Jump to content

Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.


Recommended Posts

6 saat önce, Abdülmalik yazdı:

Ben istedim, Allah izin verdi.

Ben istedim, Allah izin vermedi.

Hitler, yahudileri katletmek istedi, Allah’da buna izin verdi.

Hitler, yahudileri katletmek istedi, Allah buna izin vermedi.

Burada iradenin gerçek sahibi kim?

 

 

arap masalına göre siz isteyemezsiniz. önce allah ister ve bunun üzerine siz istersiniz, islama göre sizin bir iradeniz yoktur.

 

islami jargona bulayalım biraz: allahın iradesi sizde tecelli eder ve siz istediğinizi sanarsınız; oysa ki bunu isteyen allahtır ve sizi buna araç etmiştir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
48 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

sorunuza karşılık bende bunu sorayım doğru mu bunlar :D?

Bu iddaaları ortaya atan dinci bir insan farkında değilsen söyliyim. Ama genede yanıtlıyayım.

1.Bu klasik big bang. Yokluklarıyla nam salmış 10bin lerce tanrıdan 1'inin evreni yarattığına inanmaktansa elimizdeki bilgilerle bunun kendiliğinden olabileceğini mümkün kılan bir teori daha mantıklı!

2. Ateistlerin böyle bir lafımı varmış? Evren zaten kaos içinde insanlığın evreni bir düzene sokması şuan için imkansız.Dünyadaki kaosu ise düzene sokabilir yakın bir zamanda teknolojiyle. Doğal felaketleri engellemek gibi...

3. Bu zaten yapıldı https://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_gene_synthesis

4. Siz dinciler gerçekten  kozmoloji,astronomi ve fizikten hiç anlamıyorsunuz. Madde enerjiye dönüşür ! Örnek: Güneş her saniye 600 milyon ton hidrojeni 596 milyon ton helyuma çevirir. Bu füzyonda oluşan 4 milyon tonluk  madde enerjiye dönüşür ve dünya bu enerjiden zaten faydalanıyor bildiğin üzere  yada bilmediğiniz üzere diyelim ! E=mc2 yi duymuşsundur en azından bari onun tam olarak ne demek olduğunu araştırabilirsin.

tarihinde lawrenceKrauss tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 minutes ago, akılsızşuursuzatom said:

sorunuza karşılık bende bunu sorayım doğru mu bunlar :D?

 

Dinciler böyle saçma sorular soracağına önce 1400 yıl önce yaşamış yağmacı, 12 karılı, cahil bir arap bedevisine inanmayanların sonsuza kadar yanacağı gibi deli saçması bir iddiaya nasıl inandıklarını açıklasınlar. Sen de açıkla.

 

Bak, daha inandıkları kitaptaki saçmalıklara gelmedim. Mesela tahtı su üstünde sallanırken yeri ve gökleri yaratması, tahtını 8 meleğin taşıması, çamurdan Adem'i yaratması ve ona ruhundan üflemesi gibi...

 

Sorulara gelince, diyelim ki bilmiyorum, bunları bilmemem gidip bu cahil, yağmacı, 12 karılı arap bedevisine inanmamı mı gerektiriyor?

İnsan bu, her şeyi bilemeyebilir ama en azından cevap diye verilen şeyi kontrol ederek yanlış mı doğru mu olduğunu görür.

x7x-154  + x2x-43 = 823886

Mesela bu denklemi çözebilir misin? Sanmıyorum. Ama cevap x = 5 dersem ne yaparsın? x'in yerine 5 koyup denersin doğru mu yanlış mı diye. Hatta denemeye bile gerek kalmadan direk yanlış olduğunu görürsün. İşte dincilerin verdiği cevapta da bu mantığı kullanarak kolayca yanlış mı doğru mu olduğunu görürüz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@sağduyu ve @bir_akil_insan ın belirttiği üzere Allah dilemezse siz dileyemezsiniz cümlesinin tek anlamı şudur. 

Allah benim iman etmemi dilemedikçe ben iman edemem.”

E o zaman hani sınav, hani özgür irade?

Burada bütün kurgu çöpe gidiyor.

Kuranı yazan ve redakte edenlerin resmi olarak çuvalladığı nokta.

Allah benim iman etmemi istemiyorsa o kadar tantanaya ne gerek var? 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah benim iman etmemi dilemedikçe ben iman edemem.”

 

Ki bu durum Kuran’da itiraf edilmektedir.

 

Enam 148: Allah’a ortak koşanlar diyecekler ki: “Eğer Allah dileseydi, biz de ortak koşmazdık, babalarımız da. Hiçbir şeyi de haram kılmazdık.” Onlardan öncekiler de böyle yalanlamışlardı da sonunda azabımızı tatmışlardı. De ki: “Sizin bir bilginiz var mı ki onu bize gösteresiniz? Siz ancak kuruntuya uyuyorsunuz ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”

 

Müşriklerin bu ifadesi Allah tarafından onaylanmaktadır.

 

Enam 107: Allah dileseydi ortak koşmazlardı. Biz seni onların başına bir bekçi yapmadık. Sen onlara vekil (onlardan sorumlu) da değilsin.

 

Kurgunun çöktüğü ayetler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...