Jump to content

19 Mayıs 1919


Recommended Posts

Bilhassa din girdabından kurtulmasını beceremediğimiz ve onu camilere hapsedemediğimiz müddetçe, yurdum memleketi yarı gelişmiş ülkeler seviyesinde patinaj yapmaya devam edecek. Diğer sorunların çözümü ise kendiliğinden gelir bence. Avrupa´nın çağdaşlığı yakalamasının en önemli sebeplerinden biri, dini öyle yada böyle kiliselere tıkmasını becerebilmiş olmasıdır. Dinin ibadethanelere çekilmesi, inanç özlürlüğünün kısıtlanması demek değildir. İnanç kişinin özelinde kalmalıdır.

İlk 100 senede bunu beceremedik ancak belki önümüzdeki 100 senede durum değişir. İnanç özgürlüğüne karşı değilim, ki hiçbir zaman olmadım ancak düşünce/fikir özgürlüğü bana göre daha üst bir seviyededir.

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarih sayfalarına, hiçbir zaman unutulmayacak bir savaş destanı olarak geçen bu mücadelenin sonunda gerçekleştirdiğin Cumhuriyeti, koruyup kollamakla görevlendirdiğin Türk gençliği, bu paha biçilmez eserini, şartlar ne kadar ağır olursa olsun, sonsuza kadar yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde bulunduğunu her fırsatta göstermiştir.

Kuşaktan kuşağa her Türk gencinin beyninde ve yüreğinin derinliklerinde, asla silinmeyecek şekilde yer alacağından şüphe etmediğimiz bu görev ve sorumluluk duygusu, geleceğimizin en büyük güvencesidir.

Eserlerini, vazgeçilmezliği ve değeri her geçen gün daha iyi anlaşılan inkılâp ve ilkelerini, daima korumanın sarsılmaz inancı içinde milletçe önünde bir kere daha saygıyla eğiliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk vefat ettiği gün 19 Mayıs 1919 da ölüme terkedilmiş, tayyip ile de tamamen öldürülmüştür.

Ölmüş bir günü kutlayamayız ama onun önemini hep omuzlarımızda taşıyacağız.

Lakin ölen sadece o gün değil, o günün halkı da Atatürk ile birlikte ölmüştür, bugün ise geriye Atatürk'e düşman dinci, ırkçı ve çeşitli akımlar kalmıştır.

Bu forumda dahi Atatürk ile ilgili açılan başlıkların neredeyse tamamı ona kin, nefret, iftira dolu, bugünün halkının ne durumda olduğunu artık anlatmaya bile gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim gibi 60´lı jenerasjonlar belki göremeyecek ama ben herşeye rağmen yine de gelecek nesillerden umutluyum.

Baksanıza Suudi Arabistan´da bile kadınların nihayet araba kullanmalarına izin vermek zorunda kaldılar ve bununla da kalmayacak elbette.

Orada bile taşlar yerinden oynamıştır, ki Atatürk sayesinde Türkiye oraya nazaran 100 sene önden gitmektedir. Ancak bu değişimler bazılarına çok yavaş gelebilir, olsun. Avrupa bugünlere gelebilmek için az zaman harcamadı, ki iç savaşları hiç saymıyorum bile.

 

 

 

 

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...