Jump to content

Kur'an İncil'i tastik eder mi ?


Recommended Posts

2. Timoteos 4/14,15 Bakırcı İskender bana çok kötülük etti. Rab ona yaptıklarının karşılığını verecektir.  Sen de ondan sakın. Çünkü söylediklerimize şiddetle karşı koydu.

Bakırcı İskender ?

 İncil'deki bakırcı İskender, Paul bakanlığına ciddi zarar vermiş bir adamdı (2 Timothy 4:14). Bakırcıkelimesi, “mangal” veya “bir metal işçisi” anlamına gelen Yunanca chalkeus kelimesinden çevrilmiştir .” https://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=https%3A%2F%2Fwww.gotquestions.org%2FAlexander-the-coppersmith.html&anno=2

Kehf Suresi 83 (Ey Muhammed!) Bir de sana Zülkarneyn hakkında soru soruyorlar.De ki:“Size ondan bir anı okuyacağım.”

Hazret-i Zülkarneyn’in Peygamber mi yoksa velî mi olduğu husûsunda ihtilâf vardır. Kur’ân-ı Kerîm’de doğuya ve batıya yaptığı seferleri zikredilmiştir.Hazret-i Nûh’un oğlu Yâfes’in soyundandır. Asıl ismi İskender’dir.” http://www.islamveihsan.com/hazret-i-zulkarneyn-as-kimdir.html

Bakırcı  ?

“Bana erimiş bakır getirin,bunun üzerine boşaltayım” Kehf Suresi 96

“Bakırcı İskender bana çok kötülük etti./ söylediklerimize şiddetle karşı koydu.”

Şimdi siz bana gücünüzle yardım edin de, sizinle onların arasına sağlam bir engel yapayım” Kehf Suresi 95

2. Timoteos 1 /8 O’nun uğruna tutuklu bulunan benden de utanma.

2. Timoteos 1 /15 Biliyorsun, Asya İli’ndekilerin hepsi beni terk edip gittiler. 

2. Timoteos 4/ 16 İlk savunmamda benden yana çıkan olmadı, hepsi beni terk etti. 

2. Timoteos 1 /6 zincire vurulmuş olmamdan utanmadı.

2. Timoteos 2/9 Bu Müjde uğruna bir suçlu gibi zincire vurulmaya kadar varan sıkıntılara katlanıyorum. Ama Tanrı’nın sözü zincire vurulmuş değildir. 

Bana demir madeni getirin” dedi. İki yamacın arasındaki boşluğu bir hizaya getirince, “körükleyin!” dedi. Demiri eritip kor yapınca da, “Bana erimiş bakır getirin, bunun üzerine boşaltayım” dedi. Kehf Suresi 96

2. Timoteos 2/ 3 Mesih İsa’nın iyi bir askeri olarak benimle birlikte sıkıntıya göğüs ger.

2. Timoteos 2/ 19 Ne var ki, Tanrı’nın attığı sağlam temel, “Rab kendine ait olanları bilir” ve “Rab’bin adını anan herkes kötülükten uzak dursun” sözleriyle mühürlenmiş olarak duruyor.

“Artık onu ne aşabildiler, ne de delebildiler.” Kehf Suresi 97

“Rab ona yaptıklarının karşılığını verecektir.”

 2. Timoteos 1 /9,10 Kurtarıcımız Mesih İsa ölümü etkisiz kılmış, yaşamı ve ölümsüzlüğü Müjde aracılığıyla ışığa çıkarmıştır.

2. Timoteos 2/11,12 Şu güvenilir bir sözdür:                                                                                                                                        

“O’nunla birlikte öldüysek, 
O’nunla birlikte
yaşayacağız
Dayanırsak, 
O’nunla birlikte
egemenlik süreceğiz. 

2. Timoteos 2/25,26 Gerçeği anlamaları için Tanrı belki onlara bir tövbe yolu açar.Böylelikle ayılabilir, isteğini yerine getirmeleri için kendilerini tutsak eden İblis’in tuzağından kurtulabilirler.

Zülkarneyn, “Bu, Rabbimin bir rahmetidir. Rabbimin vaadi gelince onu yerle bir eder. Rabbimin vaadi gerçektir” dedi. Kehf Suresi 98

2. Timoteos 4 /17 Ama Tanrı bildirisi aracılığımla tam olarak açıklansın, bütün uluslar bunu duysun diye Rab yardımıma gelip beni güçlendirdi. Aslanın ağzından böyle kurtuldum!

(1. Petrus 5 8 Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İblis kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor)

O’nunla birlikte egemenlik süreceğiz.” “

“O gün biz onları bırakırız, dalga dalga birbirlerine karışırlar.” Kehf Suresi 99

 

hikayenin başına gelelim:

Kehf Suresi 90 Güneşin doğduğu yere ulaşınca, onu kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız bir halk üzerine doğar buldu.

2.Timoteos 4/ 13 Troas’ta Karp’ın yanında bıraktığım abayı, kitapları, özellikle yazı derilerini gelirken beraberinde getir.(pavlus mektubunda abasını istiyor.belliki üzerinde kendisini koruyan bir giysi yok.ayette ‘’kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız” derken,insanların üzerinde güneşten koruyacak elbiselerinin olmadığı kastediliyor.çıplak kalıp abasını isteyen Pavlus’tan farksızlar yani)

Kehf Suresi 91 İşte böyle. Şüphesiz biz onun yanındakileri ilmimizle kuşatmışızdır.

(Pavlus mektubunda kitaplarını ve yazı derilerini istiyor.herhalde kaynak sıkıntısı var. ve derilere yeni bilgiler kaydedecek.ayetler arasında bağlantı kurmaya çalıştığımda, o kitaplarda ve yazacaklarında ki her şeyi  ilmimizle kuşattık,ilmimizin yanında o bilgilerin değerleri yok gibi bir anlam çıkıyor)

(konumuz olan İncil ayetini tekrar hatırlayalım)

2. Timoteos 4/14,15 Bakırcı İskender bana çok kötülük etti. Rab ona yaptıklarının karşılığını verecektir.  Sen de ondan sakın. Çünkü söylediklerimize şiddetle karşı koydu.

Kehf Suresi 92 Sonra yine bir yol tuttu.

(bu cümle ayette 3 kez geçer.şahsi yorumum : 1.bir yol tuttu/ Bakırcı İskender bana çok kötülük etti, 2.bir yol tuttu/.  Sen de ondan sakın, 3.bir yol tuttu/ Çünkü söylediklerimize şiddetle karşı koydu .üç cümlenin gerçekleşmesi üç eylemi gerektirir : “yol tutmak”)

Kehf Suresi 93 İki dağ arasına ulaşınca, bunların önünde, neredeyse hiçbir sözü anlamayan bir halk buldu.

(Pavlus Mesih elçisi olduğu için Allah’ın indinde bilgiden ,ilimden yana kıymeti yok.tıpkı diğer Mesihciler gibi ; neredeyse hiçbir sözü anlamıyorlar)

2. Timoteos 4 / 3 ,4 Çünkü öyle bir zaman gelecek ki, sağlam öğretiye katlanamayacaklar. Kulaklarını okşayan sözler duymak için çevrelerine kendi arzularına uygun öğretmenler toplayacaklar.  Kulaklarını gerçeğe tıkayıp masallara sapacaklar. 

(Zulkarneyn’in hikayesi Kur’an’da ki en inanılmaz,hayal gücünü en fazla zorlayan kıssadır  bana göre.masallarda öyledir)

Dediler ki:“Ey Zülkarneyn!Ye’cüc ve Me’cüc  yeryüzünde bozgunculuk yapmaktadırlar. Onlarla bizim aramıza bir engel yapman karşılığında sana bir vergi verelim mi?”Kehf Suresi 94

Ye’cüc ve Me’cüc ?

2. Timoteos 3/8,9 Yannis’le Yambris nasıl Musa’ya karşı geldilerse, bunlar da gerçeğe karşı gelirler. Düşünceleri yozlaşmış, iman konusunda reddedilmiş insanlardır. Ama daha ileri gidemeyecekler. Çünkü Yannis’le Yambris örneğindeki gibi, bunların da akılsızlığını herkes açıkça görecektir.

Ye’cüc ve Me’cüc                                                                                                                    

Yannis’le Yambris

Yannis’le Yambris Musa’ya karşı ,Zülkarneyn Ye’cüc ve Me’cüc’e karşı.

 

1. Timoteos 3/ (1,2,3,4,5)  İşte güvenilir söz: Bir kimse gözetmen olmayı gönülden istiyorsa, iyi bir görev arzu etmiş olur.  Ancak gözetmen ayıplanacak bir yanı olmayan, tek karılı, ölçülü, sağduyulu, saygın, konuksever, öğretmeye yetenekli biri olmalı. Şarap düşkünü, zorba olmamalı; uysal, kavgadan ve para sevgisinden uzak olmalı. Evini iyi yönetmeli, çocuklarına söz dinletmeli, her yönden saygılı olmalarını sağlamalı. Kendi evini yönetmesini bilmeyen, Tanrı’nın topluluğunu nasıl kayırabilir?

ayıplanacak bir yanı olmayan

( Ahzâb Suresi  37 Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikâhında tut… ) 

tek karılı

(Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları… Ahzâb Suresi 50)

sağduyulu 

(…niçin onlara izin verdin? Tevbe Suresi 43)

saygın

( Hicr Suresi 95 Şüphesiz biz, Allah ile beraber başka ilâh edinen alaycılara karşı sana yeteriz  )

(  Kevser suresi 3 Doğrusu sana buğzeden, soyu kesik olanın ta kendisidir.  )

(Muhammed Suresi, 16. …derler ki: "O biraz önce ne söyledi?" )

Konuksever

(Ahzab Suresi 53 Ey iman edenler! …Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte…)

kavgadan ve para sevgisinden uzak

(Tevbe Suresi 73 Ey peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et ve onlara karşı sert davran.)

(Fetih Suresi, 19. ayet: Ve alacakları birçok ganimetleri de. Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.)

(Âli İmrân Suresi 161 Hiçbir peygamberin emanete hıyanet etmesi düşünülemez.)

Evini iyi yönetmeli

(Ahzab Suresi 28 Ey Peygamber! Hanımlarına de ki: “Eğer dünya hayatını ve onun süsünü istiyorsanız, gelin size mut’a vereyim ve sizi güzelce bırakayım.”)

(Ahzab Suresi 29 Ey Peygamber’in hanımları! İçinizden kim apaçık bir çirkinlik yaparsa, onun cezası iki kat verilir. Bu, Allah’a göre kolaydır.)

çocuklarına söz dinletmeli

(Ahzab Suresi 37 Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikâhında tut  ve Allah’tan sakın” diyordun.)

Diyordu Ama eşini nikahta tutmadı.emir Allah’tan geldiyse ve Zeyd mecburen eşinden ayrıldıysa sorun yok.diğer ihtimal Zeyd’in “Eşini nikâhında tut  ve Allah’tan sakın”sözüne aldırış etmediğidir.

Kendi evini yönetmesini bilmeyen, Tanrı’nın topluluğunu nasıl kayırabilir?

(Tevbe Suresi 25 Andolsun, Allah birçok yerde ve Huneyn savaşı gününde size yardım etmiştir. Hani, çokluğunuz size kendinizi beğendirmiş, fakat  size hiçbir yarar sağlamamış, yeryüzü bütün genişliğine rağmen size dar gelmişti. Nihayet gerisin geriye dönüp kaçmıştınız)

(Âli İmrân Suresi 121/122 Hani sen mü’minleri  savaş mevzilerine yerleştirmek için, sabah erken ailenden ayrılmıştın…Hani sizden iki takım çözülmeye yüz tutmuştu.Hâlbuki Allah onların yardımcısı idi.…)

Tevbe Suresi 92 Bir bineğe bindiresin diye sana gelenler de var. “Sizi bindirecek binek bulamıyorum” dediğinde onlar, harcayacak bir şey bulamadıkları için üzüntüden dolayı gözlerinden yaşlar akarak geri dönmüşlerdi. Onlar da sorumlu tutulmayacaklardır.

 

1. Petrus 5

8 Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İblis kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor.

Muddessir Suresi 51 “Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.”

Lokman Suresi, 19 “seslerin en çirkin olanı gerçekten eşeklerin sesidir."

Cuma Suresi 5 Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir.

Markos 6 2 Şabat Günü olunca İsa havrada öğretmeye başladı. Söylediklerini işiten birçok kişi şaşıp kaldı. “Bu adam bunları nereden öğrendi?” diye soruyorlardı. “Kendisine verilen bu bilgelik nedir? Nasıl böyle mucizeler yapabiliyor?

(havra’da Tevrat öğretildiğine göre…)

Matta 21 İsa’nın Yeruşalim’e Girişi

211-2  Yeruşalim’e yaklaşıp Zeytin Dağı’nın yamacındaki Beytfaci Köyü’ne geldiklerinde İsa, iki öğrencisini önden gönderdi. Onlara, “Karşınızdaki köye gidin” dedi, “Hemen orada bağlı bir dişi eşekve yanında bir sıpa bulacaksınız. Onları çözüp bana getirin. (YC2009)

5 “Siyon kızına deyin ki, 
‘İşte, alçakgönüllü Kralın, 
Eşeğe, evet sıpaya, 
Eşek yavrusuna binmiş 
Sana geliyor.’ ”

7 Eşekle sıpayı getirip üzerlerine giysilerini yaydılar, İsa sıpaya bindi.

1.Petrus 2  Balam işlediği suçtan ötürü azarlandı. Konuşamayan eşek, insan diliyle konuşarak bu peygamberin çılgınlığına engel oldu.

(Peygamberi yola getiren eşeğin Kur’an’da ki değeri ortada.eşeklerin İncil’de saygın bir yeri vardır.irdelenmesi gereken bir detay)

 

Cuma Suresi 6 De ki: “Ey Yahudi olanlar! Bütün insanlar değil de, yalnız kendinizin Allah’ın dostları olduğunu iddia ediyorsanız,samimi iseniz haydi ölümü isteyin!”(burda ki mantığı anlayamadım.Allah’ın dostuyum diyenler  niye ölümü istesin ? Nuh Allah’ın halis dostuydu 950 sene yaşadı.demekki istememiş.İbrahim peygamber 100 küsür yaşına kadar yaşadı )

Matta 26 /42 İsa ikinci kez uzaklaşıp dua etti. “Baba” dedi, “Eğer ben içmeden bu kâsenin uzaklaştırılması mümkün değilse, senin istediğin olsun.”(İsa’da yahudiydi)

Cuma Suresi 7 Ama onlar, daha evvel yaptıklarından dolayı asla ölümü istemezler. Allah, zalimleri hakkıyla bilir.

Kamer Suresi 7 Onlar, o davetçinin bilinmedik bir şeye çağırdığı gün, gözleri düşmüş bir hâlde dağılmış çekirgeler gibi kabirlerden çıkarlar.

Vahiy 9/ 3,4 Dumanın içinden yeryüzüne çekirgeler yağdı.Bunlara yeryüzündeki akreplerin gücüne benzer bir güç verilmişti.Çekirgelere yeryüzündeki otlara, herhangi bir bitki ya da ağaca değil de,yalnız alınlarında Tanrı’nın mührü bulunmayan insanlara zarar vermeleri söylendi. 

Kehf 109. De ki: "Rabbimin sözlerini yazmak için denizler mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave etsek ; Rabbimin sözleri tükenmeden önce denizler tükenirdi."

Lokman 27  Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah'ın sözleri yine de tükenmez

2.Korintliler 3 /3 Hizmetimizin sonucu olup mürekkeple değil, yaşayan Tanrı’nın Ruhu’yla, taş levhalara değil, insan yüreğinin levhalarına yazılmış Mesih’in mektubu olduğunuz açıktır.

2.Yuhanna 1/12 Size yazacak çok şeyim var, ama bunları kâğıtla, mürekkeple iletmek istemedim. Sevincimiz tam olsun diye yanınıza gelmek ve sizinle yüz yüze konuşmak umudundayım.

3.Yuhanna 1/13,14 Sana yazacak çok şeyim var, ama mürekkeple, kalemle yazmak istemiyorum. Yakında seni görmek umudundayım, o zaman yüz yüze konuşuruz.

Saff Suresi, 14. ayet: Ey iman edenler, Allah'ın yardımcıları olun: Meryem oğlu İsa'nın havarilere: "Allah'a (yönelirken) benim yardımcılarım kimlerdir?" demesi gibi. Havariler de demişlerdi ki: "Allah'ın yardımcıları bizleriz." Böylece İsrailoğulları'ndan bir topluluk iman etmiş, bir topluluk da inkar etmişti. Sonunda Biz iman edenleri düşmanlarına karşı destekledik, onlar da üstün geldiler.

(14.ayet Saff Suresinin son ayetidir.nasıl üstün gelmişler izah yok.üstün geldiler deyip konuyu kapatmış. üstün geldilerse,Allah  İsa ‘yı niye öldürüp göğe yükseltti ? üstün gelenler İsa’yı çarmıha gerenler mi  ?  )

İbraniler 3/ (3 ,4,5,6) Evi yapan nasıl evden daha çok saygı görürse, İsa da Musa’dan daha büyük yüceliğe layık sayıldı.  Her evin bir yapıcısı vardır, her şeyin yapıcısı ise Tanrı’dır.  Musa, gelecekte söylenecek sözlere tanıklık etmek için Tanrı’nın bütün evinde bir hizmetkâr olarak sadık kaldı.  Oysa Mesih, O’nun evi üzerinde yetkili oğul olarak sadıktır.

(“Kur'an-ı Kerim'de Hz. Musa'dan çok bahsedilmesinin hikmeti nedir?”diye biri sormuş. Sebebi İsa’nın Musa’dan üstün gösterilmesi olabilir mi ?)

Al-i İmran Suresi, 55. ayet: Hani Allah, İsa'ya demişti ki: "Ey İsa, doğrusu senin hayatına Ben son vereceğim, seni Kendime yükselteceğim, seni inkar edenlerden temizleyeceğim

(Allah Yunus’u kurtardığı gibi İsa’yı niye kurtarmadı ? kurtarmadığı başka peygamberlerde var diyecekler ama İsa Kur’an’a göre en büyük peygamberlerden.madem hristiyanlar sapıttı İsa’yı göğe almasaydı da tebliğye devam etseydi.Yunus ‘un  ayrıcalığı  neydi ki balığın karnından kurtulup kavmine döndü ? )

Enbiya Suresi, 88. ayet: Bunun üzerine duasına icabet ettik ve onu üzüntüden kurtardık. İşte Biz, iman edenleri böyle kurtarırız.

İşte Biz, iman edenleri böyle kurtarırız.?

Öldürülen peygamberler imansız mıydı ki kurtarılmadılar.? Yoksa burada ki vurgunun sebebi şu İncil ayeti mi :

Yunus’un Belirtisi

29  Çevredeki kalabalık büyürken İsa konuşmaya başladı. “Şimdiki kuşak kötü bir kuşaktır” dedi. “Doğaüstü bir belirti istiyor, ama ona Yunus’un belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek. (YC2009)

30 Yunus nasıl Ninova halkına bir belirti olduysa, İnsanoğlu da bu kuşak için öyle olacaktır. (YC2009)

32 Ninova halkı, yargı günü bu kuşakla birlikte kalkıp bu kuşağı yargılayacak. Çünkü Ninovalılar, Yunus’un çağrısı üzerine tövbe ettiler. Bakın, Yunus’tan daha üstün olan buradadır.”

(Yunus’un belirtisi  3 gün balığın karnında kalmasıydı.İsa’da çarmıha gerilip 3 gün sonra dirilerek Yunus’un belirtisini gösterecekti.İncil’e göre düşündüğümüzde “Yunus’u kurtardık,İsa’yı kurtarmadık,çünkü iman etmemişti “ gibi bir mana çıkıyor)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Lokmân Suresi 19. Yürürken ölçülü, mûtedil yürü!

Matta 5 41 Sizi bin adım yol yürümeye zorlayanla iki bin adım yürüyün

Matta 14 25 Sabaha karşı İsa, gölün üstünde yürüyerek onlara yaklaştı.

Matta 14 28 Petrus buna karşılık, “Ya Rab” dedi, “Eğer sen isen, buyruk ver suyun üstünden yürüyerek sana geleyim.”

 Matta 14 Petrus da tekneden indi, suyun üstünden yürüyerek İsa’ya yaklaştı. 

Lokmân Suresi 18. Kibirli davranarak insanlara yüzünü dönme, yerde çalımlı çalımlı yürüme!

Çünkü Allah kibirle kasılan, kendini beğenmiş, övünüp duran kimseleri asla sevmez. 

Matta 145/21,22,23 İsa oradan ayrılıp Sur ve Sayda bölgesine geçti.O yöreden Kenanlı bir kadın İsa’ya gelip,“Ya Rab, ey Davut Oğlu, halime acı! Kızım cine tutuldu, çok kötü durumda” diye feryat etti.İsa kadına hiçbir karşılık vermedi.

Lokmân Suresi 19.  Konuşurken sesini ayarla, bağırarak konuşma! Unutma ki seslerin en çirkini, avazı çıktığınca bağıran eşeklerin sesidir.

Yuhanna 7 28 O sırada tapınakta öğreten İsa yüksek sesle şöyle dedi…

Yuhanna 7 37 Bayramın son ve en önemli günü İsa ayağa kalktı, yüksek sesle şöyle dedi :…

Yuhanna 12 44 İsa yüksek sesle

Matta 27 46 Saat üçe doğru İsa yüksek sesle

Matta 2750 İsa, yüksek sesle bir kez daha bağırdı…

Luka 17 yüksek sesle Tanrı’yı yücelterek geri döndü, yüzüstü İsa’nın ayaklarına kapanıp…

Luka 19 …sevinç içinde yüksek sesle Tanrı’yı övmeye başladılar. 

Yuhanna 1 15 Yahya O’na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: “ ‘Benden sonra gelen benden üstündür.(İsa’yı kastediyor)

 

Lokman Suresi, 19. ayet: "Yürüyüşünde orta bir yol tut, sesinden de eksilt. Çünkü, seslerin en çirkin olanı gerçekten eşeklerin sesidir."

(2. Petrus 2/16 Balam işlediği suçtan ötürü azarlandı. Konuşamayan eşek, insan diliyle konuşarak bu peygamberin çılgınlığına engel oldu.)

Tevrat'da Balam’ın hikayesi :

Çölde Sayım 22 / 21-41 : Balam’ın Eşeği

Balam sabah kalkıp eşeğine palan vurdu, Moav önderleriyle birlikte gitti.  Tanrı onun gidişine öfkelendi. RAB’bin meleği engel olmak için yoluna dikildi. Balam eşeğine binmişti, yanında iki uşağı vardı.  Eşek, yalın kılıç yolda durmakta olan RAB’bin meleğini görünce, yoldan sapıp tarlaya girdi. Balam yola döndürmek için eşeği dövdü.
 RAB’bin meleği iki bağın arasında iki yanı duvarlı dar bir yolda durdu.  Eşek RAB’bin meleğini görünce duvara sıkıştı, Balam’ın ayağını ezdi. Balam eşeği yine dövdü.
 RAB’bin meleği ilerledi, sağa sola dönüşü olmayan dar bir yerde durdu.  Eşek RAB’bin meleğini görünce, Balam’ın altında yıkıldı. Balam öfkelendi, değneğiyle eşeği dövdü. Bunun üzerine RAB eşeği konuşturdu. Eşek Balam’a, “Sana ne yaptım ki, üç kez beni böyle dövdün?” diye sordu.
 Balam, “Benimle alay ediyorsun” diye yanıtladı, “Elimde kılıç olsaydı, seni hemen öldürürdüm.”
 Eşek, “Bugüne dek hep üzerine bindiğin eşek değil miyim ben?” dedi, “Daha önce sana hiç böyle davrandım mı?”
 Balam, “Hayır” diye yanıtladı.
 Bundan sonra RAB Balam’ın gözlerini açtı. Balam yalın kılıç yolda durmakta olan RAB’bin meleğini gördü, eğilip yüzüstü yere kapandı. RAB’bin meleği, “Neden üç kez eşeğini dövdün?” diye sordu, “Ben seni engellemeye geldim. Çünkü gittiğin yol seni yıkıma götürüyor.  Eşek beni gördü, üç kez önümden saptı. Eğer yoldan sapmasaydı, seni öldürür, onu sağ bırakırdım.”

(Balam’ın eşeği sağa sola sapmış,durmuş,çökmüş,Balam’ın ayağını ezmiş.orta bir yol tutmamış.böylece Balam melek tarafından öldürülmekten kurtulmuş.eşeği konuşturan Tanrı olduğuna göre herşey Tanrı’nın iradesiyle,emriyle gerçekleşti.)

Balam'ın Tanrı için  önemi  :

Çölde Sayım 24 /1-9

Balam, RAB’bin İsrail halkını kutsamaktan hoşnut olduğunu anlayınca, önceden yaptığı gibi gidip fala başvurmadı, yüzünü çöle çevirdi.  Baktı, İsrail’in oymak oymak yerleştiğini gördü. Tanrı’nın Ruhu onun üzerine inince,  şu bildiriyi iletti: “Beor oğlu Balam, Gözü açılmış olan, Tanrı’nın sözlerini duyan, Her Şeye Gücü Yeten’in görümlerini gören, Yere kapanan,Tanrı’nın gözlerini açtığı kişi bildiriyor: ‘Ey Yakup soyu, çadırların, Ey İsrail,konutların ne güzel! Yayılıyorlar vadiler gibi, Irmak kıyısında bahçeler gibi, RAB’bin diktiği öd ağaçları gibi, Su kıyısındaki sedir ağaçları gibi. Kovalarından sular akacak, Tohumları bol suyla sulanacak. Kralları Agak’tan büyük olacak, Krallığıyüceltilecek. Tanrı onları Mısır’dan çıkardı, O’nun yaban öküzü gibi gücü var. Düşmanı olan ulusları yiyip bitirecek, Kemiklerini parçalayacak, Oklarıyla onları deşecekler. Aslan gibi, dişi aslan gibi Yere çömelir, yatarlar, Kim onları uyandırmaya cesaret edebilir? Seni kutsayan kutsansın, Seni lanetleyen lanetlensin!’ ”

Mâide Suresi 13İşte, verdikleri sözlerini bozmaları sebebiyledir ki onları lânetledik, kalplerini de kaskatı kıldık.

Çölde Sayım 24 /10-13 Balam’a öfkelenen Balak ellerini birbirine vurarak, “Düşmanlarıma lanet okuyasın diye seni çağırdım” dedi, “Oysa üç kez onları kutsadın. Haydi, hemen evine dön! Seni ödüllendireceğimi söylemiştim. Ama RAB seni ödül almaktan yoksun bıraktı.”
Balam şöyle karşılık verdi:
“Bana gönderdiğin ulaklara, ‘Balak sarayını altınla, gümüşle doldurup bana verse bile, RAB’bin buyruğundan öte iyi kötü hiçbir şey yapamam. Ancak RAB ne derse onu söylerim’ dememiş miydim?

“Balak sarayını altınla, gümüşle doldurup bana verse bile, RAB’bin buyruğundan öte iyi kötü hiçbir şey yapamam.”

“Cennet bir tuğlası altın, bir tuğlası gümüşten olmak suretiyle yapılmıştır.” (Ebu Davud etTeyalisi)

“Cennette bulunan ağaçların tümünün gövdeleri altındandır.” (Tirmizi)                                    

Kollarında altın bilezikler vardır.Hac Suresi 23                                                                                           

Onlar için altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Zuhrûf Suresi 71                                         

Etraflarında gümüş kaplar, şeffaf kadehler dolaştırılır. İnsân Suresi 15   

 

Yuhanna 6/70 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Siz Onikiler’i seçen ben değil miyim? Buna karşın içinizden biri iblistir.

Bakara Suresi 185 (O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin.

(bir senede 12 ay vara ve 1 ayı oruçlu geçiyor.oruç niçin 1 ay ? geriye kalan 11 aydan niçin hayırlı ? Kur’an’a göre Kur’an’ın indirilmeye başlandığı ay. İncil açısından düşündüğümüzdeakla şu soru geliyor : 12 havari 12 ayı temsil ettiğine,havarilerden biri iblis olduğuna göre ,11 ay Onikileri (havarileri),kalan bir ay (ramazan) Yahuda İskariot’u mu temsil ediyor ? hristiyanlar 13 rakamını uğursuz sayarlar.bunun nedeni 12 sayısının kutsallığıdır.12 den sonra gelen sayı uğursuzdur.bu mantıkla 11 niye uğursuz olmasın ? sonuçta 12 nin bir eksiği.o 1 ay nereye gitti : oruca .neyin orucu ? )

2. Samuel 1/12 Kılıçtan geçirilen Saul, oğlu Yonatan ve RAB’bin halkı olan İsrailliler için akşama dek yas tutup ağladılar, oruç tuttular.(yas tutmak için oruç tutuyorlar.İncil’de Yahuda İskariot İsa’yı ele verdiği için pişman olup intihar ediyor.1 ay oruç ölen İskariot için tutulan yas mı ? tabi İncil’e göre düşündüğümüzde )

2. Samuel 2/12  Davut şöyle yanıtladı: “Çocuk yaşarken oruç tutup ağladım. Çünkü, ‘Kim bilir, RAB bana lütfeder de çocuk yaşar’ diye düşünüyordum. 23 Ama çocuk öldü. Artık neden oruç tutayım? Onu geri getirebilir miyim ki? (1 ay oruç İskariot’u hayata döndürme çabasını mı sembolize

ediyor?)                                                                                                                           

1.Krallar 21/25 –Ahav kadar, RAB’bin gözünde kötü olanı yaparak kendini satan hiç kimse olmadı. Karısı İzebel onu her konuda kışkırtıyordu. 26 Ahav RAB’bin İsrail halkının önünden kovduğu Amorlular’ın her yaptığına uyarak putların ardınca yürüdü ve iğrenç işler yaptı.–
 27 
Ahav bu sözleri dinledikten sonra, giysilerini yırttı, çula sarınıp oruç tutmaya başladı.(1 ay oruç yahuda iskariot’un pişmanlığını mı sembolize ediyor ?)

Lokmân Suresi 22 Kim iyilik yaparak kendini Allah’a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur.                                                                                      

Bakara Suresi 256 kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır.

(Bakara Suresi 256  da geçen kelime Urvetu'l-Vuska’nın anlamı : "Çok sağlam kulp, tutanak, sap" ,devenin kendisine bağlandığı ağaç, kova ve bardak vs kulpu, elbisenin ipliği, sık ağâçlık, kışın yaprağı dökülmeyen ağaç, kıymetli mal, arslan, şehir banliyosu)

her anlamın İncil’de ki karşılığı :

elbisenin ipliği : Matta 9/ 20 Tam o sırada, on iki yıldır kanaması olan bir kadın İsa’nın arkasından yetişip giysisinin eteğine dokundu. 21 İçinden, “Giysisine bir dokunsam kurtulurum” diyordu. 22 İsa arkasına dönüp onu görünce, “Cesur ol, kızım! İmanın seni kurtardı” dedi. Ve kadın o anda iyileşti.

kova ve bardak vs  kulpu : Luka 22/17 Sonra kâseyi alarak şükretti ve, “Bunu alın, aranızda paylaşın” dedi.

devenin kendisine bağlandığı ağaç : Markos 11/21 Olayı hatırlayan Petrus, “Rabbî, bak! Lanetlediğin incir ağacı kurumuş!” dedi.( Tin Suresi(tin:incir))

sık ağâçlık : Matta 3/10 Balta ağaçların köküne dayanmış bile. İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.

kışın yaprağı dökülmeyen ağaç : Matta 21/19 Yol kenarında gördüğü bir incir ağacına yaklaştı. Ağaçta yapraktan başka bir şey bulamayınca ağaca, “Artık sonsuza dek sende meyve yetişmesin!” dedi. İncir ağacı o anda kurudu.

kıymetli mal : (konuya hakim olmanız için hikayeyi okumanız gerekiyor)

Matta 25/ 14-30  “Göksel egemenlik, yolculuğa çıkan bir adamın kölelerini çağırıp malını onlara emanet etmesine benzer.
“Adam, her birinin yeteneğine göre, birine beş, birine iki, birine de bir talant vererek yola çıktı.  Beş talant alan, hemen gidip bu parayı işletti ve beş talant daha kazandı.  İki talant alan da iki talant daha kazandı.  Bir talant alan ise gidip toprağı kazdı ve efendisinin parasını sakladı.
“Uzun zaman sonra bu kölelerin efendisi döndü, onlarla hesaplaşmaya oturdu.  Beş talant alan gelip beş talant daha getirdi, ‘Efendimiz’ dedi, ‘Bana beş talant emanet etmiştin; bak, beş talant daha kazandım.’
  “Efendisi ona, ‘Aferin, iyi ve güvenilir köle!’ dedi. ‘Sen küçük işlerde güvenilir olduğunu gösterdin, ben de seni büyük işlerin başına geçireceğim. Gel, efendinin şenliğine katıl!’
  “İki talant alan da geldi, ‘Efendimiz’ dedi, ‘Bana iki talant emanet etmiştin; bak, iki talant daha kazandım.’
  “Efendisi ona, ‘Aferin, iyi ve güvenilir köle!’ dedi. ‘Sen küçük işlerde güvenilir olduğunu gösterdin, ben de seni büyük işlerin başına geçireceğim. Gel, efendinin şenliğine katıl!’
  “Sonra bir talant alan geldi, ‘Efendimiz’ dedi, ‘Senin sert bir adam olduğunu biliyordum. Ekmediğin yerden biçer, harman savurmadığın yerden devşirirsin. Bu nedenle korktum, gidip senin verdiğin talantı toprağa gömdüm. İşte, al paranı!’
“Efendisi ona şu karşılığı verdi: ‘Kötü ve tembel köle! Ekmediğim yerden biçtiğimi, harman savurmadığım yerden devşirdiğimi bildiğine göre
paramı faize vermeliydin. Ben de geldiğimde onu faiziyle geri alırdım...  Haydi, elindeki talantı alın, on talantı olana verin!  Çünkü kimde varsa, ona daha çok verilecek ve o bolluk içinde olacak. Ama kimde yoksa, kendisinde olan da elinden alınacak. Şu yararsız köleyi dışarıya, karanlığa atın. Orada ağlayış ve diş gıcırtısı olacaktır.’ ”

Al-i İmran Suresi, 130. ayet: Ey iman edenler, faizi kat kat artırılmış olarak yemeyin

(Kur’an’a göre insanlar abd yani köle olduğuna göre ve emanet edilen kıymetli malı faize vermeyip veya işletmeyip toprağa gömdüğüne göre İncil’e göre müslümanlar yararsız köledir.)

arslan : Muddessir Suresi 51 Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.(Kur’an’a göre arslan korkup kaçılacak,tehlikeli bir hayvan.Allah tehlikeli bulduğu bir hayvana tutunmamızı mı istiyor ? İncilde arslan bir çok yerde iblise benzetilir)

şehir banliyosu : Banliyö, kent merkezinden uzak, il veya ilçe sınırlarına yakın, yerleşim yerlerine verilen isimdir. Banliyönün kelime olarak eşanlamlısı “varoş”tur.Kur’an’da insanlar varoşa mı çağrılıyor ? cevabı evetse ; köleler varoşlara layık olduğu için mi ?

ayetlere tekrar dönersek :

Lokmân Suresi 22 Kim iyilik yaparak kendini Allah’a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur.                                                                                        

Bakara Suresi 256 kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır.

Matta 9/ İsa, yöneticinin evine varıp kaval çalanlarla gürültülü kalabalığı görünce,

“Çekilin!” dedi. “Kız ölmedi, uyuyor.” Onlar ise kendisiyle alay ettiler.  Kalabalık dışarı

çıkarılınca İsa içeri girip kızın elini tuttu, kız ayağa kalktı.

Matta 14/30,31 Petrus da tekneden indi, suyun üstünden yürüyerek İsa’ya yaklaştı.Ama rüzgarın ne kadar güçlü estiğini görünce korktu, batmaya başladı. “Ya Rab, beni kurtar!” diye bağırdı. İsa hemen elini uzatıp onu tuttu. Ona, “Ey kıt imanlı, neden kuşku duydun?” dedi.  

Markos 1/ 30,31 Simun’un kaynanası ateşler içinde yatıyordu. Durumu hemen İsa’ya bildirdiler.O da hastaya yaklaştı, elinden tutup kaldırdı. Kadının ateşi düştü, onlara hizmet etmeye başladı.

Markos 8/ 23-25 İsa körün elinden tutarak onu köyün dışına çıkardı. Gözlerine tükürüp ellerini üzerine koydu ve, “Bir şey görüyor musun?” diye sordu.
Adam başını kaldırıp, “İnsanlar görüyorum” dedi, “Ağaçlara benziyorlar, ama yürüyorlar.”
Sonra İsa ellerini yeniden adamın gözleri üzerine koydu. Adam gözlerini açtı, baktı; iyileşmiş ve her şeyi açık seçik görmeye başlamıştı.

Luka 9/47-48 Akıllarından geçeni bilen İsa, küçük bir çocuğu tutup yanına çekti ve onlara şöyle dedi: “Bu çocuğu benim adım uğruna kabul eden, beni kabul etmiş olur. Beni kabul eden de beni göndereni kabul etmiş olur. Aranızda en küçük kim ise, işte en büyük odur.”

Luka 14/2-4 Önünde, vücudu su toplamış bir adam vardı İsa, Kutsal Yasa uzmanlarına ve Ferisiler’e, “Şabat Günü bir hastayı iyileştirmek Kutsal Yasa’ya uygun mudur, değil midir?” diye sordu. Onlar ses çıkarmadılar. İsa adamı tutup iyileştirdi, sonra eve gönderdi.

Elçilerin İşleri 9/ 3-6,8 Yol alıp Şam’a yaklaştığı sırada, birdenbire gökten gelen bir ışık çevresini aydınlattı. Yere yıkılan Saul, bir sesin kendisine, “Saul, Saul, neden bana zulmediyorsun?” dediğini işitti.Saul, “Ey Efendim, sen kimsin?” dedi.“Ben senin zulmettiğin İsa’yım” diye yanıt geldi. “Haydi kalk ve kente gir, ne yapman gerektiği sana bildirilecek.”

Saul yerden kalktı, ama gözlerini açtığında hiçbir şey göremiyordu. Sonra kendisini elinden tutup Şam’a götürdüler.

1.Selanikliler 5/21 Her şeyi sınayın, iyi olana sımsıkı tutunun.

 

Hakka suresi

25 /Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: "Keşke kitabım bana verilmeseydi."

26/"Hesabımın ne olduğunu da bilmeseydim."

27/"Keşke ölüm her şeyi bitirseydi." 

28/"Malım bana hiçbir yarar sağlamadı."

29/"Saltanatım da yok olup gitti." 

30/(Allah, şöyle der:) "Onu yakalayıp bağlayın.

31/" "Sonra onu cehenneme atın."

32/ "Sonra uzunluğu yetmiş arşın olan zincire vurun onu."

33/"Çünkü o, azamet sahibi Allah'a iman etmiyordu."

34/"Yoksulu doyurmağa teşvik etmiyordu."

35/"Bu sebeple, bugün burada onun samimi bir dostu yoktur."

36/"Kanlı irinden başka bir yiyeceği de yoktur."Onu günahkârlardan başkası yemez."

ayetin her cümlesinin İncil’de ki karşılığı :

Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: "Keşke kitabım bana verilmeseydi." "Hesabımın ne olduğunu da bilmeseydim."

Matta 26/36-39  Sonra İsa öğrencileriyle birlikte Getsemani denen yere geldi. Öğrencilerine, “Ben şuraya gidip dua edeceğim, siz burada oturun” dedi.  Petrus ile Zebedi’nin iki oğlunu yanına aldı. Kederlenmeye, ağır bir sıkıntı duymaya başlamıştı Onlara, “Ölesiye kederliyim” dedi. “Burada kalın, benimle birlikte uyanık durun.”
Biraz ilerledi, yüzüstü yere kapanıp dua etmeye başladı. “Baba” dedi, “
Mümkünse bu kâse benden uzaklaştırılsın. Yine de benim değil, senin istediğin olsun.”

"Keşke ölüm her şeyi bitirseydi." 

Matta 17/22,23 Celile’de bir araya geldiklerinde İsa onlara, “İnsanoğlu, insanların eline teslim edilecek ve öldürülecek, ama üçüncü gün dirilecek

"Malım bana hiçbir yarar sağlamadı." "Saltanatım da yok olup gitti."(sadece saltanat sahipleri mi ölüyor ? dünyada da rezil kepazeydim,ahirette de öyleyim niye demedi ?)

Luka 10/22 “Babam her şeyi bana teslim etti.

Luka 12/33 Kendinize eskimeyen keseler, göklerde tükenmeyen bir hazine edinin

(Allah, şöyle der:) "Onu yakalayıp bağlayın.

Yuhanna 18/12 Bunun üzerine komutanla buyruğundaki asker bölüğü ve Yahudi görevliler İsa’yı tutup bağladılar. 

"Sonra onu cehenneme atın."

Matta 12/40 Yunus, nasıl üç gün üç gece o koca balığın karnında kaldıysa, İnsanoğlu da üç gün üç gece yerin bağrında kalacaktır.( Ölümünden sonra, İsa Mesih'in Oğul ile birleşmiş insan ruhu, eski İngilizce kullanımında, İman Açıklaması'nın "hell", Türkçe'de de Ölüler Diyarı dediğimiz bölgeye indi. O, Kilise Babalarının da ifade ettiği üzere, Ölüler Diyarına indi. Lütuf altındayken ölmüştü, o ölümü ile günahı yenmiş, Tanrı'nın planı gerçekleşmişti. http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=351409)
"Sonra uzunluğu yetmiş arşın olan zincire vurun onu. "

Luka 10/" Bu olaylardan sonra Rab yetmiş kişi daha görevlendirdi. Bunları ikişer ikişer, kendisinin gideceği her kente, her yere kendi önünden gönderdi.

Vahiy 20/Sonra bir meleğin gökten indiğini gördüm. Elinde dipsiz derinliklerin anahtarı ve büyük bir zincir vardı. 2 Melek ejderhayı –İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı– yakalayıp bin yıl için bağladı.(?)

(ayetin devamı şöyle : Bin yıl tamamlanıncaya dek ulusları bir daha saptırmasın diye onu dipsiz derinliklere attı, oraya kapayıp girişi mühürledi…/soru: Zulkarneyn kıssasında yecüc mecüc Allah tarafından belirlenen bir süre için iki dağ arasına hapsediliyordu.bu kıssa İncil’de ki ayetle örtüşüyor.fakat ters bir örtüşme var.psikolojide “yansıtma” denen bir durum/bozukluk vardır.İncil’e göre Kur’an’ı yazan iblis ise,İblis narsist kişilik bozukluğu olanlarda görülen bir rahatsızlıkla kendisi için planlanan cezaları Tanrıya mı uyguluyor ? )

"Çünkü o, azamet sahibi Allah'a iman etmiyordu."

Matta 4/8-10  İblis bu kez İsa’yı çok yüksek bir dağa çıkardı. O’na bütün görkemiyle dünya ülkelerini göstererek,  “Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim” dedi.
  İsa ona şöyle karşılık verdi:
“Çekil git, Şeytan! ‘Tanrın Rab’be tapacak, yalnız O’na kulluk edeceksin’ diye yazılmıştır.”

"Yoksulu doyurmağa teşvik etmiyordu."

Markos 14/3-7 İsa Beytanya’da cüzamlı Simun’un evinde sofrada otururken yanına bir kadın geldi. Kadın kaymaktaşından bir kap içinde çok değerli, saf hintsümbülü yağı getirmişti. Kabı kırarak yağı O’nun başına döktü.  Bazıları buna kızdılar; birbirlerine, “Bu yağ niçin böyle boş yere harcandı? Üç yüz dinardan fazlaya satılabilir, parası yoksullara verilebilirdi” diyerek kadını azarlamaya başladılar.“Kadını rahat bırakın” dedi İsa. “Neden üzüyorsunuz onu? Benim için güzel bir şey yaptı.  Yoksullar her zaman aranızdadır, dilediğiniz anda onlara yardım edebilirsiniz; ama ben her zaman aranızda olmayacağım.

"Bu sebeple, bugün burada onun samimi bir dostu yoktur." 

Markos 15/34 Saat üçte İsa yüksek sesle, “Elohi, Elohi, lema şevaktani” yani, “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı.

"Kanlı irinden başka bir yiyeceği de yoktur."Onu günahkârlardan başkası yemez."

Matta 27/33-34 Golgota, yani Kafatası denilen yere vardıklarında içmesi için İsa’ya ödle karışık şarap verdiler. İsa bunu tadınca içmek istemedi.(şarap İncil’de İsa’nın kanını da temsil eder.ödü  irin sayarsak kanlı irin olur)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed Suresi 27 Melekler, onların yüzlerine ve sırtlarına vurarak canlarını alırken hâlleri nasıl olacak?

yüzlerine

Matta 26/ 67-68 Bunun üzerine İsa’nın yüzüne tükürüp O’nu yumrukladılar. Bazıları da O’nu tokatlayıp, “Ey Mesih, peygamberliğini göster bakalım, sana vuran kim?” dediler.

sırtlarına vurarak

Matta 27 /26 Bunun üzerine Pilatus onlar için Barabba’yı salıverdi. İsa’yı ise kamçılattıktan sonra çarmıha gerilmek üzere askerlere teslim etti.

canlarını alırken hâlleri nasıl olacak?

Luka 23/46 İsa yüksek sesle, “Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!” diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.

Muhammed Suresi 28 Bunun sebebi, onların Allah´ı gazaplandıran şeylerin ardınca gitmeleri ve O´nu razı edecek şeylerden hoşlanmamalarıdır. Bu yüzden Allah onların işlerini boşa çıkarmıştır.

İsa iman edenlere sizleri kırbaçlayacak,dövecek,zindana atacaklar demişti..hristiyanlara göre  bu gerçekleşti,ilk iman edenlerin başlarına bunların hepsi geldi.Kur’an’a göre yüzlerine ve sırtlarına vuruldu…haçın ardından gittikleri için :

Matta 10/38 Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir. 

Allah´ı gazaplandıran şeylerin ardınca

Murselat Suresi 30 “Üç kola ayrılmış gölgeye gidin ki, o ne gölgelendirir ne de alevden korur.”

(çarmıhın üç kolu vardır : Baba,Oğul,Kutsal Ruh)

Nisâ Suresi 171 “üçtür” demeyin. 

 

Kadir Suresi

1-Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik
2- Kadir gecesinin ne olduğunu
sen nereden bileceksin?
3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için
inerler. 
5- O gece,
tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir

1-Biz o (Kur'ân)nu Kadir gecesinde indirdik. ( parantez içine Kur’an diye yazmışlar.tamamda ayette bir şeyden bahsedilmiyor,sadece indirdik demiş,neyi indirdik ? gece indirdik.niye gündüz,sabahın doğuşunda değilde gece ? )                                                                                                                            

5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir (tan yerince ağarınca melekler,Cebrail inmeye devam ediyor.gündüz nur değil midir ? korku filmlerini hatırlarsınız, vampirler gece çıkar,gündüz tabutlarına girerler.güneş ışığı onları yakıp yok eder.genel algıda öyledir ; güneşin doğuşu umuttur,deyimdir ;  şafak doğdu falan deriz.fakat ne hikmetse melekler,Cebrail safağın sökmesiyle gitmişler.)

Markos 15 /42-43  O gün Hazırlık Günü, yani Şabat Günü’nden önceki gündü. Artık akşam oluyordu. Bu nedenle, Yüksek Kurul’un saygın bir üyesi olup Tanrı’nın Egemenliği’ni umutla bekleyen Aramatyalı Yusuf geldi, cesaretini toplayarak Pilatus’un huzuruna çıktı, İsa’nın cesedini istedi. 44 Pilatus, İsa’nın bu kadar çabuk ölmüş olmasına şaştı. Yüzbaşıyı çağırıp, “Öleli çok oldu mu?” diye sordu. 45 Yüzbaşıdan durumu öğrenince Yusuf’a, cesedi alması için izin verdi. 46 Yusuf keten bez satın aldı, cesedi çarmıhtan indirip beze sardı, kayaya oyulmuş bir mezara yatırarak mezarın girişine bir taş yuvarladı. 47 Mecdelli Meryem ile Yose’nin annesi Meryem, İsa’nın nereye konulduğunu gördüler. (iki indirme eylemi var : 1 İsa’nın çarmıhtan indirilmesi 2 mezara konulması.Kadir suresinde de iki indirme/inme eylemi var : 1 biz kadir gecesinde indirdik 2 melekler ve ruh her iş için inerler)

Markos 15  Pilatus, İsa’nın bu kadar çabuk ölmüş olmasına şaştı. Yüzbaşıyı çağırıp, “Öleli çok oldu mu?” diye sordu                                                                                       

(2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin ? /iki soru var.biri İncil’de İsa'nın gömüldüğünden bahseden ayetde Platus’un sorduğu soru,diğeri Kur'an ayetinde ki nerden bileceksin sorusu.)

Matta 27/ 24 Pilatus, elinden bir şey gelmediğini, tersine, bir kargaşalığın başladığını görünce su aldı, kalabalığın önünde ellerini yıkayıp şöyle dedi: “Bu adamın kanından ben sorumlu değilim. Bu işe siz bakın!”

Pilatus İsa’nın suçlu olduğunu kabul etmiyordu…                                                                                    

Pilatus, Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  

5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir

(İncil’e göre İsa gece gömüldü.sabah şafak söktüğünde dirildi.selamet son buldu)

Bakara Suresi 185  insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin.

Yuhanna 6/70 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Siz Onikiler’i seçen ben değil miyim? Buna karşın içinizden biri iblistir.” 71 Simun İskariot’un oğlu Yahuda’dan söz ediyordu. Çünkü Yahuda Onikiler’den biri olduğu halde İsa’ya ihanet edecekti.

Onikilerden biri iblis

Oniki aydan biri oruç ,ramazan ayı

kadir gecesi : İsa’nın gömüldüğü gece

oruç gün ışıyınca başlar,hava kararınca biter.

İsa sabah ,şafak sökerken/sökünce dirildi.

 

Hümeze Suresi

1,2. Mal toplayan ve onu durmadan sayan, insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!

3. O, malının, kendisini ebedîleştirdiğini sanır.

4. Hayır! Andolsun ki o, Hutâme'ye atılacaktır.

5. Hutame'nin ne olduğunu sen ne bileceksin?

6,7. O, Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturulmuş ateşidir.

8,9. Şüphesiz uzatılmış direkler arasında (bağlı oldukları hâlde) ateş onların üzerine kapatılacaktır.

(1,2. Mal toplayan ve onu durmadan sayan/ İncil’de İsa onikileri yani havarileri seçerken ,kah otururlarken,kah balık tutarken yoldan,evin önünden vs çevirmiş,peşimden gel demiştir.Oniki havari böyle oluştu.sayısı belli.topladı ve saydı.sonra yetmişleri seçer.hangi kasabaya ,yere gidecekse teker teker önden gönderir.İncil’de hepsinin sayısı belli.sonra İsa dirildikten sonra beşyüz imanlıya gözükür.İncil Tanrı/İsa kelamı olduğuna göre,İncil’de hepsinin sayısı noksansız verildiğine göre,İsa hepsini toplamış,saymış.bununlada bitmiyor.İncil’in vahiy bölümünde kimler kurtulacak,cennete gidecek detaylı sayıları verilir.evet,Kur’an’a göre durmadan saymış.)

arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!

arkadan çekiştiren

Yuhanna 13/30 Yahuda lokmayı aldıktan hemen sonra dışarı çıktı. Gece olmuştu.
31  Yahuda dışarı çıkınca İsa, “İnsanoğlu şimdi yüceltildi” dedi. “Tanrı da O’nda yüceltildi.

kaş göz işaretiyle alay eden

Yuhanna 13/ 10 İsa ona dedi ki, “Yıkanmış olan tamamen temizdir; ayaklarının yıkanmasından başka şeye ihtiyacı yoktur. Sizler temizsiniz, ama hepiniz değil.” 11 İsa, kendisine kimin ihanet edeceğini biliyordu. Bu nedenle, “Hepiniz temiz değilsiniz” demişti.

3. O, malının, kendisini ebedîleştirdiğini sanır.                                                                       

(her insan ölümlüdür.ebedileşeceğini sanır derken ne tür bir ebedileşme kastedildiği belirtilmiyor.belirsiz,genel ifadeler,kelimeler kullanmak amacı,hedefi gizlemek için iyi bir yöntemdir.ortaya söylüyorum,kim üzerine alırsa alsın hesabı)

Matta 28/20  İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.”

4. Hayır! Andolsun ki o, Hutâme'ye atılacaktır.

5. Hutame'nin ne olduğunu sen ne bileceksin?

6,7. O, Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturulmuş ateşidir.

8,9. Şüphesiz uzatılmış direkler arasında (bağlı oldukları hâlde) ateş onların üzerine kapatılacaktır.

uzatılmış direkler çarmıhtır.çarmıhın biri sağda diğeri solda ve üstte olmak üzere üç direği vardır :

Murselat Suresi 30 “Üç kola ayrılmış gölgeye gidin ki, o ne gölgelendirir ne de alevden korur.”

çarmıhın üç kolu vardır.1 sağ 2 sol 3 üst

 

Kasas Suresi, 76. Şüphesiz Kârûn, Mûsâ'nın kavmindendi. Onlara karşı azgınlık etti. Biz ona, anahtarlarını (bile taşımak) güçlü bir topluluğa ağır gelecek hazineler verdik. Hani, kavmi kendisine şöyle demişti: "Böbürlenme! Çünkü Allah, böbürlenip şımaranları sevmez."

(hatırlatma:İsa yahudiydi.yani Musa’nın kavminden)

Yuhanna 8/ 52 Yahudiler, “Seni cin çarptığını şimdi anlıyoruz” dediler. “İbrahim öldü, peygamberler de öldü. Oysa sen, ‘Bir kimse sözüme uyarsa, ölümü asla tatmayacaktır’ diyorsun. 53 Yoksa sen babamız İbrahim’den üstün müsün? O öldü, peygamberler de öldü. Sen kendini kim sanıyorsun?

Kasas Suresi, 77. "Allah'ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara. Dünyadan da nasibini unutma. Allah'ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap ve yeryüzünde bozgunculuk isteme. Çünkü Allah, bozguncuları sevmez."

"Allah'ın sana verdiği şeylerde ahiret yurdunu ara”

 yani sakın Tanrılığını ilan,ima etme.Tanrının oğluyum deme .

“Dünyadan da nasibini unutma.”

Luka 6/ 24,25 Ama vay halinize, ey zenginler
Çünkü tesellinizi almış bulunuyorsunuz! 
Vay halinize, şimdi karnı tok olan sizler, 
Çünkü açlık çekeceksiniz! 

Luka 6/29 Abanızı alandan mintanınızı da esirgemeyin. 30 Sizden bir şey dileyen herkese verin, malınızı alandan onu geri istemeyin.

Luka 18/18-22 “Bunların hepsini gençliğimden beri yerine getiriyorum” dedi adam.
 İsa bunu duyunca ona, “Hâlâ bir eksiğin var” dedi.
“Neyin varsa hepsini sat, parasını yoksullara dağıt; böylece göklerde hazinen olur. Sonra gel, beni izle.”

Luka 18/ 24 Onun üzüntüsünü gören İsa, “Varlıklı kişilerin Tanrı Egemenliği’ne girmesi ne kadar güç!” dedi. 25 “Nitekim devenin iğne deliğinden geçmesi, zenginin Tanrı Egemenliği’ne girmesinden daha kolaydır.”

Allah'ın sana iyilik yaptığı gibi sen de iyilik yap ve yeryüzünde bozgunculuk isteme.

Matta 5/ 34  “Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim.

Kasas Suresi, 78. Kârûn, "Bunlar bana bendeki bilgi ve beceriden dolayı verilmiştir" dedi. O, Allah'ın kendinden önceki nesillerden, ondan daha kuvvetli ve daha çok mal biriktirmiş kimseleri helâk etmiş olduğunu bilmiyor muydu? Suçlulukları kesinleşmiş olanlara günahları konusunda soru sorulmaz (Çünkü Allah hepsini bilir).

"Bunlar bana bendeki bilgi ve beceriden dolayı verilmiştir"

Yuhanna 10/29 Onları bana veren Babam her şeyden üstündür. Onları Baba’nın elinden kapmaya kimsenin gücü yetmez. 30 Ben ve Baba biriz.”

Kasas Suresi, 79. Kârûn, zineti ve görkemi içerisinde kavminin karşısına çıktı. Dünya hayatını arzu edenler, "Keşke Kârûn'a verilen (servet) gibi bizim de (servetimiz) olsaydı. Şüphesiz o büyük bir servet sahibidir" dediler.

Matta 20/20-24  O sırada Zebedi oğullarının annesi oğullarıyla birlikte İsa’ya yaklaştı. Önünde yere kapanarak kendisinden bir dileği olduğunu söyledi.
 İsa kadına, “Ne istiyorsun?” diye sordu.
 Kadın, “Buyruk ver, senin egemenliğinde bu
iki oğlumdan biri sağında, biri solunda otursun” dedi.
 “Siz ne dilediğinizi bilmiyorsunuz” diye karşılık verdi İsa. “Benim içeceğim kâseden siz içebilir misiniz?”
 “Evet, içebiliriz” dediler.
 İsa onlara, “Elbette benim kâsemden içeceksiniz” dedi, “Ama sağımda ya da solumda oturmanıza izin vermek benim elimde değil. Babam bu yerleri belirli kişiler için hazırlamıştır.”

Bunu işiten on öğrenci iki kardeşe kızdılar.

Bunu işiten on öğrenci iki kardeşe kızdılar.

Kasas Suresi, 80. Kendilerine ilim verilmiş olanlar ise, "Yazıklar olsun size! İman edip de iyi işler yapanlara Allah'ın vereceği mükâfat daha hayırlıdır. Ona da ancak sabredenler kavuşturulur" dediler.

Kasas Suresi, 81. Sonunda onu da, sarayını da yerin dibine batırdık. Allah'a karşı ona yardım edebilecek adamları da yoktu. Kendisini savunup kurtarabileceklerden de değildi!

Markos 15/37 Ama İsa yüksek sesle bağırarak son nefesini verdi.

Kasas Suresi, 82. Daha dün onun yerinde olmayı arzu edenler, "Vay! Demek ki Allah, kullarından dilediği kimselere rızkı bol verir ve (dilediğine) kısarmış. Allah, bize lütfetmiş olmasaydı, bizi de yerin dibine geçirirdi. Demek ki kâfirler iflah olmayacak" demeye başladılar.

Matta 27/ 38,39,40 İsa’yla birlikte, biri sağında öbürü solunda olmak üzere iki haydut da çarmıha gerildi. Oradan geçenler başlarını sallayıp İsa’ya sövüyor, “Hani sen tapınağı yıkıp üç günde yeniden kuracaktın? Haydi, kurtar kendini! Tanrı’nın Oğlu’ysan çarmıhtan in!” diyorlardı.

Matta 27/ 41,42Başkâhinler, din bilginleri ve ileri gelenler de aynı şekilde O’nunla alay ederek, “Başkalarını kurtardı, kendini kurtaramıyor” diyorlardı. “İsrail’in Kralı imiş! Şimdi çarmıhtan aşağı insin de O’na iman edelim. Tanrı’ya güveniyordu; Tanrı O’nu seviyorsa, kurtarsın bakalım! Çünkü,‘Ben Tanrı’nın Oğlu’yum’ demişti.” 

Kasas Suresi, 83. İşte ahiret yurdu. Biz, onu yeryüzünde büyüklük taslamayan ve bozgunculuk çıkarmayanlara has kılarız. Sonuç, Allah'a karşı gelmekten sakınanlarındır.

 

Yakup 2/14  Kardeşlerim, bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu neye yarar? Böylesi bir iman onu kurtarabilir mi? 15-16 Bir erkek ya da kız kardeş çıplak ve günlük yiyecekten yoksunken, içinizden biri ona, “Esenlikle git, ısınmanı, doymanı dilerim” der, ama bedenin gereksindiklerini vermezse, bu neye yarar?  17 Bunun gibi, tek başına eylemsiz iman da ölüdür. /26 Ruhsuz beden nasıl ölüyse, eylemsiz iman da ölüdür.

Tevbe Suresi 92 Kendilerini bindirip (cepheye) sevk edesin diye sana geldikleri zaman, senin, “Sizi bindirebileceğim bir şey bulamıyorum” dediğin; bu uğurda harcayacakları bir şey bulamadıklarından dolayı üzüntüden gözleri yaş döke döke geri dönen kimselere de bir sorumluluk yoktur.

 

Yakup3/10  Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar. Kardeşlerim, bu böyle olmamalı. 11 Bir pınar aynı gözden tatlı ve acı su akıtır mı? 12 Kardeşlerim, incir ağacı zeytin ya da asma incir verebilir mi? Bunun gibi, tuzlu su kaynağı tatlı su veremez.

11 Bir pınar aynı gözden tatlı ve acı su akıtır mı? 

Furkân Suresi 53 O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da görünmez bir perde ve karışmalarını önleyici bir engel koyandır.

(akıtır,ama birleşmez demek isteniyor herhalde.küfür acı,iman tatlı su.-müslümanda kafirde kadından doğuyor ama biri müslüman diğeri hristiyan,biri tatlı diğeri acı- gibi .kadının tarlaya benzetildiği ayete göre doğru bir benzetme olsa gerek.su topraktan çıkar,çocukta anasından)

Bunun gibi, tuzlu su kaynağı tatlı su veremez.

(doğru ama Kur’an’a göre veriyor)

12 Kardeşlerim, incir ağacı zeytin ya da asma incir verebilir mi?

vermez ama ayette yan yana zikredilebilir ve ikisi üzerine yemin edilebilir :

Tîn Suresi 1 Andolsun o incire, o zeytine,

 

Yakup3/13  Aranızda bilge ve anlayışlı olan kim? Olumlu yaşayışıyla, bilgelikten doğan alçakgönüllülükle iyi eylemlerini göstersin. 14 Ama yüreğinizde kin, kıskançlık, bencillik varsa övünmeyin, gerçeği yadsımayın. 15 Böylesi “bilgelik” gökten inen değil, dünyadan, insan doğasından, cinlerden gelen bilgeliktir. 16 Çünkü nerede kıskançlık, bencillik varsa, orada karışıklık ve her tür kötülük vardır. 

Bakara Suresi, 213. ayet:Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan 'azgınlık ve kıskançlıkları' yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (kitap) verilenlerden başkası değildir.

(Kur’an diğer dinlerle  iyi anlaşmıyor, barışık değil.cizye alıncaya kadar savaşın,cariye ,ganimet alın,topraklarını ele geçirin diyen,hrisityanlar ve yahudiler kafirdir deyip lanetler yağdıran  Kur’an’da ki Allah . bu durumda İncil ve Tevrat açısından müslümanlar azgın ve kıskanç)

Yakup3/14 Ama yüreğinizde kin, kıskançlık, bencillik varsa övünmeyin, gerçeği yadsımayın. 15 Böylesi “bilgelik” gökten inen değil, dünyadan, insan doğasından, cinlerden gelen bilgeliktir.

(Kur’an Allah’ın bol bol övündüğü ,kendisini yücelttiği bir kitap. insanı,hayvanı,yarattıklarını aşağılayan kitap.cariye,ganimet,fetihler,cennet de müslümanların.bu müslümana göre adalet,diğerlerine göre bencillik)…

Link to post
Sitelerde Paylaş

114. Nâs Sûresi/1-2-3-4-5-6. De ki: “Cinlerden ve insanlardan; o ki insanların göğüslerine fısıldayan sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlâh’ına sığınırım.”

Yuhanna 13/21-26 İsa bunları söyledikten sonra ruhunda derin bir sıkıntı duydu. Açıkça konuşarak, “Size doğrusunu söyleyeyim, sizden biri bana ihanet edecek” dedi.
Öğrenciler, kimden söz ettiğini mera
k ederek birbirlerine baktılar. Öğrencilerinden biri İsa’nın göğsüne yaslanmıştı. İsa onu severdi. Simun Petrus bu öğrenciye, kimden söz ettiğini İsa’ya sorması için işaret etti.  O da İsa’nın göğsüne yaslanmış durumda, “Ya Rab, kimdir o?” diye sordu.
İsa, “Lokmayı sahana batırıp kime verirsem odur” diye yanıtladı. 
(Vesvese: Şüphe, kuruntu, tereddüt ve aslı olmayan ihtimaller .)

öğrenci İsa’nın göğsüne yaslanarak İsa’ya vesvese vermiş.(İsa’ya o kadar yakınken çaresiz fısıldamıştır.) ve aslı olmayan ihtimalden bahsetmiş : , “Ya Rab, kimdir o?”diye sormuş.

Havariler İskariot’un hainliğini  öğrencisi aracılığıyla öğrendiler.farzedelim Nas suresinde bu öğrenci kastediliyor.öyleyse epey kötü bir iş yapmış olmalı.öğrenci direk İskariot’u ele vermemiş aracı olmuş. insanları vesvese vererek kötülüğe sürükleyen şeytan olduğuna göre  cinler ve insanlar şeytan ile insan arasında aracıdır.ayette sırf cinlerden ve insanlardan bahsediliyor,şeytan piyasada yok.benzerlik ortada.  Kur’an’a göre İsa şeytan ise (ki bunun çok delili var)  ; İsa’dan  şeytanın bir numunesi olan Cin olarak bahsedilmiş olabilir. İskariot’un hainliğinden bahseden üçüncü kişi yok : İsa ve öğrencisi / İnsan ve Cin.

Felak Suresi 1-5 De ki: Sığınırım ben, karanlığı yarıp sabâhı ortaya çıkaran Rabbe, Yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, Düğümlere üfürenlerin şerrinden, Ve hased ettiği zaman, hasetçinin şerrinden.

Vahiy 20/ 1-3 Sonra bir meleğin gökten indiğini gördüm. Elinde dipsiz derinliklerin anahtarı ve büyük bir zincir vardı.  Melek ejderhayı –İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı– yakalayıp bin yıl için bağladı. Bin yıl tamamlanıncaya dek ulusları bir daha saptırmasın diye onu dipsiz derinliklere attı, oraya kapayıp girişi mühürledi. Bin yıl geçtikten sonra kısa bir süre için serbest bırakılması gerekiyor.

 Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden

İncil Vahiy bölümünde İblis melek tarafından dipsiz derinliklere atılıyor.yani karanlığa. karanlık iblis için şer.

bütün şerler karanlığa mahsusmuş gibi,ayette sadece karanlıktan bahsedilmesi dikkat çekici.İskariot’un intiharına neden olan ihaneti,gece gerçekleşmişti.gece İskariot’a şer getirmişti.

 Bin yıl geçtikten sonra kısa bir süre için serbest bırakılması gerekiyor.

 yani aydınlığa çıkması gerekiyor.belki bu yüzden aydınlık iblis için iyi,karanlık kötü.karanlık iblise tutsaklığı çağrıştırıyor olabilir.

 ulusları bir daha saptırmasın diye onu dipsiz derinliklere attı

 dipsiz derinlikler /karanlık ulusların kurtuluşuna aracı olmuş.İblisin karanlığı sevmemesi normal.

 Melek ejderhayı –İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı– yakalayıp bin yıl için bağladı.

 Düğümlere üfürenlerin şerrinden

 bütün düğümler mi ? eğer öyleyse meleğin iblise attığı düğümde dahil .

 üfürenlerin şerrinden

 Yuhanna 20/22 Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, “Kutsal Ruh’u alın!” dedi. 

 İblis’i bağlayan İsa olduğuna göre…

 Yarattığı şeylerin şerrinden

şeyler ? herşey mi ? Kur’an’da melekler kafirlerin yüzlerine sırtlarına vurarak canlarını alırlar,zebaniler katı,emredileni yapan meleklerdir . meleklerin yaptığı kafir için şerdir.öyle  ise , meleklerde bu şeylerin içine dahildir.  İblis’i bağlayıp dipsiz derinliklere atan Melek İblis için şerdi.şeylerin içine herşey girdiğine göre,melekde girer.

Ve hased ettiği zaman, hasetçinin şerrinden.

Matta 4/8,9,10  İblis bu kez İsa’yı çok yüksek bir dağa çıkardı. O’na bütün görkemiyle dünya ülkelerini göstererek, “Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim” dedi.
İsa ona şöyle karşılık verdi: “Çekil git, Şeytan! ‘Tanrın Rab’be tapacak, yalnız O’na kulluk edeceksin’ diye yazılmıştır.”

İblis İsa’ya bana tap diyebildiğine göre haset ettiğinden tapmadı diye düşünmüş olmalı.en azından alaycı bir suçlama,hakaret.

Matta 2541-43 “Sonra solundakilere şöyle diyecek: ‘Ey lanetliler, çekilin önümden! İblis’le melekleri için hazırlanmış sönmez ateşe gidin! Çünkü acıkmıştım, bana yiyecek vermediniz; susamıştım, bana içecek vermediniz; yabancıydım, beni içeri almadınız; çıplaktım, beni giydirmediniz; hastaydım, zindandaydım, benimle ilgilenmediniz.

 insanın hased etmesi için elinde olmaması,yokluk çekmesi gerek.

 Kadir Suresi 3 Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Vahiy 20/2 Melek ejderhayı –İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı– yakalayıp bin yıl için bağladı.

Tevrat’da ay seneye tekabül eder.mesela Tevrat’da geçen 10 ay 10 yıl diye anlaşılır ve hesaplanır .musevi ve hristiyanlar Tevrat’da ki verilen süreleri hesaplarken bu formülü kullanırlar.bu durumda bin ay bin yıla tekabül eder.İblis bin ayla dipsiz derinliklerde bağlı bulunduğu bin yılı  kastetmişse , İsa’nın çarmıhtan indirildiği gece tutsak olduğum bin yıldan hayırlıdır demek istemiş olabilir.  

 Vahiy 12 /15,16 Yılan ağzından, kadını selle süpürüp götürmek için onun ardından ırmak gibi su akıttı. Ama yeryüzü, ağzını açıp ejderhanın ağzından akıttığı ırmağı yutarak kadına yardım etti. (hatırlatma : yılandan kasıt İblis)

yeryüzü ırmak gibi suyu yuttuğuna göre yeryüzünün altı ırmaklarla doldu.

altından ırmaklar akan cennetler,

niye altından akar ırmaklar ? şelaleler üstten akar.ırmağın kenarında olanlarda alttan akar tabiri kullanmaz.içinde şelale olan bir şehir için üstünden ırmaklar akıyor demeyiz.altından da  akıyor demeyiz.cennette şelale olmadığından mı altından ırmaklar akar denmiş ? araplar şelale görmemiş olabilir mi ? Kur'an'da niye hep altından ırmaklar akar denmiş ?

Al-i İmran Suresi, 15. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler…                                                   

Nisa Suresi, 13. ayet:  altından ırmaklar akan,içinde ebedi kalacakları cennetlere…                             

Tevbe Suresi, 72. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                            

 İbrahim Suresi, 23. ayet:  altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere                              

Hac Suresi, 23. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                             

Ankebut Suresi, 58. ayet:  altından ırmaklar akan cennetin                                                                      

Al-i İmran Suresi, 195. ayet:  altlarından ırmaklar akan                                                                    

Yunus Suresi, 9. ayet: altından ırmaklar akan, nimetlerle donatılmış cennetlere                                  

Ra'd Suresi, 35. ayet:  onun altından ırmaklar akar, yemişleri ve gölgelikleri süreklidir                     

Kehf Suresi, 31. ayet:  altından ırmaklar akan Adn cennetleri                                                          

Hac Suresi, 14. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                                    

Fetih Suresi, 17. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                                 

Talak Suresi, 11. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                           

Beyyine Suresi, 8. ayet:  altından ırmaklar akan Adn cennetleridir                                                

Maide Suresi, 85. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                                    

Taha Suresi, 76. ayet:  altından ırmaklar akan Adn cennetleri                                                       

Hadid Suresi, 12. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlerdir                                                            

Saff Suresi, 12. ayet:  altlarından ırmaklar akan cennetlere                                                          

Tahrim Suresi, 8. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                             

Buruc Suresi, 11. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                                 

Bakara Suresi, 25. ayet:  altlarından ırmaklar akan cennetler                                                            

Al-i İmran Suresi, 198. ayet:  altlarından ırmaklar akan -içinde ebedi kalacakları- cennetler                      

Maide Suresi, 12. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                              

Tevbe Suresi, 89. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                                 

Nahl Suresi, 31. ayet:  altından ırmaklar akar, içinde onların her diledikleri şey vardır                    

Furkan Suresi, 10. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                                 

Al-i İmran Suresi, 136. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlerdir                                                     

Nisa Suresi, 57. ayet:  altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere                            

Nisa Suresi, 122. ayet:  altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere                          

Maide Suresi, 119. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                                      

Araf Suresi, 43. ayet:  Altlarından ırmaklar akar.                                                                                

Tevbe Suresi, 100. ayet:  altından ırmaklar akan cennetler                                                           

Zümer Suresi, 20. ayet:  altında ırmaklar akmaktadır.                                                              

Muhammed Suresi, 12. ayet:  altından ırmaklar akan                                                               

Muhammed Suresi, 15. ayet:  İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar (çeşmeden  niye akmıyor ?  sütten baldan şaraptan şelaleler niye yok ?)                                                                   

Fetih Suresi, 5. ayet:  altından ırmaklar akan cennetlere                                                                 

Mücadele Suresi, 22. ayet:  altlarından ırmaklar akan cennetlere                                                      

Tegabün Suresi, 9. ayet: altından ırmaklar akan cennetlere

 

Vahiy 12 /17 Bunun üzerine ejderha kadına öfkelendi.

Kur’an’da kadın düşmanlığının sebebi bu mu ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Markos 14/21 “Evet, İnsanoğlu kendisi için yazılmış olduğu gibi gidiyor, ama İnsanoğlu’na ihanet edenin vay haline! 

Hâkka Suresi 25 Kitabı kendisine sol tarafından verilen ise şöyle der: “Keşke kitabım bana verilmeseydi.”

kendisi için yazılmış olduğu gibi… nereye, kitaba mı ?

İsa dağa çıkmış ve çarmıhtan kurtarılması için Tanrıya dua etmişti.yani “Keşke kitabım bana verilmeseydi.” demişti,Kur’an’a göre.

İbraniler  6/13  Tanrı İbrahim’e vaatte bulunduğu zaman, üzerine ant içecek daha üstün biri olmadığı için kendi üzerine ant içerek şöyle dedi:..

Tanrı üzerine ant içecek daha üstün biri olmadığı için kendi üzerine ant içmiş…yani hoşaflık,kahvaltılık incire,zeytine değil…

incire ve zeytin’e andolsun.

atlara : Soluk soluğa koşanlara andolsun

Ay'a andolsun,

Babaya ve doğan-çocuğa da…

İbraniler 11/ 5 İman sayesinde Hanok ölümü tatmamak üzere yukarı alındı. Kimse onu bulamadı, çünkü Tanrı onu yukarı almıştı. Yukarı alınmadan önce Tanrı’yı hoşnut eden biri olduğuna tanıklık edildi.

Kur’an’da İsa görevini tamamlamadan göğe alınmış.görevini tamamlamayan bir peygamber Tanrıyı nasıl razı etmiş olabilir ve göğe alınır ?

Allah çarmıhtakini İsa’ya benzer gösterdik demişti.benzer göstermenin ,çarmıhtakinin İsa olduğuna inanılmasına yol açmıyacağı düşünülemiyeceğine göre , her şey sarpa sarmış.(günümüzde ki hristiyanların durumuda bunu kanıtlıyor.1400 yıl öncede Allah’ı memnun edememişler) İsa bu karışıklığı önlemek için hayatta kalmalı,kavmine doğrusunu anlatmalıydı.eğer anlatsaydı ,Kur’an’da bahsedilmesi gerekirdi.ayette diyor ki : ey İsa sen mi söyledin beni tanrı edinin diye.İsa’da cevap veriyor : haşa,beni öldürdükten sonra onların üzerinde gözetleyici,şahit sendin.sen daha iyi bilirsin…yani İsa kavminin sapıttığına şahit olmamış.öldükten yani göğe alındıktan sonra sapıtmışlar,İsa’yı tanrı edinmişler.İsa oluşacak karışıklığı düzeltmek için bir an bile dünyada kalamadan Allah tarafından göğe alınmış… görevini tamamla(ya)mayan,peygamberliğini yarım bırak(mak zorunda kal)an İsa  Tanrıyı hoşnut etmiş ve göğe alınmış.İsa gelecek diyorlar.gelecekte İsa gelene kadar Allah tarafından hakaretlere layık görülenler,cizye alıncaya kadar savaşın emrine muhatap olan,cehenneme gidenler,gidecekler  ne olacak ?

Maide Suresi, 67. ayet: Ey peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan, O'nun elçiliğini tebliğ etmemiş olursun.

Allah elçiliğinin tebliğ edilmemiş olmasını İsa sözkonusu olduğunda önemsememiş olmalı.sınav için yaptıysa,uyarılmayan,tebliğ edilmeyen hristiyanlar sapıttığı için niye suçlanıyor ?

Şuara Suresi, 208. ayet: Kendisi için bir uyarıcı olmaksızın, Biz hiçbir ülkeyi yıkıma uğratmış değiliz.

uğratmış :

Maide Suresi, 14. ayet: Ve: "Biz Hıristiyanlarız" diyenlerden kesin söz (misak) almıştık. Sonunda onlar kendilerine hatırlatılan şeyden (yararlanıp) pay almayı unuttular. Böylece Biz de, kıyamete kadar aralarında kin ve düşmanlık saldık.

saldık diyor.yani olmuş,olagelen ve devam eden bir şeyden bahsediliyor. pay almayı unuttular diyor.azabın nedeni buymuş.pay almayı yeni unutmadılar ki İslam gelmeden öncede İsa’yı Tanrı kabul ediyorlardı ve Baba Oğul Kutsal Ruh diyorlardı.azabın sebebi pay alamamalarıysa  geçmişten beridir var olan bir azaptan bahsedildiği kesin.

İsa’yı göğe alınca hristiyanların sapıtması normal.çarmıhtaki meseleyi izah edip doğrusunu anlatarak İsa görevini tamamlasaydı sapıtmayacak,Allah aralarına düşmanlık salmayacaktı.en azından sapıtanların mazareti olmayacaktı.hani Allah Kendisi için bir uyarıcı olmaksızın kimseye azap etmezdi ?

Mülk Suresi, 8. ayet: …cehennem bekçileri onlara sorar: "Size bir uyarıcı gelmedi mi?"

gelmedi.İsa’yı göğe aldın.çarmıhtakini benzer gösterdin.bizi 600 sene sahipsiz bıraktın.yeni bir din gönderdin ve dinimizi terk etmemizi istedin.madem istedin niye gönderdin ? 600 sene içimize işleyen dinden kurtulmak kolay mı ? Müslümanlar mezhebini bile değiştirmekten korkarken ,bize haddinden fazla yük yüklemiş olmuyormusun ?

Bakara Suresi, 286. ayet: Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. 

Araf Suresi, 93. ayet: O da onlardan yüz çevirdi ve (şöyle) dedi: "Ey kavmim andolsun, size Rabbimin risaletini tebliğ ettim ve size öğüt verdim. Şimdi ben, inkara sapan bir topluluğa nasıl üzülebilirim?"

Allah sorguya çekerek,kavmini sapıtmaktan kurtaramadığı için İsa’yı üzmüş.ayette İsa bana selam olsun diyor.kavmini sapıtmaktan kurtaramayan,kendisine bunun için fırsat verilmeden göğe alınan İsa nasıl kendisine selam verebilir ? selam selamettir.nerde selamet ? peygamberlik görevini yarım bırakmak,kavminin sapıttığını,cehenneme gittiğini görmek mi selamet ?

 

İbrahim Suresi, 43. ayet: Başlarını dikerek koşarlar, gözleri kendilerine dönüp-çevrilmez. Kalpleri bomboştur.

İbraniler 12/ 1,2 İşte çevremizi bu denli büyük bir tanıklar bulutu sardığına göre, biz de her yükü ve bizi kolayca kuşatan günahı üzerimizden sıyırıp atalım ve önümüze konan yarışı sabırla koşalım. 2 Gözümüzü imanımızın öncüsü ve tamamlayıcısı İsa’ya dikelim.

önümüze konan yarışı sabırla koşalım. 

Başlarını dikerek koşarlar,

niye dikerek koşarlar ? İsa bulutlar içinde gökten geleceği için.


Matta 23/ 5 “Yaptıklarının tümünü gösteriş için yaparlar. Örneğin, hamaillerini büyük, giysilerinin püsküllerini uzun yaparlar. 6 Şölenlerde başköşeye, havralarda en seçkin yerlere kurulmaya bayılırlar. 7 Meydanlarda selamlanmaktan ve insanların kendilerini ‘Rabbî’ diye çağırmalarından zevk duyarlar.

hamaillerini büyük, giysilerinin püsküllerini uzun yaparlar. 

Araf Suresi, 31. ayet: Ey Ademoğulları, her mescid yanında ziynetlerinizi takının

( gösterişli,şık giyinin manasınada gelir,mealler değişik değişik.biri olduğu gibi Arapça karşılığını almış diğeri tenezzül etmemiş.tarihte ayetteki emri uymak için dünyanın parasını verip cübbe alanlar olmuş.bunların arasında tanıdık mezhep imamıda var.ama ismini hatırlayamadım.nasreddin hoca boşuna ye kürküm ye dememiş)

Şölenlerde başköşeye, havralarda en seçkin yerlere kurulmaya bayılırlar. 

Mücadele Suresi, 11. ayet: Ey iman edenler, size meclislerde "Yer açın" dendiği zaman, yer açın; Allah size genişlik versin. Size: "Kalkın" denildiği zaman da kalkın. Allah, sizden iman edenleri ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltsin. 

Muhammed,Ali,Ömer,Osman,Hamza,Halid Bin Velid  geliyor yer açın,kalkın…

Matta 23/  13-14 “Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Göklerin Egemenliği’nin kapısını insanların yüzüne kapıyorsunuz; ne kendiniz içeri giriyor, ne de girmek isteyenleri bırakıyorsunuz!

Araf Suresi, 40. ayet: Şüphesiz ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara karşı büyüklenenler, onlar için göğün kapıları açılmaz 

Matta 7/13 “Dar kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. 14 Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır.”

Yusuf Suresi, 67. ayet: Ve dedi ki: "Ey çocuklarım, tek bir kapıdan girmeyin, ayrı ayrı kapılardan girin.

(bırak tek dar kapıyı,herkes bir birer ayrı ayrı kapılardan girecek.Yakup’un kaç çocuğu vardı ? 11 mi ? )

Araf Suresi, 40. ayet: Şüphesiz ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara karşı büyüklenenler, onlar için göğün kapıları açılmaz ve halat (ya da deve) iğnenin deliğinden geçinceye kadar cennete girmezler. Biz suçlu-günahkarları işte böyle cezalandırırız.

dar kapıdan girin..ben dahada daralttım.girebilirseniz girin demiş.

Yûsuf Suresi 68 Babalarının emrettiği şekilde (ayrı kapılardan) girdiklerinde (bile) bu, Allah’tan gelecek hiçbir şeyi onlardan uzaklaştıracak değildi. Sadece Yakub, içindeki bir dileği ortaya koymuş oldu.

İsa ne demişti : Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır.”

darda olsa genişte olsa kurtuluş kapıya bakmaz denmiş.

Yakup 2/14  Kardeşlerim, bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu neye yarar? Böylesi bir iman onu kurtarabilir mi?

eylemi geçtik,iman,iman etmeyenleride kurtarır :

Hucurat Suresi, 14. ayet: Bedeviler, dedi ki: "İman ettik." De ki: "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (Müslüman veya teslim) olduk deyin. İman henüz kalplerinize girmiş değildir. Eğer Allah'a ve Resûlü'ne itaat ederseniz, O, sizin amellerinizden hiçbir şeyi eksiltmez.

Yakup 2/ 26 Ruhsuz beden nasıl ölüyse, eylemsiz iman da ölüdür.

Kur’an’a göre değildir :

Nisa Suresi, 95. ayet: Mü'minlerden, özür olmaksızın oturanlar ile, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler eşit değildir. Allah, mallarıyla ve canlarıyla cihad edenleri oturanlara göre derece olarak üstün kılmıştır. Tümüne güzelliği (cenneti) va'detmiştir; ancak Allah, cihad edenleri oturanlara göre büyük bir ecirle üstün kılmıştır.

Yakup 4/ 6“Tanrı kibirlilere karşıdır, Ama alçakgönüllülere lütfeder.”

kibir Tevrat ve İncil’de Tanrı ile birlikte asla anılmaz .nerde kibirden bahsedilmişse en çirkin günah olarak geçer.Kur’an’da öylemidir ?

Casiye suresi 37Ve lehul kibriyau fis semavati vel ard, ve huvel azizul hakim.

Allah en büyük kibir sahibidir.

kibir : k b r

 

2. Timoteos 3/2-3 İnsanlar kendilerini seven, para düşkünü, övüngen, kibirli, küfürbaz, anne baba sözü dinlemez, nankör, kutsallıktan ve sevgiden yoksun, uzlaşmaz, iftiracı, özünü denetleyemeyen, azgın, iyilik düşmanı olacaklar.

(amacım hakaret değil Kur’an ayetlerinin İncil’de karşılığını bulmak)

kendilerini seven, övüngen, kibirli

Kur’an Allah’ın övünmeleriyle doludur.Allah en büyük kibir sahibidir.

para düşkünü

Enfal Suresi, 1. ayet:  De ki: "Ganimetler Allah'ın ve Resûlündür.

küfürbaz

Allah onları kahretsin! (Tevbe 30 - Munâfikûn 4) Akılsızlar! (Bakara 13 ve 142 - Şuarâ 224) Yalancılar! (Zâriyat 10, 12 - Nahl 39 ve 105 - Mucâdele 18 - Munâfikûn 1- Mu'minûn 90 ve ali imrân, vâkıa, tevbe gibi bir çok sûre de geçmekte ) Maymunlar! (A'râf 166 - Bakara 65 - Mâide 60) Domuzlar! (Mâide 60) Hayvanlar hatta hayvandan'da aşağılıklar! (A'râf 179) Onlar, ancak hayvanlara benzerler, hattâ hayvandan'da sapıktır onlar (Fûrkan 44) Eşeğe (merkep) benzerler! (Muddessir 51 - Cuma 5) Pislikler! (En'âm 125 - Yunus 100 - Tevbe 125) Aşağılıklar! (A'râf 168, A'râf 166 - Kalem 10 - Bakara 65 - Mucâdele 18 - Nahl 27 - Munâfikûn 4 - Mu'min 60 v.s gibi daha bir çok sûre de geçmekte.) Canı çıkasıcalar! (kahrolası) (Muddessir 19-20) Alçaklar (Mucâdele 18) Yabani eşekler (Muddessir 51) Susamış develer (Vâkıa 55) Dilini sarkıtıp soluyan köpekler (A'râf 176) Lânet olsun geberesi yalancılara (Zâriyat 10) Reziller (Tevbe 14 - Nahl 27 - Tevbe 2 - Hûd 93 - Haşr 5 v.s gibi bir çok ayette geçmekte) Sapiklar (Vâkıa 51, 92 - Fâtihi 7 - Kasas 50 v.s gibi bir çok ayette geçmekte) Beyinsizler ("Sefih"; fıkıh'ta, beyinsiz-beyinsizlik anlamına gelir) (Bakara 13, 142) Onlar sanki elbise giydirilmiş Kütükler (huşubun) gibidirler. (Munâfikûn 4) Soysuzlar (Kalem 13) Kahrolasılar (Abese 17 - Burûç 4 - Zâriyât 10, 12) Kahrolun, elleri kurusun (Tebbet 111).

baba sözü dinlemez

Ahzab Suresi, 6. ayet: Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha evladır 

yani,ana baba da emretse, peygamber ne derse o.irade sıfır.

Ankebut Suresi, 8. ayet: Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke edinmesini) tavsiye ettik. Eğer onlar, hakkında bilgin olmayan şeyle Bana ortak koşman için sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda, onlara itaat etme.

Lokman Suresi, 15. ayet: Bununla birlikte, onların ikisi (annen ve baban) hakkında bir bilgin olmayan şeyi Bana şirk koşman için, sana karşı çaba harcayacak olurlarsa, bu durumda onlara itaat etme

Tevbe Suresi, 23. ayet: Ey iman edenler, eğer imana karşı inkarı sevip-tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim onları veli edinirse, işte bunlar zulmeden kimselerdir.

(din sözkonusu olunca itaat etmemesi gerekir.tamam ancak,Kur’an’ı İncil’e göre şeytanın kitabı olarak kabul ettiğimizde, anaya babaya bu konuda itaatsizlik sapkınlıktır)

Tevbe Suresi 24 De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.”

nankör

Abese 7 : …onun arınmamasından sana ne!

Muhammed ben de sizin gibi beşerim diyordu.beşer şaşar.laf anlamaz bir kavmin içinde peygamberlik gibi zor  kutsal görevi omuzlarına yüklediğin bir insanı tek kalemde silmek ve azarlayıp küçük düşürmek.laf anlamaz olduklarını ben söylemiyorum.bir çok ayette anlamazlar,kalpleri mühürlü ,beyinsizler deniyor.tabi sonra o kalpleri mühürlüler ve beyinsizler imana geldi  ayrı mesele...

Tevbe Suresi 53 De ki: “İster gönüllü, ister gönülsüz olarak harcayın, sizden asla kabul olunmayacaktır. Çünkü siz fasık bir topluluksunuz.” Harcamalarının kabul edilmesine, yalnızca, Allah’ı ve Resûlünü inkâr etmeleri, namaza ancak üşene üşene gelmeleri ve ancak gönülsüzce harcamaları engel olmuştur.

fasık, günahkar,günahında ısrarlı demektir.sadakalar,zekat günahları affettirmek içindir. kafir demiyor,fasık diyor.namaza üşene üşenede olsa gelen adam kafir olmaz.adam yeni başlamış müşriklikten Müslümanlığa geçmiş,zaman tanımak lazım.gönülsüzce harcasa ne olacak ki ? savaşa giderken Muhammed’in binecek hayvan bulamadığı bir ortam.fakirlik diz boyu demekki.harcamış sonuçta.ayetde  insanın mayasında cimrilik vardır diyor. mayasına cimrilik koyup  gönülsüzce verdi diye kabul etmemek.

Al-i İmran Suresi, 90. ayet: Doğrusu, imanlarından sonra inkar edenler, sonra inkarlarını arttıranlar; bunların tevbeleri kesinlikle kabul edilmez. İşte bunlar, sapıkların ta kendileridir.

istediği kadar arttırsın.tevbe edip pişman olmuş.belki islamada çok hizmet etti,edecek.lakin kaçış yok .sonuç cehennem.(tevil edecekler belki.ama ayetde söylenen gayet açık)

kutsallıktan ve sevgiden yoksun

tek Tanrıya inandıkları halde Ehli kitaba bakış açısı her şeyi özetliyor.

uzlaşmaz

müşrikler hakkında ki savaş emirleri

iftiracı

Maide Suresi, 116. ayet: Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve annemi Allah'ı bırakarak iki İlah edinin, diye sen mi söyledin?" 

ne İncil nede hristiyanlar bunu kabul eder.Meryem Ana aracıdır ama yaratma,yücelikte Tanrıya erişemez.Meryem Ana’nın sıfatı Tanrı doğurandır.

Tevbe Suresi 31 (Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır.

Yahudi ve hristiyanların kaç tane Tanrısı var ? ikiside tek tanrılı din.bu kesin.Kur’an ilahlık/tanrı kavramına yeni bir bakış açısı getirerek ,bu yeni bakış açısıyla herkesi müşrik ilan ediyor.mesele bundan ibaret.

Nisa 171  "üçtür" demeyin.

üçdür mü diyorlar bakalım :

Yuhanna 5/44 Birbirinizden övgüler kabul ediyor, ama tekolan Tanrı’nın övgüsünü kazanmaya 

 Yuhanna 8/Bir tek Babamız var, o da Tanrı’dır” dediler.

Yuhanna 17/3 Sonsuz yaşam, tek gerçek Tanrı olan

Romalılar 16/27 Bilge olan tek Tanrı’ya

Korintliler 8/bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır, bizler O’nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var,

 Galatyalılar 3/Tanrı ise birdir.

Timoteos 1/17 Onur ve yücelik sonsuzlara dek bütün çağların Kralı, ölümsüz ve görünmez tekTanrı’nın olsun

1. Timoteos 2/5-6 Çünkü tek Tanrı 

.Timoteos 6/15-16 Mübarek ve tek Hükümdar, kralların Kralı, rablerin Rabbi, ölümsüzlüğün tek sahibi, yaklaşılmaz ışıkta yaşayan, hiçbir insanın görmediği ve göremeyeceği Tanrı

Yahuda 1

Yakup 4/12 Oysa tek Yasa koyucu, tek Yargıç vardır; kurtarmaya da mahvetmeye de gücü yeten O’dur.

24-25 Kurtarıcımız tek Tanrı

Link to post
Sitelerde Paylaş

Araf Suresi, 175. ayet:  şeytan onu peşine takmıştı.  

Fatır Suresi, 6. ayet:  O(şeytan ) , kendi grubunu, ancak çılgınca yanan ateşin halkından olmağa çağırır.

Zuhruf Suresi, 37. ayet: Gerçekten bunlar (bu şeytanlar), onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar.

Matta 4/18  İsa, Celile Gölü’nün kıyısında yürürken Petrus diye de anılan Simun’la kardeşi Andreas’ı gördü. Balıkçı olan bu iki kardeş göle ağ atıyorlardı.19 Onlara, “Ardımdan gelin” dedi, “Sizleri insan tutan balıkçılar yapacağım.” 20 Onlar da hemen ağlarını bırakıp O’nun ardından gittiler. 21 İsa daha ileri gidince başka iki kardeşi, Zebedi’nin oğulları Yakup’la Yuhanna’yı gördü. Babaları Zebedi’yle birlikte teknede ağlarını onarıyorlardı. Onları da çağırdı. 22 Hemen tekneyi ve babalarını bırakıp İsa’nın ardından gittiler.

Matta 4/25 Celile, Dekapolis, Yeruşalim, Yahudiye ve Şeria Irmağı’nın karşı yakasından gelen büyük kalabalıklar O’nun ardından gidiyordu.

Matta 8/18  İsa, çevresindeki kalabalığı görünce gölün karşı yakasına geçilmesini buyurdu. 19 O sırada din bilginlerinden biri O’na yaklaşıp, “Öğretmenim” dedi, “Nereye gidersen, senin ardından geleceğim.”
 
20 İsa ona, “Tilkilerin ini, kuşların yuvası var, ama İnsanoğlu’nun başını yaslayacak bir yeri yok” dedi.
 
21 Başka bir öğrencisi İsa’ya, “Ya Rab, izin ver, önce gidip babamı gömeyim” dedi.
 
22 İsa ona, “Ardımdan gel” dedi. “Bırak ölüleri, kendi ölülerini kendileri gömsün.”

Matta 9/9  İsa oradan geçerken, vergi toplama yerinde oturan birini gördü. Matta adındaki bu adama, “Ardımdan gel” dedi. Adam da kalkıp İsa’nın ardından gitti.

Matta 12/Birçok kişi ardından gitti. İsa hepsini iyileştirdi.

Matta 13/Aynı gün İsa evden çıktı, gidip göl kıyısında oturdu. 2 Çevresinde büyük bir kalabalık toplandı.

Yuhanna 1/35  Ertesi gün Yahya yine öğrencilerinden ikisiyle birlikteydi. 36 Oradan geçen İsa’ya bakarak, “İşte Tanrı Kuzusu!” dedi.
 
37 Onun söylediklerini duyan iki öğrenci İsa’nın ardından gitti.

Yuhanna 1/ 43 Ertesi gün İsa, Celile’ye gitmeye karar verdi. Filipus’u bulup ona, “Ardımdan gel” dedi.

 

Zuhruf Suresi, 16. ayet: Yoksa O, yarattıklarından kızları (kendine) edindi ve erkekleri size mi ayırdı?

İsra Suresi, 40. ayet: Rabbiniz size erkekleri seçti de meleklerden dişileri mi (Kendine) edindi? Gerçekten siz büyük bir söz söylemektesiniz.

Saffat Suresi, 153. ayet: (Allah,) Kızları, erkek çocuklara tercih mi etmiş?

Tur Suresi, 39. ayet: Yoksa kızlar O'nun da, erkek-çocuklar sizin mi?

Zuhruf Suresi, 18. ayet: Onlar, süs içinde büyütülüp de mücadelede açık olmayan (kızlar)ı mı (Allah'a yakıştırıyorlar)?

Luka 10/38  İsa, öğrencileriyle birlikte yola devam edip bir köye girdi. Marta adında bir kadın İsa’yı evinde konuk etti. 39 Marta’nın Meryem adındaki kızkardeşi, Rab’bin ayakları dibine oturmuş O’nun konuşmasını dinliyordu. 40 Marta ise işlerinin çokluğundan ötürü telaş içindeydi. İsa’nın yanına gelerek, “Ya Rab” dedi, “Kardeşimin beni hizmet işlerinde yalnız bırakmasına aldırmıyor musun? Ona söyle de bana yardım etsin.”
 
41 Rab ona şu karşılığı verdi: “Marta, Marta, sen çok şey için kaygılanıp telaşlanıyorsun. 42 Oysa gerekli olan tek bir şey vardır. Meryem iyi olanı seçti ve bu kendisinden alınmayacak.”

Luka 7/36  Ferisiler’den biri İsa’yı yemeğe çağırdı. O da Ferisi’nin evine gidip sofraya oturdu. 37-38 O sırada, kentte günahkâr olarak tanınan bir kadın, İsa’nın, Ferisi’nin evinde yemek yediğini öğrenince kaymaktaşından bir kap içinde güzel kokulu yağ getirdi. İsa’nın arkasında, ayaklarının dibinde durup ağlayarak, gözyaşlarıyla O’nun ayaklarını ıslatmaya başladı. Saçlarıyla ayaklarını sildi, öptü ve yağı üzerlerine sürdü.

Yuhanna 12/1,2,3 İsa, Fısıh Bayramı’ndan altı gün önce, ölümden dirilttiği Lazar’ın bulunduğu Beytanya’ya geldi. 2 Orada kendisi için bir ziyafet düzenlediler. Marta hizmet ediyordu. İsa’yla birlikte sofrada oturanlardan biri de Lazar’dı. 3 Meryem, çok değerli saf hintsümbülü yağından yarım litre kadar getirerek İsa’nın ayaklarına sürdü ve saçlarıyla ayaklarını sildi. Ev yağın güzel kokusuyla doldu.

Luka 8/2-3 Kötü ruhlardan ve hastalıklardan kurtulan bazı kadınlar, içinden yedi cin çıkmış olan Mecdelli denilen Meryem, Hirodes’in kâhyası Kuza’nın karısı Yohanna, Suzanna ve daha birçokları İsa’yla birlikte dolaşıyordu.

En'am Suresi, 100. ayet:  O'na oğullar ve kızlar yakıştırıp-uydurdular. O ise nitelendiregeldikleri şeylerden Yücedir, uzaktır.

oğullar : oniki havari,yetmişler…

kızlar yakıştırıp-uydurdular : (yukarda ayetleri verdim.)

 

Mülk Suresi 5 Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Matta 23/37 “Ey Yeruşalim! Peygamberleri öldüren, kendisine gönderilenleri taşlayan Yeruşalim! 

Yuhanna 8/59 O zaman İsa’yı taşlamak için yerden taş aldılar, ama O gizlenip tapınaktan çıktı.

Yuhanna 10/31 Yahudi yetkililer O’nu taşlamak için yerden yine taş aldılar.

Elçilerin İşleri 14/5 Yahudiler’le öteki uluslardan olanlar ve bunların yöneticileri, elçileri hırpalayıp taşa tutmak için düzen kurdular.

Elçilerin İşleri 14 /19 Yahudiler, halkı kendi taraflarına çekerek Pavlus’u taşladılar.

Elçilerin İşleri 14 /58 Onu kentten dışarı atıp taşa tuttular. 59 İstefanos taş yağmuru altında, “Rab İsa, ruhumu al!” diye yakarıyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

Ortalıkta tartışma yok, sadece kendi aklıyla düşünmesi yasak olan @HATEM gelip siz o kitabı anlayamazsınız anlaması zordur hede hödö diye ortalığı bulandırmaya çalışmış. İki kitap birbiriyle 100% uyumsuzdur. Tasdik ediyor demelerinin sebebi de herkesi kendileri gibi cahil ve okumaktan sakınan insanlar sanmaları. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...