Jump to content

Allah'ın Yakmak İçin İnsan Yaratması


Recommended Posts

Arap tanrısı kindar, egoist, sinirli, gaddar bir tip. Kendisinden başka tanrı olmadığını bildiği halde şizofrenik obsesyon krizlerine giriyor. 

Lan bırak isteyen istediği puta tapsın, sanane? Sana ne zararı var? Kimseye zarar vermedikten sonra sana ne oluyor? O tanrılar zaten yok, ne sinirleniyon?

 

Yakma mantığı insanları korkutup köleleştirmek üzerinden tasarlanmıştır, tabi bunu tasarlayan Tanrı değil üç kağıtçı çöl bedevileridir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu sorunun muhatabı dogrudan burunlarından kıl aldırmayan safkan müslümanlardır.

Son zamanlarda buraya damlayıp ego ve kibir zehirlenmesi yaşayan dindarlar, istiyorlarsa kendi aralarında iştişare edip ortak bir görüş belirtmeleri de kabulümüzdür.

Bekliyoruz, efendim...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümlerin fatal error verdiği sorulardan birisi,

tatmin edici bir açıklama yapmaları tabiki mümkün değil çünkü ilkel dinleri böyle saçma bug larla dolu zaten. 


Konu mantıksızlığın sebebi ise kuran'ın yahudi vb. dinlerin söylemlerini sahiplenmesinden kaynaklanıyor.

Gerçekte yahudi tanrısı yahweh ve arap tanrısı allah aynı tanrı değildirler. 

Yahweh, diğer tanrılar arasında bölgesel bir tanrıydı ve yahudi inanışı aslında bir çok tanrının arasından yahweh'in seçildiği monoteizm yorumuydu. 


Tevrata göre yahweh alim-i mutlak & kadir-i mutlak değildir ama kurana göre allah her şeye kadir, her şeyi bilir ve işte sıkıntı bu noktada başlar.
Misal yahweh sodom ve gomore ye insanları takip ettirmek için melekler yolluyor, meleklerin raporuna göre ceza kesiyor vs.  
Kuran yazarları hem bu herşeye kadir olmayan yerel tanrının hikayelerini sahiplenmiş hem de tanrılarına sınırsız güçler, bol kepçe sıfatlar vs. atfedince böyle akılla falan açıklanamayacak mantık hataları üretmişler, durum bundan ibaret..

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Ebu Kafir yazdı:

tatmin edici bir açıklama yapmaları tabiki mümkün değil

 

Aslında mümkün olsa bile tatmin edici açıklama yaptıkları an biterler, çünkü hayali bir başka hayalle doldurma temeline dayanan bir din.

Tatmin edici açıklama ise ucu açık olduğundan bir yerde toslayacakları kesindir, bu riskten kaçtıkları için bütün iddialarında bir tek somut kanıt olmaz, hepsi hayal, benzetim ve uydurmadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...