Jump to content

Emine Erdoğan: Halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz


Recommended Posts

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Biz, sadece kendi çeşmemizden, ampulümüzden, soframızdan değil, yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşımaktan mesulüz” dedi.

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sıfır Atık Projesi"nin, Diyanet İşleri Başkanlığında "Sıfır Atık-Sıfır İsraf" temasıyla uygulanması çalışmalarına ilişkin tanıtım toplantısına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığını, "Sıfır Atık" konusundaki gayretleri nedeniyle tebrik eden Emine Erdoğan, "Çevreyle olan ilişkimiz, her şeyden önce bir ahlak meselesidir. İslam'da çevreyi korumak, hayvanların hakkını gözetmek, israf etmeden tevazu ile yaşamak bir seçenek değil, Müslüman olmanın gereğidir." diye konuştu.

Emine Erdoğan, İslam'ın, nazarları sürekli tabiata çevirmeyi isteyen bir inanç sistemi, insan için doğa ile uyum içinde yaşamanın bir zaruret olduğunu anlattı.

Tüm insanlığın olduğu gibi Müslümanların da tabiatla imtihanının hayli zor geçtiğini belirten Emine Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Her şeyden öte, insan doğanın parçası mı yoksa efendisi mi? Bu konuda bir zihin karışıklığı içinde olduğumuzu görüyorum. Maalesef eşref-i mahlukat olmayı, tabiata tahakküm kuran efendi olmak ile karıştırdık. Gazete manşetlerimiz, hayvanlara işkence konusundan geçilmiyor. Su kaynaklarını yok etmenin doğurduğu sonuçlarla hesaplaşıyoruz. Oysa yaratılmış her zerrenin, Rabb'ini tesbih ettiği kainatta, çevre ahlakı yüksek bir nezaket gerektirir. Ağaca su vermek, ağacın hakkını gözetmektir. Sulara zehirli atık atmamak, suyun hakkına riayettir. Enerji kaynaklarını doğru kullanmak, gelecek nesillerin hakkına saygıdır."

"1 kilogram ekmeğin israfı 1,6 litre suyun da israfı demek"

 Emine Erdoğan, Müslümanlar olarak israf meselesini şahsi tüketimlerin ötesinde, daha geniş anlamıyla görebilmek gerektiğini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Halife olmanın sorumluluğunu taşımaktan mesulüz"

 

https://www.arti49.com/emine-erdogan-halife-olmanin-sorumlulugunu-tasiyoruz-1533331h.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buradan çıkartılabilecek en sakin anlam şu:

 

Çevreyi korumalıyız çünkü allah bizi dünyaya halife ilan etti. 

Yani allah bizi dünyanın koruyucusu olarak ilan etti. 

 

Peki oy verdiği siyasi parti seçimleri kazanınca arabasının arka camından çıkıp sokaklarda haykıran işsizler bunu böyle mi yorumlar?

 

Oy kaynakları en basit anlamıyla yorumlar:

 

Biz islami anlamda dini hükümdarlığı getirdik, kimse de itiraz edemez. 

 

Peki Emine Erdoğan hangisini kastetti?

 

Tabii ki de islami anlamda hükümdarlığı ve şeriatı kastetti. Sorulduğunda da dinin yayılması adına yalan mı söyleyecek, yoksa aklından geçenleri mi? 

Laik bir ülkede yaşadığı için kuran'a göre dini korumak için yalan söyleyebilir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

550 çeşit yemekle meclisteki israfı durdurun önce.ak sarayı satın , parasını halka dağıtın.görüşmeler için sinema salonu gibi bir yer yeterli.karnı acıkan vekil parasıyla yesin.orası lokanta değil.diyaneti kapatın.diyanete harcanan parayı halka dağıtın. israftan bahseden insandan mütevazi olmasını beklerim. :

 

C8XCGn8XgAAzOqn.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

emine.gif

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...