Jump to content

Ateizmin dinler karşısındaki üstünlüğü


Recommended Posts

Din dogma ve dayatma üzerine kurulu bir sistemdir. Dolayısıyla dinler aile baskısı, dayatma ve beyin yıkama yoluyla yayılır. Dünya üzerinde aklını ve vicdanını kullanarak bir dini seçen insan sayısı ihmal edilecek kadar azdır.

 

Bu nedenden dolayı hiçbir din evrensellik özelliği kazanamamış, hepsi ancak belirli bir coğrafyada yayılabilmiştir. Bunu kısmen aşabilen tek din Hristiyanlıktır. Bunun sebebi de coğrafi keşifler ve misyonerlik faaliyetleridir.

 

Mesela görüyorum bazı Müslümanlar genç ateistlerle dalga geçiyor yeni ateist olmuş ergen falan diye. Bunları diyenler de bebe iken Müslüman olmuş. Asıl dalga geçilmesi gereken de budur.

 

Ateistlerin genelde lisede ya da üniversitede iken ateist olması tam aksine ateizmin üstün bir yönüdür. Zira lise ve üniversite yılları insanın hayatı sorguladığı ve akıl süzgecinden geçirdiği bir dönemdir.

 

Dolayısıyla ateizm akla ve mantığa dayanır. Ateizm uzun araştırmalar ve akıl yürütmeler sonucu ulaşılan bir bilinç düzeyidir. Bu yüzden de ateizm evrensel olabilmiş, dünyanın dört bir yanına homojen olarak yayılabilmiştir. Tabi ki bazı ülkelerde daha yaygın olabilir ama bu ülkelerin de genelde gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkeler olduğu görülmektedir.

 

Bu nedenle ateizm dinlerden çok daha üstündür. Çünkü din ancak beyin yıkama yoluyla ayakta kalabilirken ateizm akıl ile, okuma ile, kendini geliştirmeyle ayakta kalmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...