Jump to content

15 Temmuz Darbesini Kim Yaptı?


Recommended Posts

-Fetullah Gülen yalnız mı yaptı?
-RTEnin kontrollünde Fetullah Gülenin yaptığı bir darbe miydi?
-Ya da RTEnin başkanlığı getirmek, rejimi değistirmek için kendi kendine yaptığı bir "tiyatro" darbe miydi?


Tutanaklara göre darbeden haberdar olup RTEye ve Binaliye haber vermeyen Hakan Fidan ve Hulusi Akarı RTE neden korumaktadır? 
Neden bu iki kişi ve (tutanaklara göre) MİTe darbeyi haber veren "hayalet" binbaşının ifadeleri tam alınmamıştır? 
Bu üç isim neyi saklamaktadırlar? 
RTE bunları neden korumaktadır?


RTE ve AKPnin "fetö ağzıyla konuşmak" diye yeni icat ettikleri "suç" ile darbeyi sorgulayan her kişi ve site  neden engelleniyor ve cezalandırılıyor?
Darbeden sonra soru sorabilecek gazeteciler cezalandırıldı, siteler kapatıldı. İnternet üzerinden bilgi almak zorlaştırıldı. Bilmiuorum Vikipedia hala yasak mı?


"Fetöyu/derbecileri temizliyorum" diye yargı, eğitim, ordu gibi herşeyi yeni rejime göre dizayn eden RTE, sahte bir darbeyle mi bu olanağı yarattı(kolaylaştırdı)?
Ya da "Allahın lütfu" olan bu darbeden haberdar mıydı?
Bilinen bazı fetöcüler birden sanık değil tanık oldular. Acaba bunlar sonradan mı saf değiştirdi veya önceden de mi RTEnin cemaatta "ajanıydı"?
AKPnin, bu darbeyi açıklamak yerine çabucak üstünü örtmek istemesinin nedeni, darbeyi inceleyen heyete  şüpheli isimleri atamasanın nedeni istenmedik bir sey çıkarsa heyeti güvensiz göstermek miydi?
Darbe günü iktidarın işine gelen olayların kamera görüntüsü olması ve soru işaretleri olan anların ise (her nedense) kamera kayıtlarının olmaması çok şüpheli bir durum. AKP darbeyi neden tam olarak aydınlatmak istemiyor? Hayatı tehlikeye giren RTE neden darbenin aydınlatılmaması için çabalıyor?


Tuhaf ve soru işaretleriyle dolu bir darbe sonucu oluşturulan yeni rejim ne kadar ayaktakalabilir?
Darbe bahanesiyle, selalar eşliğinde, dağıtılan silahlarla bir iç savaş provası yapmış olan yeni rejim seçimlerde yenilirlerse iktidarı bırakırlar mı veya iç savaşa kadar gidebilirler mi?


RTE tökezledi mi hemen ortaya Gül ve Davutoğlu çıkıyorlar. Bunlar önceden de Gülen sempatizanıydılar ama RTE tarafından kullanılıp atıldıktan sonra tam olarak Gülen tarafına mı geçtiler?


Bunlar kafamdaki sorular.
Siz ne diyorsunuz, bu darbede bir bit yeniği yok mu?


Burda daha herşey belirsizken ilk defa @Hacı Gülenin bu darbeyi yapmadığını dillendirmişti. Kemalist subayların olayda parmağı olduğunu söylemişti. Tabii ki bu, Güleni korumak için ABDnin uydurduğu bir desinformation olabilirdi ve o zaman forum ahali bu düşünceye şüpheyle yaklaşmıştı. Beni ise kuşkulandıran RTEnin hemen darbeden sonra kimin bu darbeden sorumlu olduğunu bilmesi idi. Ve siyasi hayatında hep yalan söylemiş bir kişinin neden şimdi doğruları söyleyecek olması "hayatın normal akışına" uymuyordu.
AKPnin ve RTEnin darbenin üstünü örtmeye çalışıp hemen bir efsane yaratmaya çalışması ise üzerine tüy dikti. 


Bir de tabii ki şu soru var. Bu darbe kimin işine yaradı? 
Kimin işine yaramadığı belli. Türkiye demokrasi ve özgürlükler adına çok gerilere gitti, dışarda irtibatı büyük yara aldı. Ve millet ekonomik zorluklarla boğuşmak zorunda.

 

Bu "dandik' darbeyi kim yaptı?
Bu darbeyi Fetullah Gülen yapmış olsa bile RTE neyi gizliyor? Nelerin gün yüzüne çıkmasını istemiyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 92
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Fethullahçılar yaptı daha doğrusu yapmaya çalıştı. Bu kadar salakça bir darbe kurgusu ancak Fethullahçıların elinden çıkabilirdi.

 

Darbenin Tayyip'in bir tiyatrosu olduğu gülünç ve aptalca bir komplo teorisidir yalnızca. Tıpkı 12 Eylül'ün önceden planlanmış bir darbe olduğu iddiası gibi.

 

Ha Tayyip iti elbette ki bu 15 Temmuz'un ekmeğini yiyor ve olayı abartarak istismar ediyor orası ayrı. 

tarihinde Faşist Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Madem darbeyi Atatürkçüler yapmaya çalıştı o zaman neden ordunun büyük kısmı bu darbeye karşı çıktı ve hatta darbeye engel oldu? Atatürkçüler darbe yapmak istese Allah bile engel olamaz. Dünyada darbe yapmayı en iyi Atatürkçü askerler bilir.

 

Tabi haci ABD'de yaşadığı için Türkiye gündemine oldukça uzak. Oradaki medyanın yalan propagandaları ile beyni yıkanmış, o yüzden böyle düşünmesi doğal. Eminim haci'nin ne Fethullahçı kadrolaşmasından, ne de Ergenekon-Balyoz ya da 28 Şubat Davası gibi Fethullahçıların gerçekleştirdiği kumpas davalar hakkında bir bilgisi yoktur. haci bir Amerikalı ve diğer Amerikalılar gibi Gülen Cemaati'ni kendi halinde şirin, masum bir cemaat olarak görüyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ha bu arada sakın 15 Temmuz'a karşıyım diye benim darbe karşıtı olduğum falan sanılmasın. Bilakis 27 Mayıs-12 Mart-12 Eylül-28 Şubat gibi Kemalist bir darbe olsa ilk ben sokağa çıkar askerleri alkışlar, ilk ben tanklara selam dururum. Tayyip iti darbe ile devrilse ve Menderes iti gibi darağacında sallandırılsa bunu en çok ben alkışlarım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darbede feto izleri o kadar fazla ki...

 

Ama taban hala buna inanmıyor...

 

Bir çok tanıklıklar var darbede görev alan feto mensuplarinin hem kendi ifadeleri hem de onların yakınlarının ifadeleri ....

 

İçlerinde bu durumu kabullenemeyen ve kim yaptıysa cezasını çeksin diyen ve cemaatten ayrılanların kurduğu ve yazılarını ve fikirlerini paylaştığı bir kaç site var....

 

 

Mesela bir tanesi munferit fikir ...

 

Hatta bir tanesi cemaatten ayrılıp ateist oluşunu  anlatmış....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu darbeyi, askeriyeden birisi planlamış olabilir mi?


Yaptıkları eylemler bence amaca faydalı olmaktan daha çok şov amaçlı gibi
-Köprüyü tek taraflı kapatmak ne işe yarar?
- Sadece TRTyi ele geçirmek ne işe yarar? TRTnin ne kadar izleyici var ki?
-Meclise bir bomba atmak, sarayın kenarına bir bomba atmak şovdan başka bir şey olabilir mi?


Yıllarca askeriyede eğitim almış kişiler bu kadar kötü plan yapabilir mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
34 dakika önce, haci yazdı:

Hepinizi yanıltan darbenin çok kötü yapılmış olması..

Darbeyi yapanlar çoğunluğun kendilerini destekleyeceğini sanıyordu. Bütün sorun budur. Acele ettiler. Biraz daha bekleseler başarılı olabilirlerdi.

Halktan bahsediyorsan bu halkın çoğunluğunun muhafazakâr taban olduğu ve bunların gerek Fetö gerekse Kemalist darbe girişimine karşı tavır alacakları aşikar. Kemalist darbede halk sokağa çıksa iç savaşa giderdi.

 

Kastettiğin ordu ise de bunca senedir ordunun en köklü gruplarından olan Kemâlistler, ordunun homojen yapısının bozulduğunu ve tam planlanmadan, temennilere dayalı olarak kurgulanmış bir darbe girişiminin başarısız olacağını görememiş olabilirler mi? Bence olamazlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 09.03.2019 at 19:22, haci said:

15 Temmuz darbesini masonlarla birlikte Atatürkçüler yaptı.. Fethullahçılar darbeye uzaktan yakından katılmadılar. Tayyip itinin darbeyi kendine karşı yaptığı da bir efsane.

 

Orduda atatürkçü subay mı kaldı ki, darbe yapsınlar, yapabilsinler.

 

Darbeye katılanların fetöcülükleri gayet bariz. Velakin, bu darbeyi, FETÖ, o fettoş denen gudubetin yönlendirmesi ile, ya da örgütlü olarak fetöcü rezillerin yapmış olması ihtimali pek görünmüyor. Yani, bu, ordudaki falan, bir takım fetöcülerin, cemaatin kalanından kopuk şekilde, kendi başlarına kalkıştıkları bir eylem. Tabi bu eyleme, ordudaki başka fraksiyonlardan birileri de katılmış olabilir, bu başka bir tartışma. 

 

FETÖ örgütlenmesi baya bilinen bir şey. Bu cemaat, örgütlü ve hiyerarşik yapısı ile bu kalkışmaya çıksaydı, birileri belediye otobüsü ile cumhurbaşkanının kaldığı yeri basmaya gitmezdi herhalde. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, anibal said:

 

Orduda atatürkçü subay mı kaldı ki, darbe yapsınlar, yapabilsinler.

 

Darbeye katılanların fetöcülükleri gayet bariz. Velakin, bu darbeyi, FETÖ, o fettoş denen gudubetin yönlendirmesi ile, ya da örgütlü olarak fetöcü rezillerin yapmış olması ihtimali pek görünmüyor. Yani, bu, ordudaki falan, bir takım fetöcülerin, cemaatin kalanından kopuk şekilde, kendi başlarına kalkıştıkları bir eylem. Tabi bu eyleme, ordudaki başka fraksiyonlardan birileri de katılmış olabilir, bu başka bir tartışma. 

 

FETÖ örgütlenmesi baya bilinen bir şey. Bu cemaat, örgütlü ve hiyerarşik yapısı ile bu kalkışmaya çıksaydı, birileri belediye otobüsü ile cumhurbaşkanının kaldığı yeri basmaya gitmezdi herhalde. 

 

 

Evet doğru tespit. Darbe aslında kabaca bakıldığında, gayet güzel planlanmış. Ama darbe erken başladı, darbeyi yapanlar da hiyerarşik şekilde hareket edemediler. Tayyip de ekrana çıkıp dır dır etmeye başlayınca, mahvoldu herşey. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fetoş kendinden emin görünüyor. İlla ki onun bir talimat vermesine gerek yok. Niye versin zaten bu örgütlenmenin amacı bu değil miydi? Orduya sızmalarının başka ne gibi bir amacı olabilir? Bu zaten olacaktı. 

 

O dönemki Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar senden benden koyu Kemalist bir adam. Darbeye destek verse her şey bitmişti. Ama yapmadılar. Kemalist askerler bu darbeye destek vermedi çünkü bu Fethullahçı bir darbeydi.

 

Ha elbette ki darbede Akın Öztürk gibi Fetoculukla hiçbir alakası olmayan Kemalist isimler de vardı ama genel olarak bu Fetocu bir darbeydi.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, Düşünen Hayvan said:

Bunu doğu Perinçek sorun kilit onda. Birde 15 temmuzda ki helikopter kayıtları ile balistik raporları neden saklanıyor. Yada hiç incelenmesi bile. Bir yerde ateşli silahla suç işlendiği zaman balistik inceleme yapılır. Uganda da böyle herhalde Türkiye'de de böyledir.

 

Saklandığını sanmıyorum. Zira pek bir şey yok onlarda, sıradan kayıt kürekten ibaret. Mahkemede delil olacak halleri bile yok. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kemalistler ve F. Gülen ateş ve su gibidir, birbirlerini hiç sevmezler.

Gülenciler belki takiyye yaparak kemalistlere yaklaşabilir ama kemalistler asla.

Kemalistlerin Türkiyeyi Tayyipten alıp Gülene vermek isteyeceklerini tahmin edemiyorum.

 

Belki "kemalist" değil "perinçekçi" subaylar demek istemişsindir?!?

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 hours ago, anibal said:

 

Orduda atatürkçü subay mı kaldı ki, darbe yapsınlar, yapabilsinler.

 

Darbeye katılanların fetöcülükleri gayet bariz. Velakin, bu darbeyi, FETÖ, o fettoş denen gudubetin yönlendirmesi ile, ya da örgütlü olarak fetöcü rezillerin yapmış olması ihtimali pek görünmüyor. Yani, bu, ordudaki falan, bir takım fetöcülerin, cemaatin kalanından kopuk şekilde, kendi başlarına kalkıştıkları bir eylem. Tabi bu eyleme, ordudaki başka fraksiyonlardan birileri de katılmış olabilir, bu başka bir tartışma. 

 

FETÖ örgütlenmesi baya bilinen bir şey. Bu cemaat, örgütlü ve hiyerarşik yapısı ile bu kalkışmaya çıksaydı, birileri belediye otobüsü ile cumhurbaşkanının kaldığı yeri basmaya gitmezdi herhalde. 

 

 

 

Botlanan yerde RTEnin parmağı olabilir mi?

Darbeyi ateşleyen kişi olarak?!?

 

Veya

anladığım kadar Ankara kum dolu kamyonlarla vs darbeye hazırlıklıydılar.

Melih Gökçekin gönderilme nedeni darbeden haberdar olup Tayyipe haber vermemesi m?!

 

-RTE darbe hazırlıklarını yaptı, tetikledi ve (gülenci ve kemalistlerin listesi zaten vardı) ve davranışlara bakarak akpde de temizlik yapt!?

-RTEnin sadece darbeden haberi vardı, kendi planlamadı ama hazırlıklıydı. Darbeyi kullanabilmek için eylem yapılmasını bekledi?!

 

-RTEnin darbeyi eniştesinden duyduğuna inanmıyorum!

 

 

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu burada bile konusu açılmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam Robespierre yazmıştı 15 Temmuz'dan aylar önce, bu yaz Fethullahçı subaylar bir şeyler yapacak diye. Bizim bildiğimiz şeyi Tayyip ve MİT mi bilmeyecek? Tabi ki de darbeden haberleri vardı babalar gibi ve hazırlık da yaptılar.

 

Elbette ki bu hareketlenme insanları sokağa dökmeden rahatlıkla engellenebilirdi. Talat Aydemir'in darbesini halkı sokağa dökerek mi engellediler sanki?

 

Kurtuluş Savaşı'nı ve Atatürk'ün kahramanlıklarını hazmedemeyen Tayyip ve avaneleri kendilerine alternatif, yapay bir destan yaratmak istediler. Bu yüzden de işi şova dönüştürdüler. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, poiuz said:

 

Botlanan yerde RTEnin parmağı olabilir mi?

Darbeyi ateşleyen kişi olarak?!?

 

Veya

anladığım kadar Ankara kum dolu kamyonlarla vs darbeye hazırlıklıydılar.

Melih Gökçekin gönderilme nedeni darbeden haberdar olup Tayyipe haber vermemesi m?!

 

-RTE darbe hazırlıklarını yaptı, tetikledi ve (gülenci ve kemalistlerin listesi zaten vardı) ve davranışlara bakarak akpde de temizlik yapt!?

-RTEnin sadece darbeden haberi vardı, kendi planlamadı ama hazırlıklıydı. Darbeyi kullanabilmek için eylem yapılmasını bekledi?!

 

-RTEnin darbeyi eniştesinden duyduğuna inanmıyorum!

 

 

 

Hiç sanmam. 

 

Ankara zaten hep hazır, siyasal islamcıların ödleri kopuyor her bir şeyden. 

 

Melih Gökçek'in gidişinin de o sebeple olduğunu sanmam. Gökçek özellikle çok yedi, oğlunun şirketinden dinozorlar, transformerler falan. Ama havuza gereken parayı akıtmadı, yani, o dinozorun parasının üçte biri hacılanacaktı, yaptırmadı. Bir de, incek mesela özellikle, her tarafı kupon kupon fetöcülere peşkeş çekti. 

 

RTE Darbeyi cidden eniştesinden duymuş olabilir. Eminim, MIT başkanı falan, o sırada ballı ihale vs. kovalıyormuştur. 17 - 25 Aralıktan sonra bilhassa, herkesin tek derdi, küpünü doldurmak oldu. MİT'in falan bihaber uyuyor olması gayet olası. Tayyibinde bir darbe olabileceğine dair, bilgisi olmasa da, eminim buna hazırlıklıymıştır. Belki, o günkü meseleyi değilde, yapılacak, ileriki tarihteki bir darbeyi biliyormuş olabilirler. Bu durumda, Darbe oluyor, olacak laflarını, biz biliyoruz, daha günü gelmedi diyerek kulak arkası etmiş olabilirler. 15 Temmuz'da darbe sürpriz olmamıştır, ama, yahu bu yarın olmayacak mıydı falan denmiş olabilir. 

 

Darbeyi ateşleyen kişinin, askeriyenin içinden yada askeriyenin imamlarından birileri olması daha kuvvetle muhtemel. Belki, sıranın kendisine geldiğini düşünen biri falan. Ama tamamen lokalize, cemaatin çok dar bir kapsamının kalkıştığı bir şerefsizlik olduğu bariz 15 Temmuz'un. Şaka maka, ciddi badire atlatıldığı doğru. Evet, tiyatro diyebilirim, ama rol yapıyorlardı diyemem. Eğer başarılı olsalardı, bugün çok çok feci bir durum ortada olabilirdi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...