Jump to content

İsa günahkarmıydı?


Recommended Posts

Yuhanna 8:7..Kendisine soru sormakta diretmeleri üzerine doğruldu. "Aranızda kim günahsızsa kadına ilk taşı o atsın" dedi. 

 

Bu durumda ilk taşı İsa’nın atması lazım, çünkü onun teorik olarak günahsız olması gerekiyor, ama pratikte ne dümenler çevirdi bilemiyoruz.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İncil'e göre İsa Tanrı' dır.Tanrı kimin günahkar olduğunu bilir.İsa Tanrı ise o kadının günahkar olduğunu biliyordu ve kadını affetti .diğer ihtimal " ben günahsızım " deyip,taşlamasıydı.taşlasaydı ,  o lafı sarfetmesinin manası olmazdı.

İsa şöyle düşünmüş olamaz mı

"Evet,bende günahkarım,ama taşlamak isteyen sizsiniz.ben değil.bu kadını taşlamıyorum çünkü onu yargılama yetkisini kendimde bulmuyorum.fakat siz buluyorsunuz.yargılayacak kadar günahsızsanız,buyrun taşlayın.mükemmel olan sadece Tanrıdır." 

Cevabı zor olan başka sorular var ; mesela , İsa'nın yüküm hafiftir deyip " benden dolayı çok acı çekeceksiniz,havralarda kamçılanacak,zindanlara atılacaksınız,size zulm edenler Tanrıya hizmet ettiklerini zannedecekler.anneniz,babanız,kardeşiniz sizlere düşmanlık edecek,dışlayacaklar,zulm edecekler ....dayanın.sabreden ,dayanan son günde kurtulacaktır .ailesini terkedip,peşimden gelmeyen bana layık değildir " demesi. Bu hafif bir yükse ,sorun yok.hafif mi ?

Diğer mesele barış getirmedim,kılıç getirdim demesi ,inkar edenleri cehennemle korkutması ve cehenneme atması ,ardından Tanrının sevgi olduğunu söylemesi...

Başka bir mesele şarap mevzusu..İsa düğünde çanaklar dolusu suyu şaraba çevirir.konuklar lıkır lıkır şarap içerler ve tabiiki sarhoş olurlar.o kadar şarabı içipte sarhoş olmamak mümkün mü ? Sarhoş olmasalar bile "şarapcı" olmaları büyük ihtimal.

İsa  son akşam yemeğinde ekmeği böler,şarap dolu kaseyi eline alır ve ekmek bedenimdir,şarap kanım,etimi yemeyip kanımı içmeyen kurtulamaz " der.

...ekmek tamam desekte yamyamlığı çağrıştırıyor .şarap içmeyede kesin teşvik var .Pavlus mektubunda "birazda şarap iç" diyor.

Ben de haliyle merak edip soruyorum Tanrı alkole mi  teşvik ediyor ? 

Kuran İncil'in her satırını  yalanlayan bir kitap...İslama masumca inanan,ömrünü ibadetle geçirip,kimseye zararı olmayan ,aldananların suçu ne ? İsa Tanrıysa , İslama izin vererek ,insanların aldatılmasına niye izin verdi ? Cihad emri iki tarafında hayatına mal olan ağır bir yük.hristiyan tarihi savaş,kan,göz yaşıyla dolu.Engizisyon mahkemeleri,yüzyıl savaşları,haçlı zulmü vs...Tanrı ,safca inananların , cehennem korkusuyla insanların bu hale düşmesine niye izin verdi ? Cehennemden hiç bahsetmeseydi,hinduizm gibi yeniden doğuş,karma' dan bahsetseydi , zulm olsa bile bu kadar kan dökülmezdi...cehennemin ilanı insanları allak bullak etmiş.hayatlarını karartmış.insanlar sağlıklı düşünemez hale gelmiş.fakat suçlanan,cehennemle tehdit edilen insan,Tanrı masum...

Hristiyanlık bu kadar mükemmelse,mükemmelliği dindar hristiyanlarda görmeliyiz.mantık bunu gerektirir..tarihe bakın ; adamlar işkence etmek için  akıl almaz aletler icat etmişler...bu insanlar her gün İsa' ya ,Meryem Ana ya dua eden,ibadet eden 

insanlar...bende  soruyorum : ettiğiniz dualar,yaptığınız ibadetler sizi hiç mi değiştirmedi ? iyiye doğru gidecekken,iblisin adamları olup çıkmışsınız.sanki dua ,ibadet ettikçe canavara dönüşmüşsünüz...hristiyanlık mükemmelse ,iyi olmanızı beklerdim.nedir bu acımasızlık,nefret ,kalp katılığı  ?

İncil'e göre İsa müslümanları cehenneme atacak.Kur'an' a göre hristiyanlar cehenneme gidecek.tam bir  kafa karışıklığı.kimse bilerek mahvolmayı seçmez.cehennem olmasa bile  insanlara cehennem korkusunu yaşatan ,inançları yüzünden zulm görmelerine neden olan bir tanrı ,nasıl  

sevgi Tanrısıyım diyebilir  ? 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Taş atılmasına engel olmak için söylüyor bunu, neden taş atsın? 

Isa'nın günahkar olup olmamasından ilginci, yahudilerin ve romalıların yaptıkları yüzünden bütün insanlığı günahkar ilan edilmesi. Bu hıyarlar allah'ı öldürdü ve hepimiz günahkar olduk. Bunu acak vaftiz olarak sıfırlayabiliyoruz. Yeni doğan bebekler bile, vaftiz olana kadar günahkar. Doğumda ölen bebeklerin vay haline.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...