Jump to content

Recommended Posts

Foruma yeni üye olanlar,bu mistik denen ahlaksız forum kurallarına aykırı hareket etmekte ve kısa bir süre içinde atılacaktır.

 

Bu forumda,terörist,ırkçı veya şiddete yönlendiren paylaşımlara müsaade edilmez.

 

Bu şahıs kesinlikle tehlikeli ve zararlı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Terörizm nedir?

 

Tarihe bakın göreceksiniz.

 

Romaya karşı Selçuklular ile işbirliği yapanlar

 

Selçuklulara karşı beyliklerle işbirliği yapanlar

 

Beyliklerle karşı Osmanlıya işbirliği yapanlar

Osmanlıya karşı İngilizlerle işbirliği yapanlar

 

Ve Türkiye'ye ve Irak , Suriye ye karsi ABD ile işbirliği yapanlar hep aynı toplumun tohumları değil mi?

 

Bu yüzden tarihten beri düzenli bir hayata gecemiyorlar çünkü hela kağıdı gibi kullanılıp atilmislar.

 

Osmanlı bu teröre karşı pisikopat yeniçerileri toprak ağası olarak onların başına geçirmiş yıllarca böyle yönetmiş. Çünkü anlamıyorlar başka bildikleri dil yok.

 

Kulturumuz dedikleri ise İran kültürüdür çünkü İran da onları maşa olarak kullanıyor.

 

 

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar etkisinde kalacaksan film seyretme sen. Fight club seyredip kendini Brad Pitt zannetmişsin anlaşılan. Terör siyasal bir araçtır. Öyle 'köy götüne rahvan gitsin' diye terörizm olmaz. Olsa olsa ancak Oklahoma bombacısı gibi psikopat katil olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

TERÖRİZM NEDİR?

Politik çıkar sağlamak amacı ile halka, hükümetlere, büyük organizasyon veya güçlere veya bireylere karşı yönelik sistemik, ani, umulmadık korkutma ve sindirme ile nitelikli tümüyle insansal etkinliklerdir. Terörizm çesitli politik organizasyonlar, milliyetçi ve etnik gruplar, devrimciler, hükümetler, gizli polis ve ordular tarafından yaygın bir şekilde uygulanmıştır.

Terörizmin ne olduğu ilk defa eski Yunanlı bir tarihçi olan ve MÖ 430-349 yılları arasında yaşayan Xenophon tarafından açıklanmıştır. Xenophon’a göre terörizm düşmana karşi uygulanan çok etkili bir psikolojik savaştır. Çesitli Roma İmparatorları kendilerine karşı isyanı ve iteatsızlığı önlemek için terör yöntemini kullanmışlardır. 

İspanyol engizisyonu Hristiyanlığa karşı yapıldığı iddia edilen hayali ayaklanmalara teşebbüs edenleri işgence ve idamla cezalandırmıştır. Fransız devriminde terör bir değer olarak kabul edilmiş ve yaygın bir şekilde pratik edilmiştir. Devrimin ünlü savunucularından Robespierre terörü devrim adına kullanmış ve 1793-1794 yılları arasında bir terör devrinin (terör saltanatının) yaşanmasına katkıda bulunmuştur. 

Amerika’nın iç savaşlarını izleyen dönemde (1861-1865)  Güney eyaletlerinde siyahlara, Yahudi ve Müslüman’lara, hatta Türk’lere karşi (KKK (Ku Klax Klan) adlı terörist bir örgüt kurulmuştur.

19’uncu yüzyılın sonlarına doğru terörizm Batı Avrupa’da, Rusya’da ve Amerika’da anarşizme inananlar arasında kabul görmüştür. Bu anarşistler liderlere suikastler düzenleyerek sosyal ve politik arenada hızla değişiklik yapmanın mümkün olduğuna inanıyorlardı. Nitekim 1865-1905 yılları arasında krallar, başkanlar, başkan yardımcıları ve diğer üst kademe hükümet ilgilileri anarşistler tarafından asasine edilmişlerdir.

Terörizm 20’nci yüzyılda zamana uyarak değişmiş ve çağdaşlaşmıştır. Teknolojik ilerlemelere de ayak uyduran terörizm yeni ve ileri taktikler uygulamaya başlamıştır. Aşırı sağdan, aşırı sola geniş bir spektrum oluşturan politik görüşler terörizme baş vurmuşlardır. Terörist etkinlikler giderek daha öldürücü olmaya başlamışlardır. Otomatik silahlar ve uzaktan kumandalı patlayıcı cihazlar terörizm arsenalının kaçınılmaz teçhizatını oluşturmaya başlamışlardır. Terörizm büyük bir letalite ve mobilite kazanmıştır. Hitler ve Stalin gibi totaliter rejimler gizli terörizmi kendi halklarına ve diğerlerine uygulamışlardır. Amaç bazı örnekler oluşturarak halkı sindirmektir. Bazı ülkelerde bu yöntem çok başarılı olmuştur. Bu ülkelerde hükümetler ekonomik, sosyal ve politik hedeflerine terörizm aracılığı ile ulaşmışlardır.

Bütün bu gerçeklere rağmen terörizm kişilerin ve küçük grupların baş vurduğu bir etkinliktir. Amaç çoğu kere mevcut politik rejimleri(parti, hükümet ve kurumları) destabilize etmek, yıpratmak veya düşürmektir.

Terörist uygulamada küçük ülkeler, büyük ülkelere karşı oldukça başarılı olmuşlardır. Bu çatışmalar sırasında büyük güçler de terörizme baş vurmuşlardır. Bu konuda çesitli örnekler verebilirim.. İrlanda-Büyük Britanya, Cezayir-Fransa, Vietnam-Fransa, Vietnam-Amerika. Filistin- İsrail çatışmasi da bunlardan biridir. Kuzey İrlanda’daki Protestan-Katolik çatışmasinin kökeninde din vardır. Ayrıca bazı ülkelerde mevcut hükümetlerle devrimci güçler arasında sürekli sürtuşmeler terörizm aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Malezya, Endonezya, Filipinler, İran ve Arjantin gibi ülkelerde ve diğerlerinde  bu durum mevcuttur. 

Terörist etkinlikler çagdas medya tarafından anında kamuya ulaşmaktadır. Çağdaş terörizmin geçmiş terörist etkinliklerden en önemli farkı, masum halkın bu çatışmalarda giderek artan bir oranla katledilmesidir. 

20’nci yüzyılın terörsit organizasyonlarından en ünlüleri şunlardır:

Batı Almanyada “Baader-Meınhof”, Japon’yada “Red Army”, İtalya’da “Red-Brigade”, Filistinde “el Fatah, Hamaz, Hizbullah”, el-Kaide. Fransa’da “Direct Action”… Daha çok sayıda terörist örgüt vardır. Osama bin Laden’in el Kaidesi son zamanların en aktif terörist örgütüdür. Diğer terörist örgütler arasında ASALA, EOKA ve PKK da vardır. - 

Son yıllarda terörist etkinliklerde azalma ama, terörizmin neden olduğu insan kaybında artma olmuştur. Tabii Afganistan ve İran savaşları terörist etkinliğin giderek artmasından sorumludur. Bu muhtemelen geçici bir artıştır ve bir süre sonra durulacaktır. 

Terörist örgütlerin büyük çoğunluğu politik amaçlarına ulaşamamışlardır. Terörizme baş vuran ülkelerin hemen tümünde rejim zamanla değişmiştir. Açıkca terörizm başarıya götüren bir yöntem değildir. Buna rağmen terörizmi yok etmede, durdurmada, hatta yavaşlatmada bile başarılı olunamamaktadır.

 

Terörizmle emperyalizm arasındaki ilişki, uygarlığın başlangıcına kadar uzanmaktadır. Emperyalizmin neden olduğu sosyo-ekonomik ortam ve koşullar terörizmin gelişmesine çok uygundur. Özellikle emperyalizmin aşağıladığı moral ve ahlaksal değerlere sahip, çoğu kere farklı din ve daha zengin kültürlere sahip ülkelerde halk, emperyalist güçlere karşı derin bir kin beslemektedir. Bu ülkelerde halk iyi niyetle de olsa aralarına giren Batı yardım kurumlarına kuşku ile bakmakta ve onların iyi niyetine asla inanmamaktadır. Ayrıca bu ülkelerin halkları kendilerine emperyalist ülkelerin geçmişte terör uyguladığını ve onları sömürdüğünü unutmamışlardır. Türk’lerin aynı dini paylaştıkları Arap’lar tarafından sevilmemelerinin nedeni budur. Arap’lar Türk’ler emperyalist bir güç olarak görmektedirler ve bu görüşlerinde tümüyle haksız değillerdir.. 

Görüldüğü üzere terörizm çok boyutlu ve yaygın bir insansal etkinliktir. Müslüman teröristleri soyutlayarak suçlamak yapılan gözlemlerle bağdaşmamaktadır. Başka çözüm yolu bulamayan çaresiz insanların baş vurduğu bir yöntemdir, terörizm… Ve kökü asla kurutulamayacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...