Jump to content

OSMANLI TÜRK DEGiLDi , OSMANLI KENDiNi HiC TÜRK GÖRMEDi


Recommended Posts

Öncelikle bir tarihsel dönemi ele alırken, o dönemin şartlarını ve değer yargılarını göz ardı ederek, günümüz dünyasının anlayışları ve değerleri üzerinden bir tahlil yapmaya kalkmak, tarih metodolojisi açısından büyük bir hata olan anakronizme tekabül etmektedir. Yukarıdaki ifadelerde de bu hataya düşüldüğü görülmektedir. 

 

Bir kere 14. ve 18. yüzyıl arasında dünyada ve tabi ki Osmanlı'da milliyetler bir anlam ifade etmiyor, toplumsal ve siyasal yapılar dinsel kavramlar üzerinden tanımlanıyordu. Mesela Osmanlı'da toplum, Müslüman olanlar ve gayri-müslimler, yani Müslüman olmayanlar şeklinde kategorilendiriliyordu. Dolayısıyla Osmanlı'yı sanki bir ulus devleti ele alır gibi değerlendirmek, onun neden Türklük kavramını öne çıkarmadığı üzerinden eleştirmek neresinden tutarsanız tutun anlamsızdır. Bu sadece Osmanlı için değil, mesela Bizans içinde geçerlidir. Yunanlılar kendilerini Bizans'ın varisi olarak görürler ama Bizans döneminde Yunanlılık kavramı hep geri plandadır. Hatta paganizm ile ilintili görüldüğü için Yunan kavramı aşağılanır. 

 

Sonuç olarak Osmanlı Devleti, kendisini etnik kavramlar ile sınırlamak yerine, tüm Müslümanların temsilcisi ve kutsal İslam bayrağının taşıyıcısı olmayı tercih edip, feth ettiği yerlere İslamın ihtiva ettiği adalet, barış, düzen, huzur ve refah değerlerini götürmüş, Müslüman olmayanlara bile merhametle yaklaşmış olan, dünyanın belkide en büyük uygarlığı olmuştur. Bu sebeplede saygı ile anılmalıdır.

tarihinde Baris28 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

                       Malta erigi,cok güzel yazmisin.

 

Osmanli milliyet ayirmiyormus.Ulan varmi sarayda bir TÜRK.

Kac padisah kac Türk kadinla evlendi.Devletteki memurlarda varmiydi birtane TÜRK.

Nerde ermeni,Yunan,Sirp,arnagut,Arap, Yahudi vardiysa devletin en üstte memurlari,pasalariydilar.Türkne idi osmanlida COBAN,CIFCI,HAMAL,DEGIRMENCI,orduda ERATTAN. baskasi degildi.

Yahudulari Ispanyadan alip gelirken.Türkmenleri KATLIAMLARA  tutuyorlardi.

Türkler osmanlida nerdeyse insdandan bile sayilmiyordu.Ama bu TÜRKLER bu GAGUR  OSMANLIYI analarinin,karilarini ülkelerine götlerine TEKMEYI vurarak siktirlediler.

                    Osmanlida medeniyet denen BiLiM denen birsey yoktu.

Ilkel bir vahsi bir devletti.

Yönetimde kalsin deye 9 ayylik cocuklara varana Kadar,ana baba dahil kafalarini kestirmedikleri,BOGDURMadiklari akrabalardan kimse birakmiyorlardi.Yabanci ülkelere kacan akrabalarin peslerine insan takip bulduklari yerde öldürüyorlardi,Osmanli guruhu yamyamlikta üstlerine yoktu.

                  En ünlüleri fatih müslüman degil hiristiyan yanli biriydi,oglan kullaniyordu.

Yahudu papazin 14 yasindaki oglunuda kilisede görüp ona asik olup ona siirler yazip babasindan istemisti oglani.Babasida vermeyince cocugu Fatih öldürtmüstü.

Fatih suanda Fatih camisinin 13 metre altindaki mahzende KOSTANTINLE yanyanadir TAPUTLARI.

                    Bu yamyam 9 aylik torunu orhani anasinin kucagindan vezirine aldirip yavrunun kafasini anasinin gözleri önünde kestirmistir.Fatihin öldügünü duyan ordu,kislalarindan firlayip istanbullu 3 gün boyunca TALAN etmislerdir.Ve yeni gelen sultansda bu talani yapanlara hicbirsey dememistir.

Osmanli bukadar medeniydi.

                  Fatihin ogluyla Bizans imparatorunun oglu babalarina isyan ederler.Neticede yakalanirlar.Fatih derki,ben benim oglanin gözlerini kizgin demirle KÖR ettirecem sende aynisini yap senin ogluna.

Imparator oglunu yalniz hapse atar.Fatih sorunca bende benim oglanin gözlerini kör ettimder.

Evet,bunlarin osmanlisi bukadar medeni ve BILIM düskünüydü.

 

                1700 yillarinda ordular komutani agir hastalanir.Bir gocakari bulurlar,onunla pasayi tedavi etmek isterler ama pasa gittikce agirlasir.Bir baska goca kari bulurlar.O derki su cöplükte bir tunel acacaniz,pasayi o tunelden 7 kere gecireceniz falan edeceniz,fistik edeceniz der.Goca karinin tüm dedikleri yapilir ama pasa gittikce hastaligi artar ve nallari diker.Osmanlinin moderinligi,medeniyeti bukadar.

               Osmanli kadinlardan cok oglanlarla giderirdi atasini.

Osmanli hükümet adamlari,gavur ülkelere resmi görüsmeye giderken yanlarinda hep tuysüz oglanda götürürlerdi.Bu yabancilarin dikkatini CEKER bu isi arastirip ögrenirler ve osmanli temsilcilerini GIRGIRA alirlar.Bu padisaha Kadar ulasir ve TANZIMAT yeniliginde gavurlarin etkisiyle RESMEN oglan kullanmak kaldirilir.

Ve tarihci CEVDETpasa söyle der ,cok yazik demekki bundan sonra kadinlara kaldik,

Cok müslüman vede medeni osmanli.

Din adaminin birine Sordum bu oglancilik bize nerden gecti?

Dediki CANAKKALE savaslarinda indiliz askerler birbirini düzerken bizim askerler görmüs onlardan ögrenmisler.

Muhammedin sevgili ümmedi din adami nekadar dogrucuymus.

Dedeniz.

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tolonbey, tarih konusunda son derece yetersiz bilgilere sahipsiniz. Öncelikle Osmanlı'da devşirme sisteminin ağırlık kazanması ve bürokraside Türk aristokrasisinin gerileyişi, devletin merkeziyetçi bir eğilime yöneliminin bir sonucudur. Padişahlar, tüm gücü ellerinde toplamak istedikleri için, bürokrasi içerisine Türk aristokrasisi yerine, toplumsal bir tabanı olmayan, kul statüsünde bulunan devşirmeleri yerleştirmiştir. Böylelikle Avrupa'da ki feodalizmin ve parçalanmışlığın aksine Osmanlı'da merkeziyetçi bir yapı oluşturulmuştur. Bu güçlü merkeziyetçi yapı sayesinde de Osmanlı, feodal ve yetersiz örgütlenmeye sahip Balkan ve Avrupa devletlerine karşı üstünlük kurabilmiştir.

 

Kardeş katli konusuna gelirsekte, Machiavelli'nin söylediği gibi siyaset, geleneksel ahlaktan soyutlanmış bir etkinlik alanıdır. Dolayısıyla geleneksel ahlake ilişkin faraziyeler ile siyasi vakalar değerlendirilemez. Ayrıca Fatih kardeş katli uygulamasını başlattığında, aslında en büyük fedakarlığı kendisi yapıyordu. Zira devletin bekası için kendi kardeşlerinden feragat ediyordu. Bu büyük bir fedakarlıktır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
42 dakika önce, Baris28 yazdı:

Padişahlar, tüm gücü ellerinde toplamak istedikleri için

 

Erkeklere göt vererek güçleniyor, kardeşlerini öldürerek kahraman kesiliyor, Alevileri öldürerek dini koruyor, Türkleri saraya sokmayarak imparatorluğu koruyor...

Bu kadar şerefsizliği savunduktan sonra utanmadan bir de dedemize tarih dersi vermeye kalkmışsın, siz Osmanoğlanları adam olmazsınız, tayyip gibilere dombalmak varken Cumhuriyet sizin neyinize...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

 

                           Bilgi ve his cok güzel yazmissin.

Osmanlida Ahlak sifirdi.

Bilgi sifirdi.

Müslüman osmanli karadenizin kuzeyini Ruslara kaptirinca,Ruslar o bölgede bir bildiri yayinlayarak söyle demislerdi.BUNDAN  SONRA BURALARDAn CARIYE  TOPLANMASI  KESINLIKLE YASAKLANMISTIR.

Müslüman osmanli TÜRK YURDUNDAN  kovulana Kadar heryerden cariye toplamisti RUSLAR GAGUR amaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osmanli süper müslüman dimi.

OOsmanlinin torunlarini ATALARINDAN dolayi gelde TAKDIR etme.

Osmanli sultaninin biri 2.5-3 yasindaki kizini pasasiyla evlendirir.

Ne muazzam adamlarmis osmanlilar.

Torunlarida osmanlinin tipkisinin aynisiki osmanliya bukadar hayranlar.

                 Osmanlinin SIRP asilli PASASI  KKUYUCU  murat 155,000 türkmeni kuyulara canli canli atarak üstlerine toprak doldurmustur.Yasli bir  TÜRKMEN bu yaptiklarinin nedenini sorunca söyle demis.Sizin osmanlida bizi anamizdan babamizdan ggardaslarimizdan ülkemizden zorla alarak buralara sürükledi bu yüzdendir bu yaptiklarimiz.

Yasli Adam derki yanlis yapiyorsunuz.Bu ZULMU bize degil osmanliya yapmalisiniz.

Cünkü biz osmanlidan degiliz.

Biz TÜRKÜZ.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, tolonbey yazdı:

Torunlarida osmanlinin tipkisinin aynisiki osmanliya bukadar hayranlar.

                 Osmanlinin SIRP asilli PASASI  KKUYUCU  murat 155,000 türkmeni kuyulara canli canli atarak üstlerine toprak doldurmustur.Yasli bir  TÜRKMEN bu yaptiklarinin nedenini sorunca söyle demis.Sizin osmanlida bizi anamizdan babamizdan ggardaslarimizdan ülkemizden zorla alarak buralara sürükledi bu yüzdendir bu yaptiklarimiz.

 

 

 

Sayın tolonbey,

 

Bu hikayeyi hangi kitapta okudunuz bilmiyorum ama bu tür magazinsel ve menkıbevi tarih anlatımlarına itibar etmemenizi tavsiye ederim size. 

tarihinde Baris28 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kazıklı votvado lakaplı Vlad tepeş Osmanlı sarayının yetiştirdiği Ender şahsiyetlerden biridir...

 

Osmanlıya vergisini ödediği müddetçe insanları kazığa oturtması sorun olmuyordu. Ne zaman ki ben vergi vermem dedi işte o zaman Fatih'in tepesi attı..

 

Hatta gençken parlak bir oğlan olduğu için sarayda tecavüze uğradığı için böyle pisikoloji bozuk olduğu söyleniyor.

 

 

https://www.sadecegercek.net/2014/10/kazikli-voyvoda-veya-vlad-tepes-kimdir.html?m=1

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, Düşünen Hayvan yazdı:

 

 

Hatta gençken parlak bir oğlan olduğu için sarayda tecavüze uğradığı için böyle pisikoloji bozuk olduğu söyleniyor.

 

 

 

 

 

Herkes bir şeyler söyleyebilir. Fakat bir sosyal bilim disiplini olan Tarih, söylentiler üzerinden kurgulanmaz. Tarih, kaynakların;  tarama,tasnif,tahlil,tenkit,terkip gibi metodolojik ilkeler üzerinden tahlili ile savlarını temellendirir. Dolayısıyla ''söyleniyor'' şeklinde etiketlediğiniz bu bilgi, dikkate alınabilirlikten uzak.

tarihinde Baris28 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten onun söylenti olduğunu belirttim de diğerleri söylenti değil.. gerçek.

 

Adam müslüman sıfatıyla o insanları kazığa oturtsaydi asla katil ve manyak  olarak anılmayacakti aksine İslam'ın ve devleti ali nin hizmetkârı olarak anilacakti

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, tolonbey yazdı:

Iste böyleee,

                       Malta erigi,cok güzel yazmisin.

 

Osmanli milliyet ayirmiyormus.Ulan varmi sarayda bir TÜRK.

Kac padisah kac Türk kadinla evlendi.Devletteki memurlarda varmiydi birtane TÜRK.

Nerde ermeni,Yunan,Sirp,arnagut,Arap, Yahudi vardiysa devletin en üstte memurlari,pasalariydilar.Türkne idi osmanlida COBAN,CIFCI,HAMAL,DEGIRMENCI,orduda ERATTAN. baskasi degildi.

Yahudulari Ispanyadan alip gelirken.Türkmenleri KATLIAMLARA  tutuyorlardi.

Türkler osmanlida nerdeyse insdandan bile sayilmiyordu.Ama bu TÜRKLER bu GAGUR  OSMANLIYI analarinin,karilarini ülkelerine götlerine TEKMEYI vurarak siktirlediler.

                    Osmanlida medeniyet denen BiLiM denen birsey yoktu.

Ilkel bir vahsi bir devletti.

Yönetimde kalsin deye 9 ayylik cocuklara varana Kadar,ana baba dahil kafalarini kestirmedikleri,BOGDURMadiklari akrabalardan kimse birakmiyorlardi.Yabanci ülkelere kacan akrabalarin peslerine insan takip bulduklari yerde öldürüyorlardi,Osmanli guruhu yamyamlikta üstlerine yoktu.

                  En ünlüleri fatih müslüman degil hiristiyan yanli biriydi,oglan kullaniyordu.

Yahudu papazin 14 yasindaki oglunuda kilisede görüp ona asik olup ona siirler yazip babasindan istemisti oglani.Babasida vermeyince cocugu Fatih öldürtmüstü.

Fatih suanda Fatih camisinin 13 metre altindaki mahzende KOSTANTINLE yanyanadir TAPUTLARI.

                    Bu yamyam 9 aylik torunu orhani anasinin kucagindan vezirine aldirip yavrunun kafasini anasinin gözleri önünde kestirmistir.Fatihin öldügünü duyan ordu,kislalarindan firlayip istanbullu 3 gün boyunca TALAN etmislerdir.Ve yeni gelen sultansda bu talani yapanlara hicbirsey dememistir.

Osmanli bukadar medeniydi.

                  Fatihin ogluyla Bizans imparatorunun oglu babalarina isyan ederler.Neticede yakalanirlar.Fatih derki,ben benim oglanin gözlerini kizgin demirle KÖR ettirecem sende aynisini yap senin ogluna.

Imparator oglunu yalniz hapse atar.Fatih sorunca bende benim oglanin gözlerini kör ettimder.

Evet,bunlarin osmanlisi bukadar medeni ve BILIM düskünüydü.

 

                1700 yillarinda ordular komutani agir hastalanir.Bir gocakari bulurlar,onunla pasayi tedavi etmek isterler ama pasa gittikce agirlasir.Bir baska goca kari bulurlar.O derki su cöplükte bir tunel acacaniz,pasayi o tunelden 7 kere gecireceniz falan edeceniz,fistik edeceniz der.Goca karinin tüm dedikleri yapilir ama pasa gittikce hastaligi artar ve nallari diker.Osmanlinin moderinligi,medeniyeti bukadar.

               Osmanli kadinlardan cok oglanlarla giderirdi atasini.

Osmanli hükümet adamlari,gavur ülkelere resmi görüsmeye giderken yanlarinda hep tuysüz oglanda götürürlerdi.Bu yabancilarin dikkatini CEKER bu isi arastirip ögrenirler ve osmanli temsilcilerini GIRGIRA alirlar.Bu padisaha Kadar ulasir ve TANZIMAT yeniliginde gavurlarin etkisiyle RESMEN oglan kullanmak kaldirilir.

Ve tarihci CEVDETpasa söyle der ,cok yazik demekki bundan sonra kadinlara kaldik,

Cok müslüman vede medeni osmanli.

Din adaminin birine Sordum bu oglancilik bize nerden gecti?

Dediki CANAKKALE savaslarinda indiliz askerler birbirini düzerken bizim askerler görmüs onlardan ögrenmisler.

 bu din adami nekadar dogrucuymus.

Dedeniz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Baris28 yazdı:

 

Sayın tolonbey,

 

Bu hikayeyi hangi kitapta okudunuz bilmiyorum ama bu tür magazinsel ve menkıbevi tarih anlatımlarına itibar etmemenizi tavsiye ederim size. 

                                    tolonbey:bu yaziya tiklada gör müslümanin en büyügünün YALANLARINI.

blog.milliyet.com.tr/turk-tarihinin-kayip-70-yili--turklerin...

06.11.2008 · NASIL MÜSLÜMAN OLDUK ? Bu konuda pek fazla bir şey bildiğimiz söylenemez. Çünkü Türklerin Müslüman oluşuyla ilgili olarak ne okullarda, ne tarih kitaplarında ayrıntılı bilgi verilmez. Verilen bilgilerden ise sanki İslam'ı duyan-dinleyen Türklerin akın akın Müslüman oldukları ima edilir. Bu gerçek değildir. Gerçeğin bilinmesi istenmez.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, tolonbey yazdı:

Iste böyleee,

                       Malta erigi,cok güzel yazmisin.

 

Osmanli milliyet ayirmiyormus.Ulan varmi sarayda bir TÜRK.

Kac padisah kac Türk kadinla evlendi.Devletteki memurlarda varmiydi birtane TÜRK.

Nerde ermeni,Yunan,Sirp,arnagut,Arap, Yahudi vardiysa devletin en üstte memurlari,pasalariydilar.Türkne idi osmanlida COBAN,CIFCI,HAMAL,DEGIRMENCI,orduda ERATTAN. baskasi degildi.

Yahudulari Ispanyadan alip gelirken.Türkmenleri KATLIAMLARA  tutuyorlardi.

Türkler osmanlida nerdeyse insdandan bile sayilmiyordu.Ama bu TÜRKLER bu GAGUR  OSMANLIYI analarinin,karilarini ülkelerine götlerine TEKMEYI vurarak siktirlediler.

                    Osmanlida medeniyet denen BiLiM denen birsey yoktu.

Ilkel bir vahsi bir devletti.

Yönetimde kalsin deye 9 ayylik cocuklara varana Kadar,ana baba dahil kafalarini kestirmedikleri,BOGDURMadiklari akrabalardan kimse birakmiyorlardi.Yabanci ülkelere kacan akrabalarin peslerine insan takip bulduklari yerde öldürüyorlardi,Osmanli guruhu yamyamlikta üstlerine yoktu.

                  En ünlüleri fatih müslüman degil hiristiyan yanli biriydi,oglan kullaniyordu.

Yahudu papazin 14 yasindaki oglunuda kilisede görüp ona asik olup ona siirler yazip babasindan istemisti oglani.Babasida vermeyince cocugu Fatih öldürtmüstü.

Fatih suanda Fatih camisinin 13 metre altindaki mahzende KOSTANTINLE yanyanadir TAPUTLARI.

                    Bu yamyam 9 aylik torunu orhani anasinin kucagindan vezirine aldirip yavrunun kafasini anasinin gözleri önünde kestirmistir.Fatihin öldügünü duyan ordu,kislalarindan firlayip istanbullu 3 gün boyunca TALAN etmislerdir.Ve yeni gelen sultansda bu talani yapanlara hicbirsey dememistir.

Osmanli bukadar medeniydi.

                  Fatihin ogluyla Bizans imparatorunun oglu babalarina isyan ederler.Neticede yakalanirlar.Fatih derki,ben benim oglanin gözlerini kizgin demirle KÖR ettirecem sende aynisini yap senin ogluna.

Imparator oglunu yalniz hapse atar.Fatih sorunca bende benim oglanin gözlerini kör ettimder.

Evet,bunlarin osmanlisi bukadar medeni ve BILIM düskünüydü.

 

                1700 yillarinda ordular komutani agir hastalanir.Bir gocakari bulurlar,onunla pasayi tedavi etmek isterler ama pasa gittikce agirlasir.Bir baska goca kari bulurlar.O derki su cöplükte bir tunel acacaniz,pasayi o tunelden 7 kere gecireceniz falan edeceniz,fistik edeceniz der.Goca karinin tüm dedikleri yapilir ama pasa gittikce hastaligi artar ve nallari diker.Osmanlinin moderinligi,medeniyeti bukadar.

               Osmanli kadinlardan cok oglanlarla giderirdi atasini.

Osmanli hükümet adamlari,gavur ülkelere resmi görüsmeye giderken yanlarinda hep tuysüz oglanda götürürlerdi.Bu yabancilarin dikkatini CEKER bu isi arastirip ögrenirler ve osmanli temsilcilerini GIRGIRA alirlar.Bu padisaha Kadar ulasir ve TANZIMAT yeniliginde gavurlarin etkisiyle RESMEN oglan kullanmak kaldirilir.

Ve tarihci CEVDETpasa söyle der ,cok yazik demekki bundan sonra kadinlara kaldik,

Cok müslüman vede medeni osmanli.

Din adaminin birine Sordum bu oglancilik bize nerden gecti?

Dediki CANAKKALE savaslarinda indiliz askerler birbirini düzerken bizim askerler görmüs onlardan ögrenmisler.

------------------------------------------------- din adami nekadar dogrucuymus.

Dedeniz.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...