Jump to content

Oruç faydalıdır yalanı


Recommended Posts

Her Ramazan'da birtakım yalancı ve sahtekar Müslüman doktorlar ve sözde uzmanlar televizyonlara çıkıp orucun ne kadar faydalı(!) bir şey olduğunu anlatıp duruyorlar. Yani bu doktorlarda hiç mi şeref, haysiyet, utanma ya da arlanma duygusu yok anlamıyorum ki.

 

Ramazan orucu bilimsel olarak net bir şekilde zararlıdır. Çünkü;

-Tüm günü susuz geçiriyorsunuz. Açlık o kadar önemli olmayabilir ama susuzluk büyük bir sorundur. Bilindiği gibi insanın günde 2 litre kadar su tüketmesi gerekmektedir. Oruçluyken bu mümkün olmamaktadır. Hele hele yaz aylarında 18 saat susuz kalmak tam bir enayilik. Böbreklerinize zarardan başka bir şey değil. 

 

-Vücudun asıl enerjiye ihtiyaç duyduğu gündüz saatlerinde hiç enerji almayıp, artık enerjiye ihtiyaç duyulmayan akşam saatlerinde enerji alıyorsunuz. Dolayısıyla bu da çok saçma ve mantıksız.

 

-Uyku düzeninizi bozuyorsunuz.

 

-Saatlerce yemek yemeyip sonra birden öküz gibi yemeğe abandığınız için sindirim sisteminiz dinlenmek bir yana tam aksine daha da çok yoruluyor ve zarar görüyor.

 

-Bazı gerizekalılar da oruç zayıflatıyor falan diyor tam aksine oruç tutan çoğu insan iftardan sonra öküz gibi yemeğe abandığı için daha da çok kilo alır. 

 

-İş veriminiz düşüyor.

 

Aklıma gelen zararları bunlar. Ama kimse çıkıp bunları anlatamıyor. Bir tane uzman çıkıp yüreklilikle "Hayır efendim oruç zararlıdır" dese başına gelebilecekleri tahmin edebiliyorsunuz herhalde.

 

İçlerinde biraz daha dürüst olanlar orucun faydalı olduğu yalanını söylemek yerine orucun en az zararla nasıl atlatılacağını anlatıyorlar mesela. En fazla bu kadar söyleyebiliyorlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

oruç faydalı olsaydı, afrikalılar güçlü kuvvetli ve  kızıl renklı olurdu.. renginiz sarı ise aç ve hastasınız demektir.

 kızıl ise iyi  besleniyorsunuz demektir. 

bence tanrı kötü biri, tanrı iyi olsaydı, izlemek yerine, kötülere ceza verirdi. 

yada cennet ve cehenenmi ispatlardı..

ispatı olmuyan bir cennetsiz tanrı gerçeği sadece kötü oldugunu ispatlar. koskoca ilah

niçin yaratmış evrenı bilmek hakkımız.... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oruç düzensizliği arttırır.

Neden?

Çünkü termodinamik kanunlarına göre dışarıdan enerji  alımı azalırsa, entropiniz artar ,yani organizmadaki düzen bozulmaya başlar.

Oruç tutan insanların entropileri artar ve ajite, sinirli, dağınık olurlar, sağlıklı karar veremezler. Çevrenizde bunun örneklerini bolca görebilirsiniz.

Oysa ilahi ibadetin entropiyi azaltması gerekirdi.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...