Jump to content

Perpetuum mobile yada Perpetual motion machine nedir? (Tüm bilmedikleriniz)


Recommended Posts

Bilimsel literatürde bu konuya ayrılan yerin çok dar olduğu doğrudur ve çoğu yerde senin görüşlerini desteklediği de doğrudur ancak bu konu buraya sığdıramayacağımız kadar geniş kapsamlıdır. Bu sistemlerin çalışamayacağı dolayısıyla "perpetual motion machine" denilen cihazların gerçekte olmadığı doğru değildir. Bu konudaki sınırlı bilgileriniz gerçekte var olan sistemleri tanımadığınız içindir. Bunların tümüne bizim tabirimizle devridaim makinesi denemez belki de demek gerekir bilemiyorum fakat asıl konu bu sistemlerin hangi tür enerji ile çalıştığıdır. Devridaim makinesi enerji almadan çalışan makine demek değildir. Kullandığı enerji açıklanamamış fakat çalışmaya devam eden makinelere devridaim makinesi denir. Örneğin birazdan paylaşacağım videoyu (15:24 dakika) sonuna kadar izleyip bana çalışan o sistemin "perpetuum mobile" yada "perpetual motion machine" olup olmadığını söyleyebilir misin? Eğer videoyu sonuna kadar istediğin dildeki altyazısını açıp izlersen ve bu konu ilgini çekerse ben size bu sistemin hangi enerjiyle çalıştığını tüm detaylarıyla anlatabilirim. Bu konuda size gösterebileceğim o kadar çok sistem var ki bunların hemen hepsinin enerji kaynağını açıklayabiliyorum ve bunlar "perpetual motion machine" dediğimiz devamlı hareket makineleridir. Bu konuda bilgilenmek istiyorsanız 20. yy biliminin bu konuda çok büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu anlayıp benden bu konuda öğrenebileceklerinizin tümünü öğrenmenizi tavsiye ederim.

 

Benim çok ısrarcı olduğumu ve inanması güç iddialarda bulunduğumu düşünebilirsiniz. Size tavsiyem bu konularda daha fazla bilgilenmek konusunda istekli olun, sonra bana sorular yöneltin sonra aldığınız cevaplara ön yargılarınızı eklemeden skeptik bir tartışma oluşmasını sağlayın bunu yaptığınız andan itibaren sahip olduğunuz bilgiler oranında konuyu yavaş yavaş kavramaya başlayacaksınız. Diğer yandan bu konuyu çok önemsiz mi buluyorsunuz? Benim bu konuda ısrarla tartışma oluşturmamın çok önemli sebepleri var ve bu sebepleri benimle tartışmaya devam ettiğiniz süre boyunca daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Bugün ekonomimiz büyük oranda enerjiye bağımlıdır. Önemle bu konuların sizin enerjiye ulaşımınızı kısıtlamak ve enerji için para ödemeyi kolay şekilde kabuledebilmeniz için eğitimleriniz manupüle ediliyor. Bunu anlamaya başladığınızda dünyaya çok daha farklı bakmaya başlayacaksınız.  Enerji konusu toplumların huzuru konusunda o denli büyük bir öneme sahip ki dünya görüşünüz içerisinde insanlığa faydalı olmak gibi bir dürtünüz var ise lütfen bana kulak verin. 


Bu konuda alaycı olmaya çalışan yada konuyu tartışmak yerine şahısları eleştirme gibi yanlışlara düşen arkadaşları görmezden geleceğim. Sizlerden ricam olabildiğince skeptik bir tartışma ortamını bana sağlayabilmenizdir.

 

Sizlere daha pek çok sistemi birlikte değerlendirelim, çalışıp çalışmayacaklarına açıklama getirip nasıl çalışabildiklerini anlamaya çalışalım.

 

Şimdi ilk olarak paylaşacağım bu videoyu izleyip anlatılan bu sistemin ne olduğunu ve nasıl çalışabildiğini anlamaya çalışın. Sizce bu "perpetual motion machine" midir?

 

tarihinde John_Ahmet tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu direk tavanarasina acman isabet olmus.

 

Bu videonun altinda yazilmis bir iki tane yorumu okursan nasil birsey oldugunu anlarsin. 

Google translate kullanabilirsin. Almanca-Ingilizce tercume gayet iyi calisiyor.

 

Eger hic durmuyorsa (surtunmeyi iyice azaltip cok uzun sure calismasi normaldir) muhakkak gizli bir enerji kaynagi vardir.

Bu islerle daha fazla ugrasma istersen. 

 

Bir de su sayfa da ilginc: https://lockhaven.edu/~dsimanek/museum/themes/fake-pm.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...