Jump to content

Din Kültürü ve Ahlak Ayrı Şeylerdir ve Ayrı Öğretilmelidir.


Recommended Posts

On 09.05.2019 at 16:37, Düşünen Hayvan yazdı:

İbadetler ve dini ritüeller hiç kimseyi iyi insan yapmaz. İyi olan zaten ibadet etmeden de iyidir.

 

Namaz, oruç, kilise , , sinagog gibi şeylerin hiçbiri insana faydalı değildir. Bir insan kiliseye gittiği için iyi olamaz. Bunun ispatlı canlı örnekleri hayatımızın her anında görülmektedir.

 

Bu yüzden din öğretisi tarih olarak öğretilmelidir. Ahlak kısmı ise insanların hatalarından ders alarak bulabilecekleri bir yöntemle ayrı bir ders olarak öğretilmelidir.

 

Geçmişte Türkiye'de vatandaşlık yada hayat bilgisi dersleri alan insanlar çevreye daha duyarlı iken son 15 yılda bu derslerin kaldırılmasıyla yerine konan din derslerini öğrenerek yetişenler bir hayvan kadar bile duyarlı değiller.

 

Bu bile dinin insanı iyi yapmadığını açık ispatıdır.

 

Kesinlikle katılıyorum. Onların günah kabul ettiği her şeyi onlardan az veya hiç yapmıyorum. Ama din öğretmeninin dediği şey, "Ateistler de ahlaklı olabilir ama onların ahlakı anlamsızdır. İnsan Allah'a inanmıyorsa o insanın allah katında değeri yoktur, istediği kadr ahlaklı olsun. Ama müslüman biri tövbe ederse cehennemde cezasını çektikten sonra cennete gider." Bu toplumdan ne beklersin şimdi? Bu pislik müslümanlar ne kadar günah işlerse işlesin umursamazlar çünkü bir tövbeyle kurtulurum düşüncesiyle yaşıyorlar. Bu konuda Hristiyan öğretisi daha ahlaklı. Hristiyan değilim ama İncil okumak ahlak yönünden beni iyi olarak değiştirdi diyebilirim. İncil'de bir bölümde İsa'nın bir sözü vardı, "Sağ kolun günah işlemene sebep oluyorsa kes at, sağ kolun olmadan yaşaman günah işlemenden daha hayırlıdır. Sol gözün günah işlemene sebep oluyorsa kopar at, tek gözünle görmen günah işlemenden daha hayırlıdır." Bu öğretiyle nasıl islamınkini bir tutuyorlar anlamıyorum. Tamam insanlar bir yerlerini kessin demiyorum ama burada verilen mesaj açık, günahsız ve ahlaklı bir insan olman en önemlisi. Tabii ki ahlakı din belirleyemez ama en azından "Sen iman et, Allah tüm günahlarını affeder." düşüncesinden daha sağlıklı bir düşünce. Hala İncil daha iyi bir kitap dediğimde bana kızıyorlar, kuranı İncilden üstün görmek ne alaka? İncil çok mantıklı demiyorum, öyle olsa Hristiyan olurdum ama bir tarafta ahlaklı olmaya teşvik eden bir kitap, diğer tarafta asın, kesin, kılıçtan geçirin, 4 kadınla evlenin diyen bir kitap. Din dersinin sorunu isminden kaynaklı, islam dersi de bitsin, hepimiz o dersin amacını zaten biliyoruz. Din dersi bir ateist, deist veya agnostik bir bireyin "tüm" dinleri açıklayarak anlattığı bir ders olsa faydalı olabilirdi ama şu anlık sadece islami misyonerlik dersi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

ben sizin sorduğunuz soruya mukabil dedim yemin etsem ne olacak etmesem ne olacak ?

 

Hadi oradan.

Sen zamanında yalan söylemiştin, ki zamanında "ben dinleri göndermeyen bir tanrıya inanıyorum" teranesini de yumurtlamıştınız. Unutmadık.

Sen hălă yalan söylüyorsun, ki din öğretmelerinin bu kadar berbat Türkçe bilgilerinin ve az İslami teolojik bilgilerinin olduğunu zannetmiyorum.

Azıcık burada yazmaya hălă yüzün var ise, buyur, taptığın tanrıya ve kutsal kitabına yemin et de görelim.

Bunca saattir yemin edemiyorsan, bari "şakadan öyle söyledim" de, ki biz de inanmış gibi yapalım.

Evet; bütün forum pür dikkat senin şu kaytarmaya çalıştığın yemin merasimini dört gözle bekliyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Artı, şunu da bir köşede tutalım...

On 18.08.2018 at 09:54, akılsızşuursuzatom yazdı:

Din göndermeyen bir Tanrı başta her şeyi ayarlamıştır .

 

Din öğretmeni ha ?!

Hangi dinin din öğretmenliği ?:D

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On 09.05.2019 at 10:41, Düşünen Hayvan yazdı:

 

Din kavramı toplumsal yaşamda bir parazittir. Ahlak ile pek de bağlantısı olmayan bu kavramın asıl bağlantılı olduğu nokta sömürüdür. Nerede bir menfaat kokusu alsalar dinciler orada türemeye başlıyorlar.  Kendileri de toplumun geliştirdiği ahlakın üzerinden parazitlik yaparak geçinmeye çalışıyorlar.

 


Günümüzden de örnek verirsek yakın zamanda  Marmara depremi ardından dinci borazanlar hemen allah satmaya başladılar. Ama hiçbiri deprem bölgesindeki imar yolsuzluklarından bahsetmedi , belediye meclisi ve mütayitler arasındaki rüşvet çarkından dolayı usulsuz inşşatlara verilen ruhsatlardan kimse bahsetmedi. Dedikleri tek şey bize katılın , bol para verin ki allah da size acısın , sizi korusun..

 


İşte bu ve benzer durumlar açıkça gösteriyor ki din ile ahlak farklı şeylerdir. Artık bu ikisi birbirinden ayrılmalıdır.  Ahlak demek toplumun birlikte yaşaması için geliştirdiği ve sorgulanabilir kurallar dizisidir. Din ise bu ahlakın üzerine çöküp parazit gibi herşeyi kendine bağlayan sorgulanması yasak bir sömürü sistemidir.

 

 

 

 

Konuya not düşmek açısından belirtmek istedim.

 

Zeyneb ve Muhammed iliskisindeki tanrı faktörünü çıkarttığımız da ahlaksizligin ne derece büyük olduğunu görmekteyiz.

 

Bu ahlaksızlığı bir tanrı uydurması ile iliskilendirdigimizde ise resmen kutsallasiyor , tıpkı Meryem'in fahiseligi gibi..

 

Bu durum açıkça dinin ahlak üzerinde bir parazit oluşturduğunu şüphesiz göstermektedir.

 

Din derslerinde putcularin fantazileri anlatılırken , ayrı bir ahlak dersinde evlatlığın karısına sarkıntılık yapmanın ne kadar kotu olduğu, yada mabeddeki seksin kutsal olamayacagi öğretilmelidir.

 

Aslında bunun adı felsefedir ama ilkokulda hayat bilgisi , ortaokul da ahlak dersi lise de ise felsefe adıyla verilebilir.

 

Din ise tamamen tarihten ibarettir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...