Jump to content
malta erigi

Kendi şarabını yapan var mı?

Recommended Posts

19 hours ago, Karabiber said:

Mayalar sadece şeker ile beslenemiyorlar.

Hazır satılan meyve sularının litresinde ortalama 2 gram protein varmış.

Mayaların 100 gram şekeri  tam alkole dönüştürmesi için en az kaç gram protein gerekli?

 

Ben şimdiye kadar hiç maya besini kullanmadım. Şarap için gereken alkol sadece şekerden çıkıyor. Yakında votka deneyeceğim, belki o zaman lazım olabilir.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, Faşist Ateist said:

Hayatımda bir kere şarap içmiştim o da köpeköldürendi sanırım. Ve tam manasıyla iğrençti. Kusmuştum o gece, lavabo böyle kıpkırmızı dolmuştu. Bir daha da tecavüz etseler şaraba ağzımı sürmem. 

 

Şarap, cinsine göre tadı en fazla değişen içki. O sebeple 1 kere değil 10 kere dahi denesen, tam anlamıyla bir fikir sahibi olamazsın. Bazen aynı üzümden yapılmış iki farklı şarap arasında bile büyük fark oluyor.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

ekşi hamur mayasıyla yapmıştım.çok şekerli kuru siyah üzümden. bir yemek kaşığı ekşi maya attım.üzümleri suda biraz beklettim.sonra robottan çektim.maya ile beraber (şeker ilavesiz)bidona bastım.hortum vs hepsi tamamdı.bidonun içinden dışarı sarkan hortumun ucunu yarıya kadar su dolu pet şişenin içine daldırılmış vaziyette bidona bantladım.bidonun ağzını iyice hava almayacak şekilde bantladım.güneş görmeyen bir yere koydum.21 gün sonra süzdüm.kolonya gibi olmuştu.daha önce hiç alkol almadığım için cesaret edemedim döktüm.ama tadına baktığımda çok ferahlatıcıydı mentol gibi insanı ferahlatıyordu.kolonya içer gibiydim.yakıcı olmayan kolanya.hiçte kötü değildi.

şarap konusunu araştırdığımda dikkat çekici detaylarla karşılaştım .bunlardan biri rafine şekerin şaraba dönüşürken  toksik madde ürettiği ve şarabı zararlı bir içeceğe dönüştürebileceği.hazır mayalara güvenmiyorum.şarabı kendi yaptığım ekşi mayayla,şeker ilave etmeden ,üzümün kendi doğal şekeriyle yaptım 21 günde kolonya gibi bir sıvıya dönüştü.şeker yerine pekmezi önerenler var.en pratik olan pekmezi şaraba dönüştürmekmiş.pekmez doğal olmalı.illaki şeker kullanacaksınız doğal şekerleri kullanabilirsiniz.aslında gerek yok üzümü fazla atın .işi gantiye alın.ksilitol belki olabilir...tekrar deneyeceğim.fakat bağımlı olmaktan korkuyorum.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu alkol madem bu kadar önemli sizlere 50 gram rakı ile 5 litre rakının nasıl yapıldığını öğreteyim.

Yok yok vazgeçtim, hem yeşilaycı olup da hem böyle bir şey yapmayayım.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Şarap yapmak nispeten basit ve ilkel bir işlem. Bahsedilen riskler daha yüksek alkollü içecekler yapılırken oluşuyor. %15-%16 üzeri içecek yapmaya heveslendiyseniz, hakkını vermeli ve yalapsap yapmamalısınız. Gerekli ekipmanı sağlayıp, doğru adımları izlemelisiniz. Bu şekilde sorun yaşamazsınız. 

Eğer maya vb kullanmaktan çekinecek kadar pimpirikliyseniz, organik üzüm bulup kendi üzerinde bulunan bakteriler ile mayalayabilirsiniz.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Kolay rakı:

1 litre etanol

1,3 litre su

2,7 ml anason aroması 

2,7 ml yeşil üzüm aroması

 

Bunu bugün etanol aldığım çocuk söyledi ve yaptım. Kolaylık ve çabukluğunu düşünürseniz, tadı 10 numara. Şeker falan eklemekle de uğraşmıyorsunuz, 45 dakikada hazır. Bekledikçe daha güzel olur abi dedi, göreceğiz :)

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk ile ilgili anlatılan meşhur bir hikaye var.

Izmir'i Yunan'dan geri aldıktan sonra, güzel manzaralı bir otelde içiyormuş. O zaman tutuklanan yüksek rütbeli birini çağırmış yanına, "Venizelos Izmir'i aldıktan sonra şu manzaraya karşı bir rakı içti mi?" diye sormuş. Subay "hayır" deyince, "ulan o zaman ne bok yemeye aldı Izmir'i?" demiş.

Hani hep dinciler diyor ya, "Allah yoksa bizim zararımız yok" diye. Zararın bu işte salak, hayatı kaçırıyorsun arap masallarının uğruna. 

 

 

20190611_195419.jpg

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Raki ve uzo icemiyorum, kokusu tiksindirici. Icersen zamanla alisiyorsun diyorlar, bende hic baslayamiyorumki diyorum.

Vodka visky ve superbock en sevdiklerim.

Dün 3-0 sweden galibiyetine ictim bugün türkiye icin icecegim. Fransa yi aglatti Giant Killer (turkiye), tebrikler.

 

Kendim yapmayi hic denemedim , yaparsamki biliyorum hastanelik olacagim. Haziri güvenli buluyorum.

İletiyi paylaş


Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışmaya katıl

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...