Jump to content

Kuranik hiçlik dünyası ve çelişkili anlatımı.


Recommended Posts

23: 99-100, Nihayet onlardan birine ölüm gelince, "Rabbim! Beni dünyaya geri gönderiniz ki, terk ettiğim dünyada salih bir amel yapayım" der. Hayır! Bu, sadece onun söylediği bir sözden ibarettir. Onların arkasında, tekrar dirilecekleri güne kadar bir perde (berzah) vardır.

 

Kuran da ki bu ayet ölüm-hesap ( yeniden dirilme) vakti arası zamanda  

ruhların toplandığı, hapsedildiği bir yerden bahseder ve ruhun bilinçli olduğuna tek delildir. Ruh bu ayette konuşturulur.

 

Fakat bunun dışındaki tüm ayetlerde bu ayetle çelişkili olarak vücudun çürüdüğü, yok olduğu bu dönemde, kuran yazarı bilincin olmadığını, yani ruhun, vücut olmadan “hiç” olduğunu tekrar tekrar vurgular. Hiçlik dünyasına atıfta bulunur.

 

 

17:52, Sizi çağıracağı gün, tam bir hürmetle onun emrine koşacaksınız ve zannedeceksiniz ki, kabirlerinizde pek az bir müddet kaldınız.

 

46:35, O halde üstün irade sahibi peygamberlerin sabrettiği gibi sabret ve onlar hakkında ivedilik etme! Onlar, kendilerine va'dedilen acıyı görecekleri gün, gündüzün bir saatinden başka durmamışa döneceklerdir. Bu yeterli bir tebliğdir. Demek ki, helak edilecekler, başkası değil, ancak itaattan çıkmış fasıklar topluluğudur!

 

2:259, Bunun üzerine Allah, onu yüz yıl öldürdü, sonra diriltti ve: "Ne kadar kaldın?" diye sordu. O: "Bir gün veya bir günden eksik kaldım." dedi.

 

Kuran yazarına göre fiziksel vücut olmadan ruh işlev gösteremez, vücut yoksa bilinç de yoktur.. Ruh ancak bir vücut varlığında bilinç kazanır.

 

39:42, Allah alır o canları öldükleri zaman; ölmeyenleri de uyuduklarında. Sonra haklarında ölüm kararı verdiklerini alıkoyar, diğerlerini belirlenmiş bir süreye kadar salıverir. 

 

17:49, Bir de dediler ki: "Biz bir sürü kemik olduğumuz ve ufalanıp tozduğumuz vakit mi, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?"

 

75:3-4, İnsan zanneder mi ki ölümünden sonra Biz kemiklerini toplayıp onu diriltmeyeceğiz? Evet, toplarız, hem de parmak uçlarına varıncaya kadar eski halinde düzenleriz!

 

Kuran’da böyle sayısız örnek vardır. Ruh, fiziksel vücut olmadan bilinçli olmaz, hatta kıyamet günü bile vücutların tekrar diriltilmesine gerek duyulur, bilinç kazandırılır.

 

E o zaman kuran yazarı 23:100 de vücudu olmayan hiçlik dünyasındaki ruhu nasıl konuşturuyor? Çelişkili değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...