Jump to content

Kıble ne taraf?


Recommended Posts

  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Namaz kımı zaman ferdı kımı zamanda cematle kılınması gereken bır ıbadet seklıdır.Elbetteki cemaatle namaza durulduğunda herkesın aynı yöne durması gerekmezmı ? Bunda yanlış olan bır davranış seklı olabılırmı.Ayrıca namaz kılarken kabeye karsı durmamız yanı sızın de bıldığınız Hacerul Esvete karsı yönelmemızın puta tapmakla taşa tapmakla ne alakası olabılır.Müslümanlar allahı tek ılah olarak edınmışken neden taşa tapsın.Bu sızın her zamanki uydurma sözlerınızden ıbaret.Sizler yapılanları görmek istediğiniz gibi görüyor ve yorumluyorsunuz.Zaten sizlere dünya hayatıda süslü gösterıldığı ıçın kendınızı dunyaya adamış aldanmışlardansınız.hacerul esved bir işarettır.Hazreti birahımın putları devırdığı kutsal bır mekandır.Puta tapmayı ınkar eden putperestlığe karsı olan bır dıne ınanmış olan muslumanların taşa tapması beklenemez zaten.Islam cahılıye dönemınde puta tapanlara kız cocuklarını toprağa gömenlere karsı cıkmış aydınlığa ulastırmıştır.Böylesıne yuce bır dını gerıcılıkle suclamanın tutarlı bır yanı yoktur.Sizler alnınızı secdeye koymayı kıbır meselesı yaptığından namaz kılmanın fazıletını anlayamazsınız.Size göre namaz şekılden ıbaret yatıp kalkmadır sadece.Kalblerde ve gonullerde yatanı allaha karsı saygıyı anlamanız için inanmanız gerekır.Ama sizlerın kalblerı muhurlu ve gözlerınız perdelı olduğunuzdan anlamanız beklenemezde zaten.Allah tüm ateıstlere hideyet versın.Bakın hıçbır ınanan sizlere küfür tarzında yaklaşmazken sizlerın hıtap ve dınle alay edısınız nasıl bır yolda yurudunuzu ve nasıl bır kımlığe sahıp oldunuzun acık bır göstergesıdır.Birbirinizin dostları olduğunuz için aynı zıhnıyete sahıpsınız.Şu ınanmak ıstemedığınız davanın bırde gercek olacağını bir dusunsenız bır hayal etsenız allaha karsı hesap vereceğinizi cehennemı hak ve hakıkatten göreceğinizi bir düşünseniz belkı kalblerınızde bır ıslama karsı ısınma olur.İnşallah diyelım bellımı olur allah kıme hıdayet dıler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ayrıca namaz kılarken kabeye karsı durmamız yanı sızın de bıldığınız Hacerul Esvete karsı yönelmemızın puta tapmakla taşa tapmakla ne alakası olabılır.

Tüm putperestler aynı şeyi söylerler... Hiçbiri taşa tapmaz; o taşın temsil ettiği manevi varlığa taparlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
İlla solomon adalarına gitmeye lüzum yok. Şayet Türkiye'den yüzünüzü kıbleye dönmeye çalışırsanız muhtemelen adını daha önce hiç duymadığınız bir takım yıldıza namaz kılmış olacaksınız.

Uçak uçuşu, kuş uçuşu falan diyenler var. Bu durumda solomon adalarından kalkacak olan uçağın izlediği güzergaha göre mi namaz kılınmalı? Mesela atıyorum uçak önce hindistanda yakıt ikmali yapacak oradan devam edecek. İlk rekatları hindistandaki havaalanına, sonrakileri de mekke istikametine 20 derecelik sapma ile mi kılacak müslümanlar?

Bir de geometrik tarafından bakalım. Muhtemelen bu iki nokta arasında dünya üzerinde gidilebilecek en kısa mesafe kutuplardan geçiyordur. Uçaklar için pek de tercih edilen bir rota değil herhalde... :)

Şu kadarını kabul edelim de artık, ne sizin beliniz ağrısın kıvırmaktan, ne bizim kafamız ağrısın saçmalıklardan. Muhammed dünyayı tepsi gibi dümdüz zannediyordu...

Bayağı bakan bir göze karşı yazmak lüzumsuz olsada arkadaşlar da okusun diye yazmalı insan..

Doğu Batı kuzey ve güney ne ifade ediyor senin için ? Bilim olarak kabul etmiyorsan başka tabi..

Neyse ya boşver geç anlatsak kim anlar kıl bir söz çıkar nasıl olsa karşımıza

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüm putperestler aynı şeyi söylerler... Hiçbiri taşa tapmaz; o taşın temsil ettiği manevi varlığa taparlar...

Hz İbrahım putperestlerın tapmış oldukları putların yanına gizlice girerek.Şöyle seslenmiştir.

Size ikram edılen meyvelerden yesenize ne duruyorsunuz.Konuşup cevap versenize.. sonra o putlardan birine dokunmayıp dğrlerını değneği ile yıkıp parçalamıştır.Daha sonra putlarının parçalandığını gören kavım kendı aralarında Bizim ilahlarımıza bu işi kim yaptı.Bunu her kım yaptıysa onu öldürmelıyız dedıler.Aralarından biri çıkıp İbrahım adında bir delıkanlı putlarımızı diline dolamıstı onun işi olabılır deyıp ibrahım A.S mın yanına geldıler.Bizim putlarımızı sen mi bu hale getırdın diye sordular.Hz İbrahımde cevaben o büyük olan parçalanmamış puta sorun belkı o yapmıştır diyerek alaylı bır sekılde cevap vermıştır.Bu kıssadanda anlasılacağı üzere islamın putperestliğe olan tavrı açık ve nettır.Zaten kendınde izah ettığın üzere tüm putperestlerden bahsediyorsun.Müslümanlıkta böyle bır ınanışın olmadığını ve kuranın buna şiddetle karsı cıktığını sizlerde çok ıyı bılıyorsunuz.Öyle olsaydı kabedeki putlar yıkılmazdı yada yerıne daha büyük ve görkemlileri yapılırdı.

İzah edebıldığımı sanıyorum Andromeda

Link to post
Sitelerde Paylaş
Eee? madem oyle o zaman ona ibadet ederken neden yon belirlememiz lazim?

illa ki bir put lazim mi?

Gosterdigin ayet 144 ile celistigi gibi, konuya hic bir aciklik getirmiyor.

Senin işin gücün çelişki çııkarmak ama yok işte gördüğün gibi ..

Herkesi aynı yönde birleştirmenin bir manası olmadığı kanısındaysan o zaman ateistleride kişilere göre belirleyeceğiz demektir ..İslama saldıranlar saldırmayanlar bile diemeyiz çünkü saldıranlar bir yöne saldırmayanlar başka bir yöne secde ediyorlar demektir o zaman...

Putoerestliğe karşı değilsin sanırım yazdıklarına bakacak olursak..Sadece İsalam karşı olduğun anlaşılıyor..Tamam kabul edelim senin güzel hatırın için biz puta tapıyoruz diyelim buna bir kulbun varmı???

Link to post
Sitelerde Paylaş

yahu siz ne laftan anlamaz adamlarsınız.sadece ateistlere söylemiyorum.inananlarada söylüyorum.

ne namazı ne kıblesi ne haccı !

yok bunlar yok ! olanlar sizin bildikleriniz değil size Kurandan gösteriyoruz.düşünmek diye birşeyden haberiniz yok mu ?

neyse unutun !

siz bildiğiniz gibi takılın.

ben şu hesabımı sildireyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dunya duz olsaydi, muslumanlar bu sefer ayni ayetleri tam tersine savunacaklardi..

muslümanlar hangi ayetin tersini savunmuş.

sen kendinden uyduruk sözlerle muhammed dünyanın düz olduğunu söylüyordu dedin.dediğine dair hiç bir delil bile getiremedin.şimdi kıvıran kimdir ? sen hala neyini savunuyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...