Jump to content

islamda OROSPULUK


Recommended Posts

iste böyleee,

islamda orospuluk

--------------------------orospular islamda olmasa bile müslümanlar arasında hakettikleri -pozitif anlamda**- yeri almışlardır, bir kaç tane münferit örnekler hariç (iranda, sudanda, suudi arabistanda senede en fazla 30-40 tane) orospuların el üstünde tutuldukları yerlerdir, müslümanların çoğunluk olduğu yerler.
şimdi bunun islamla alakası ne?alakası şu ki, ilk cümleyi fazla ciddiye almazsanız, dinsel bağlamda fahişeliği legalleştiren tek din islamdır. her ne kadar sünnilerin ekserisi buna katılmasa da -kesinlikle yanlış yapıyorlar zira, ayetlerle sabittir(öyle allah yazdı peygamber bozduya da gelmem ona göre)-, mut'a nikahı. iranda milyar dolarlara yaklaşan bir sektördür, mut'a nikahı sektörü. bence bulunmaz nimet, ve tez elden bütün islam ülkelerin getirilmelidir, zira genelev orospusu ile geçici sürelik te olsa ev hanımı arasında, toplumsal algılanışında falan yerden göğe fark var. hem dinibütünlakinarasıraşeytanauyanmüslümankardeşlerimiz de böylece kitaben günaha girmemiş olurlar. tabi özünde ahlaksızca bir kadın sömürüsü olması olgusunu gözardı edemeyiz ama sonuçta bizim islam..
  1. 2.
    efenim bilgilerinize arzedilmek istenen şey şu ki, sünnilerin şiilere bok atma seansları, muta nikahı öyle, mecusi böyle, abdullah ibn sebe şöyle tamamen küçük çükün büyük çüke karşı olan kıskançlığından kaynaklanıyor. bunu kendi aranızda hall edebilirsiniz. şia sözcülüğü yapmak istemem, yaparsam ikiyüzlülük olur zira.. çünki şiadan değilim.


    ama her ne kadar şiadan olmasam da, ben sadece bir olgudan bahsettim (sebebi az sonra), iyilik kötülük zemininde bir yargıda da bulunmadım, ve de en önemlisi sadece bu türlü davranışların ağır bir kadın istismarı olduğunu söylemekle beraber bunun kitabi dayanaklarının -dolaylı olarak legal- olduğunu da belirttim. takdir edilmesi gerekir ki, genelevde kadınlarla sikişip günaha girmektense, bu ihtiyacı helal yollardan gidermek daha münasiptir - islama göre tabii. ayrıca şunu da belirtmek isterim ki muta nikahı sadece şiilerde değil, sünnilerde de yaygındır. zira sünni peştunlar, dağıstanlı şafii lezgiler de yer-yer ihtiyaçlarını bu yolla gideriyorlar.

    velhasıl abiler ve ablalar, muta nikahi islamda (tabi yeni bi vahiy falan gelmediyse) caizdir ve de bendeniz bunu fahişeliğin, namı diğer orospuluk müessesesinin meşrulaştırılması olarak görüyor.
     
  2. 3.
    --spoiler--
    kitabi dayanak için akla gelen ilk ayet nisa suresinin 24. ayetidir, zira bendeniz kuranı defaatle hatmetmiş, ve büyük kısmını da hıfzetmiş birisidir. ilaveten şuna da dikkat çekmek istiyor ki, orda mehir (evlilik akdinde verilmesi tahhüt edilen ücret) yerine muta(faydalanma -burası önemli zira ismi burdan geliyo- karşılığı verilen ücret) kelimesi kullanılmışdır
    --spoiler--
  3. 4.
    --spoiler--
    fahişeliği legalleştiren tek din islamdır.
    --spoiler--
    şimdi gülsek mi ağlasak mı çok komik olduğundan karar verilmekte zorlanılmıştır. lakin, orospuluk bir meslek değil hayatın ilerlettiği yolda kişilerin hür iradelerine ya da belirli zorlamalarla başvurdukları işin adlandırılmış halidir. islamda legalleştirildiği varsayılan saçma düşünce, dünyanın her yerinde ilerlemiş olarak devam etmektedir. hatta en namuslu olarak düşünenler de türklerdir. zira gözünle görmeden kümseyi suçlama, günahını alma kavramıda islamdan gelir.

    ayrıca orospuluğun da çeşitleri vardır, dil orospusu buna örnek verilebilir. keza dil orospuluğunda bile, dinizmizin kesin yasakları vardır. günah alma gibi...

    erkeğin orospusuna gelince onlarda tehlikelidir. zira, dedikodu ve günah alma gibi özelliklerde dinimizde men edilmiştir.

    sonuç olarak, eğer orospuluk legalleşen islam hareketiyse ki çok yanlıştır, o zaman islam dininde çoğu bayan anlatılan entry e göre orospudur. erkeğin kadının elini bile tutması yobaz beyinlerce günah olduğundan, bu düşünceler değiştirilmelidir.

    ev hanımıyla, orospuyu bir tutan hiç bir zihniyette yoktur islam dininde. ha adama göre kadın erkeğinin orospusudur kavramı bile erkeklerin çoğuna itici gelmektedir...
     
  4. 5.
    zinanın haram olması nedeniyle yasaklanmış olan bir meşgaledir. aynı durum jigololuk için de geçerlidir.
  5. 6.
    ayrıca bunu da kaydetmek gerekir ki sözügeçen (nisa 24) ayet bu olguyu ortaya çıkarandır, yani meşrulaştıran değil. meşrulaştırmak, meşrulaştırılan şeyin meşrulaştırma eylemini öncelemesi demektir, bir başka deyişle, önceden olan bir şeyi kitabına uydurmak demektir ki, eğer bir akıltutulması yaşamıyorsam sözügeçen ayet savımı destekler niteliktedir.

    benim meşrulaştırmakla kastettiğim şey fahişelikti, ki artık islamda bu tamamen değişik bir içeriğe aynı zamanda da biçeme sahip olmuştur. ama hala fahişeliktir orası da ayrı.

    eğer orijinaline bakma olanağı varsa, aşağıda alıntıladığım ilk söze dikkat buyurunuz.
    --spoiler--
    femaestemtea'tum bihi minhunne fetuhunne ucurrehunne faridaten ve le cuneha aleykum fime teradeytum bihi min be'dil faridahi
    --spoiler--
    ayrıca 'orospuluk legalleşen islam hareketidir' kelimesi nereden çıkarılıyor bunu da merak ediyorum, zira mut'a nikahı orospuluğun legalleştirilmesidir diyorum. yani islama orospuluk hareketi demiyorum, hoş desem ne yazar.
     
  6. 7.
    nikah kıyılırsa günah olmaktan çıkar.**
    gecelik dini nikah ile bazı islam ülkelerinde günaha girmeme yöntemi ile meşrulaştırılan zinayı uygulayan kesimin dişi versiyonu.*
  7. 8.
    çoğu arap ülkesinde tek gecelik dini nikah babında söz konusu olan durum. ha başlık biraz sert olmuş o ayrı.
  8. 9.
    canımdan aziz ablalarım, abilerim. bendeniz gerekli ayetin gerekli kısmını yazdı sizler için, zira ayet pek uzundur. başka bir yazarımız artık nerden alıp yazmışsa hatta transkripsiyonlarda parantez falan da var (teneffüs içindir blgilerinize arzedeyim), tümünü vermiş bulunmaktadır, da niye vermiş bilmiyorum zira mealden yorum yapıyo. bendenizin yazmasının sebebiyse, malum, muta-faydalanma ibaresini göstermekti ve gösterdim de. zira arapçadan tercümede genellikle muhafazakar sünni çevirmenler, muta sözünü bi şekilde hasıraltı ederler en yumuşak şekilde faydalanma yazarlar sonrasında da nerden çıktığı belli olmayan mehiri(evlilik mehri süsü vererek tabi) getirip sokarlar.
    bendeniz, arapça orijinalinden, türkçeden ve bir kaç başka dilden de okuduğu meallerde, tabi arapçasını ön planda tutarak, bu ayetin muta nikahına cevaz verdiğini iddia ediyor. ve arkasında da duruyor. başka derelerden su getirme gibi bi davranışta bulunmuyor. vesselam..
     
  9. 10.
üye falan olun entry girin.

ne bekliyorsun?

uludağ sözlük, bilgiyi zaman ve mekan ayırt etmeden, bilenden bilmek isteyene taşıyan bir zaman makinasıdır.üye ol
 
 
© copyright 2005 - 2019 uludağ sözlük
 

                      ULUDAG  SÖZLÜKDEN:

tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

İslamda evlilik denen şey zengine kız satmaktır.  Fakirler ise sabredecek ,  zenginler zina yapsa da allah putu affedecek , fakir zina yaparsa büyük günah olacak. Fakir ise kendini korumak(?) için hep oruç tutacak , aç kalacak...

 

İslamda evliliğe gerek ve yeter tek şart erkeğin parasının olmasıdır.  Seçim sadece paraya göre belirlenmiştir.  Dolayısı ile damat ve kız babası pezevenk , kız ise orospu rolunu  kabul etmektedir.

 

Ötesi yok... Kutsal olan birşey yok.

tarihinde Düşünen Hayvan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...