Jump to content

Kur'an İncil'i tastik eder mi ?


Recommended Posts

İmanlılar Arasındaki Birlik

Elcilerin Isleri 2

43  Herkesi bir korku sarmıştı. Elçilerin aracılığıyla birçok belirtiler ve harikalar yapılıyordu. 44 İmanlıların tümü bir arada bulunuyor, her şeyi ortaklaşa kullanıyorlardı.  Mallarını mülklerini satıyor ve bunun parasını herkese ihtiyacına göre dağıtıyorlardı. 

Nahl Suresi 71

Allah, rızık konusunda kiminizi kiminizden üstün kıldı.

Üstün kılınanlar, rızıklarını ellerinin altındakilere vermezler ki rızıkta hep eşit olsunlar. Şimdi Allah’ın nimetini mi inkâr ediyorlar?

Rûm Suresi 28

O, size kendi nefislerinizden bir misal verdi: Size verdiğimiz rızıklarda sağ ellerinizin malik olduklarından ortaklarınız olmasını ister de onlarla, eşit olur ve birbirinizi saydığınız gibi bunları da sayar mısınız? İşte Biz, akleden bir kavim için ayetleri böyle açıklarız.

 

Romalılar 14

 2 Biri her şeyi yiyebileceğine inanır; imanı zayıf olansa yalnız sebze yer. 3 Her şeyi yiyen, yemeyeni hor görmesin. Her şeyi yemeyen, yiyeni yargılamasın. Çünkü Tanrı onu kabul etmiştir.  Sen kimsin ki, başkasının kulunu yargılıyorsun?

 

Romalılar 14

 21 Et yememen, şarap içmemen, kardeşinin sürçmesine yol açacak bir şey yapmaman iyidir. 22 Bu konulardaki inancını Tanrı’nın önünde kendine sakla. Onayladığı şeyden ötürü kendini yargılamayan kişi ne mutludur! 

''Yiyecek bizi Tanrı’ya yaklaştırmaz. Yemezsek bir kaybımız olmaz, yersek de bir kazancımız olmaz. ''

'' yediğim şey kardeşimin sendeleyip düşmesine yol açacaksa, kardeşimin düşmemesi için bir daha et yemeyeceğim.''   Korintliler 8

 

“O halde O’nun âyetlerine inanıyorsanız, üzerine Allah’ın ismi anılanların etinden yiyin.”

“Size ne oluyor da, üzerine Allah adı anılan şeylerden yemiyorsunuz? ’’ (En’am suresi 118-119)

''İşte kurbanlık deve ve sığırları Allah'ın size olan nişanelerinden kıldık. Onlarda sizin için hayır vardır. Bağlı halde keserken üzerlerine Allah'ın adını anın. Yan üstü düşüp ölünce onlardan yiyin, isteyene de istemeyene de verin. Şükredersiniz diye onları böylece sizin buyruğunuza verdik.'' Hac Suresi 36

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

 İsa da Yeruşalim’e gitti. 14 Tapınağın avlusunda sığır, koyun ve güvercin satanları, orada oturmuş para bozanları gördü. 15 İpten bir kamçı yaparak hepsini koyunlar ve sığırlarla birlikte tapınaktan kovdu, para bozanların paralarını döküp masalarını devirdi

 Yuhanna  2

 

Al-i İmran Suresi, 103. ayet: Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın

 

  • Tevbe Suresi, 93. ayet:  Allah, onların kalplerini mühürlemiştir. Bundan dolayı onlar, bilmezler.
  • Rum Suresi, 59. ayet: İşte Allah, bilmeyenlerin kalplerini böyle mühürler.
  • Yasin Suresi, 65. ayet: Bugün Biz onların ağızlarını mühürleriz; (günahtan ve sevaptan yana) kazandıklarını, elleri Bize söylemekte, ayakları (aleyhlerinde) şahitlik etmektedir.
  • Casiye Suresi, 23. ayet: Şimdi sen, kendi hevasını ilah edinen ve Allah'ın bir ilim üzere kendisini saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği...
  •  Bakara Suresi, 7. ayet: Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir
  • En'am Suresi, 46. ayet: De ki: "Düşündünüz mü hiç; eğer Allah sizin işitmenizi ve görmenizi alıverir ve kalplerinizi mühürlerse...
  • Tevbe Suresi, 87. ayet: (Savaştan) Geri kalanlarla birlikte olmayı seçtiler. Onların kalpleri mühürlenmiştir.
  • Nahl Suresi, 108. ayet: Onlar, Allah'ın, kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. 
  •  
  • Mü'min Suresi, 35. ayet: "Ki onlar, Allah'ın ayetleri konusunda kendilerine gelmiş bir delil bulunmaksızın mücadele edip dururlar. (Bu,) Allah Katında da, iman edenler katında da büyük bir öfke (sebebi)dir. İşte Allah, her mütekebbir zorbanın kalbini böyle mühürler."
  • Muhammed Suresi, 16. ayet: Onlardan kimi gelip seni dinler. Nitekim yanından çıkıp-gittikleri zaman, ilim verilenlere derler ki: "O biraz önce ne söyledi?" İşte onlar; Allah, onların kalplerini mühürlemiştir ve onlar kendi heva (istek ve tutku)larına uymuşlardır.
  • Yunus Suresi, 74. ayet: İşte Biz, haddi aşanların kalplerini böyle mühürleriz.
  • Şura Suresi, 24. ayet: Yoksa onlar: "Allah'a karşı yalan düzüp-uydurdu"mu diyorlar? Oysa eğer Allah dilerse senin de kalbini mühürler.
  • Münafikun Suresi, 3. ayet: Bu, onların iman etmeleri sonra inkar etmeleri dolayısıyla böyledir. Böylece kalplerinin üzerini mühürlemiştir, artık onlar kavrayamazlar.
  •  

     

    2. Korintliler 1

    22 O bizi mühürledi, güvence olarak da yüreklerimize Kutsal Ruh’u yerleştirdi.

    Efesliler 1

    13 Gerçeğin bildirisini, kurtuluşunuzun Müjdesi’ni duyup O’na iman ettiğinizde, siz de vaat edilen Kutsal Ruh’la O’nda mühürlendiniz

    Efesliler 4

    30 Tanrı’nın Kutsal Ruhu’nu kederlendirmeyin. Kurtuluş günü için o Ruh’la mühürlendiniz.

    2. Timoteos 2

    19 Ne var ki, Tanrı’nın attığı sağlam temel, “Rab kendine ait olanları bilir” ve “Rab’bin adını anan herkes kötülükten uzak dursun” sözleriyle mühürlenmiş olarak duruyor.

  •  

    Mühürlenmiş 144 000 Kişi

    71  Bundan sonra yeryüzünün dört köşesinde duran dört melek gördüm. Bunlar karaya, denize ya da herhangi bir ağaç üzerine esmesin diye, yeryüzünün dört rüzgarını tutuyorlardı. 

  •   2 Sonra gündoğusundan yükselen başka bir melek gördüm. Yaşayan Tanrı'nın mührünü taşıyordu. Karaya, denize zarar vermek için yetki verilen dört meleğe yüksek sesle bağırdı: 3 “Biz Tanrımız'ın kullarını alınlarından mühürleyene dek karaya, denize ya da ağaçlara zarar vermeyin!”  (YC2009)

 

  • Enfal Suresi, 32. ayet: Bir de: "Ey Allah'ımız, eğer bu (Kur'an) bir gerçek olarak Senin Katından ise, gökyüzünden üstümüze taş yağdır veya acı bir azap getir (bakalım)." demişlerdi.
  • Hud Suresi, 82. ayet: Böylece emrimiz geldiği zaman, üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş, istif edilmiş taşlar yağdırdık;
  • Hicr Suresi, 74. ayet: Anında (yurtlarının) üstünü altına çevirdik ve üzerlerine balçıktan pişirilmiş taş yağdırdık.
  • İsra Suresi, 68. ayet: Kara tarafında sizi yerin dibine geçirmeyeceğinden veya üzerinize taş yığınları yüklü bir kasırga göndermeyeceğinden emin misiniz? Sonra kendinize bir vekil bulamazsınız.

Ankebut Suresi, 40. ayet: İşte Biz, onların her birini kendi günahıyla yakalayıverdik. Böylece onlardan kiminin üstüne taş fırtınası gönderdik

  • Mülk Suresi, 17. ayet: Yoksa gökte olanın üzerinize 'taş yağdıran (fırtınalı) bir rüzgar' göndermeyeceğinden emin misiniz? Siz o takdirde Benim uyarmam nasılmış bilip-öğreneceksiniz.
  • Fil Suresi, 4. ayet: Onlara 'pişirilip-sertleştirilmiş balçık taşları' atıyorlardı.

 

Matta 7

9       9 Aranızdan kim oğlu ekmek isteyince ona taş verir?

 

 …göksel Babanız da kendisinden dileyenlere çok daha iyi armağanlar verecektir.

 

  • Bakara Suresi, 23. ayet: Eğer kulumuza indirdiğimiz (Kur'an)'dan şüphedeyseniz, bu durumda, siz de bunun benzeri bir sûre getirin. Ve eğer doğru sözlüyseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi (kendilerine güvendiğiniz yardımcılarınızı) çağırın.

 

 (İsa,İncil benim sözlerim ve göklerden daha kalıcı,eşsiz,yücedir diyor.)  :

“Gök ve yer ortadan kalkacak ama

benim sözlerim [İncil] asla ortadan kalkmayacaktır.”

(İncil, Matta   24:35)

 

(ve İsa, Kur’an’a göre Tanrı değil,insan olduğu için tehdidin muhatabı oluyor) :

 

Bakara Suresi, 24. ayet: Ama yapamazsanız -ki kesin olarak yapamayacaksınız -bu durumda kafirler için hazırlanmış ve yakıtı insanlar ile taşlar olan ateşten sakının.

 

Matta 21

 

42 İsa, "Siz Kutsal Yazılar'da deneni hiç okumadınız mı?" dedi: "'Yapıcıların kaldırıp attığı Taş İşte bu, baş köşeye konulan Taşoldu. Rab'ten sağlandı bu. Gözlerimiz önünde ne görkem!'

 Elçilerin İşleri 4

 

11 Bu Mesih, siz yapıcılar tarafından aşağı görülen, ama baş köşeye konulan Taş'tır.

1. Petrus 2

4 O'na gelin. İnsanlarca yadsınan ama Tanrı yanında 'seçilmiş, diri, değerli Taş'a.'

1. Petrus 2

7 İman eden sizler için bu Taş değerlidir. Ama iman etmeyenler için 'yapıcıların kaldırıp attığı Taş'tır. Oysa baş köşeye konulan Taş olmuştur O.

5 Sizler de diri taşlar gibi ruhsal konutu oluşturun. Kutsal rahiplik yapısı olarak yükselin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.04.2019 at 07:26, malta erigi yazdı:

Isa'ya kitap indiğini müslümler uyduruyor. Incil, Isa'nın öğretilerinin ve hayatının yazıya dökülmüş hali. Kuran havadan kuşe kağıda basılı şekilde gelmiyor. Kuran katipleri yazıyor ve bu sorun olmuyor. Isa'nın öğretilerini ve hayatını havariler yazınca, her ne hikmetse farklı oluyor müslümler için. Muho, kendi dinini uydurmaktan bile aciz. Kendinden öncekileri araklamış,

üstüne bir de saygısızca onları itibarsızlaştırmaya çalışmış. Ucuz siyasî ayak oyunlarından başka birşey değil.

 

On 11.04.2019 at 11:11, anibal yazdı:

 

Müslümanların nitelediği bir incil yok ki. 

 

Senin dediğin niteleme varsa, zaten sayısı belirsiz incil var demek. Ama senin ölçeğinde bakarsak, oluyor beş incil, malum matta, luka vs artı birde muhammed incili. 

 

Ve bu incillerin hepsi, aynı şekilde, Isa'ya nispet ediliyor, ötekileri başkasına nispet edildiği falan yok. Nispet kriterin buysa, islamdaki diyelim şey, muhammede, falanca incil luka'ya, filancası da markosa nispet ediliyor, olan bu. Senin yaptığın da, bu listeye bir tane daha eklemek, gene hepsi bu.

 

Alayı da, genel anlamda masal kitabı ve eski efsaneler yada bir takım olayları bir şekilde anlatan bu kitaplar arasında fark görmek, biri iyi biri kötü falan demek, embesellikten başka bir anlam da ifade edemez.

 

 

 

 

Biz aslında aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz değil mi?

 

On 10.04.2019 at 19:08, Frankton yazdı:

Müslümanların nitelediği İncil, İsa'ya nispet edilendir. 

 

Günümüzdeki İncil metinlerinin ikisi havarilere ve diğer ikisi ise havarilerin öğrencilerine nispet edilir. Ayrıca İsa'nın havarilerinin ve daha sonradan Hristiyan cemaate katılan Pavlus'un yazdığı mektuplar ve bir de vahiy kitabı olarak da adlandırılan bir görüme dair yazılar vardır.

 

Bunlardan başka apokrif olarak ilan edilen, konsiller de reddedilen bazı İncil metinleri de vardır ama buna rağmen, İsa'ya indiği söylenilen İncil'e dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. 

 

Konuya daha sonradan katılacak Müslümanların, paylaşımlara ilk cümlemdeki gibi bakacağına eminim.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yuhanna 7:24

24 Dış görünüşe göre yargılamayın, yargınız adil olsun.”

 

Münâfikûn Suresi 4

Ve onları gördün mü, bedenleri hoşuna gider; ve konuşurlarsa sözlerini dinlersin; sanki onlar, dayanmış kerestelerdir; her bağrışı, kendi aleyhlerine sanırlar; onlar düşmandır, artık sakın onlardan, Allah gebertsin onları, nelere de kapılıyorlar.*  

(boylu poslu yapılı dayanmış kereste gibi olmak münafıklık alametlerinden midir  ?)

 

 

Muhammed Allah’ın elçisidir. Onunla birlik olanların, kendini doğrulara kapatanlara karşı sarsılmaz duruşları vardır. Birbirlerine karşı ise merhametlidirler. Allah’ın rızasını ve ikramını kazanmak için rüku ve secde ettiklerini görürsün. Onları tanıtan, secdenin yüzlerinde bıraktığı etkidir. Tevrat’ta da böyle anılırlar. İncil’de ise filiz vermiş ekine benzetilirler. Güçlenmiş, kalınlaşmış, sapı üzerinde dik durmuş, çiftçileri pek hayran bırakan ekin gibidir. Bunlar, kendini doğrulara kapatanları kıskandırmak içindir. Allah, onlardan inanıp güvenen ve iyi işler yapanlara bağışlama ve büyük bir ödül vadetmiştir.

Fetih Suresi 29

 

 

Yuhanna 11

 

 8 Öğrenciler, “Rabbî” dediler, “Yahudi yetkililer demin seni taşlamaya kalkıştılar. Yine oraya mı gidiyorsun?”
 
9 İsa şu karşılığı verdi: “Günün on iki saati yok mu? Gündüz yürüyen sendelemez. Çünkü bu dünyanın ışığını görür. 10 Oysa gece yürüyen sendeler. Çünkü kendisinde ışık yoktur.

 

Enbiya Suresi, 42. ayet: De ki: "Gece ve gündüz sizi Rahman (olan Allah)tan kim koruyabilir?" Hayır, onlar Rablerini zikirden yüz çevirenlerdir.

 

 

Luka 17: 23

 İnsanlar size, ‘İşte orada’, ‘İşte burada’ diyecekler. Gitmeyin, onların arkasından koşmayın.

 

 

Cum'a Suresi, 9. ayet: Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

 

'‘İşte orada’, ‘İşte burada’ diyecekler’’ ?

 (diyecekler deniyor.yani borazan,gong vs herhangi bir sesle değilde konuşarak , insanlar ağızlarıyla çağıracak.çağıracak ki gidilecek.)

Ezanın sözleri ve türkçe anlamı

"Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) (4 kere),

"Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah" (Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur) (2 kere),

"Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah" (Şahitlik ederim ki Muhammed Allah'ın elçisidir) (2 kere),


"Hayye ale's-salâh" (Haydi namaza) (2 kere),

"Hayye ale'l-felâh" (Haydi kurtuluşa) (2 kere),

"As-salatu hayrun mine'n nevm" (Namaz uykudan hayırlıdır) (2 kere), (Sadece sabah ezanında),

"Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) (2 kere),

"Lâ ilâhe İllAllah" (Allah'tan başka ilâh yoktur) (1 kere).

 

İşte orada’, ‘İşte burada’

"Hayye ale's-salâh","Hayye ale'l-felâh"   

Haydi namaza , Haydi kurtuluşa

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yuhanna 11

İsa Lazar’ı Diriltiyor

17  İsa Beytanya’ya yaklaşınca Lazar’ın dört gündür mezarda olduğunu öğrendi. 18 Beytanya, Yeruşalim’e on beş ok atımı kadar uzaklıktaydı. 19 Birçok Yahudi, kardeşlerini yitiren Marta’yla Meryem’i avutmaya gelmişti. 20 Marta İsa’nın geldiğini duyunca O’nu karşılamaya çıktı, Meryem ise evde kaldı.
 21 Marta İsa’ya, “Ya Rab” dedi, “Burada olsaydın, kardeşim ölmezdi. 22 Şimdi bile, Tanrı’dan ne dilersen Tanrı’nın onu sana vereceğini biliyorum.”
 23 İsa, “Kardeşin dirilecektir” dedi.
 24 Marta, “Son gün, diriliş günü onun dirileceğini biliyorum” dedi.
 25 İsa ona, “Diriliş ve yaşam Ben’im” dedi. “Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. 26 Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek. Buna iman ediyor musun?”

 

Âli İmrân Suresi 156

 

Ey iman edenler! Kardeşleri sefere veya savaşa çıktığında onlar hakkında, “Onlar bizim yanımızda olsalardı, ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi” diyen inkârcılar gibi olmayın. Allah, bunu (bu düşünceyi) onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, yaşatır ve öldürür. Allah, yaptıklarınızı görmektedir.

Efesliler 5

 12 Karanlıktakilerin gizlice yaptıklarından söz etmek bile ayıptır.

Tahrîm Suresi 3. 

Hani peygamber eşlerinden birine, gizli bir söz söylemişti. Fakat eşi o sözü (başkasına) haber verip Allah da bunu peygambere bildirince, peygamber bunun bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber, bunu ona (sırrı açıklayan eşine) haber verince o, “Bunu sana kim bildirdi?” dedi. Peygamber, “Bunu bana, hakkıyla bilen ve hakkıyla haberdar olan Allah haber verdidedi.

Ahzab Suresi 51

Ey Muhammed! Bunlardan (hanımlarından) dilediğini geri bırakırsın, dilediğini yanına alırsın. Uzak durduklarından dilediklerini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Bu onların gözlerinin aydın olması, üzülmemeleri ve hepsinin de kendilerine verdiğine razı olmaları için daha uygundur. 

A'raf Suresi 205

 

 

Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma.

Yürüyüşünde tabiî ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini, şüphesiz eşeklerin sesidir!”

Matta 27

46 Ve dokuzuncu saate doğru, İsa: Eli, Eli, lama sabaktani, yani: "Allahım, Allahım, beni niçin bıraktın?" diye, yüksek sesle bağırdı.

50 Ve İsa, yüksek sesle yine bağırdı, ve ruhu verdi.

Luka 2346 İsa yüksek sesle, “Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!” diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.

Yuhanna 728 O sırada tapınakta öğreten İsa yüksek sesle şöyle dedi: “Hem beni tanıyorsunuz, hem de nereden olduğumu biliyorsunuz! Ben kendiliğimden gelmedim. Beni gönderen gerçektir. O’nu siz tanımıyorsunuz.

37 Bayramın son ve en önemli günü İsa ayağa kalktı, yüksek sesle şöyle dedi: “Bir kimse susamışsa bana gelsin, içsin.

44 İsa yüksek sesle, “Bana iman eden bana değil, beni gönderene iman etmiş olur” dedi.

 

Luka 1937 İsa Zeytin Dağı’ndan aşağı inen yola yaklaştığı sırada, öğrencilerinden oluşan kalabalığın tümü, görmüş oldukları bütün mucizelerden ötürü, sevinç içinde yüksek sesle Tanrı’yı övmeye başladılar. 

15-16 Onlardan biri, iyileştiğini görünce yüksek sesle Tanrı’yı yücelterek geri döndü, yüzüstü İsa’nın ayaklarına kapanıp O’na teşekkür etti. Bu adam Samiriyeli’ydi.

Luka 141-42 Elizabet Meryem’in selamını duyunca rahmindeki çocuk hopladı. Kutsal Ruh’la dolan Elizabet yüksek sesle şöyle dedi: “Kadınlar arasında kutsanmış bulunuyorsun, rahminin ürünü de kutsanmıştır!

Elçilerin İşleri 7

59 İstefanos taş yağmuru altında, “Rab İsa, ruhumu al!” diye yakarıyordu. 60 Sonra diz çökerek yüksek sesle şöyle dedi: “Ya Rab, bu günahı onlara yükleme!” Bunu söyledikten sonra gözlerini yaşama kapadı.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tuz ve Işık

13  “Yeryüzünün tuzu sizsinizMatta 5 (İsa havarilerine söylüyor)

 50 Tuz yararlıdır. Ama tuz tuzluluğunu yitirirse, bir daha ona nasıl tat verebilirsiniz? İçinizde tuz olsun ve birbirinizle barış içinde yaşayın!”

O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da görünmez bir perde ve karışmalarını önleyici bir engel koyandır.

İki deniz aynı olmaz. Şu tatlıdır, susuzluğu giderir, içimi kolaydır. Şu ise tuzludur, acıdır. Bununla beraber her birinden taze et yersiniz ve takınacağınız süs eşyası çıkarırsınız. Allah’ın lütfundan istemeniz ve şükretmeniz için gemilerin orada suyu yara yara gittiğini görürsün.

(taze etden kasıt cariyeler,süs eşyalarından kasıt ganimetler olsa gerek.yara yara gitmesi belki şu ayetle izah edilebilir : (1-7) Ard arda gönderilenlere, kasırga gibi esenlere, hakkıyla yayanlara, hakkıyla ayıranlara, özür ya da uyarı olmak üzere öğüt bırakanlara andolsun ki, uyarıldığınız (Kıyamet) mutlaka gerçekleşecektir. Murselat Suresi 4)

Vâkıa Suresi 70

Dileseydik onu tuzlu yapardık. O hâlde şükretseydiniz ya!.

 

Matta 10

23 Bir kentte size zulmettikleri zaman ötekine kaçın.

Ahzab Suresi 16

De ki: “Eğer siz ölümden ya da öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmak size asla fayda vermeyecektir. O takdirde bile (hayatın zevklerinden) pek az yararlandırılırsınız.”

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Markos 2

Bir Felçlinin İyileştirilmesi

Birkaç gün sonra İsa tekrar Kefarnahum’a geldiğinde, evde olduğu duyuldu. 2 O kadar çok insan toplandı ki, artık kapının önünde bile duracak yer kalmamıştı. İsa onlara Tanrı sözünü anlatıyordu. 3 Bu arada O’na dört kişinin taşıdığı felçli bir adamı getirdiler. 4 Kalabalıktan O’na yaklaşamadıkları için, bulunduğu yerin üzerindeki damı delip açarak felçliyi üstünde yattığı şilteyle birlikte aşağı indirdiler. 5 İsa onların imanını görünce felçliye, “Oğlum, günahların bağışlandı” dedi.

Bakara Suresi 189

İyilik, evlere arkalarından girmeniz değildir. Ama iyi davranış, takva sahibi (Allah’a karşı gelmekten sakınan) insanın davranışıdır. Evlere kapılarından girin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.’

 

Nûr Suresi 27Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.

 

Markos 8

 

38 Bu vefasız ve günahkâr kuşağın ortasında, kim benden ve benim sözlerimden utanırsa, İnsanoğlu da, Babası’nın görkemi içinde kutsal meleklerle birlikte geldiğinde o kişiden utanacaktır.”

 

Ahzab suresi, 53

‘Allah gerçeği söylemekten utanmaz.’

 

Matta 10  34  “Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. 35 Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim.

Matta 19   29 Benim adım uğruna evlerini, kardeşlerini, anne ya da babasını, çocuklarını ya da topraklarını bırakan herkes, bunların yüz katını elde edecek ve sonsuz yaşamı miras alacak.

Bakara Suresi 27

Onlar, Allah’a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozan, Allah’ın korunmasını emrettiği bağları (iman, akrabalık, beşerî ve ahlâkî bütün ilişkileri) koparan ve yeryüzünde bozgunculuk yapan kimselerdir. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

 

Luka 21

 8 İsa, “Sakın sizi saptırmasınlar” dedi. “Birçokları, ‘Ben O’yum’ ve ‘Zaman yaklaştı’ diyerek benim adımla gelecekler. Onların ardından gitmeyin. 9 Savaş ve isyan haberleri duyunca telaşlanmayın. Önce bunların olması gerek, ama son hemen gelmeyecek.”

‘Ben O’yum’

Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl.”  Tâhâ Suresi 14

Ey Mûsâ! Gerçek şu ki, ben mutlak güç sahibi, hüküm ve hikmet sahibi olan Allah’ım.” Neml Suresi 9

‘Zaman yaklaştı’

Zaman yaklaştı ve ay yarıldı. Kamer Suresi 1

 

Define ve İnci Benzetmeleri

44  “Göklerin Egemenliği, tarlada saklı bir defineye benzer. Onu bulan yeniden sakladı, sevinçle koşup gitti, varını yoğunu satıp tarlayı satın aldı.
 45 Yine Göklerin Egemenliği, güzel inciler arayan bir tüccara benzer. 46 Tüccar, çok değerli bir inci bulunca gitti, varını yoğunu satıp o inciyi satın aldı.”

 

Âli İmrân Suresi 177

İman karşılığında küfrü satın alanlar Allah’a hiçbir zarar veremezler. Onlar için elem verici bir azap vardır.

 

 

Matta 6

7 Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar. 8 Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O’ndan dilemeden önce bilir.

 

Kuran tekrarlardan oluşur.yeryüzünde bu kadar tekrar içeren başka kutsal kitap yoktur.müslümanlar dışında çoğu insan bu tekrarları gereksiz bulur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Markos 8

31 İsa, İnsanoğlu’nun çok acı çekmesi, ileri gelenler, başkâhinler ve din bilginlerince reddedilmesi, öldürülmesi ve üç gün sonra dirilmesi gerektiğini onlara anlatmaya başladı. 32 Bunları açıkça söylüyordu. Bunun üzerine Petrus O’nu bir kenara çekip azarlamaya başladı.

33 İsa dönüp öteki öğrencilerine baktı; Petrus’u azarlayarak, “Çekil önümden, Şeytan!” dedi. “Düşüncelerin Tanrı’ya değil, insana özgüdür.”

Markos 16

14 İsa daha sonra, sofrada otururlarken Onbirler’e göründü. Onları imansızlıklarından ve yüreklerinin duygusuzluğundan ötürü azarladı.

Luka 9…Öğrencilerden Yakup’la Yuhanna bunu görünce, “Rab, bunları yok etmek için bir buyrukla gökten ateş yağdırmamızı ister misin?” dediler. 55 Ama İSA dönüp onları azarladı.

 

Tevbe Suresi128

Andolsun ki; size, sizin içinizden azîz bir Resûl geldi. Sizin üzüldüğünüz şey, O'na ağır gelir (O'nu üzer). Size çok düşkün, mü'minlere şefkatli ve merhametlidir.

 . Sizin üzüldüğünüz şey, O'na ağır gelir’

Tanrı korusun, ya Rab! Senin başına asla böyle bir şey gelmeyecek!”

‘Size çok düşkün, mü'minlere şefkatli ve merhametlidir.

 23 Ama İsa Petrus’a dönüp, “Çekil önümden, Şeytan!” dedi, “Bana engel oluyorsun. Düşüncelerin Tanrı’ya değil, insana özgüdür.”

 

Elçilerin İşleri 23

Yüksek Kurul’u dikkatle süzen Pavlus, “Kardeşler” dedi, “Ben bugüne dek Tanrı’nın önünde tertemiz bir vicdanla yaşadım.” 2 Başkâhin Hananya, Pavlus’un yanında duranlara onun ağzına vurmaları için buyruk verdi. 3 Bunun üzerine Pavlus ona, “Seni badanalı duvar, Tanrı sana vuracaktır!” dedi. “Hem oturmuş Kutsal Yasa’ya göre beni yargılıyorsun, hem de Yasa’yı çiğneyerek beni dövdürüyorsun.”

 

 

(Ey müminler, bir kısmınız, diğer kısmınızı alaya almasın! Belki de alay edilenler, kendilerinden daha iyidir. Birbirinizi ayıplamayın, kötü lakaplarla çağırmayın! İmandan sonra fâsıklık ne kötüdür![Allah’ın yasak ettiği şeylerden] tevbe etmeyenler ise, zalimlerdir.) [Hucurat 11]

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vahiy 14

4 Kendilerini kadınlarla lekelememiş olanlar bunlardır. Pak kişilerdir. Kuzu nereye giderse ardısıra giderler. Tanrı’ya ve Kuzu’ya ait olacakların ilk bölümü olmak üzere insanlar arasından satın alınmışlardır. 5 Ağızlarından hiç yalan çıkmamıştır. Kusursuzdurlar.

Kendilerini kadınlarla lekelememiş olanlar

 

Ahzab Suresi, 50. ayet: Ey Peygamber, gerçekten Biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık).

 

Kuzu nereye giderse ardısıra giderler.

 

Bakara Suresi, 168. ayet: Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır.

Bakara Suresi, 208. ayet: Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe (Silm'e, İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.

 

 

Pak kişilerdir

Elmalılı Hamdi Yazır: Muddessir Suresi 4

 Elbiseni temizle.

 

Tanrı’ya ve Kuzu’ya ait olacakların ilk bölümü olmak üzere insanlar arasından satın alınmışlardır.

Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır.

 

Ağızlarından hiç yalan çıkmamıştır. Kusursuzdurlar.

Al-i İmran Suresi, 161. ayet: Hiçbir peygambere, emanete ihanet yaraşmaz. 

 

Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe girin

Barış değil, kılıç getirmeye geldim.  35 Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim.36 ‘İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.’  Matta 10/34

 49 “Ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim. Keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsaydı! Luka 12

16  “İşte, sizi koyunlar gibi kurtların arasına gönderiyorum. Yılan gibi zeki, güvercin gibi saf olun. 17 İnsanlardan sakının. Çünkü sizi mahkemelere verecek, havralarında kamçılayacaklar. Matta 10

 21 “Kardeş kardeşi, baba çocuğunu ölüme teslim edecek. Çocuklar anne babaya başkaldırıp onları öldürtecek. 22 Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. 23 Bir kentte size zulmettikleri zaman ötekine kaçın. Matta 10

 Ben gerçek asmayım ve Babam bağcıdır. Bende meyve vermeyen her çubuğu kesip atar, meyve veren her çubuğu ise daha çok meyve versin diye budayıp temizler. Yuhanna 15/1-2

Haşr Suresi, 5. ayet: (ey müslümanlar) Hurma ağaçlarından her neyi kesmişseniz veya kökleri üzerinde dimdik bırakmışsanız,Allah'ın izniyledir ve fasık olanları alçaltması içindir.

 

Nisâ Suresi 81

Sana "Baş üstüne" derler, fakat yanından çıkınca içlerinden bir kesimi, geceleyin senin dediğinden başka şeyler tasarlarlar. Allah onların tasarladıklarını yazar. Onlara karşı dikkatli ol ve Allah'a güven. Dayanak olarak Allah yeter.

 

Sana "Baş üstüne" derler,

İsa on iki öğrencisini yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi. Böylece kötü ruhları kovacak, her hastalığı, her illeti iyileştireceklerdi.
 2-4 Bu on iki elçinin adları şöyle: … ve
İsa’ya ihanet eden Yahuda İskariot.

fakat yanından çıkınca içlerinden bir kesimi, geceleyin senin dediğinden başka şeyler tasarlarlar.

 Yuhanna 13 Akşam yemeği sırasında İblis, Simun İskariot’un oğlu Yahuda’nın yüreğine İsa’ya ihanet etme isteğini koymuştu bile.

Yahuda lokmayı aldıktan hemen sonra dışarı çıktı. Gece olmuştu.

Yahuda dışarı çıkınca İsa, İnsanoğlu şimdi yüceltildi” dedi. Tanrı da O’nda yüceltildi.

Dayanak olarak Allah yeter.

Yuhanna 13 

21 İsa bunları söyledikten sonra ruhunda derin bir sıkıntı duydu. Açıkça konuşarak, “Size doğrusunu söyleyeyim, sizden biri bana ihanet edecek” dedi.
 22 Öğrenciler, kimden söz ettiğini merak ederek birbirlerine baktılar. 23 
Öğrencilerinden biri İsa’nın göğsüne yaslanmıştı. İsa onu severdi. 24 Simun Petrus bu öğrenciye, kimden söz ettiğini İsa’ya sorması için işaret etti. 25 O da İsa’nın göğsüne yaslanmış durumda, “Ya Rab, kimdir o?” diye sordu.

 

Nisâ Suresi 80

Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirenlere gelince, zaten seni onların başına bekçi göndermedik ya!

Yüz çevirenlere gelince, zaten seni onların başına bekçi göndermedik ya!

İsa on iki öğrencisini yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

O gün ki, kabirlerinden sür´atle çıkarlar, sanki onlar dikili bir şeye koşarlar. Meâric Suresi 43

 

14 “Yıkıcı iğrenç şeyin, bulunmaması gereken yerde dikildiğini gördüğünüz zaman –okuyan anlasın– Yahudiye’de bulunanlar dağlara kaçsın. 15 Damda olan, evinden bir şey almak için aşağı inmesin, içeri girmesin. 16 Tarlada olan, abasını almak için geri dönmesin. 17 O günlerde gebe olan, çocuk emziren kadınların vay haline! 18 Dua edin ki, kaçışınız kışa rastlamasın. 19 Çünkü o günlerde öyle bir sıkıntı olacak ki, Tanrı’nın var ettiği yaratılışın başlangıcından bu yana böylesi olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. 20 Rab o günleri kısaltmamış olsaydı, hiç kimse kurtulamazdı. Markos 13

 

‘’öyle bir sıkıntı olacak ki’’

 

Gözleri düsük, kendilerini bir alçaklik saracak da saracak. Iste onlara vaad edilen gün, o gündür. Meâric Suresi 44

 

‘’Yahudiye’de bulunanlar dağlara kaçsın’’

 

o gün insan “kaçış nereye?” diyecektir. Hayır, hiçbir sığınacak yer yoktur. Kıyâmet Suresi 11

 

O günlerde gebe olan, çocuk emziren kadınların vay haline!

 

Hacc Suresi 2

Onu göreceğiniz gün, her emzikli kadın emzirmekte olduğu çocuğundan geçer ve her hamile kadın da karnındaki çocuğunu düşürür.

 

Rab o günleri kısaltmamış olsaydı, hiç kimse kurtulamazdı.

 

Rûm Suresi 55 Kıyametin kopacağı gün suçlular, bir andan fazla kalmadıklarına yemin ederler.

 

 30 “İnsanoğlu’nun ortaya çıkacağı gün durum aynı olacaktır. 31 O gün damda olan, evdeki eşyalarını almak için aşağı inmesin. Tarlada olan da geri dönmesin. 32 Lut’un karısına olanları hatırlayın! 33 Canını esirgemek isteyen onu yitirecek. Canını yitiren ise onu yaşatacaktır. 34 Size şunu söyleyeyim, o gece aynı yatakta olan iki kişiden biri alınacak, öbürü bırakılacak. 35-36 Birlikte buğday öğüten iki kadından biri alınacak, öbürü bırakılacak.”

 37 Onlar İsa’ya, “Bu olaylar nerede olacak, Rab?” diye sordular.
 O da onlara, “Leş neredeyse, akbabalar da oraya üşüşecek” dedi. Luka 17

 

‘’ o gece aynı yatakta olan iki kişiden biri alınacak, öbürü bırakılacak. 35-36 Birlikte buğday öğüten iki kadından biri alınacak, öbürü bırakılacak.”

 

Meryem Suresi, 95. ayet: Ve onların hepsi, kıyamet günü O'na, 'yapayalnız, tek başlarına' geleceklerdir.

Mümtehine Suresi, 3. ayet: Ne yakın akrabalarınız, ne çocuklarınız kıyamet günü size bir yarar sağlayamaz. (Allah) Sizin aranızı ayıracaktır. Allah, yaptıklarınızı görendir.

Rum Suresi, 14. ayet: Kıyamet-saatinin kopacağı gün, ayrılırlar.

 

“Leş neredeyse, akbabalar da oraya üşüşecek”

 

Kıyamet Suresi, 40. ayet: (Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir?

Ankebut Suresi, 57. ayet: Her nefis ölümü tadıcıdır; sonra Bize döndürüleceksiniz.

 

‘’Lut’un karısına olanları hatırlayın! ‘’

 

23 Lut Soar’a vardığında güneş doğmuştu. 24 RAB Sodom ve Gomora’nın üzerine gökten ateşli kükürt yağdırdı. 25 Bu kentleri, bütün ovayı, oradaki insanların hepsini ve bütün bitkileri yok etti. 26 Ancak Lut’un peşisıra gelen karısı dönüp geriye bakınca tuz kesildi.  Yaratılış 19

 

‘’geriye bakınca tuz kesildi.  ‘’

 

61 Bir başkası, “Ya Rab” dedi, “Senin ardından geleceğim ama, izin ver, önce evimdekilerle vedalaşayım.”
 62 İsa ona, “Sabanı tutup da geriye bakan, Tanrı’nın Egemenliği’ne layık değildir” dedi.  Luka 9

 

Nisa Suresi, 1. ayet: Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak)tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.

Nisa Suresi, 36. ayet:  Anne-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

 8 Buna göre, erkeklerin öfkelenip çekişmeden, her yerde pak eller yükselterek dua etmelerini isterim. 9-10 Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim.  1 .Timoteos 2

 

De ki: “Allah’ın, kulları için yarattığı zîneti ve temiz rızkı kim haram kılmış?” De ki: “Bunlar, dünya hayatında mü’minler içindir. Kıyamet gününde ise yalnız onlara özgüdür. İşte bilen bir topluluk için âyetleri, ayrı ayrı açıklıyoruz.” A'raf Suresi 32

 

15 Ne var ki, başkâhinlerle din bilginleri, O’nun yarattığı harikaları ve tapınakta, “Davut Oğlu’na hozana!” diye bağıran çocukları görünce öfkelendiler.
 
16 İsa’ya, “Bunların ne söylediğini duyuyor musun?” diye sordular.
 “Duyuyorum” dedi İsa. “Siz şu sözü hiç okumadınız mı? ‘Küçük çocukların ve emziktekilerin dudaklarından kendine övgüler döktürdün.’ ” Matta 21

 

Meryem Suresi 29 30 31 32 33

Bunun üzerine (Meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. “Beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?” dediler.Bebek şöyle konuştu: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum.(Kâle innî abdullâh) Bana kitabı (İncil’i) verdi ve beni bir peygamber yaptı.”

“Nerede olursam olayım beni kutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti.”

“Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı.

“Doğduğum gün, öleceğim gün ve diriltileceğim gün bana selâm.”

 

“Şüphesiz ben Allah’ın (abd) kuluyum.’’

Abd : erkek köle (Tanrılıktan köleliğe)

 

''bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti.”

(İslama göre peygamberler Zekat vermez.öyleyse İsa Kur’an’a göre peygamber değil .İsa beşikteki köle.Kur’an’da beşikte gösterilen başka  peygamber yok. tevil ediyorlar ama ayette ‘’bana zekatı emretti’’diyor.)

 

“Sadakalar (zekâtlar), Allâh’tan bir farz olarak ancak yoksullara, düşkünlere, (zekât işinde çalışan)memurlara, gönülleri (İslâm’a) ısındırılacak olanlara, (hürriyetlerini satın almaya çalışan) kölelere, borçlulara, Allâh yolunda çalışıp cihad edenlere ve (çâresiz kalan) yolculara mahsustur. Allâh pek iyi bilendir ve hikmet sâhibidir.” (et-Tevbe, 60)

 

“Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı.’’

 

46  İsa daha halka konuşurken, annesiyle kardeşleri geldi. Dışarıda durmuş, O’nunla konuşmak istiyorlardı. 47 Birisi İsa’ya, “Bak, annenle kardeşlerin dışarıda duruyor, seninle görüşmek istiyorlar” dedi.
48 İsa, kendisiyle konuşana, “Kimdir annem, kimdir kardeşlerim?” karşılığını verdi. 49 Eliyle öğrencilerini göstererek, “İşte annem, işte kardeşlerim!” dedi.Matta 12

 27 İsa bu sözleri söylerken kalabalığın içinden bir kadın O’na, “Ne mutlu seni taşımış olan rahme, emzirmiş olan memelere!” diye seslendi.
 28 İsa, “Daha doğrusu, ne mutlu Tanrı’nın sözünü dinleyip uygulayanlara!” dedi.Luka 11

Üçüncü gün Celile’nin Kana Köyü’nde bir düğün vardı. İsa’nın annesi de oradaydı. 2 İsa’yla öğrencileri de düğüne çağrılmışlardı. 3 Şarap tükenince annesi İsa’ya, “Şarapları kalmadı” dedi.
 4 İsa, “Anne, benden ne istiyorsun? Benim saatim daha gelmedi” dedi.
Yuhanna 2

 

Doğduğum gün, öleceğim gün ve diriltileceğim gün bana selâm.”

 

Doğduğum gün

 

58 İsa, “Size doğrusunu söyleyeyim, İbrahim doğmadan önce ben varım” dedi.

öleceğim gün

25 İsa ona, “Diriliş ve yaşam Ben’im” dedi. “Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. 26 Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek.Yuhanna 11

 

diriltileceğim gün

 

40 Çünkü Babam’ın isteği, Oğul’u gören ve O’na iman eden herkesin sonsuz yaşama kavuşmasıdır. Ben de böylelerini son günde dirilteceğim.” Yuhanna 6

 

6 “Kutsal olanı köpeklere vermeyin. İncilerinizi domuzların önüne atmayın. Yoksa bunları ayaklarıyla çiğnedikten sonra dönüp sizi parçalayabilirler.” İncil: Matta 7

 

Hayır, biz hakkı batılın üzerine atarız da beynini parçalar. Bir de bakarsın yok olup gitmiş. Allah’a karşı yakıştırdığınız nitelemelerden ötürü yazıklar olsun size! Enbiya 18

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

 


Ne yapmaya çalışıyorsun? Boşuna kürek çekiyorsun.
Yüzlerce sayfa açıklaması yapılmış bitirilememiş âyetleri, meâllere dayanarak çarpıştırıyor çeliştirmeye çalışıyorsun.
Kimse okumaz bunları. Çünkü herbiri dağ gibi olan âyetler yalan yanlış meâllerle çabucak anlaşılmaz. Hz. Îsâ'nın sözlerini de anlamak zordur, Te'vîl ve ta'bîr ister.

Çelişki isbatlamak için o kadar paylaşım yapmışsın,
En çok çelişkili zannettiğin bir konu seç, sana yüzde 99 (İncîl ile Kur'ânın) çelişkili olmadığını îzâh edeyim.
Sende artık belki bu paylaşımlardan vazgeçersin. En azından her bir çelişki iddiânı derinlemesine düşünürsün.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz. Hûd Suresi 113

 

Bize karşı olmayan, bizden yanadır. 41 Size doğrusunu söyleyeyim, Mesih’e ait olduğunuz için sizlere bir bardak su veren ödülsüz kalmayacaktır.” Markos 9

 

Yakup 1

 5 İçinizden birinin bilgelikte eksiği varsa, herkese cömertçe, azarlamadan veren Tanrı’dan istesin

 

Abese 1,2,3,4,5,6,7

Surat astı ve yüz çevirdi;

Kendisine o kör geldi diye.

Nerden biliyorsun; belki o, temizlenip-arınacak?

Veya öğüt alacak; böylelikle bu öğüt kendisine yarar sağlayacak.

Fakat kendini müstağni gören (hiçbir şeye ihtiyacı olmadığını sanan) ise,

İşte sen, onda 'yankı uyandırmaya' çalışıyorsun.

Oysa, onun temizlenip-arınmasından sana ne?

 

''bilgelikte eksiği varsa Tanrı’dan istesin''

 

‘’Hayır; çünkü o (Kur'an), bir öğüttür.

Artık dileyen, onu 'düşünüp-öğüt alsın.’’

 

''Cömertçe… veren Tanrı’dan istesin''

 

İsra Suresi, 85

Sana ruhtan sorarlar; de ki: "Ruh, Rabbimin emrindendir, size ilimden yalnızca az bir şey verilmiştir."

Kehf Suresi

22. (Ey Muhammed!) Bazıları bilmedikleri şey hakkında atıp tutarak: "Onlar üç kişidirler, dördüncüleri köpekleridir" diyecekler. Yine, "Beş kişidirler, altıncıları köpekleridir" diyecekler. Şöyle de diyecekler: "Yedi kişidirler, sekizincileri köpekleridir." De ki: "Onların sayısını Rabbim daha iyi bilir. Zaten onları pek az kimse bilir. O hâlde, onlar hakkında  apaçık tartışmadan başka tartışmaya girme ve bunlar hakkında onlardan hiçbirine bir şey sorma."

 

‘’hiçbirine bir şey sorma’’

(peygamberine vermiyor .sana mı verecek. peygamber insanlara soracak ama sormasına bile izin yok)

 

Yakup 1

Yalnız hiç kuşku duymadan, imanla istesin. Çünkü kuşku duyan kişi rüzgarın sürükleyip savurduğu deniz dalgasına benzer. 7-8 Her bakımdan değişken, kararsız olan kişi Rab’den bir şey alacağını ummasın.

(İncil’e göre Muhammed imanı zayıf,kuşkucu,değişken ve kararsız)

 

‘’Hak Rabbindendir. O hâlde, sakın şüphe edenlerden olma.’’ Âli İmrân Suresi 60

 

değişken, kararsız olan kişi Rab’den bir şey alacağını ummasın.

 

‘’ (Ey Muhammed!) Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu görüyoruz. elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. ‘’

 

Rab’den bir şey alacağını ummasın

 

‘’elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. ‘’ (almış:mescidi haram)

 

(kıbleyi değiştiren Allah’ın değişken peygamberi olması normal)

 

Ahzab Suresi, 37. ayet: Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı.

("Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın"diyen Muhammed geliniyle evlendi.Zeyd nasıl güvensin Muhammed’e ? söylediğinin tersini yapıyor )

 

Yakup 1

13 Ayartılan kişi, “Tanrı beni ayartıyor” demesin. Çünkü Tanrı kötülükle ayartılamadığı gibi kendisi de kimseyi ayartmaz. 14 Herkes kendi arzularıyla sürüklenip aldanarak ayartılır. 15 Sonra arzu gebe kalır ve günah doğurur. Günah olgunlaşınca da ölüm getirir.

 

İsrâ Suresi 16

Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz.

 

‘’orada kötülük işlerler. Böylece…’’

(Tanrı’yı Kötülükle ayartmış mı oluyorlar ? tabi ayartılmayı Tanrı istemiş oluyor.hükmüme kimseyi ortak etmem diyor ama bir ortaklık sözkonusu.Tanrının seçenekleri var.(taş yağdırabiliyor))

 

Luka 14/12,13,14

‘’ İsa kendisini yemeğe çağırmış olana da şöyle dedi: “Bir öğlen ya da akşam yemeği verdiğin zaman dostlarını, kardeşlerini, akrabalarını ve zengin komşularını çağırma. Yoksa onlar da seni çağırarak karşılık verirler.  Ama ziyafet verdiğin zaman yoksulları, kötürümleri, sakatları, körleri çağır.  Böylece mutlu olursun. Çünkü bunlar sana karşılık verecek durumda değildirler. Karşılığı sana, doğru kişiler dirildiği zaman verilecektir.”

 

Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya da güçlük yoktur. Kendi evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz evlerde ya da dostlarınızın evlerinde yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı olarak yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar.  Nûr Suresi 61

 

(kör,topal,hastaya güçlük yok ki , ne diye kaygılanıyor,acıyıp yemeğe çağırıyorsunuz .karşılık veremez ne demek.verir.İsa akrabalarınızı,dostlarınızı yemeğe çağırmayın demiş.hayır,çağırın.asıl böyle yaparsanız mutlu olursunuz..mübarek hoş bir esenlik hepsinden iyidir.durduk yerde ,ortada bir sebeb yokken kör,topal,hastayı yemeğe çağırıp mutlu olacağınızı,ahirette ödüllendirileceğinizi  beklemektense  böyle yapın.düşünesiniz diye söylüyorum gibi bir anlam çıkıyor.Kur’an’da yoksulları doyurmak ‘’ceza’’ ‘’kefaret’’ olarak emredilmiş.ceza ve kefaret mutluluk getirmez. mutlu olacağım şeyi ceza olarak görmek.Kur’an’da kör,topal,hastayı yemeğe çağırmakla ilgili bir ayet de yok.varsa yoksa fakir ve köle .fakat bol bol kör,sağır,akılsız,beyinsiz ,kalplerinde hastalık diye hakaretler var.hastayı,yoksulu hiç bir özel sebeb olmaksızın yemeğe davet edersen onurlandırırsın.kendisini senden biri gibi hisseder.yük olmadığını düşünür.ceza karşılığı karnını doyurursan incitirsin.)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Duhâ Suresi 6

 

 

18  İsa, çevresindeki kalabalığı görünce gölün karşı yakasına geçilmesini buyurdu. 19 O sırada din bilginlerinden biri O’na yaklaşıp, “Öğretmenim” dedi, “Nereye gidersen, senin ardından geleceğim.”
 20 İsa ona, “Tilkilerin ini, kuşların yuvası var, ama İnsanoğlu’nun başını yaslayacak bir yeri yok” dedi. Matta 8

(İsa babasız olduğu için Kur’an’a göre yetim sayılırdı)

 

Sakın isteyeni azarlama! Duhâ Suresi 10

 

37  Ertesi gün dağdan indikleri zaman, İsa’yı büyük bir kalabalık karşıladı. 38 Kalabalığın içinden bir adam, “Öğretmenim” diye seslendi, “Yalvarırım, oğlumu bir gör, o tek çocuğumdur.39 Bir ruh onu yakalıyor, o da birdenbire çığlık atıyor. Ruh onu, ağzından köpükler gelene dek şiddetle sarsıyor. Bedenini yara bere içinde bırakarak güçbela ayrılıyor. 40 Ruhu kovmaları için öğrencilerine yalvardım, ama başaramadılar.”
 41 İsa şöyle karşılık verdi: “Ey imansız ve sapmış kuşak! Sizinle daha ne kadar kalıp size katlanacağım? Oğlunu buraya getir.” Luka 9

 

13  Kalabalığın içinden biri İsa’ya, “Öğretmenim, kardeşime söyle de mirası benimle paylaşsın” dedi.
 14 İsa ona şöyle dedi: “Ey adam! Kim beni üzerinizde yargıç ya da hakem yaptı?

Luka 12

(kuranda miras paylaşımına özel önem verilmesi bu açıdan değerlendirilebilir.İsa ilgilenmedi,tersledi,Allah fazlasıyla ilgilendi demek için)

 

14 İsa ona şöyle dedi: “Ey adam! Kim beni üzerinizde yargıç ya da hakem yaptı?

 

(De ki): Allah´dan başka bir hakem mi arayacağım? En`âm Suresi 114

 

Luka 9

 59 Bir başkasına, “Ardımdan gel” dedi.
 Adam ise, “İzin ver, önce gidip babamı gömeyim” dedi.
 60 İsa ona şöyle dedi: “Bırak ölüleri, kendi ölülerini kendileri gömsün. Sen gidip Tanrı’nın Egemenliği’ni duyur.”
 61 Bir başkası, “Ya Rab” dedi, “Senin ardından geleceğim ama, izin ver, önce evimdekilerle vedalaşayım.”
 62 İsa ona, “Sabanı tutup da geriye bakan, Tanrı’nın Egemenliği’ne layık değildir” dedi.

 

Ancak Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, kalpleri şüpheye düşüp kendileri de o şüphelerinin içinde bocalayan kimseler senden izin isterler. Tevbe Suresi 45

 

26 Dindar olduğunu sanıp da dilini dizginlemeyen kişi kendini aldatır. Böylesinin dindarlığı boştur. Yakup 1

 

Onu aceleye kapılıp dilini onunla hareket ettirip durma. Kıyâmet Suresi 16

 

27 Baba Tanrı’nın gözünde temiz ve kusursuz dindarlık, kişinin sıkıntı çeken öksüzler ve dullarla ilgilenmesi ve kendini dünyanın lekelemesinden korumasıdır.

Yakup 1

 

Ahzab Suresi, 37. ayet: Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: "Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, Kendisi'nden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, Biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

 

"Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın" demesinin sebebi elbette zeyd’in sıkıntı çekdiğini veya boşandığında çekeceğini düşünmesiydi.yoksa niye böyle söylesin.yapma etme demiş.demekki yanlış yaptığını düşünüyordu.peygamber müminlere şefkatli değil miydi?

 

Tevbe Suresi, 128. ayet: Andolsun size, içinizden sıkıntıya düşmeniz O'nun gücüne giden, size pek düşkün, mü'minlere şefkatli ve esirgeyici olan bir elçi gelmiştir.

 

‘’insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun’’

 

Çekinmesinin nedeni  ayıplanma ,dedikodu endişesi . bu olay Kuranda yazdığı için dünyanın  okuyup haberi olacağı ve genel olarak ayıplayacağı bir davranış  .ki çoğu kez ateist sayfalarda da sık sık tartışılan bir mevzudur..bu ayet  şu cümleyle çok uyumlu   :

 

''...kendini dünyanın lekelemesinden korumasıdır''

 

üvey babada olsa ,evlatlığı boşandığında hem gelinine hem evlatlığına destek olur.Muhammed Zeyd ile evlenerek tam tersini yapmış.üstelik Allah teşvik etmek için böyle yaptırmış.

tarihinde fezadabirtürk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, fezadabirtürk yazdı:

...


Turşu, baklava, yoğurt, sirke, balık, kelle paça, künefe...
Bunlar lezîz gıdalardır. 
Fakat bunların hepsini çiğ çiğ önümüze bulamaç yapmışsın adına da çelişki yemeği diyorsun "Buyrun yiyin" diyorsun.
Kimse yemez bu yemeği.
Misyonerlik yaptığını, hristiyanlığa hizmet ettiğini mi düşünüyorsun?
Ben Günümüzde Hristiyânlığı bilen, Hz. Îsâ'yı Tanıyan bir hristiyân görmedim.
Günümüzde Hristiyân da yoktur. Olamaz da... O devir kapandı artık bitti...
Bir yetişkin, 9 yaşındaki çocukluk ayakkabısını artık giyemez kullanamaz.
Yeryüzünde,, ne hristiyanım diyenlerin hz. Îsâ ile, ne de yahûdî'yim diyenlerin hz. Mûsâ ile bir yakınlıkları ve alâkaları yoktur.
Yeryüzündeki bütün insânlar Muhammedîdir. Ümmet-i Muhammeddir.

Psikolojimiz, kimyâmız, isti'dâdımız,, Muhammedî şerîatı tatbike mutabıktır. İstesek de Îsevî veyâ Musevî olamayız. O dînlerin bir geçerliliği yok artık.

Bu bulamaçları bırak dedim, Teker teker, tâne tâne önüme getir, ortada çelişki olmadığını göstereyim dedim. Daha ne yapayım.
Nesiniz görevli memur mu? Ya da Amacınız hakikat arayıcılığı maskesiyle ego yapmak mı?

 

 

23 saat önce, HATEM yazdı:

Ne yapmaya çalışıyorsun? Boşuna kürek çekiyorsun.
Yüzlerce sayfa açıklaması yapılmış bitirilememiş âyetleri, meâllere dayanarak çarpıştırıyor çeliştirmeye çalışıyorsun.
Kimse okumaz bunları. Çünkü herbiri dağ gibi olan âyetler yalan yanlış meâllerle çabucak anlaşılmaz. Hz. Îsâ'nın sözlerini de anlamak zordur, Te'vîl ve ta'bîr ister.

Çelişki isbatlamak için o kadar paylaşım yapmışsın,
En çok çelişkili zannettiğin bir konu seç, sana yüzde 99 (İncîl ile Kur'ânın) çelişkili olmadığını îzâh edeyim.
Sende artık belki bu paylaşımlardan vazgeçersin. En azından her bir çelişki iddiânı derinlemesine düşünürsün.


Yine Error yine Error

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ey iman edenler! Râ’inâ ” demeyin, “unzurnâ ” deyin ve dinleyin. Kâfirler için acıklı bir azap vardır. Bakara 104

 

"râinâ"   Arapça "bizim çoban",  gören, gözeten

"unzurnâ" gözetmek. sakınmak. kollamak ,bize bak, bizi gözet,

 

Yuhanna 10  ‘’Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba’yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm. 16 Bu ağıldan olmayan başka koyunlarım var. Onları da getirmeliyim. Benim sesimi işitecekler ve tek sürü, tek çoban olacak. ‘

 

( “Râ’inâ ” yani "bizim çoban", bizi güt , gözet  demeyin, İsa’nın peşinden gitmeyin demek  olmalı.aksi halde cümlenin sonunda göz dağı verilmesi manasız olurdu.)

 

"unzurnâ" denilecek . yani bize bak, bizi gözet :

Sebe Suresi, 21. ayet:  Senin Rabbin, herşeyin üzerinde gözetici-koruyucudur.

 

Matta 11

28 “Ey bütün yorgunlar ve yükü ağır olanlar! Bana gelin, ben size rahat veririm.

 

Bakara Suresi, 286. ayet: Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez.

 

Matta 9  27

62-63 Ertesi gün, yani Hazırlık Günü’nden sonraki gün, başkâhinlerle Ferisiler Pilatus’un önünde toplanarak, “Efendimiz” dediler, “O aldatıcının, daha yaşarken, ‘Ben öldükten üç gün sonra dirileceğim’ dediğini hatırlıyoruz.

 

Fatır Suresi, 5. ayet: Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın va'di haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı da, sizi Allah ile aldatmasın.

 

Luka 16

9 Size şunu söyleyeyim, dünyanın aldatıcı servetini kendinize dost edinmek için kullanın ki, bu servet yok olunca sizi sonsuza dek kalacak konutlara kabul etsinler.

 

Araf Suresi, 11 : Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” dedik. İblis’ten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

 

9 Büyük ejderha –İblis ya da Şeytan denen, bütün dünyayı saptıran o eski yılan– melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı. Vahiy 12

 

11  Bundan sonra başka bir canavar gördüm. Yerden çıkan bu canavarın kuzu gibi iki boynuzu vardı, ama ejderha gibi ses çıkarıyordu. 12 İlk canavarın bütün yetkisini onun adına kullanıyor, yeryüzünü ve orada yaşayanları ölümcül yarası iyileşen ilk canavara tapmaya zorluyordu. Vahiy 13

 

-İblis’ten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.-

 

 8 İblis bu kez İsa’yı çok yüksek bir dağa çıkardı. O’na bütün görkemiyle dünya ülkelerini göstererek, 9 “Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim” dedi.
 10 İsa ona şöyle karşılık verdi: “Çekil git, Şeytan! ‘Tanrın Rab’be tapacak, yalnız O’na kulluk edeceksin’ diye yazılmıştır.”  Matta 4

 

Araf Suresi, 12 : Allah, “Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?” dedi.  “Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın” dedi.

 

-Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın-

 

2. Selanikliler 1

Bütün bunlar Rab İsa alev alev yanan ateş içinde güçlü melekleriyle gökten gelip göründüğü zaman olacak. 

İbraniler 12  29 Çünkü Tanrımız yakıp yok eden bir ateştir.

 

-Onu ise çamurdan yarattın-

 

RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan yaratmıştı. Yaratılış 2

(yılan Havva'yı kandıran İblis Şeytandır.yılanda topraktan yaratılmıştır.Kur’an’a göre çamurdan)

 

  “…Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?”Adem, “Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim” diye yanıtladı.RAB Tanrı kadına, “Nedir bu yaptığın?” diye sordu. Kadın, “Yılan beni aldattı, o yüzden yedim” diye karşılık verdi.Bunun üzerine RAB Tanrı yılana, “Bu yaptığından ötürü Bütün evcil ve yabanıl hayvanların En lanetlisi sen olacaksın” dedi, “Karnının üzerinde sürünecek, Yaşamın boyunca toprak yiyeceksin. Yaratılış 3

 

Araf Suresi, 13 : Allah, “Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın” dedi.

 

8 İblis bu kez İsa’yı çok yüksek bir dağa çıkardı. Matta 4

 

Araf Suresi, 14 : Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.”                                                                                                                                       

Araf Suresi, 15 : Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi.

 

Matta 28 20 size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.”

 

Şeytan dedi ki: “ beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.” A'raf Suresi 16

 

İşte kapıda durmuş, kapıyı çalıyorum. Biri sesimi işitir ve kapıyı açarsa, onun yanına gireceğim; ben onunla, o da benimle, birlikte yemek yiyeceğiz.  Ben nasıl galip gelerek Babam’la birlikte Babam’ın tahtına oturdumsa, galip gelene de benimle birlikte tahtıma oturma hakkını vereceğim” Vahiy 21-22 

Matta 9                                                                                                                                                                     

10 Sonra İsa, Matta’nın evinde sofrada otururken, birçok vergi görevlisiyle günahkâr gelip O’nunla ve öğrencileriyle birlikte sofraya oturdu.

Matta 13                                                                                                                                                                                                   

131  Aynı gün İsa evden çıktı, gidip göl kıyısında oturdu

Matta 13

2 Çevresinde büyük bir kalabalık toplandı. Bu yüzden İsa tekneye binip oturdu. 

Matta 15                                                                                                                                                              

29  İsa oradan ayrıldı, Celile Gölü’nün kıyısından geçerek dağa çıkıp oturdu.

Matta 26                                                                                                                                                                                                                                                                

20 Akşam olunca İsa on iki öğrencisiyle yemeğe oturdu.

Luka 5                                                                                                                                                                                                                                                                                       3 İki tekneden Simun’a ait olanına binen İsa, ona kıyıdan biraz açılmasını rica etti. Sonra oturdu, teknenin içinden halka öğretmeye devam etti.

Luka 7                                                                                                                                                                                                      

36  Ferisiler’den biri İsa’yı yemeğe çağırdı. O da Ferisi’nin evine gidip sofraya oturdu.

Luka 22

14-15 Yemek saati gelince İsa, elçileriyle birlikte sofraya oturdu

Yuhanna 13

12 Onların ayaklarını yıkadıktan sonra giyinip yine sofraya oturdu.

Matta 19

28 İsa onlara, “Size doğrusunu söyleyeyim” dedi, “Her şey yenilendiğinde, İnsanoğlu görkemli tahtına oturduğunda

19 Rab İsa, onlara bu sözleri söyledikten sonra göğe alındı ve Tanrı’nın sağında oturdu. Markos 16

 

 

“Sonra onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükredenler bulamayacaksın.” A'raf Suresi 17

 

İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.” Matta 28

 

Araf Suresi, 18 : (Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Andolsun, onlardan kim seni izlerse, cehennemi sizlerle dolduracağım."

 

O zaman Pilatus İsa’yı tutup kamçılattı.  Askerler de dikenlerden bir taç örüp O’nun başına geçirdiler. Sonra O’na mor bir kaftan giydirdiler.Önüne geliyor, “Selam, ey Yahudiler’in Kralı!” diyor, yüzüne tokat atıyorlardı. Yuhanna 19/2-3

 

Pilatus bu sözleri işitince İsa’yı dışarı çıkardı. Taş Döşeme –İbranice’de Gabbata– denilen yerde yargı kürsüsüne oturdu. Yuhanna 19/13

 

Askerler İsa’yı alıp götürdüler. İsa çarmıhını kendisi taşıyıp Kafatası –İbranice’de Golgota– denilen yere çıktı. Yuhanna 19/17  

Link to post
Sitelerde Paylaş
25 dakika önce, karamsarhuman yazdı:

Muhammed 40 yaşı in da müslüman olduysa onu kim sünnet etti? yoksa muhammed 40 yaşından sonramı? sünnet oldu..daha önce 

olması imkansız değilmi?..

Doğuştan sünnetliymiş.bütün peygamberler sünnetli derler ama İncil'e göre yanlış bir iddia . İsa çocukken sünnet ediliyor ( Luka 2/21) .tahmin ediyorum ,İncil'i okuyanlar İsa'nın sünnet edildiğini farkedince ,Muhammed sünnetli doğdu yalanını ortaya attılar.amaç Muhammed'i  İsa 'dan üstün göstermek .Mucizelerde uydurdular.(Şakkı Kamer ) çünkü İsa'nın  bir çok mucizesi var. 

Muhammed'in tıbbi tarafıda bence uydurma.mesela Çörekotu ,bal,hacamat,misvak  vs....her derde devadır hadisleri .bitkiler hakkında hadisler çok.(2 sene boyunca  ayda bir ,iki ayda bir hacamat oldum,hiç bir faydasını görmedim.çörek otu kullandım 1 sene,havagazı.hadislerdeki iddialar ya kopya yada abartılı )tedaviye yönelik bu kadar çok hadisin olmasının sebebi (bana göre) İsa'nın şifa verici yönünün olması..bizim peygamberimizde Ondan geri değil,İsa gibi ümmetinin sağlığını düşünmüş algısı yaratılmaya çalışılmış gibi .

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...