Jump to content

Allah neden merhamet ve şefkat sahibi olamaz


Recommended Posts

Yaşam tüm acı,ızdırap,kötülük ve ölümlerin nedenidir.Tüm bunlar yaşamla başlamıştır.Toprak yaşam yüzünden kana bulanmış.Toprağın altı yaşam yüzünden ceset yığınlarıyla dolmuştur.Her doğumda ölüme yeni bir kurban daha verilir.Allah'ı sonsuz merhamet ve şefkat sahibi olarak sunanlar,bir yandan da tüm acı,ızdırap,kötülük ve ölümlerin nedeni,başlangıcı olan yaşamı kutsayıp,yüceltirler ve yaşamın sürmesini isterler.Yaşamı yaratan Allah'a övgüler sunarlar.Yaşamı övmek,acıları,ızdırapları,kötülükleri ve ölümleri övmektir.Yaşamın sürmesini istemek,daha fazla acının,kötülüğün yaşanmasını istemektir.Yaşam sürsün demek daha fazla kişi ölüme kurban olarak sunulsun,daha fazla kişiye ölüm dayatılsın,toprağın altına daha fazla ceset atılsın demektir.Yaşamın sürmesini istemekte en ufak merhamet,şefkat ve iyilik kırıntısı yoktur.Allah da yaşam tarafından yapılandırılmış,yaşamın varlığını yücelten bir zihnin ürünüdür.Dolayısıyla,bırakın sonsuz merhamet ve şefkat sahibi olmayı,Allahın merhamet ve şefkat sahibi olabilmesi bile olanaksızdır.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 121
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

7 dakika önce, Mrs. Cooper yazdı:

İnanılmayan, olmadığı düşünülen bir tanrı neden bu kadar eleştirilir ki? Hayır bunu anlayamıyorum bakın. Daha çok bir yaratıcıya edilen bir sitem bu. :)

 

İşte tam olarak söz ettiğim bu.Yaşam tarafından yapılandırılmış,yaşam yanlısı bir zihnin ürünü bu Allah.Yaratıcıymış da,ne yaratmış.Acı,ızdırap,kötülük,ölümlerin nedeni olan,başlatan ve bunları çoğaltan bir düzenden başka.Sizin Allah diye taptığınız yaşamın ta kendisi.Dolayısıyla yaşamın varlığını yücelten dinlerinize de,yaşamı yarattığı için övgü bekleyen tanrılarınıza da bu pencereden bakmak gerekiyor.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 hours ago, Mrs. Cooper said:

İnanılmayan, olmadığı düşünülen bir tanrı neden bu kadar eleştirilir ki? Hayır bunu anlayamıyorum bakın. Daha çok bir yaratıcıya edilen bir sitem bu. :)

 

 

Eleştirilen tanrı manrı değil, merhametli, sevgi dolu, adil bir tanrı olduğunu iddia eden zihniyet. Var olanla iddia edilen arasındaki tutarsızlıklar, çelişkiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, fezadabirtürk yazdı:

 hem acımasız hem merhametli olunmaz.bilinçli bir varlıkta acımasızlıkla merhamet içi içe olduğunda insan bu varlığı tanımlayamaz. madem insan tanımlayamaz, Tanrı neden ısrarla merhametli ,affedici,adil olduğunu söyler ? 

Allah yaşam yanlısı,yaşamın varlığını ve sürekliliğini yücelten,doğumu kutsayan bir anlayışın ürünüdür.Ama yaşamı başlatan ve sürekliliğini sağlayan bir tanrı merhametli ve şefkatli olamaz.Yaşamı başlatan sonsuz merhamet ve şefkat sahibi allah oksimoron bir söylemdir o yüzden.İnsanlarca oluşturulmuş allah o yüzden sonsuz ve merhamet sahibiyim der ve şunu yarattığı için birde övgü bekler.

 

 

bV7j8d.jpg

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
21 dakika önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

yanlış! adaletlidir  keyfi  olarak  mı  cehenneme  atıyor?

Evet inanmadığı için keyfi olarak cehenneme atıyor. Kuranda bir ayette mesela kalplerini mühürledik diyor. Yani arabın uydurduğu allah sırf inanmadığı için cehennem  ile tehdit  ediyor. Ve bu adaletli değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

4:155:"Sözlerinden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve «Kalplerimiz kılıflanmıştır» demeleri sebebiyle (onları lânetledik, türlü belâlar verdik. Onların kalpleri kılıflı değildir;) tam aksine küfürleri sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur; pek azı müstesna artık iman etmezler."

83:14:"Hayır, iş öyle değil onların kalpleri yaptıkları kötülükler yüzünden pas tutmuştur."

 

Kur'an ın kalb ile ilgili tüm ayetlerini nerede ise inceledim.mühür manasında  d-b-a ve h-t-m kullanılır. perde manasında k-n-n kullanır pas kullanılır katılaştı manasında kasvet kullanılır.

 

hepsinde Allah zulmetmez onlar yaptıkları yüzünden saptılar manası reddedilmez  şekilde vardır.

inanmayanların kalberinin sertliği taş gibi gösterilir.hatta daha sert denilir. bir nevi yaptıkları yüzünden kalbleri adeta kararmış paslanmış perdelenmiş katılaşmış adeta kör olmuş artık nur veya Kur'an onlara fayda vermez demektedir.

bu tüm inanmayanlar için değildir.artık firavun nemrut gibi  yaptıkları yüzünden hidayete nasibi kalmamışlar içindir

diğer ehli kitaptan müşriklerden yahudilerden hristiyanlardan kafirlerden elbet imana gelenceklerin kapıları kapatılmamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah sadece merhametli değil aynı zamanda kahhardır cebbardır adildir hesapları çabuk görendir.Allahın isimlerine bakacak olursak hem celal hem cemal tarafı vardır.şimdi  demokrat liberal hümanist geçinen arkadaşlara bakıyorum.efendim idam insan haklarına aykırıdır zulumdur çağdışıdır diyorlar.kendileri hırsızlığa ölüme yaralanmaya haksızlığa uğradıklarında hemen:bunları idam edin taksimde sallandırın bakalım yapacakları mı diyorlar:) uzaktan davulun sesi hoş gelir.

en yakın örnek anne:evladını doğurur bakar uyutur büyütür sonra evlad büyür annesine sen annem değilsin diye inkar eder saygısızlık yapsa o şefkatli merhametli anne ona bir tokat atar doğru konuş nankörlük etme der.Allah yokluktan var etmiş dünya gibi bir beşiğe koyup sallamış her türlü nimeti vermiş sonra ebedi cennetide onun için var etmiş  oda nankörlük edip hayır ben kendim oldum dünya kendi oluştu filan derse adalet uygulanır. adalet uygulanırkende kesilen parmak acımaz.

adalette zalime merhamet haksızlığa uğrayana zulumdur  hakim orda merhameti değil adaleti uygulayacak. bir ayette Allah için hakimler hakimi der. adalet  yerine gelecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
28 dakika önce, nogodbutAllah yazdı:

Allah sadece merhametli değil

Bunu yaratan allah sana göre merhamet ve şefkat sahibi.Şunlara bakınca,allahın sonsuz merhamet,şefkat ve iyiliğini görüyor.Bunlara bakıp allahı yüceltip,övüyorsun öyle mi?Ne diyerek övüyor,yüceltiyorsun acaba.

 

26zjW0.jpg

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
36 dakika önce, nogodbutAllah yazdı:

 

en yakın örnek anne:evladını doğurur bakar uyutur büyütür sonra evlad büyür annesine sen annem değilsin diye inkar eder

Çocuk yap,varoluşa zorla,yaşamı dayat,yiyerek,içerek yaşayabilen,gereksinimleri olan bir canlı var et,onu acı,ızdırap dolu yaşam saçmalığına sür,ona gün sonunda da ölümü dayatarak ölüme kurban olarak sun,sonra yemedim yedirdim,içmedim içirdim,büyüttüm,senin üzerinde hakkımız var,hakkımızı ödeyemezsin diye pişkinlik yap.Zaten Allahı uyduran da bu yaşam ve doğum yanlısı,bunları yüceltip,kutsayan zihniyet.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

dünya da bir denge var. besin zinciri var.

birisi yazmış:

"Tabiatta birçok küçük besin zinciri birbiri içine geçmiş durumdadır. Bu iç içe geçmiş besin zincirlerinin tümüne besin ağı denir. Besin zinciri veya besin ağını oluşturan canlılar arasında bir denge vardır. Herhangi bir basamaktaki bir değişim hayvan populasyonları arasındaki dengeyi bozar ve bu onun üzerindeki basamağı etkiler, değişimlere hatta açlıktan ölüme sebep olur. Örneğin; fareler ortadan kalktığında bunla beslenen yılan, tilki çakal, yırtıcı kuşlar, baykuş gibi hayvanlar açlıktan ölür. Veya tersi bir durumda, ortamdaki yılın, tilki, çakal yırtıcı kuşlar, başkuş gibi hayvanlar ortamdan kaldırılırsa köyler ve kentler fare istilasına uğrar Fare ve sıçanların çoğalmasıyla tarladaki sebzeye, meyveye verilen zarar arttığı gibi, veba, kuduz, kolera gibi birçok hastalığın yayılmasına sebep olur.
Kısacası zincirin bozulması, türlerden birinin azalmasına diğerinin çoğalmasına sebep olur. Bu dengenin bozulması ise besin ağının son halkası olan insanı her yönden etkiler ve insan soyunun geleceğini tehdit ederek, sonunda insan soyu da ortadan kalkabilir.  "

 

katılıyorum. ceylanı aslanın elinden alsan yavruları açlıktan ölür.o zaman oda zulum değilmi

aslanda gitsin ot yesin desen bu sefer diğer zincir bozulur. hepsi et yese yine bozulur. dengeyi bozan bence sadece insandır oda aklını başına almazsa sonunu hazırlar

savaşta ölenler açlıktan ölenler hep insan nesli

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, nogodbutAllah yazdı:

dünya da bir denge var. besin zinciri var.

birisi yazmış:

"Tabiatta birçok küçük besin zinciri birbiri içine geçmiş durumdadır. Bu iç içe geçmiş besin zincirlerinin tümüne besin ağı denir. Besin zinciri veya besin ağını oluşturan canlılar arasında bir denge vardır.

 

Alıntı

katılıyorum. ceylanı aslanın elinden alsan yavruları açlıktan ölür.o zaman oda zulum değilmi

aslanda gitsin ot yesin desen bu sefer diğer zincir bozulur. hepsi et yese yine bozulur. dengeyi bozan bence sadece insandır oda aklını başına almazsa sonunu hazırlar

savaşta ölenler açlıktan ölenler hep insan nesli

 

İşte tam olarak söz ettiğim bu.Bunların Allahı yaşam.Bak tanrılarını nasıl da savunmaya ve güzellemeye çalışıyorlar.Allahı oluşturan da,yaşam yanlısı,yaşamın varlığını ve sürekliliğini kutsayan bu zihniyet işte.Bu zihniyet,bu canlılar var olmasaydı,bu acılar,vahşetler,ölümler yaşanmazdı,bunlar olmazdı demez.Hiçbir müslüman bu yaşam döngüsüne karşı çıkamaz.Çünkü karşı çıktığı an,müslüman olarak kalamaz.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, nogodbutAllah yazdı:

anne çocuğu doğurmaz. oda besin zinciri gibi mecburi bir denge.sindirim sistemi gibi üreme sistemide çalışır nesil devam eder.diğer türlerde de aynı mekanizma var .

sanki her şey annenin elinde mi.annede doğmuş büyütülmüş.zincir gidiyor. 

Varoluşa zorlayan,yiyerek,içerek yaşayabilen,gereksinimleri olan bir canlıyı var eden anne ve baba.

Senin üstünde çok hakkımız var.Yemedik yedirdik,içmedik içirdik.Sen hakkımızı ödeyemezsin.Bize teşekkür,şükür et.

 

Varoluşa zorlayan,yiyerek,içerek yaşayabilen gereksinimleri olan bir canlıyı var eden allah.

Sizin için nimetler yarattım.Beni övüp,yüceltin.Bana şükür edin.

 

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.”Lokman 14

 

İşte Allahı oluşturan anlayış bu.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, nogodbutAllah yazdı:

dünya da bir denge var. besin zinciri var.

birisi yazmış:

"Tabiatta birçok küçük besin zinciri birbiri içine geçmiş durumdadır. Bu iç içe geçmiş besin zincirlerinin tümüne besin ağı denir. Besin zinciri veya besin ağını oluşturan canlılar arasında bir denge vardır. Herhangi bir basamaktaki bir değişim hayvan populasyonları arasındaki dengeyi bozar ve bu onun üzerindeki basamağı etkiler, değişimlere hatta açlıktan ölüme sebep olur. Örneğin; fareler ortadan kalktığında bunla beslenen yılan, tilki çakal, yırtıcı kuşlar, baykuş gibi hayvanlar açlıktan ölür. Veya tersi bir durumda, ortamdaki yılın, tilki, çakal yırtıcı kuşlar, başkuş gibi hayvanlar ortamdan kaldırılırsa köyler ve kentler fare istilasına uğrar Fare ve sıçanların çoğalmasıyla tarladaki sebzeye, meyveye verilen zarar arttığı gibi, veba, kuduz, kolera gibi birçok hastalığın yayılmasına sebep olur.
Kısacası zincirin bozulması, türlerden birinin azalmasına diğerinin çoğalmasına sebep olur. Bu dengenin bozulması ise besin ağının son halkası olan insanı her yönden etkiler ve insan soyunun geleceğini tehdit ederek, sonunda insan soyu da ortadan kalkabilir.  "

 

katılıyorum. ceylanı aslanın elinden alsan yavruları açlıktan ölür.o zaman oda zulum değilmi

aslanda gitsin ot yesin desen bu sefer diğer zincir bozulur. hepsi et yese yine bozulur. dengeyi bozan bence sadece insandır oda aklını başına almazsa sonunu hazırlar

savaşta ölenler açlıktan ölenler hep insan nesli

 

Şu arabın putunu bu tür zırvalarla nasılda haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz akıl mantık almıyor. Besin zinciri dediğin bir sonuçtur  o besin zenciri olmasaydı bu gezegendede hayat olmazdı. Sadece görülebilen evrende 1024  tane gezegen olduğu tahmin ediliyor dolayısıyla bunların bazılarında besin zinciri düzgün ilerlemiştir ve canlılığın devamının önü açılır. Düzgün işlemessede canlılık o gezegende yok olur bu sadece olasılıktan ibarettir. Gelelim arabu putunuzun ahlak anlayışını bu besin zinciri kavramıyla bağdaştırmaya çalışmanıza , yok allah böyle yapmasaymış besin zinciri çökermiş falan filanda! Yahu bu sonsuz güçteki tanrı başka bir sekilde yaratamıyormu bu canlıları, besin almadan yaşayabilecekleri sekilde yapamıyormu gücü yetmiyormu?Her canlıyı ot yiyebilcek seviyede yapamıyormu ya da? Yok türlerin azalmasıymış yok artmasıymış ! Limit koyamıyormu doğurganlığa ?Senin putunun böyle bir vahşeti yani bir gladyatör arenası yaratıp amanda besin zinciri yaptım başka türlü yapamıyordum demesi saçmalıktan öteye gidemiyor kusura bakma.Acaba şuanki canlılık var olmasını, tanrının ahlaksızlıkla  yarattığı bir yöntememi borçlu  yoksa bu evrimin doğal  bir sürecimi? Biraz mantığınızı kullanmaya davet ediyorum sizi. Tanrı fikri kendi içinde paradokslar oluşturur... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...