Jump to content

ASKERLiK YAPMAMAK iCiN CÜRÜK RAPORU ALANLAR.


Recommended Posts

iste böyleree,

 

                    

www.haberiniz.com.tr › Gündem

İşte sosyal medyada paylaşım rekoru kıran Askerlik yapmamak için çürük raporu alan veya bedelli yapan AKP'lilerin tam listesi

 

.

Metin Akpınar Asker Kaçağı Ulusalcı

Dua Nur

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,437
Puanları
63
“Satışa” gelen Biz Kaç Kişiyiz organizasyonunda kalabalıklara “vatan, millet, Kuvay-ı Milliye” üzerine nutuklar atan komedyen Metin Akpınar, bu gayretkeş tavrıyla, aldığı raporla askerlikten nasıl kaçtığını unutturmak ister gibi davranıyor.

Yıllarca Metin Akpınar’ın “kankası” olan “Atatürkçü, laik” Zeki Alasya ile her fırsatta “gericilere meydan okuyan” Cem Özer de, tartışmalı raporlarla askerlik yapmayan diğer ünlülerden bazıları. Bu arada; üç isim için de yıllar önce Refah Partili Lütfü Yalman tarafından yöneltilen, “Askerlik yapmamalarının, hastalıktan başka nedeni de var mıdır?” sorusuna ise dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, “Arızalarını açıklayamayız, özel hayat ihlali olur” cevabını veriyor!

Nutuk atarken mangalda kül bırakmayanların kişisel hayatlarında sergiledikleri tezatlar dudak uçuklatıyor. Biz Kaç Kişiyiz organizasyonunda Tuncay Özkan ile birlikte sahne alan eski komiklerden Metin Akpınar, bu toplantılarda hem komiklik yapıp hem de “vatan, millet, ulusalcılık” üzerine nutuklar atarken, mazisindeki gölgeli yerleri ise unutmuşa benziyor. Ancak arşivlerde Akpınar’ın askerlikten kaçmak için nasıl çabaladığına ilişkin bilgiler olduğu gibi duruyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI ASKER KAÇAKLARINI KORUYOR!
Uzun yıllar belden aşağı esprilerle komiklik yapan, son 10-15 yıldır ise yıldızı sönen Metin Akpınar’ın askerlikten yırtmak için sergilediği gayret, sadece dar bir çevrede kalmayıp TBMM tutanaklarına da yansımıştı. Meclis tutanaklarının 13 Mart 1999 tarihli sayfalarında, Metin Akpınar ve daha pek çok ünlü ismin sorunlu askerlik bilgileri yer alıyor. Tutanaklara göre; dönemin Refah Partisi Konya Milletvekili Lütfü Yalman, verdiği soru önergesiyle kamuoyunca yakından tanınan pek çok şahsiyetin muvazaalı raporlarla askerlik görevinden kaçtıklarına ilişkin duyumların olduğunu belirterek, dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin’den bilgi istiyor.

Yalman ayrıca, usulsüz raporlarla askerlikten kaçan ve yine usulsüz işlemlerle kısa dönem askerlik yapan isimleri içeren listeyi de önergesine ekliyor. 28 Şubat sürecinde Refahyol iktidarını şantaj ve tehditle deviren çevrelerce kurdurulan Demokrat Türkiye Partisi mensubu Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin ise vatanî görevi yapmaktan kaçanları ortaya çıkartmaya çalışan milletvekiline bilgi vermek yerine kaçakları kollayarak, “bu konuda bilgi verilmesine gerek olmadığı düşünülmektedir” açıklamasını yapıyor.

GENERAL ÇOCUKLARI KISA DÖNEM KUYRUĞUNDA
Yalman’ın soru önergesinde genelkurmay başkanları generaller, akademisyenler, işadamları ve basın mensuplarına ilişkin uzun bir isim listesi verilerek, bunların yakınlarının kısa dönem askerlikten yararlanıp yararlanmadıklarının açıklanması isteniyor. Listede Necip Torumtay (Genelkurmay Başkanı), Tahsin Şahinkaya (12 Eylül’ü yapan darbeci generallerden), Haydar Saltık (12 Eylül), Hasan Sağlam (12 Eylül) Türkan Akyol (12 Mart darbecilerinin Sağlık Bakanı, Ali Bozer (ANAP’lı bakan), Cevher Özden (Banker Kastelli), Göksel Kalkavan (Kalkavanlar), Burak Talu (basından Talu ailesi) gibi isimler bulunuyor.

ASKERLİĞE NERESİNDEN DOLAYI UYGUN DEĞİL?
Refah Partili Lütfü Yalman’ın Metin Akpınar ile ilgili sorusu ise tutanaklarda şu şekilde yer alıyor: “Orhan Aslıtürk, Erol Evcil, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Cem Özer isimli şahısların ‘askerliğe elverişli değildir’ diye sağlık kurulu raporları var mıdır? Var ise bu sağlık kurulu raporları tam teşekküllü hastaneden alınmış mıdır? Raporlarda hangi tanılar konulmuştur? Askerliğe elverişsiz olmalarının daha başka nedenleri de var mıdır?”

Bakan İsmet Sezgin ise bütün kayıtlar elinin altında olmasına rağmen, “Benzer isimler olabilir, o zaman da yanlış bilgi veririz. Bu nedenle soruya, sözkonusu kişilerin nüfus bilgileri de eklenmelidir. Ayrıca bu bilgilerin verilmesin gerekli olmadığı da düşünülmektedir” şeklinde inanılmaz bir cevap veriyor.

ARIZALARINI AÇIKLAYAMAYIZ, ÖZEL HAYATI İHLAL OLUR
Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin, Metin Akpınar, Zeki Alaysa ve Cem Özer ile ilgili hastalık ve arızaların da soru önergesinde yer aldığını belirtiyor, ancak bu soruya net bir cevap vermekten kaçınarak, “Askerliğe elverişli olmayanların hastalık ve arızalarının kendi istek ve iradelerinin dışında açıklanmasının özel hayatın gizliliği prensibine aykırı olacağı değerlendirilmektedir” şeklinde açıklama yapıyor.

habervaktim
tarihinde tolonbey tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Akp den önce de oluyordu bütür şeyler. 

En kötü ihtimalle askerliğini evinin yanına çıkartıp evci asker yapıyorlardı. Yada İstanbul , Antalya, Muğla , bodrum , İzmir gibi yerlerde süper lux ordu evinde kahramanca askerlik yapanlar olmadı mı..

 

 

 

Demek istediğim akp yada CHP dönemiyle bu işler bitmedi bitmezde.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iste böyleee,

Sanirim cükün görev yapmamasi askerlige engel olmamasi gerek.Eger öyle bir rahatsizliktansa.Ama burasi Türkiye.Reisi cumhurun oglu sarhos ve ehliyetsiz araba kullanirkan bir kadini ezip öldürüyür.Yurt disina cikar tek gün hapis yatmaz ,Müslümanlarin enhasi Osmanlinin TORUNU.

Islam adaleti bu olsa gerek.

16,000 okul kapatildi nerdeyse her köye 3 cami yapildi.camiler birbirine 200 metre uzakta bazi köylerde.

Vakit namazlarinda camilerde ya 3 er kisi yada hic yok.

Her camide bir DiN adami 4,000 tl maasli.

Acikta binlerce ögretmen TAYIN beklerken din adamlari camilere yetmiyür.

Faydalari varmi?

Zararlari istemediginiz Kadar.

Örnekte veriyim bundan önceki diyenek baskani bakin nasil sapittmisti.Bir BABA  özbe öz kiziina  SEHVET duymasi Haram degildir.Günahda dedildir ÜSSTELiKTE  HELALDIR demisstir ,VeAKP iktidaraa gelince DIN adamlarinin ceneleri ACILDI, ETEK  KONUSUNDA.

SonucundaTECAVÜZLER 17 kat artti,

Yobazlar agizlarindan ne AMI ne GÖTÜ nede SiKi BIRAKMAZ oldular 5-6 yasindaki kizlari evlendirebilirsiniz demekte birbirleriyle yaristilar.Cünkü arabin iki ayahli vede ENTERiLi RABBI öyle ögretiyorputperestlerin yaptiklarinin aynilari halka gercek DiN deye YUTTURULUYOR.

                   Cübbeli Almanyadaki Türk iscilerine VAAZ veriyür.

Diyürki,AHHHHH  AHH,Sellellahu aleyhi ve sellem Muhammedimiin bir damacana sidigi olsada doya doya icsek.Her derde devadir onun sidigi.Yatiracan asagi agizuina bir honi koycan………………………………..

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

iste böyleee.

 

                          

www.haber7.com › SİYASET

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, ‘askerliğe elverişli değildir' raporu alanlarla ilgili sunduğu soru önergesi sonrasında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin açıkladığı ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...