Jump to content

Gerçek inanç


Recommended Posts

(Julie Ann Stewart ya da Sarangerel Odigan(sonradan aldığı Şamaniçe adı) Moğolistan'da geleneksel inanç (Tengricilik) hakkında yıllarca araştırıp birçok makaleler ve kitaplar yazmış olan Amerikalı araştırmacı. 1997 yılında Sarangerel Odigan adlı bir Şamaniçe olarak Moğolistan'da yaşamını yitirmişdir.) Sonunda inancımı öğrendim,bu forum islam karartısından kurtulmamda çok yardımcı oldu,evet arkadaşlar konu hakkında içinizi dökün,teşekkürler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Gerçek inanç diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ne olursa olsun dünyanın dengesi bir nevi buradan kaynaklanıyor. Bin yıllardır bir tanrı figürü yarattık. Kimileri buna inek dedi, kimileri Buda, kimileri Göktanrı... Ancak her birinin farklı olması çeşitliliği sağladı sadece. Bir inancın gerçek olabilmesi için kanıtlanması lazım. Gerçeklik kullandığımız anlamı karşılıyor mu onu bile bilmiyoruz. 

 

İnanmak ya da inanmamak herkesin kendi elinde. İnanç kanıtlanabilir olmadığı için zaten inanç. Bu sebeple hiçbir inancın gerçek olduğunu düşünmüyorum. Ama insan inanmak ister ne olursa olsun. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...