malta erigi 0 Oluşturuldu: Nisan 19, 2019 Raporla Share Oluşturuldu: Nisan 19, 2019 Evet, kendi alkolünü üreten veya üretmese dahi konu ile ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi? 4-5 defa yaptım ben, her seferinde bir öncekinden daha iyi oluyor gibi ama daha tecrübeli olanların bilgilerinden faydalanabilsek güzel olur. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi Aslında tavanarası yerine, cafe'de fermantasyon ile ilgili daha geniş bir konu açayım dedim ama o kadarına bilgim yetmedi. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
priest of nature 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi 8 dakika önce, malta erigi yazdı: Evet, kendi alkolünü üreten veya üretmese dahi konu ile ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi? 4-5 defa yaptım ben, her seferinde bir öncekinden daha iyi oluyor gibi ama daha tecrübeli olanların bilgilerinden faydalanabilsek güzel olur. Ben her türlü şekerli sıvıdan mevye suyundan yapabiliyorum. üzümden şarap yaparken ısıl işleme tabi tutulmadığı için farklı maya ve bakteriler üreyip şarabını bozabilir. Hava alırsa sirke bakterileri üreyip sirke yapıyor.Laktik asit bakterileri var onlarda bozar. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi 1 minute ago, priest of nature said: Ben her türlü şekerli sıvıdan mevye suyundan yapabiliyorum. üzümden şarap yaparken ısıl işleme tabi tutulmadığı için farklı maya ve bakteriler üreyip şarabını bozabilir. Hava alırsa sirke bakterileri üreyip sirke yapıyor.Laktik asit bakterileri var onlarda bozar. Henüz üzümden denemedim. Hem mevsimi olmadığı için, hem de henüz maya eklemeden yapabilecek kadar tecrübeli değilim. 9-10 litre meyve suyuna ne kadar maya koymak lazım? Bununla ilgili net bilgi bulamıyorum. 1 paket diyorlar ama ben tek kullanımlık almıyorum mayayı. Bir de çok bulanık oluyor ve dolapta 3-5 gün bekleyince ancak biraz berraklaşıyor. Bunun sonucunda da şişenin dibinde çok fazla tortu oluşuyor. Başkalarının şaraplarının şişelemeden evvel berraklaştığını görüyorum. Bunu bir türlü başaramadım. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
priest of nature 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi 19 dakika önce, malta erigi yazdı: Henüz üzümden denemedim. Hem mevsimi olmadığı için, hem de henüz maya eklemeden yapabilecek kadar tecrübeli değilim. 9-10 litre meyve suyuna ne kadar maya koymak lazım? Bununla ilgili net bilgi bulamıyorum. 1 paket diyorlar ama ben tek kullanımlık almıyorum mayayı. Bir de çok bulanık oluyor ve dolapta 3-5 gün bekleyince ancak biraz berraklaşıyor. Bunun sonucunda da şişenin dibinde çok fazla tortu oluşuyor. Başkalarının şaraplarının şişelemeden evvel berraklaştığını görüyorum. Bunu bir türlü başaramadım. Berraklaşması için mayalanmanın durması yani köpürmenin kabarcıkların tamamen durması gerekiyor. Bir iki çay kaşığı yeterli 10 litre için. Fazla atarsan hızlı mayalanır ama tadı bozuk oluyor. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi 1 hour ago, priest of nature said: Ben her türlü şekerli sıvıdan mevye suyundan yapabiliyorum. üzümden şarap yaparken ısıl işleme tabi tutulmadığı için farklı maya ve bakteriler üreyip şarabını bozabilir. Hava alırsa sirke bakterileri üreyip sirke yapıyor.Laktik asit bakterileri var onlarda bozar. Ondan sonra, kafanın ağrısından, karaciğerini nasıl parçaladığını farkedemez olur gidersin. Hoş senden de lavukluk dışında bir şey beklemek zor zaten. Fermente edilecek şey, her ne ise, ilk koşul, asla ve asla içine şeker koymamaktır. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi 29 minutes ago, priest of nature said: Berraklaşması için mayalanmanın durması yani köpürmenin kabarcıkların tamamen durması gerekiyor. Bir iki çay kaşığı yeterli 10 litre için. Fazla atarsan hızlı mayalanır ama tadı bozuk oluyor. İyi şarap, maya falan eklenmeden yapılır. Normal koşullarda, adam gibi üzüm, zaten kendi mayasını taşır. Şarap mayası, ekşi ekmek mayası ile aynı şey ve normalde her yerde olan bir şey. Pastör geldi mertlik bozuldu olayı biraz bu mevzu. Pis, dandik falan üzümleri bir şekilde şarap diye kakalama yöntemi. Burası, yani Türkiye, üzüm ve şarabın anavatanı. Tam olarak ege. Normal türk üzümleri ile, hele günün moda tabiri ile organik olanlar ile, şarapta kötü netice almanız pek mümkün değil. Bu yüzden, büyük ihtimalle, yok maya ekleyecem, yok şey ekleyecem derken, şarabın şirazesini kaydırmanız olası. Türk işi şaraplar, usaresiz ama saf, sade şarap olurlar. Yani, öyle acayip, uzun, diri falan tatlar falan değil, katıksız saf şarap tadı verirler. Velakin, şarabın tuttuğu durumda, ya içip tüketmek, ya da bir şekilde yıllandırmak gerekir ki, o yıllandırma işi birazcık hüner gerektirebilir, yoksa şarap yerine sirkeniz oluverir. Çeşitli tatlar katmak için, bilinen hile, şarap yapılan şeye, meşe dalları katmaktır. Ama temiz olmasına dikkat edilmelidir. Gene meşeyi, oduncudan değil, gidip doğadan temin etmek daha iyi netice verir. Şarap, iyi bir küpte yapılır. Gerekirse, yıllandırma için fıçıya alınır. Küp bulmak zor olabilir, ama en iyi neticeyi verir. Plastik, metal falan kapta şarap olmaz. Olur, ama dertli olur. Baya ateş kırmızı renkte, düzgün küpler bulunabilir sağda solda. Ha, işi iyi becerebilirsen, meşe fıçıda da yapabilirsin. Fakat iç tarafı güzel yakılıp, maya ve küflerden temizlenmiş olmalı. Şarabın yapıldığı zaman da önemlidir. Üzüm bozumu zamanı. Güneş görmeyen, rüzgar falan almayan bir yer. Öyle bodrum, mahsen falan aramak gerekmez aslında. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
Düşünen Hayvan 0 Nisan 19, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 19, 2019 gönderildi Bir saat önce, malta erigi yazdı: Aslında tavanarası yerine, cafe'de fermantasyon ile ilgili daha geniş bir konu açayım dedim ama o kadarına bilgim yetmedi. Birçok şeyden şarap yapılıyor ama en kolayı üzüm. Ben sana kısa bir yol söyleyebilirim. Hangisinden yapmak istiyorsan tadını beğendiğin bir tane satın al. Sonra onu maya olarak kullan. Bir şişe kapağı kadar yaptığının içine mayalanma sürecinde ilave et. Farklı bir tad elde edersin. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
adalet123 0 Nisan 25, 2019 gönderildi Raporla Share Nisan 25, 2019 gönderildi Alkol sağlığa zararlıdır. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
CinleriGorenAdam 0 Mayıs 1, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 1, 2019 gönderildi On 25.04.2019 at 22:54, adalet123 yazdı: Alkol sağlığa zararlıdır. Aksi iddia edilmiyor zaten de. Şu sıralar haftada 4-5 gün içiyorum. Gerçekten zararlı, spor verimini de etkiliyor az çok. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
adalet123 0 Mayıs 1, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 1, 2019 gönderildi (düzenlendi) 36 dakika önce, CinleriGorenAdam yazdı: Aksi iddia edilmiyor zaten de. Şu sıralar haftada 4-5 gün içiyorum. Gerçekten zararlı, spor verimini de etkiliyor az çok. Aksi iddia edilseydi alıntı yaparak cevap verirdim. Içenleri ve icmeyenleri uyarmak için belirtiyorum. Mayıs 1, 2019 tarihinde adalet123 tarafından düzenlendi Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Mayıs 4, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 4, 2019 gönderildi On 19.04.2019 at 12:54, priest of nature said: Ben her türlü şekerli sıvıdan mevye suyundan yapabiliyorum. üzümden şarap yaparken ısıl işleme tabi tutulmadığı için farklı maya ve bakteriler üreyip şarabını bozabilir. Hava alırsa sirke bakterileri üreyip sirke yapıyor.Laktik asit bakterileri var onlarda bozar. Daha önce kapağı yarı açık bırakarak yaptıklarımda çok sorun yaşamamıştım. Ilk defa hava kilidi kullanarak denedim, normalde şekerin tükenmesi gereken süre geçmesine rağmen yarısı duruyor. Mecburen maya ekledim. Mayanın bir kısmını öldürmüş olabileceğimi düşünüyorum. Meyve suyunun fazla ısındığını geç farkettim. Sonradan eklenen maya sorun yaratır mı? Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
CinleriGorenAdam 0 Mayıs 4, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 4, 2019 gönderildi Alkol çok pahalı, Arkadaşlarla rakı içelim dedim, 35lik fiyatı 70TL, 70lik 125TL 125 liranın 95 lirası da vergi üstelik.. Yine ucuz şaraplara kaldık litresi 27 liradan hayatı geçiştirmeye çalışıyoruz. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
ateistik 0 Mayıs 4, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 4, 2019 gönderildi 2 saat önce, CinleriGorenAdam yazdı: Yine ucuz şaraplara kaldık litresi 27 liradan hayatı geçiştirmeye çalışıyoruz. Onlara şarap bile denmez, köpeköldüreni şaraptan sayma Bilen bilir aslen şarapta pahalı bir şeydir ve aslen şarap sarhoş olmak için filan içilmez Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Mayıs 4, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 4, 2019 gönderildi 6 hours ago, CinleriGorenAdam said: Alkol çok pahalı, Arkadaşlarla rakı içelim dedim, 35lik fiyatı 70TL, 70lik 125TL 125 liranın 95 lirası da vergi üstelik.. Yine ucuz şaraplara kaldık litresi 27 liradan hayatı geçiştirmeye çalışıyoruz. O ucuz şaraplar 20 sene önce 2 simit parasınaydı. Güzel marmara. Biraz daha iyisini istersen, buzbağ vardı. Arkadaşlarla her hafta beyoğlu'nda meyhaneye giderdik. Hiç de bütçemizi sarsmazdı. 2000 yılında tekel rakısı, votkası vs yabancı içkilerin 1/3 fiyatınaydı. Yabancı votka 10 euro civarıydı o dönemde. Demek ki yerli içki 3-4 euro'ydu. Ustelik euro o zaman bu kadar da değerli değildi tl karşısında. 2002'den beri tayyip itinin ne yaptığını bu şekilde daha iyi anlayabilirsin. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Mayıs 4, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 4, 2019 gönderildi Neyse ki gençliğimi tayyip iti muktedir olmadan yaşadım da doya doya içip, eğlenip, seviştim. O iktidar olduğunda da ben zaten çoktan Türkiye'yi terk etmiştim. Gençliğini yaşatmıyor insanlara it oğlu it. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
adalet123 0 Mayıs 5, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 5, 2019 gönderildi Alkol nasıl bir şeyse, bulunamayınca,en kötüsüne,en pisliğine bile tenezzül ettiriyor. Haysiyete ve onura ters bir durum. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
CinleriGorenAdam 0 Mayıs 6, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2019 gönderildi 11 saat önce, adalet123 yazdı: Alkol nasıl bir şeyse, bulunamayınca,en kötüsüne,en pisliğine bile tenezzül ettiriyor. Haysiyete ve onura ters bir durum. Geçen günlerde kendimi pek meşgul edemiyordum, bir de kız arkadaşımdan ayrıldım.. Aynı zamanda öğrenciyim, biraz masraflı bir öğrenci, üstüne bir de alkol almak isteyince insanın iyisini aramak gibi bir lüksü kalmıyor. Yani daha iyi alkol almak için başkalarından para isteyecek değilim.. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Mayıs 6, 2019 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 6, 2019 gönderildi 10 minutes ago, CinleriGorenAdam said: Geçen günlerde kendimi pek meşgul edemiyordum, bir de kız arkadaşımdan ayrıldım.. Aynı zamanda öğrenciyim, biraz masraflı bir öğrenci, üstüne bir de alkol almak isteyince insanın iyisini aramak gibi bir lüksü kalmıyor. Yani daha iyi alkol almak için başkalarından para isteyecek değilim.. Eğer düzenli içiyorsan en iyisi kendin yapman. Hem bütçeni zorlamıyor, hem de elde ettiğin şarabın içimi çok daha rahat. Elma suyu kullanmak en basit ve ucuz yolu. Elde ettiğin şarabın tadı ise gazsız cider'a benziyor. Üstelik amacına uygun maya alırsan, elde etmek istediğin alkol oranını da ayarlayabiliyorsun. %5 - %16 arası istediğin sertlikte, yumuşak içimli bir meyve şarabın oluyor. 2 haftada hazır ama ne kadar dinlendirirsen, o kadar iyi. Şarap veya şampanya mayasını 25gr paketlerde almak daha iyi. 8gr olanlar çabuk bitiyor ve daha pahalıya geliyor. Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
Karabiber 0 Mayıs 6, 2019 gönderildi Raporla Share Mayıs 6, 2019 gönderildi Mayalar sadece şeker ile beslenemiyorlar. Hazır satılan meyve sularının litresinde ortalama 2 gram protein varmış. Mayaların 100 gram şekeri tam alkole dönüştürmesi için en az kaç gram protein gerekli? Alıntı Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts
Tartışmaya katıl
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.