Jump to content

Yahudilere Göre Yaratılış Mitosu


Recommended Posts

Buda benden hediye olsun dincilere...

 

http://www.salom.com.tr/arsiv/haber-89517-yahudi_mitolojisi_ve_folkloru.html

 

Bir başka Yahuda efsanesine göre de

 

Yeryüzünde cinler varmış sonra cinlerle insanlar evlenmiş ve devler oluşmuş??? bunu bana bir Yahudi söylediğinde istemeden gulmusum. Kadın bana gülme dedi ben buna inanıyorum dedi..

 

Noah adlı film ile yüzüklerin efendisi adlı film Yahudi mitosudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Yaratılış efsanesine bir tane de ben ekleyeyim.

 

Tanrı yahve ve tanrıça afrodit beraber kenarda mütemadiyen kırıştırıyorlarmış. Afrodit hamile kaldığını farketmiş ama doğacak çocuğun yahve gibi ezik bir tanrının olmasını istemiyormuş.  Gidip zeus ve allahın karşısında kendini onlara bir güzel becertmiş.  Sonra çocuğunu doğurup piçin adını anibal koymuş.  Zeus ve allahın karşısına geçip bu çocuk sizden diyerek eski manitasını da açıkça boynuzladığını göstermiş.  Zeus ve allah anibal piçinin ossurukan halini görünce '' bizden böyle bir çocuk çıkmaz, git eski manitana yanaş'' demişler. Bizim böyle ossuruktan çocuga ihtiyacımız yok zaten istersek yaratırız diyerek insanı yaratmışlar.Böylece tanrıca afrodit tanrı yahveden olan piç anibalı büyük tanrıların mirasına sokamamış.

O günden sonra kozmik kerhanedeki işine geri dönüp oğlunu da işin başına geçirmiş.

 

Bu durum tanrı yahvenin çok ağırına gitmiş. Ve ağlama duvarında ağlamış. Kozmozdaki ilk boynuz takılan kişi olarak bir boynuz alıp ondan sesler çıkarıp ağıtlar yakmış..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...