özgüvensiz bir tınısı var bu yazılanların sanki..Yok o hadiste o denmiş, bu söylencede 40.000 nesil, yok yakın-uzak adem. Külliyen masal. İş kurandan çıkmış gene bu arada, hadise gelmiş.


Dedim ya; Her canlı sudan (H) yaratılmışsa Kur'âna göre evrim var dedim. Bence senin sorunun Allah'a inanmamanın ötesine geçmiş, kulaklarına da inanmamaya başlamışsın.
Buradaki muammâ, evrimin varlığı noktasında değil. Evrimin Detayları hakkındadır. Araştırılan konu Milyar yıllar öncesi hakkındadır.
Bak yazdığın her satıra cevap vermek istiyorum. Elimi atıyorum vazgeçiyorum. Hiçbişeyi doğru anlamıyorsun ki, her karmaşana cevap vermeye değmez.

 

36 dakika önce, teflon yazdı:

- İlk insan 10.000 yıllık değil, çok daha eskidir. Eğer adem 10.000 yıllıksa, o vakit ilk insan değildir. İlk insan 10.000 yıllık diyorsanız eğer, bu bilgi yanlıştır. Birini seçin.

Yine anlamamışsın.
İlk İnsân Hz. Âdemdir. Yaklaşık 10 bin yıl önce yaratıldı. Fakat Âdem gibi Yüz bin evrede, Meselâ her evre'nin ortalama 10 bin yıl olduğunu düşünürsek,10 bin yıllık evrede bir Âdem yaratıldı. Yüzbin âdem için 1 milyar yıl gerekir. Böylece Yüzbin Âdem'in ilkinin kabaca bir milyar yıl önce yaratılması gerekir. Ayrıca ben bunlar için Âdem kelîmesi kullanmadım, İnsânımsı dediim, Yazıyı dikkatli okursan görürsün. Önce Yaratılanlar İnsânımsı fakat 10 bin yıl önce yaratılan Bizim Âdem'imiz "İlk İnsân" dır. Umarım anlamışsındır. Niçin son yaratılan Âdem'e ilk İnsân denildiğini ve Önceki İnsânımsılardan farkını  da yazıda îzâh ettim.

 

 

51 dakika önce, teflon yazdı:

Evrim teorisinin hiçbir yerinde, "toprağın üzerinde cansız bir şekilde yatarken, ruh verilmesi ile birlikte canlanmak" benzeri bir saçmalık yoktur. Olamaz. 

- Evrim teorisinin hiçbir yerinde, "kadının erkeğin kaburgasından ortaya çıkması" gibi akla ziyan bir hadise yoktur. Ve olamaz da.

- Evrim teorisinin hiçbir yerinde, insan için, toprağın içinde saklı genetik kod, sperm, ya da toprağın rahim işlevi görmesi gibi bir durum yoktur. Olamaz da.

İŞte bu yüzden, Allah'ın Âdemi yaratması  Allah'ın Özel yaratılışı dedik ya,, Lütfen artık biraz anla...
Meselâ, Mâide sûresinde anlatılan, Hz. Îsâ'nın Son yemeği mu'cîzesi de özel bir yaratıştır. Eğer genel yaratış beklenseydi, sofradaki pastırmanın olması için 3 ay beklemek, ekmek için 1 gün beklemek, Balık havyarı için balık tutmak gerekecekti. Fakat Hz. Îsâ'nın zihnindeki tasavvurundaki sofra, arzu edilen bütün yiyecekler, tasavurundaki görüntüsüyle ânında maddî olarak yaratıldı. İşte bu, Allah'ın kural dışı özel yaratışlarından birisiydi.

Yazıyı oku yazıyı, Ben Evrim teorisini kabul etmiyorum, Evrimi kabul ediyorum.
Ayrıca Bilim adamlarının ne dediğinin çok fazla bir kıymeti harbiyesi yok. Çünkü Bilim adamlarının milyon yılda ulaşabileceği bilgilere ben zâten Kur'ân ve hadîs sâyesinde şimdiden ulaşmışım.

 

Bir saat önce, teflon yazdı:

Yukarıda yazılanlar saçmalıkların sadece bir kısmı ve bu bağlamda, evrim teorisi ile birlikte var olması mümkün olmayan garabetlerdir. Evrim teorisi kuran ve yaratılış masalı ile örtüşmeyeceğinden ötürü, işte araya böylesine saçmalıklar zerk etmek zaruridir. Bu haliyle sizin kabul ettiğiniz şey evrim teorisi değil, başka birşeydir. Bilim olmayan, bilimsel olmayan birşey. 


Evrim teorisini kabûl etmiyorum. Evrim konusundaki kanıt ve bulguları kabûl ediyorum ve Evrimi kabul ediyorum Çünkü Tekâmül kuralını biliyorum, Halk-ı Cedîd i biliyorum.
Heralde sen Evrim ile Evrim teorisi arasındaki farkı bile bilmiyorsun, bana niye cevap yetiştiriyorsun?
Senin Bilimle Küçük fakat sahîh bir bağın olsa, Bilimin şu ândaki bilgi seviyesinin Bilmediklerinin milyonda biri olduğunu anlarsın ve bu bilgiyle bilim şebekliği yapmaktan vazgeçersin. İşinin ehli bilim adamları, Evren hakkında çok az bir bilgiye sâhip olduklarını itirâf edenlerdir.
Evrime dâir Bilimsel bulgular, kanıtlar ile Kur'ân Hiçbir şekilde Çelişmiyor. Ben bunun îzâhını yaptım. Sen anlayamıyorsan yapacak bişey yok, evrimini tamâmlamayı beklemekten başka...
 

 

Bir saat önce, teflon yazdı:

Senin kanında var herhalde, bir şeyleri yanlış anlamak, ya da biri adına yorum yapıp, sonra da o yorumu gerçek zannetmek. Diğer başlıktan akıllanmış olman lazım ama, dur bakalım..

 

Müslümanların evrime var deme şansları yoktur, evet. Ama az kafası çalışan bir kısmı, gerek çaresizliklerinden, gerek de cehaletlerinden, bunu kabul etmekte, kabul etmek zorunda olduklarını bilmektedirler. Zira, onlarca yıllık evrim karşıtı propagandalar ve evrim düşmanlığı boş çıkmış, güneşin balçıkla sıvanmayacağı anlaşılmış, ve evrimin buz gibi bir gerçek olduğu bilimin er meydanında zaten neredeyse yüz yıla yakındır kati bir konumda iken, halk arasında da jeton yüz sene gecikmeli de olsa, düşmeye başlamıştır. Yani müslümanların evrime var deme şansları yok demek başka bir şey, evrimin ne olduğunu ya da olamayacağının ayırdına, cahilliklerinden ötürü varamayan çaresiz teist ve müslümanların, çevir kazı yanmasın misali zevahiri kurtarmak adına onu kabul etme girişimleri ayrı bir şey. Bunu anlamak bu kadar mı zor acaba? Her seferinde böyle uzun uzun açacaz mı sana?


Ya neyi açıkladığını zannediyorsun, Açıkladığın konunun benimle ilgisi yok. Sen Evrim karşıtı nurs'cularla beni karıştırdın heralde git meseleni onlarla hallet. Benim yazımı da düzgün oku, dikkatli oku, anlayamazssan soru sor anlamaya çalış  anlayabilirsen benim yazımla ilgili i'tirâzda bulun. Başkalarını karıştırma.
 

 

Bir saat önce, teflon yazdı:

Evrim var diyen müslümanların kınanmaması kısmına gelince, bu bir şaka olmalı herhalde. Zaten hangi konuda hem fikir olabilmişsiniz, bir sürü mezhebe ayrılmışsınız da, evrim konusunda mı ortak paydada buluşacaksınız, müsamahalı bir şekilde hemi de... Sen git arabistana, irana, afganistana, kuranda vevrim vardır de de, bak bakalım hiç kınamaya falan girmeden çükünden tavana asıyorlar mı seni..

 

Konsensüsün benim anladığım anlamdan kastın nedir bilemiyorum ama, yine de gayet güzel olur, olmuştur da. Ha olmazsa da olmaz. Beşeriyat bu işte, hepsi bir değil. Ama yazarı kadiri ve alimi mutlak olan bir öğreti inanırlarının, daha kendi aralarında dahi 1400 yıllık avansa rağmen konsensüse varamamış olmaları, kabul edilebilir midir, o ayrı mesele..


Ben Dînî açıdan bir müslümân evrime karşıdır diye onu kınamam. O müslümân, Dindâr olduğu için sizden üstün tutarım. O müslüman, Allah'ın Âdem'i özel olarak yarattığına i'tibâr etmiş ve şahsen anlaşılması mümkün olmayan evrim muammasını inkâr etmiştir bu doğaldır. İrfân ve basîret seviyesi düşüktür ama ben bunu doğal karşılarım.

Hem fikir olmayı Konsensüsü her noktada karıştırmaman için bir açıklama yapayım. Hemfikir olmamanın doğal olduğunu, Hem fikir olmamanın olumlu sonuçlarını böylece öğrenmiş olursun.

Her meslekten, her yaştan, her çeşitten insana tek bir arâzî göstersek, hepsinin düşüncelerinde ihtilâf olduğunu, bu ihtilâfın da olumsuz anlamda olmadığını görürüz. Çünkü Bir çiftçi o arâziyi görünce o arâzîde neyin ekileceğini düşünür, Mütâhit nasıl evler konduracağını düşünür, Biyolog arâzideki canlılara vebitki örtüsüne odaklanır. Emlakçı, kaça satabileceğini düşünür, Çocuk arâzide koşup oynamayı düşünür. Hepsinin düşüncesi farklıdır ve kendilerine göre kendi çaplarında doğrudur da...
Fakat Arâzî tektir.
Bu Arâzî konusunda hemfikir değiller ama ayrılıkları kavga etmelerini gerektirmeyen bir ayrılıktır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aferin.

 

Böyle kabul edeceksiniz evrimi işte seve seve.

 

Koskoca Papa kabul etmek zorunda kaldı, yobazlar da edecek elbet.

 

Okullarda öğretmek zorunda da kalacaksınız, evrim teorisi sansürlerini de kaldırmak zorunda kalacaksınız.

 

İşte o zaman Adem’i ayrı yaratmış filan istediğiniz kadar uydurun.

 

Görürsünüz siz Adem dedikçe millet sizi maymun edip nasıl kıçıyla gülecek.

tarihinde Sundance tarafından düzenlendi
Bold
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, HATEM yazdı:

Âdem'in Özel yaratılmasına rağmen Körelmiş organlarının vücûdundaki izlerini böylece açıklamışız.
Nisbeten kelîmesinin hangi bağlamda kullanıldığını anlamamışsan, yazıdan hiçbişey anlamamışsın demektir. Anlamadığın konuya niye cevap yetiştirmeye çalışıyorsun.

Yani siz şuna mi inanıyorsunuz? Adem soyu da maymundan gelmedir. Ama adem yani insanlıligin bir sebebi var. Bizler özel' iz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Anlamıyorsun, anlamıyorsun, işte bütün mes'ele bu...
Burada kullanılan "nisbeten" kelîmesinin, Evrimi kâbul etme mekle bir ilgisi yok. Kaç kere yazdım, Evrim gerçektir dedim, Allah'ın genel yaratış biçimidir diyorum. Mankafa mısın nesin...
Onlarca cümleyle "nisbeten"i îzâh etmeye çalışmışız. Allah'ın Âdem'i Özel ve ayrı bir usûl ile yaratmasının, Evrimden mutlak bağımsız olamayacağını açıklamışız. Âdem'in Özel yaratılmasına rağmen Körelmiş organlarının vücûdundaki izlerini böylece açıklamışız.
Nisbeten kelîmesinin hangi bağlamda kullanıldığını anlamamışsan, yazıdan hiçbişey anlamamışsın demektir. Anlamadığın konuya niye cevap yetiştirmeye çalışıyorsun.

 

Anlamsız niyet okumalarına istinaden boş muhabbet devam ediyor. İşin kötüsü, senin yüzünden ben de etmek durumunda kalıyorum. 

Nisbeten kelimesi verimi kabul etmemektir dedim mi? Nispeten kelimesinden tek kastım, emin olmamaktır. Öyle olduğunu da görecez. Sense, önce benim adıma uydurup, sonra ona inanıp, sonra da çoşuyorsun.."Nisbeten" kelmesinin kelime anlamı nedir? Buradaki bağlam  ve senin kullanış şeklini referans olacak olursak: "şöyle, böyle" denilebilir. Zaten devam eden dini verile yok ve muamma ibareleri ile bunu teyit etmişsiniz. İş kurandan zaten çıkmış, sahih(!) hadislere gitmiş..At atabildiğin kadar yani. Mevzu belli, neymiş: kendinizden emin değilsiniz. Atıyorsunuz ama, kendiniz bile inanıp inanmamak konusunda tereddüt içindesiniz. Nokta. 2+2=4. Bak gene aynı yere geldi. 

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Dedim ya; Her canlı sudan (H) yaratılmışsa Kur'âna göre evrim var dedim. Bence senin sorunun Allah'a inanmamanın ötesine geçmiş, kulaklarına da inanmamaya başlamışsın.
Buradaki muammâ, evrimin varlığı noktasında değil. Evrimin Detayları hakkındadır. Araştırılan konu Milyar yıllar öncesi hakkındadır.
Bak yazdığın her satıra cevap vermek istiyorum. Elimi atıyorum vazgeçiyorum. Hiçbişeyi doğru anlamıyorsun ki, her karmaşana cevap vermeye değmez.

 

Sana çok net bir soru sordum: Ayrıca bu yazdıklarınız hususunda, tüm islam dünyası hem fikir midir? Kuranda kesin olarak evrim vardır diyebilir misiniz? Küfre girme ihtimaliniz de dikkate alarak? Yoksa yine allah ve kuran adına yine sizler karar verip, şahsi yorumlarınızı mı getiriyorsunuz buraya? 

 

Mevzu şu: Kuranda net ve kesin ifadelerle, kati suretle belirtilmemiş hususlarla ilgili, kuranda olmayan kesinliğin de ötesine geçerek, "vardır", ya da "yoktur" derken ne halt ettiğinizin farkında mısınız? Kitabında dahi yoruma açık bir şekilde, don lastiği gibi her yöne çekebileceğin şekilde ifade edilmiş bir hususla ilgili, kuran ve beraberinde allah adına karar verip, kesin bir yargıda bulunuyorsun. Kraldan çok kralcılık yaparak, küfre düşme ihtimalini de beraberinde getiriyorsun. Zaten bu yüzden de hal odur ki; şu anda müslüman dünyasına dönüp de desen ki kuranda evrim var mıdır? diye, her kafadan bir ses çıkacak, bunun ekserisi ise seninkinin aksi yönünde olacaktır. Yani neymiş, bunlar yine senin şahsi ve küfre düşmek pahasına, haddini aşan yorumlarınmış. Bak yine aynı yere geldi. Sen kurana göre evrim var diyemezsin. Kuranda açık şekilde "tüm canlıların atası ortaktır ve birbirinden türemiştir.." demedikçe.

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Yine anlamamışsın.
İlk İnsân Hz. Âdemdir. Yaklaşık 10 bin yıl önce yaratıldı. Fakat Âdem gibi Yüz bin evrede, Meselâ her evre'nin ortalama 10 bin yıl olduğunu düşünürsek,10 bin yıllık evrede bir Âdem yaratıldı. Yüzbin âdem için 1 milyar yıl gerekir. Böylece Yüzbin Âdem'in ilkinin kabaca bir milyar yıl önce yaratılması gerekir. Ayrıca ben bunlar için Âdem kelîmesi kullanmadım, İnsânımsı dediim, Yazıyı dikkatli okursan görürsün. Önce Yaratılanlar İnsânımsı fakat 10 bin yıl önce yaratılan Bizim Âdem'imiz "İlk İnsân" dır. Umarım anlamışsındır. Niçin son yaratılan Âdem'e ilk İnsân denildiğini ve Önceki İnsânımsılardan farkını  da yazıda îzâh ettim.
 

 

Bu atıp tuttukların neye dayanıyor, öncelikle onu sormak lazım. :) Milyarlar falan havada uçuşmuş, çoşmuş kopmuş gitmişsin yine. Peki gerçekte böyle bir hesap var mı? O da yok. Safi atmasyon, hepsi bu. Bunlar neden oluyor biliyor musun? Çünkü koyun sürüsünün önünde konuşup, atıp tutmaya alışmışsınız. Ne dedin adem için: "ilk insan ve ~10.000 yıllık", öncekiler neymiş sana göre: "insanımsı"..İşte böyle bir hesap kitap bilgi yok. Atıp tutarak kitabına uyduracak, bu işi bilime yani gerçeklerin kitabına uyduracaksanız eğer, biraz daha çalışıp öğrenmeniz gerekiyor. Neymiş: Hesap kitabın yanlış ve atmasyonmuş. Bak yine aynı yere geldi.

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

İŞte bu yüzden, Allah'ın Âdemi yaratması  Allah'ın Özel yaratılışı dedik ya,, Lütfen artık biraz anla...
Meselâ, Mâide sûresinde anlatılan, Hz. Îsâ'nın Son yemeği mu'cîzesi de özel bir yaratıştır. Eğer genel yaratış beklenseydi, sofradaki pastırmanın olması için 3 ay beklemek, ekmek için 1 gün beklemek, Balık havyarı için balık tutmak gerekecekti. Fakat Hz. Îsâ'nın zihnindeki tasavvurundaki sofra, arzu edilen bütün yiyecekler, tasavurundaki görüntüsüyle ânında maddî olarak yaratıldı. İşte bu, Allah'ın kural dışı özel yaratışlarından birisiydi.

Yazıyı oku yazıyı, Ben Evrim teorisini kabul etmiyorum, Evrimi kabul ediyorum.
Ayrıca Bilim adamlarının ne dediğinin çok fazla bir kıymeti harbiyesi yok. Çünkü Bilim adamlarının milyon yılda ulaşabileceği bilgilere ben zâten Kur'ân ve hadîs sâyesinde şimdiden ulaşmışım.

 

 

Yani diyorsun ki, ben canımın istediği yerde akla mantığa ziyan şekilde sallarım. Sonra da bu "bir kısmı uydurmasyon, bir kısmı gerçeklerle örtüşecek şekilde kolaj yaptığım garabeti" mantıklı ve bilimsel bulgularla uyumlu diye pazarlarım. Yok öyle bir dünya. Biz zaten anladık senin evrim teorisini kabul etmediğini, merak etme. Zaten o yüzden uyduruksu dedik. O yüzden bu evrim teorisi değil dedik. Yok bilimsel bulgularla falan uyumlu dediğin yerde.

 

Hadise, yani sizin aklı sıra sahnelediğiniz ali cengiz oyununuz şudur: Bilim gelişti, canlılık ve türlerin ortaya çıkışı/çeşitlenişi ile ilgili kapı gibi bir teori koydu ortaya. Yüzyıllar boyu bilim düşmanlığı yaparak türlü afra tafra ve bahaneyle bunu reddetmeye, hasır altı etmeye başladınız. Fakat gün geldi güneş balçıkla sıvanamamaya, minare kılıfa sığmamaya başladı. Bunun üzerine akıl hocalarınız yeni bir yöntem üretti, paçayı kurtarmak adına. Kuranda evrim vardır diyerek, mevcut bilimsel verilerle çelişmek ve ezilmek riskinden sıyrıl, aynı zamanda icap ettiği yerde içine, kafana göre masal ve saçmalıkları da zerkedip, kuran bağlamıyla çelişmesinin de önünde geç.

 

Ama işte öyle kafanıza göre yok evrimin şurasını aldım, burasını almayıp cebimden ekledim diye bir dünya yok. Evrim teorisine göre anlattıklarınız külliyen geçersiz. Bu bağlamda halen daha mevcut bilimsel verilerle çelişiyorsunuz. Biri size sorduğu vakit vermeniz gereken cevap şu: Evet bizim inancımız bilimsel verilerle çelişiyor! Kanıtların bir kısmını alıp oyuncak etmemiz, kalan kısmı ve meselenin bütünü ile ilgili bu gerçeği değiştirmiyor. Bak yine aynı yere geldi.

 

Milyon yıllık bilgilere kuran sayesinde şimdiden ulaşmak bir yana dursun, o bilgileri ancak bilim bunları ortaya koyduğu vakit idrak edebiliyor yani ulaşıyorsun. Yani sen ve kitabın, bilim sığıntısısınız. Bilim gösterecek, siz de koklaya koklaya onu takip edeceksiniz peşinden kuyruk gibi. Yani atma recep.

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Evrim teorisini kabûl etmiyorum. Evrim konusundaki kanıt ve bulguları kabûl ediyorum ve Evrimi kabul ediyorum Çünkü Tekâmül kuralını biliyorum, Halk-ı Cedîd i biliyorum.
Heralde sen Evrim ile Evrim teorisi arasındaki farkı bile bilmiyorsun, bana niye cevap yetiştiriyorsun?
Senin Bilimle Küçük fakat sahîh bir bağın olsa, Bilimin şu ândaki bilgi seviyesinin Bilmediklerinin milyonda biri olduğunu anlarsın ve bu bilgiyle bilim şebekliği yapmaktan vazgeçersin. İşinin ehli bilim adamları, Evren hakkında çok az bir bilgiye sâhip olduklarını itirâf edenlerdir.
Evrime dâir Bilimsel bulgular, kanıtlar ile Kur'ân Hiçbir şekilde Çelişmiyor. Ben bunun îzâhını yaptım. Sen anlayamıyorsan yapacak bişey yok, evrimini tamâmlamayı beklemekten başka...

 

Öncelikle sen bir şey bilmiyorsun, inanıyorsun. Bunun ayırdını yapalım. Çünkü bilirsen inanç olmazdı. Ayrıca böylesine muğlak ve bilime gebe bir kitaba dayanarak birşeyleri bilmen pek mümkün görünmüyor. Öyle olsa, kendi aranızda bile anlaşmazlığa düşüp, birbirinizi yemezdiniz. Bilmek dediğin buysa eğer, aman düşman başına.

 

Kanıt ve bulguları da kafana göre yorumlamak gibi bir lüksün yok. Bilimin, bilimsel bilginin nosyonu belli. Sense o nosyonun ırzına geçiyorsun resmen kafana göre. Ne kadar da az biliyoruz biliyon mu savunusu yapmak da, savunuların en eziklerinden biri olsa gerek. Farkında mısın, resmen bilgi azlığıyla, bilinmezlikle savunuyorsun kendini. Diğer tarafa bu yoldan saldırarak.

 

Yaptığın izaha göre evrimle ilgili kanıtlar ve bulgular; buna ister "evrim", ister "evrim teorisi", ister zevrim de, buz gibi çelişiyor. Şaka düzeyinde hem de. Mevcut bulgulara ortaya çıkan şey evrim teorisidir zaten. Mevcut bulgulara ve kanıtlara göre: özel bir yaratılış yoktur. Kaburgadan imal yoktur. Yerde heykel gibi yatarken, ruh üflenip hoplama zıplama yoktur...Bak dikkate edersen evrim teorisi değil, "mevcut bulgular ve kanıtlar" üzerinden konuşuyorum. Hem kıvırtmayasın diye, hem de zaten böyle olduğu için. Kanıtlarla evrim teorisini ayıramazsın. Kanıtlar zaten, Evrim Teorisi'dir. Geçmiş olsun. Bak yine aynı yere geldi.

 

Eğer kanıtlar kaburgadan yaratılmaya falan işaret ederse bir yerde, bak o zaman düşünürüz.

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Ya neyi açıkladığını zannediyorsun, Açıkladığın konunun benimle ilgisi yok. Sen Evrim karşıtı nurs'cularla beni karıştırdın heralde git meseleni onlarla hallet. Benim yazımı da düzgün oku, dikkatli oku, anlayamazssan soru sor anlamaya çalış  anlayabilirsen benim yazımla ilgili i'tirâzda bulun. Başkalarını karıştırma.
 

 

Açıkladığım şey, senin yine benim adıma yaptığın bir niyet okumasıydı. Ama görüldüğü üzere onu da anlamamış, ya da o ayağa yatmışsın. Sen dedin ki: "hem müslümanların evrimi var deme şansı yok, diğer tarafta da bir kısmının var dediğini söylüyorsun. ayarların bozuk herhalde.." Ben de onu izah ettim sana. Ortada yine senin çarpıttığın gibi bir durum olmadığını yani. Müslümanların evrim var deme şanslarının olmaması ayrı, bir kısmının ise işine öyle geldiği için, mevzunun aslını astarını bilmeden, var demeleri ise ayrı. Ok? En güzel örnek de sensin işte.

 

Yolda bir bere gördün. Bu kesinlikle insan yapımı ve bir insana aittir. Muhtemelen düşürmüş, ya da bilerek atmıştır vb.. Meselenin genel çerçevesi böyledir. Ortada bir "çerçeve" vardır. Sınırları belli. Biri gelir ve şunu der o sırada: Evet orada bir bere var kabul ediyorum, ama onu oraya tanrı ya da uçan bir eşek atmıştır. İşte sizinkisi de bu hesap. Kanıtı gör, işaret ettiği ya da edebileceği şeyi görme. Çerçeveyi tarumar et.

 

On 24.02.2019 at 00:15, HATEM said:

Ben Dînî açıdan bir müslümân evrime karşıdır diye onu kınamam. O müslümân, Dindâr olduğu için sizden üstün tutarım. O müslüman, Allah'ın Âdem'i özel olarak yarattığına i'tibâr etmiş ve şahsen anlaşılması mümkün olmayan evrim muammasını inkâr etmiştir bu doğaldır. İrfân ve basîret seviyesi düşüktür ama ben bunu doğal karşılarım.
Hem fikir olmayı Konsensüsü her noktada karıştırmaman için bir açıklama yapayım. Hemfikir olmamanın doğal olduğunu, Hem fikir olmamanın olumlu sonuçlarını böylece öğrenmiş olursun.
Her meslekten, her yaştan, her çeşitten insana tek bir arâzî göstersek, hepsinin düşüncelerinde ihtilâf olduğunu, bu ihtilâfın da olumsuz anlamda olmadığını görürüz. Çünkü Bir çiftçi o arâziyi görünce o arâzîde neyin ekileceğini düşünür, Mütâhit nasıl evler konduracağını düşünür, Biyolog arâzideki canlılara vebitki örtüsüne odaklanır. Emlakçı, kaça satabileceğini düşünür, Çocuk arâzide koşup oynamayı düşünür. Hepsinin düşüncesi farklıdır ve kendilerine göre kendi çaplarında doğrudur da...
Fakat Arâzî tektir.
Bu Arâzî konusunda hemfikir değiller ama ayrılıkları kavga etmelerini gerektirmeyen bir ayrılıktır.

 

Burada iki seçenek var. Ya o müslüman evrimi reddederek kuranı inkar ediyor. Ya da sen evrimi kabul ederek kuranı inkar ediyorsun. Acaba hangisi? Gerçek şu ki, kurandan hemen her konuda olduğu gibi, bu konuda da net bir hüküm çıkarmak mümkün değil. Bana sorarsan o müslüman, senden daha tutarlı bir pozisyonda, küfre düşmemek açısından.

 

Ben de sana açıklamamanın geçersiz olduğunu, o bahsettiğin örnekte ihtilaf konusunun dünyevi, arızi bir mesele ve beşeriyatla ilgili olduğunu; sizin örnekte ise ihtilafa konu olan şeyin; ilahi, mükemmel ve son mesaj olduğunu, tüm insanlar ve tüm zamanlar için inmiş olan mesaj olduğuna dair bir açıklama yapayım o zaman. Kısıtsız tanrının zaten insanlar için indirdiği son mesaj, yanlış anlaşılmaya ve anlaşmazlığa mahal verir mi? Vermez. Veremez. Vermemeli. İnsanlar kendi aralarında türlü mesele üzerinde anlaşamayabilir. Ama kuran?

 

Eğer bir betik, mükemmel şekilde ifade edilmişse, amacına ulaşır, ve o betikten "o" anlaşılır. "Ali topu at"..Bundan ne anlıyorsun? Tanrı bunu becerememiş işte. Yanlış anlaşılmaya mahal veren bir kitap, tanrıdan değildir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranda insanın yaratılış aşamaları:


Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki,

Biz sizi topraktan yarattık, 
sonra bir damla sudan, 
sonra bir alak'tan, 
sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; 
size (kudretimizi) açıkca göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. 
Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir
... (Hac Suresi, 5)

 

"Ey insanlar biz sizi topraktan yarattık" 

Toprak

Su(meni)

Alak

Çiğnem et parçası

 

 

Müslümanlar Kurana mı inansın yoksa islamı bilime uydurmaya çalışanlara mı?

Acıyorum bu insanlara.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

Screenshot_20190226-202151.png

Balık ışık saçıyorsa kesin Allah vardır, Allah varsa islam hak dindir, 

O zaman ne yapıyoruz? Cihada, kelle kesmeye, cariye- köle- haraç  toplamaya çıkıyor, kadınları yarım insan kategorisine sokuyoruz.

Ben var ya, sizin mantığınıza sokayım.

Gerçek şu.

Bunu ulular ulusu, Zat’ı vacibul vücûd Zeus’tan başkası yapamaz, çünkü o elektrik ve aydınlatma işlerine bakar. Bir şimşek çaktırdı mı götün bokuna karışır.

Bu balık Zeus’un ufak çaplı bir denemesidir. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Jens Hellinger isimli zat Türk müymüş ya da Arap mıymış ?

Yoksa yine elin gavuru olmasın ?! :D

Bu durumda müslümanların malum tanrısı ve kitabı büyük bir ihtimalle bunların ilgi alanına girmediği kesindir.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Denizde dağlar gibi akıp gidenler (gemiler) de O’nun (varlığının) delillerindendir. Dilerse O, rüzgârı durdurur da onun (denizin) üstünde kalakalırlar. Şura 32-33

 

Kurana göre rüzgarlar olmasa gemiler gidemezler, "kalakalırlar".

İşte Kuran bu!

Evrimmiş, uzaymış vs.

Kendine göre bir mantık üret, sonra salla gitsin ?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 dakika önce, Abdülmalik yazdı:

Balık ışık saçıyorsa kesin Allah vardır, Allah varsa islam hak dindir, 

O zaman ne yapıyoruz? Cihada, kelle kesmeye, cariye- köle- haraç  toplamaya çıkıyor, kadınları yarım insan kategorisine sokuyoruz.

Ben var ya, sizin mantığınıza sokayım.

Gerçek şu.

Bunu ulular ulusu, Zat’ı vacibul vücûd Zeus’tan başkası yapamaz, çünkü o elektrik ve aydınlatma işlerine bakar. Bir şimşek çaktırdı mı götün bokuna karışır.

Bu balık Zeus’un ufak çaplı bir denemesidir. 

 

 

ismine  ne  derseniz  deyin  bir  Tanrının  yapması  gerektiğine  inanmanıza  sevindim.Hadi  sizi  mi  kiracam  adı  zeus  olsun 

Link to post
Sitelerde Paylaş
33 dakika önce, sağduyu yazdı:

 

Bu da ben bir malım demenin başka bir yolu.

Tam  bir  ateiste  yakışan  yanıt  olmuş  teşekkür  ederim.Binlerce  delil  sunuyorum  ki  bu  gösterdiğim  deve de  kulak  kalır. Gözlerinizi  aklınızı  kapamış  gidiyorsunuz.Arap  palavralari  mevsuzuna  girmeden  bakalım  kendinizi  biraz  aşarak  yanıt  verebilecek  misiniz  merakla  bekliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, akılsızşuursuzatom yazdı:

Tam  bir  ateiste  yakışan  yanıt  olmuş  teşekkür  ederim.Binlerce  delil  sunuyorum  ki  bu  gösterdiğim  deve de  kulak  kalır. Gözlerinizi  aklınızı  kapamış  gidiyorsunuz.Arap  palavralari  mevsuzuna  girmeden  bakalım  kendinizi  biraz  aşarak  yanıt  verebilecek  misiniz  merakla  bekliyorum.

sağduyu: arap  palavralarina  neden  girmeyecek  mişim  sen  değil  misin  bunu  arap  putu  yaptı  diyen. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

Tam  bir  ateiste  yakışan  yanıt  olmuş  teşekkür  ederim.Binlerce  delil  sunuyorum  ki  bu  gösterdiğim  deve de  kulak  kalır. Gözlerinizi  aklınızı  kapamış  gidiyorsunuz.Arap  palavralari  mevsuzuna  girmeden  bakalım  kendinizi  biraz  aşarak  yanıt  verebilecek  misiniz  merakla  bekliyorum.

 

Bir başka yol daha.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 minute ago, akılsızşuursuzatom said:

Tam  bir  ateiste  yakışan  yanıt  olmuş  teşekkür  ederim.Binlerce  delil  sunuyorum  ki  bu  gösterdiğim  deve de  kulak  kalır. Gözlerinizi  aklınızı  kapamış  gidiyorsunuz.Arap  palavralari  mevsuzuna  girmeden  bakalım  kendinizi  biraz  aşarak  yanıt  verebilecek  misiniz  merakla  bekliyorum.

 

Önce şunu bir anlamalısın. Delil denen şey, delil olmalıdır. Öyle kafana esen şeyi delil olarak gösteremez, kullanamazsın.

 

Mahkeme sana dese, "marketin kasasından neden çaldın paraları?" Sen desen, "o kameradaki kayıt ben değilim, o bir cin, benim suretime bürünmüş." bu senin masum olduğunun delili olur mu? Ve devam edersin işte:"Siz de biliyorsunuz, cinler inkar edilemez bir hakikattir, kutsal kitabımız kuranda bunu tasdik eder. Bu da o kayıttakinin bir cin olduğunu kanıtlar." 

 

Sence bu bir delil olur mu?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, anibal yazdı:

 

Önce şunu bir anlamalısın. Delil denen şey, delil olmalıdır. Öyle kafana esen şeyi delil olarak gösteremez, kullanamazsın.

 

Mahkeme sana dese, "marketin kasasından neden çaldın paraları?" Sen desen, "o kameradaki kayıt ben değilim, o bir cin, benim suretime bürünmüş." bu senin masum olduğunun delili olur mu? Ve devam edersin işte:"Siz de biliyorsunuz, cinler inkar edilemez bir hakikattir, kutsal kitabımız kuranda bunu tasdik eder. Bu da o kayıttakinin bir cin olduğunu kanıtlar." 

 

Sence bu bir delil olur mu?

 

bu  mantıkla  olmaz  peki  bu  canlı  şimdi  mükemmel  veya  en  azından  işlev  görecek  kadar  mükemmel  değil  mi ? Yani  bu canlıdaki  kusurları  saydığiniz  anda  iddiamdan  vazgeçecegim.Cunku  Bir  yaratıcı  dememin  nedeni  bu  canliya  baktığımızda  herhangi  yapısal  ve  dizayn  olarak  bir  kusur  bulamayışmız  en azından  bir  fikir  uyandirmaz  mı  bizde?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yorumsuz...

On 18.08.2018 at 09:54, akılsızşuursuzatom yazdı:

Din göndermeyen bir Tanrı başta her şeyi ayarlamıştır .

 

Soru şu:

Bu muhteremin ağzından hiç düşürmediği ve sürekli cilaladığı tanrının, kitabının ve elbette dininin ismi nedir ?:D

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...