Jump to content

budizm aslında atheistlerin dinidir.


Recommended Posts

                                            JAPONYANIN % 100 Ü ATHEİSTTİR..

budizm putperestlık dini değildir. hinduizm putperestlık dinidir  budizm din değildir tanrı ianncı yoktur. dogaya taparsın am a dogadakı bir puta değil doganın kendısı tanrı değildir. sadece sıkı durun! Budizm ateist bir din; herhangi bir yaratıcının varlığını kabul etmiyor.budizm felsefesi dersek süper olur. İnsanın hayvanlardan farklı bir ruhu olmadığına inanıyor ve 'Karma' inancı altında doğada sürekli bir dönüşüm olduğunu savunuyor.

 

 budizmde reenkarne yoktur, reenkarne geleneği hinduizmde vardır, çünkü hinduizm bir çok tanrılı dindir.Budistlere göre dünya Tanrıya ait bir şey değildir. Dünya insanların hırs ve arzularından ortaya çıkmıştır. Bu sebeple dünyevi her şeyin reddedilmesi anlayışı vardır..her türlü pislikten arınma rütüelleri dogayla sınırlıdır. doganın onları koruduguna iannırlar, 4 noktaya kaoşine ulaşansa günde 12 saat budist duası yanı budist yogası yapması zorunluluktur. bunu yapmıyan budistler korkunç biçimde zalandırılır 3 gün aç ve susuz bırakılır çöle salınır hatta baş aşagıya dogru 37 saat kızgın güneşte bırakılır.budizmde sex karşı cinsle sex yapmak yasaktır. cezası çok agırdır.. evlilik yasaktır bekar dogarsın bekar ölürsün. 8. nokta ise son noktadır usta kaoşinlerse günde 18 saaat yoga yaparlar.aslında atheizm göreceli herşeye ianndıgı için tüm bu inançları mükemmel derecede tamamalr. atheizmde materyalis görece kavramı budizmdede vardır gördüğün şeye iannırsın atheizm budizmde gördüğün şeye taparsın arasındakı tek farksa inanç ve tapınma ama aslında aynı şeydir her ikiside materyalist mantıga taparlar..tekrar söylüyorum anlmaya çalışsan iyi olur, budizm ve atheizm aynı şeydir.. reenkarne ise hınduizimde vardır.atheist foloflardan platon aristo ve soctares bile ilhamlarını budizm feksefesine göre yorumlar ..kıssadan hisse: atheizm gördüğü herşeye inanır ama din değildir. görmedıgın herşeye inanmaksa felsefe değil dindir.

 

                                    ATHEİZM VE BUDİZM ASLINDA AYNI FELSEFEDİR.

 

şintozim din değildir altını ısrara çiziyorum şintoizm aslında budizmın bir koludur. tek farkı dönemdir. ,, şintozimi din olarak göstrene bu kaynak bana göre teistlerin sıkça gördüğümüz sahte argümanlarından biridir. sintoizmde dogaya tapınma vardır. atheistlerde doğaya tapar deistlerde ,ama hiç birt inanışın içinde tanrı yoksa o inanış zaten dinsizliktir haksızmıyım? evet kaynak benım öyle sıradan bir kaynak değilim ben , bu konuda vikipediada olmuyanlar bende vardır.tarihleri bile yanlış verilmiş.. şintoizm japonyanın resmi dili 1868 reformunda japonyanın resmi dili ilan edilmştir.meiji restorasyonun tarihi 1868 yılına dayanır..  şintozim 1947 yılından sonra kaldırılmış japonyanın % 100 atheisttir. tanımı 1947 sonrasınıdır. şintoizm 1192 de başladıg ıiddia edilir ama asıl gerçekse çopk daha eski olduıgunu budizm geleneklerine bakarakta anlıyabilriiz.şintoizmin tanrılar insan zaten erkek tanrıya izanagi dişi tanrıyada izanavi adı verilmiştir..bu 2 tanrı bolluk beeket ve doganın kontrolunu sağlar aam evrenın içinde yaşarlarmış..bu şimdi dinmi oluyor? benım bildiğim 4 din var bu 4 dinin dışında din dedkleriniz binlerce yıldır süregelen törelerdir. . ayrıca ve ayrıca, şintoizm olmadıgına göre,şu an japonyadanın % 100 atheisttir. budizm ile şintozim arasındakı tek fark isimlerdir... şinto ayinleri bildiğiniz budist ayinlernden bir farkı yoktur tek fark isim ve şintozimde gok baba ana inancı doganın babası anası ve çocuklarına yapılan tören ve ayınlerle süslenmişştir. tıpkı mekeli müşriklerin putlara tapmaları gib idüşünün. tek fark putların farklarıdır sonuççta het dönemde her toplulluk bir puta tapmıştır.. putun önunde eğilmek tanrıya tapınmak degildir. ayrıca şintoizmde ölülerle yaşamakta vardır.. allaha tanrıya ve yehovaya inana biri ölülerin ölmediğine iannırmı? ama şintoizmde ölülerin ölmediğine inanılır sadece boyut değiştirerel diğer boyutta tekrar canlanırlar ama bunu tanrısız başarırlar.size göre herşey din, bir şeye tapınmak din demek değildir. çoklu tanrı veya teklı tanrı ianncı dışında binlerce kaybolmuş tarihin çöplüğünde yerini almış inançlar var op zaman atheismde bir dindir sizin mantıgınza göre atheizm insan tanrıdır. 

yani kısaca budizm ve atheizm aslında aynı şeydir..

 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan başkasına zarar vermediği sürece her şeye tapabilir yada tapmayabilir. Benim  kendi ateizm perspektifimi bu noktadan oluşturuyorum.

Ateizmin asıl uğraş noktası bence insanlığı tehdit, aklı iptal eden dinlere, Tanrı’lara meydan okumak olmalıdır.

Budizm insanlığı tehdit etmiyor, baskı oluşturmuyor, yeni fikirlere açık ise benim için sorun değildir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, Abdülmalik yazdı:

İnsan başkasına zarar vermediği sürece her şeye tapabilir yada tapmayabilir. Benim  kendi ateizm perspektifimi bu noktadan oluşturuyorum.

Ateizmin asıl uğraş noktası bence insanlığı tehdit, aklı iptal eden dinlere, Tanrı’lara meydan okumak olmalıdır.

Budizm insanlığı tehdit etmiyor, baskı oluşturmuyor, yeni fikirlere açık ise benim için sorun değildir. 

kendini atheizmin neresinde görüyorsun? örneğin atheizmin ahlaki değerleri nasıl olmalıdır? aslında bunu için yeni konu başlığı açmam

 gerekiyor ama,

 bu konuda ne düşndüğünü merak ediyorum, bir deist olarak atheistler, nasıl yaşamalı? ahlaki değerler konusunda

ne yapmalı?

nasıl bir toplumda hür düşüncelerini ve yaşam kalıtelerini artırabilirler?

 

atheistlerle yaşamı biz seçmedik bu konuda aynı fikirde olmuşumdur her zaman, 

peki neden yaşamı biz belirlemiyoruz?

hegün bu soruyu kendime sormaktan yoruldum artık.

biz neden yaşıyoruz, bir amacımız yok, bir nedenimiz yok bir sadece birşeyler görüyor ve algılıyoruz, bu tüm insanlar için geçerli, bu yaşam niçin var surusu hala gizemini ciddiyetle koruyor.

aslında tahminde bulunucağını düşünerek soruyorum? kendini yaşamın neresinde görüyorsun?

varlığının ve yok  oluşunun bir amacı varmı?,

abdülmaliğin hayalleri varmı? sevdiği varmı? aşka iannırmı?

,atheistte olsanız bu duygular sana bir anlam ifade edermi? saygılarımla ..

teistler gibi yorumlamıyacagını  bildiğim için bu konuyu ciddiye alıyorum...

bana sorarsanız kısacası;

bu hayatta hiç birşey istediğim gibi gitmedi, yaşadıgım sürecede asla gtmiyecek, bunu anladıgımda

 artık yaşam anlamsız gelmeye başladı.

kim bilir? belki büyük bir hayalim var, yeniden dogmak ve istediğim ve hakettiğim yaşamı tam olarak yaşamak.

 

 

 

tarihinde karamsarhuman tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...